To STAR εκπέμπει μόνιμα σε 16/9?

Τωρα γιατι δειχνει ετσι το Fringe; Eνω είναι 16:9 η σειρά τη δέχνει πατηκωμένη και παραμορφωμένη με μαυρες μπαρες πανω κατω... Πάνε καλα;

Μαλλον δεν το εχουν πιασει το νοημα ακομα...

Δειχνουν τα παντα σε 16:9, ακομα και το 4:3 υλικο (Φονικο Οπλο, Fringe κλπ). Μεγαλο λαθος! Ελπιζω να το διορθωσουν συντομα.

Δεν ειναι δυσκολο να δειχνεις σε 16:9 οτι εχεις 16:9 και σε 4:3 οτι εχεις σε 4:3

Μαλλον δεν το εχουν πιασει το νοημα ακομα...

Δειχνουν τα παντα σε 16:9, ακομα και το 4:3 υλικο (Φονικο Οπλο, Fringe κλπ). Μεγαλο λαθος! Ελπιζω να το διορθωσουν συντομα.

Δεν ειναι δυσκολο να δειχνεις σε 16:9 οτι εχεις 16:9 και σε 4:3 οτι εχεις σε 4:3
Την αλλαγή μπορείς να την κάνεις και εσύ από την tv σου.

Την αλλαγή μπορείς να την κάνεις και εσύ από την tv σου.

Το θεμα ειναι να μην ειμαστε συνεχεια με το δαχτυλο στο κουμπι του screen format, επειδη καποιοι στα καναλια ειναι ημιμαθεις ή λειτουργουν ακομα με την λογικη του "ελα μωρε, ποιος θα το καταλαβει".

Γκρινιαζω ε? Προσωπικα εχω μεγαλη απεχθεια στο "ξεχειλωμενο" 4:3 καδρο που γεμιζει με το ζορι ολη την wide TV. Το μοναδικο υλικο που μπορω να ανεχθω να δω ετσι ειναι οι διαφημισεις και αυτες με το ζορι.

:ernaehrung004:

δλδ ολοι οσοι βλεπετε 4/3 προγραμμα, γυρνατε την τηλεοραση σας σε 4/3 και προτιματε να βλεπετε με τις μπαρες δεξια-αριστερα?

Αυτό πρέπει να γίνεται από μόνο του (WSS). Δηλ. 4:3 μπάρες, 16:9 full screen. Έτσι κι αλλιώς, αυτή είναι η εικόνα. Θα σ' αρεσε να φαίνεσαι κοντόχοντρος σε μιά φωτογραφία?

δλδ ολοι οσοι βλεπετε 4/3 προγραμμα, γυρνατε την τηλεοραση σας σε 4/3 και προτιματε να βλεπετε με τις μπαρες δεξια-αριστερα?

Αυτο δεν ειναι το λογικο? Χανεις καποιες ιντσες μεν, αλλα ειναι καλυτερο να βλεπεις τα παντα μεσα απο "παραμορφωτικο φακο" μονο και μονο για να γεμισει η οθονη?

Παλια στα λουνα παρκ κοιταζομασταν στους καθρεπτες που μας εδειχναν κοντοχοντρους ή ψηλολιγνους και γελαγαμε... Τωρα με τις πανακριβες full HD LED super wow τηλεορασεις το θεωρουμε σωστο να βλεπουμε ετσι?

Ακουσα πριν μερες μια ηθοποιο να λεει οτι "ετσι και αλλιως η τηλεοραση προσθετει κιλα, αλλα ειδικα αυτες οι καινουριες οι plasma τους δειχνουν ολους χοντρους". Γελασα με την ψυχη μου...

Απάντηση: Re: To STAR εκπέμπει μόνιμα σε 16/9?

Πριν να αγοράσω 16:9 TV, μου φαινόταν αδιανόητο να παρακολουθώ παραμορφωμένο κάδρο.

Ευτυχώς όμως η 42PFP5532 μου κάνει πολύ καλή δουλειά στη θέση "Υπερευρεία", χωρίς να κόβει πολύ κάδρο πάνω-κάτω και να γίνεται ενοχλητική η παραμόρφωση, ειδικά στο -κρίσιμο- κεντρικό τμήμα της οθόνης.

Το θεμα ειναι να μην ειμαστε συνεχεια με το δαχτυλο στο κουμπι του screen format, επειδη καποιοι στα καναλια ειναι ημιμαθεις ή λειτουργουν ακομα με την λογικη του "ελα μωρε, ποιος θα το καταλαβει".

Γκρινιαζω ε? Προσωπικα εχω μεγαλη απεχθεια στο "ξεχειλωμενο" 4:3 καδρο που γεμιζει με το ζορι ολη την wide TV. Το μοναδικο υλικο που μπορω να ανεχθω να δω ετσι ειναι οι διαφημισεις και αυτες με το ζορι.

Εμένα η tv μου έχει τη δυνατότητα για 14:9 όπου κόβει λίγο τα πάνω και τα κάτω γεμίζοντας έτσι περισσότερο την wide οθόνη μου.

τι να πω... μπορει να μην ειμαι τοσο ψειρας, αλλα εμενα στο ματι δε μου φαινεται και τοσο πολυ παραμορφωμενη ουτε πολυ κοντοχοντροι/ες οι ανθρωποι... γουστα ειναι αυτα.

Απάντηση: Re: To STAR εκπέμπει μόνιμα σε 16/9?

Προσωπικα εχω μεγαλη απεχθεια στο "ξεχειλωμενο" 4:3 καδρο που γεμιζει με το ζορι ολη την wide TV. Το μοναδικο υλικο που μπορω να ανεχθω να δω ετσι ειναι οι διαφημισεις και αυτες με το ζορι.

Φίλε supacoopa, ακριβώς έτσι είμαι και εγώ!
Δεν υπάρχει ένας που να έχει δει εικόνα 4:3 στην 47" τηλεόρασή μου και να μην με έχει ρωτήσει γιατί η τηλεόραση δείχνει μαύρο αριστερά και δεξιά!
Αμάν αδερφάκι μου... αυτό το ξεχειλωμένο δεν το μπορούμε κάποιοι... με τίποτα!!!

Last edited:
Η ταινία Batman που παίζει τώρα το STAR, ήταν από υποτιτλισμένο 4:3 το οποίο το δείχνουν ζουμαρισμένο.
Έχουν κόψει ένα μεγάλο κομμάτι επάνω και λιγότερο από κάτω, χωρίς να κάνουν κανένα upscaling.
Η ποιότητα εικόνας φαίνεται περισσότερο στην ποιότητα των υποτίτλων.
Σαν κίνηση πάντως δεν έχει κανένα πρόβλημα, σε σχέση με άλλες ταινίες που έχει δείξει οι οποίες ήταν από ψηφιακό master.

Έτσι είναι τα κεφάλια των πρωταγωνιστών βγαίνουν έξω από το πλάνο. Και απο ευκρίνεια σαν ταινία vhs

Τωρα γιατι δειχνει ετσι το Fringe; Eνω είναι 16:9 η σειρά τη δέχνει πατηκωμένη και παραμορφωμένη με μαυρες μπαρες πανω κατω... Πάνε καλα;

Παντως σε ότι αφορά αυτό που έγραψα παραπάνω, με το zoom 1 στην G20 πλέον φαινόταν σωστά αλλά κόβονταν οι υπότιτλοι... Οπότε άκυρη η λύση του zoom σε αυτή την περίπτωση. Το μόνο καλό ήταν πως κοβόταν και το λογότυπο του καναλιού...

Είπαμε διάφορα για το Fringe, από το μήνυμα 16 και μετά...
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=78620&page=2

Πριν 2 ώρες που "προσπάθησαν" να το δείξουν... δεν τα κατάφεραν! :ridinghorse:
Ξεκίνησε κανονικά, έπαιξαν μερικά λεπτά και ξαφνικά... η εικόνα πάγωσε και έμεινε έτσι για μισό λεπτό!
Ξαφνικά διαφημίσεις! Μόλις σταματάνε τις διαφημίσεις, πέφτει μαύρο και αμέσως Colorbars!!!!!
Ξανά διαφημίσεις... ξανά τέλος διαφημίσεων και.......... μαύρο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Διαφημίσεις........ τέλος διαφημίσεων............... Εκκίνηση Niptack!!!!! :ADFAD2:

Και το επεισόδιο σήμερα "πήγαν" να το δείξουν 16:9 full screen.
Δεν τους έκατσε όμως!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :BDBDG54:

Re: Απάντηση: To STAR εκπέμπει μόνιμα σε 16/9?

Η ταινία Batman που παίζει τώρα το STAR, ήταν από υποτιτλισμένο 4:3 το οποίο το δείχνουν ζουμαρισμένο.
Έχουν κόψει ένα μεγάλο κομμάτι επάνω και λιγότερο από κάτω, χωρίς να κάνουν κανένα upscaling.
Η ποιότητα εικόνας φαίνεται περισσότερο στην ποιότητα των υποτίτλων.
Σαν κίνηση πάντως δεν έχει κανένα πρόβλημα, σε σχέση με άλλες ταινίες που έχει δείξει οι οποίες ήταν από ψηφιακό master.

Δηλαδή κόψαν εικόνα από την ήδη κομμένη από το pan&scan; :tdown:

Αυτο ειναι το προβλημα σου... Δεν μπορεις να κανεις τιποτα, εκτος αν βρεθει καποιος ανθρωπος και ρυθμισει τον δεκτη της Nova, που δινει σημα στον πομπο για την αναμεταδοση, σε 16:9 και οχι 4:3 letterbox

"Τα φιλαράκια", STAR, τώρα, από αναμεταδότη Βάρης (μέσω Νόβα).
H TV γυρνάει μόνη της σε 16:9 και η εικόνα είναι αυτή.
Μας διαβάζουν?

Attachments

• 30042011123.jpg
    30042011123.jpg
    57 KB · Views: 81
Στον Κορινθιακό αναλογικά ακόμα ''ζουληγμένοι'' με μαύρες μπάρες πάνω - κάτω

απορώ πως γίνεται να μην μπορούν να στείλουν σωστό σήμα

Η οργάνωση στην αναλογική τους μετάδοση είναι κορυφαίας σύλληψης...

Οι αναμεταδότες είναι ρυθμισμένοι σε 4:3 safe, αλλά η παραγωγή στον τηλεοπτικό σταθμό, δε γίνεται με αυτό κατά νου.

Το αποτέλεσμα, είναι να κρύβονται υπότιτλοι, όταν είναι μακριές οι αράδες, να βγαίνει εκτός το σήμα του καναλιού και, το χειρότερο απ' όλα, να βλέπουμε το υλικό 4:3, ξεχειλωμένο και με κομμένα τα άκρα, σε 4:3 τηλεοράσεις...

:SFGSFGSF: :SFGSFGSF: :SFGSFGSF: :ADFADF1: