To STAR εκπέμπει μόνιμα σε 16/9?

σαν να μου φαινεται λιγο καλυτερο σημερα το fringe. ποιο ωραιοι υποτιτλοι, αν και στην αρχη τους ειχε για κανα 5λεπτο στη μεση της οθονης...

σαν να μου φαινεται λιγο καλυτερο σημερα το fringe. ποιο ωραιοι υποτιτλοι, αν και στην αρχη τους ειχε για κανα 5λεπτο στη μεση της οθονης...

Δεν είδα το χθεσινό αλλα στο επισόδιο της Παρασκευής, η εικόνα ήταν επιπέδου DVD. Του υπότιτλους μήπως τους ανεβάσανε για να μην πεφτουν πάνω στα ονόματα των συντελεστων?

Αυτο που εχω να επισημανω,ειναι οτι στην μεταβαση της ψηφιακης εποχης εγιναν υπερβασεις απο καναλια που κανεις δεν περιμενε.Το πρωτο ελευθερο επιγειο ψηφιακο καναλι σε HD ηταν κρατικο...ποιος να το πιστευε...ενω η συνεχεια μας επιφυλατε την ευχαριστη εκπληξη απο το star που εκανε την μετατροπη σε 16:9 μετα τον ΣΚΑΙ.Απορια μου ειναι τι γινεται με τα θεωρητικα μεγαλα καναλια ANT1,MEGA,ALPHA,που εχουνε μεινει πισω και δεν φαινεται να κινουνται καθολου προς τον δρομο που εχει χαραχτει απο την προοδο της τεχνολογιας στον τομεα της εικονας,η μονη τους αντιδραση ηταν ανακοινωσεις περι αθεμιτου ανταγωνισμου.Πολυ καλα!!!!Πολλα μπραβο στους πρωτοπορους star,skai και ειδικα στη νετ!!!

Έτσι είναι.Πολά μπράβο στούς προτοπώρους.Οι ''αλλοι'' ας μείνουν στίς φωνές και ας αφήσουν 'οσους μποούν να πάνε μπροστά.Άλωστε αυτός που κρήνει είναι ο κόσμος.Και οι ''άλλοι'' να ξέρουν οτι μόλις ο κόσμος βλέπει τι θα πεί ποιότητα(βλέπε HD ΕΡΤ,ΣΚΑΙ,ΣΤΑΡ) τότε ούτε πού θέλει να βλέπει τα κανάλια τους.

Από χθες το βράδυ βλέπω στιγμιαία πιξελιάσματα στο Star. Τα βλέπετε και εσείς ή είναι τοπικό το πρόβλημα στον πομπό της Θράκης?

Απάντηση: Re: To STAR εκπέμπει μόνιμα σε 16/9?

τωρα τους δειχνει κοντοχοντρους η ειναι ιδεα μου?
Οι παλιές σειρές και οι ταινίες του STAR, παίζουν έτσι, γιατί αλλιώς θα κοβόντουσαν οι υπότιτλοι.

Ναι, επειδή αυτή τη στιγμή το 99% των ταινιών/σειρών που έχει το Star στην κατοχή του, είναι σε 4:3.

Σε βιντεοκασετες εχουν τις σειρες και τις ταινιες?

Ελεος πια με τα Ελληνικα σκ@τοκαναλα.

Σε βιντεοκασετες εχουν τις σειρες και τις ταινιες?
Σε BETA SP. Δεν παίζει όμως ρόλο, καθώς μπορούσαν να τα είχαν και σε 16:9.
Έπρεπε όμως να παίρνουν 2 master από τις εταιρίες διανομής και 2 submaster από τις εταιρίες που κάνουν τους υποτιτλισμούς.
Αυτό όμως θα σήμαινε και πολύ μεγαλύτερο κόστος για το κανάλι, γι' αυτό και δεν το είχαν κάνει.

Last edited:
Οι απλές 16:9 τηλεοράσεις μας μπορούν να εμφανίσουν ένα 4:3 σήμα βάζοντας μαύρες μπάρες δεξιά και αριστερά (νομίζω pillarbox λέγεται). Γιατί δεν μπορούν οι σταθμοί να κάνουν το ίδιο;

Οι σταθμοί αλλάζουν από 16:9 σε 4:3 με μία "εντολή" WSS.
Όλες οι τηλεοράσεις των τελευταίως 20(?) ετών, αναγνωρίζουν την εντολή και ρυθμίζονται αυτόματα στο ανάλογο κάδρο.
Το κακό πλέον με το STAR είναι πως εκπέμπει μόνιμα αυτήν την εντολή, με αποτέλεσμα να πρέπει να ρυθμίζουμε χειροκίνητα το aspect ratio που θέλουμε.
Αν τώρα εξέπεμπαν και μαύρο αριστερά-δεξιά ώστε να μην ξεχειλώνει στο 16:9, θα είχαν πρόβλημα όλες οι τηλεοράσεις 4:3,
καθώς το μαύρο θα το έδειχναν και αυτές και οι άνθρωποι εκεί θα φαίνονταν ψηλόλιγνοι.
Επίσης κάποιος που θα ήθελε να γεμίζει όλο το κάδρο της 16:9 τηλεόρασης του, πιθανόν να μην έχει την κατάλληλη ρύθμιση.

Last edited:
Οι απλές 16:9 τηλεοράσεις μας μπορούν να εμφανίσουν ένα 4:3 σήμα βάζοντας μαύρες μπάρες δεξιά και αριστερά (νομίζω pillarbox λέγεται). Γιατί δεν μπορούν οι σταθμοί να κάνουν το ίδιο;

Ποιος ο λόγος να γυρίσει το σήμα σε 16:9 αν δείχνει το 60% του προγράμματος pillarboxed? Οι κάτοχοι plasma δεν θα το εκτιμήσουν καθόλου, δεν μπορείς να κάνεις το pillarboxed να γεμίσει όλη την οθόνη.
Το Star έπρεπε να κάνει αυτό που κάνει και η ΕΡΤ: μικτό σήμα, ανάλογα με το υλικό που παίζει (με το κατάλληλο WSS ,εννοείται).

Ποιος ο λόγος να γυρίσει το σήμα σε 16:9 αν δείχνει το 60% του προγράμματος pillarboxed? Οι κάτοχοι plasma δεν θα το εκτιμήσουν καθόλου, δεν μπορείς να κάνεις το pillarboxed να γεμίσει όλη την οθόνη.
Το Star έπρεπε να κάνει αυτό που κάνει και η ΕΡΤ: μικτό σήμα, ανάλογα με το υλικό που παίζει (με το κατάλληλο WSS ,εννοείται).
Aυτό που πρέπει να κάνει το σταρ είναι να πάρει τις ταινίες σε φορμά 16:9 και θα τελειώσει εκεί το θέμα.

:a0210:
Νομίζω ότι είναι το καλύτερο μέχρι τη πλήρη μετάβαση σε 16:9.
Γιατί δεν το κάνουν; Είναι τόσο δύσκολο;

ΜΕ τι ρύθμιση?

Ή auto ή fill all screen,κάπως έτσι θα είναι.
Όντως wide screen signal δίνουν ακόμα και όταν εκπέμπουν σε 4/3,επέλεξε να καλύπτεται όλη η οθόνη...δεν θα έχεις πρόβλημα.

Aspect -> Πλήρες 4:3

Δε νομίζω να κάνει τίποτε σε σήμα 16:9 όπως το pillarboxed λέει ο Talos, όπως και δεν κάνει τίποτα στις μαύρες μπάρες του 4:3 letterboxed

Edit: sorry, παρανόηση, είχα στο μυαλό μου την "Πλήρη κάλυψη οθόνης". Πλήρες 4:3 όμως έχω μόνο όταν παίρνω σήμα από εξωτερικές πηγές

Last edited: