Το τελευταίο post....

Status
Not open for further replies.
Απάντηση: Re: Το τελευταίο post....

Λόγω δουλειάς μόλις τώρα μπήκα, αλλά έστω και αργά, ας πω και εγώ την ταπεινή μου γνώμη.

Για εμένα δεν είναι θέμα σεμνοτυφίας. Σιγά το πράγμα, μία ξεβράκωτη που κάνει την ανάγκη της καταμεσής στο δρόμο γυμνόστηθη.

Όμως είναι θέμα αισθητικής. Είδα το βίντεο κατόπιν εορτής, αλλά δεν έχω κανένα πρόβλημα να το δηλώσω ξεκάθαρα, ότι δεν το θεωρώ χιούμορ επιπέδου. Ένα βίντεο της σειράς ανίκανο να δημιουργήσει έστω και υποψία μειδιάματος στα χείλη μου. Και δεν με θεωρώ άνθρωπο χωρίς χιούμορ, βέβαια μπορεί να έχω μεγάλη ιδέα για τον εαυτό μου. Αυτά κατά τα δικά μου στάνταρντς, πάντα.

Τώρα επί του ζητήματος της διαγραφής του θέματος. Προσωπικώς τέτοια θέματα τα προσπερνώ -δεν είναι ασφαλώς το μόνο θέμα αντίστοιχης αισθητικής- ως μέλος αλλά και ως διαχειριστής. Ό,τι είναι τα μέλη, θα είναι και το φόρουμ. Γίνεται να μπουν κανόνες σ' αυτά; Έστω ότι δεν ήταν γυμνόστηθη που έκανε την ανάγκη της, αλλά ένας παππούς που κλοτσούσε κάποια στα οπίσθια. Πάλι το ίδιο πρόβλημα αισθητικής θα είχε το βίντεο.

Το αποδεκτό όριο αισθητικής θεωρώ πως έχει κάθε δικαίωμα να το καθορίζει ο ιδιοκτήτης του παρόντος φόρουμ, ο οποίος είναι και ο μόνος αρμόδιος να ορίζει το ύφος στο οποίο θέλει να κινείται το φόρουμ. Όπως επέλεξε το φόρουμ που σήκωσε να έχει γενικό αντικείμενο το audio/video, μπορεί να επιλέγει τον αποκλεισμό από αυτό δεδομένης κατηγορίας θεμάτων. Δεν έχει κάθε δικαίωμα να μην θέλει να έχει ένα δεύτερο cosmopolitan ή filaki.gr?
Δεν τίθεται καν θέμα "δημοκρατίας". Εκεί έχουμε τον κυρίαρχο λαό (θεωρητικώς μιλάμε), εδώ έχουμε ιδιοκτήτη του φόρουμ. Όσο ευρεία "λαϊκή" βάση και εάν έχει εν προκειμένω η ιδιοκτησία του φόρουμ μέσω του Σωματείου, το φόρουμ παραμένει ιδιοκτησία κάποιου, και ως μέλος μόνο φιλοξενούμαι.

Αυτά.

:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043

Απάντηση: Re: Το τελευταίο post....

Λόγω δουλειάς μόλις τώρα μπήκα, αλλά έστω και αργά, ας πω και εγώ την ταπεινή μου γνώμη.

Για εμένα δεν είναι θέμα σεμνοτυφίας. Σιγά το πράγμα, μία ξεβράκωτη που κάνει την ανάγκη της καταμεσής στο δρόμο γυμνόστηθη.

Όμως είναι θέμα αισθητικής. Είδα το βίντεο κατόπιν εορτής, αλλά δεν έχω κανένα πρόβλημα να το δηλώσω ξεκάθαρα, ότι δεν το θεωρώ χιούμορ επιπέδου. Ένα βίντεο της σειράς ανίκανο να δημιουργήσει έστω και υποψία μειδιάματος στα χείλη μου. Και δεν με θεωρώ άνθρωπο χωρίς χιούμορ, βέβαια μπορεί να έχω μεγάλη ιδέα για τον εαυτό μου. Αυτά κατά τα δικά μου στάνταρντς, πάντα.

Τώρα επί του ζητήματος της διαγραφής του θέματος. Προσωπικώς τέτοια θέματα τα προσπερνώ -δεν είναι ασφαλώς το μόνο θέμα αντίστοιχης αισθητικής- ως μέλος αλλά και ως διαχειριστής. Ό,τι είναι τα μέλη, θα είναι και το φόρουμ. Γίνεται να μπουν κανόνες σ' αυτά; Έστω ότι δεν ήταν γυμνόστηθη που έκανε την ανάγκη της, αλλά ένας παππούς που κλοτσούσε κάποια στα οπίσθια. Πάλι το ίδιο πρόβλημα αισθητικής θα είχε το βίντεο.

Το αποδεκτό όριο αισθητικής θεωρώ πως έχει κάθε δικαίωμα να το καθορίζει ο ιδιοκτήτης του παρόντος φόρουμ, ο οποίος είναι και ο μόνος αρμόδιος να ορίζει το ύφος στο οποίο θέλει να κινείται το φόρουμ. Όπως επέλεξε το φόρουμ που σήκωσε να έχει γενικό αντικείμενο το audio/video, μπορεί να επιλέγει τον αποκλεισμό από αυτό δεδομένης κατηγορίας θεμάτων. Δεν έχει κάθε δικαίωμα να μην θέλει να έχει ένα δεύτερο cosmopolitan ή filaki.gr?
Δεν τίθεται καν θέμα "δημοκρατίας". Εκεί έχουμε τον κυρίαρχο λαό (θεωρητικώς μιλάμε), εδώ έχουμε ιδιοκτήτη του φόρουμ. Όσο ευρεία "λαϊκή" βάση και εάν έχει εν προκειμένω η ιδιοκτησία του φόρουμ μέσω του Σωματείου, το φόρουμ παραμένει ιδιοκτησία κάποιου, και ως μέλος μόνο φιλοξενούμαι.

Αυτά.

Το γράψαμε και αλλού, ας το επισημάνουμε και εδώ. Θα ήταν τιμή μας ο send να ήταν ο Γ.Δ. του φόρουμ μας .

Η θέση του Γ.Δ. περισσότερο πονοκέφαλος είναι και προϋποθέτει βαθύτερη ενασχόληση με τα πράγματα του κλαμπ γενικότερα, συνεπώς ούτε ο καταλληλότερος είμαι αλλά ούτε και θέλω/μπορώ να αφιερωθώ με τέτοιο τρόπο.
Χώρια που δεν είμαι για μεγαλεία!

Να πω και κάτι ακόμη. Κανονικά το φόρουμ, όσον αφορά στα μόνιμα, στα τακτικά του μέλη, έναν σταθερό πυρήνα των περίπου 300 ατόμων, θα έπρεπε να είναι σχεδόν αυτορυθμιζόμενο. 2 1/2 χρόνια τώρα έχει σαφές στίγμα, ύφος, επίπεδο, κανονικά δεν θα έπρεπε να υπάρχουν ζήματα διαχειριστικής παρέμβασης για τέτοια θέματα.

.

Καλα δεν τρεχει τιποτα αν δεν θες μεγαλεια....
Θα σε κανουμε ενα απλο καθημερινο ΓΔ και καθαρισες:flipout:

σοβαρα τωρα,φιλε send :grinning-smiley-043

Η θέση του Γ.Δ. περισσότερο πονοκέφαλος είναι και προϋποθέτει βαθύτερη ενασχόληση με τα πράγματα του κλαμπ γενικότερα, συνεπώς ούτε ο καταλληλότερος είμαι αλλά ούτε και θέλω/μπορώ να αφιερωθώ με τέτοιο τρόπο.

Να πω και κάτι ακόμη. Κανονικά το φόρουμ, όσον αφορά στα μόνιμα, στα τακτικά του μέλη, έναν σταθερό πυρήνα των περίπου 300 ατόμων, θα έπρεπε να είναι σχεδόν αυτορυθμιζόμενο. 2 1/2 χρόνια τώρα έχει σαφές στίγμα, ύφος, επίπεδο, κανονικά δεν θα έπρεπε να υπάρχουν ζήματα διαχειριστικής παρέμβασης για τέτοια θέματα.

χα....
είπες τη μαγική λέξη...

Κώστα δεν μπορώ να διανοηθώ ότι δεν θα σε έχουμε στην παρέα μας....

Η παραίτηση σου ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΕ ΔΕΚΤΗ!!!!

Δεν έχω δει το βίντεο αλλά από την περιγραφή νομίζω ότι καλώς κόπηκε. Και οι εξηγήσεις που δώσανε οι διαχειριστές είναι ικανοποιητικές.

Πάντως γενικότερα, μου φαίνεται ότι κάποιοι παρεξηγιούνται εύκολα με τους διαχειριστές. Προσωπικά πιστεύω ότι είναι δύσκολη δουλειά και εμείς οι απλοί χρήστες δεν χρειάζεται να την κάνουμε δυσκολότερη. Κάπου πρέπει να έχουμε μια κατανόηση, ότι και οι διαχειριστές άνθρωποι είναι και προσπαθούν το καλύτερο αφιερώνοντας πολύ χρόνο στο φόρουμ. Λόγω του έργου που προσφέρουν, και λάθος να κάνουν κάποιες φορές νομίζω ότι σαν χρήστες πρέπει να δείχνουμε ανοχή. Πόσο μάλλον που στο avclub οι διαχειριστές γενικά έχουν εξαιρετική συμπεριφορά και προσπαθούν όσο το δυνατό να είναι δίκαιοι και ισορροπημένοι στις αντιδράσεις τους.

Σιγά το βίντεο (ούτε καν βίντεο δηλαδή, ένα animated gif) για να γίνει και θέμα. Πιο πολύ θέμα έγινε η ίδια η διαγραφή του, και το τι επακολούθησε, παρά να έμενε στην θέση του όταν σε ελάχιστο χρονικό διάστημα θα είχε χαθεί από τα νεώτερα μηνύματα...

Re: Απάντηση: Το τελευταίο post....

Εγω θα σταθώ μόνο στο τι ένοιωσα βλέποντας αυτο το video....απλά αηδία σιχαμάρα και ντροπή γιά το ανθρώπινο είδος.

Συμφωνώ απόλυτα (από τις περιγραφές που διάβασα καθως δεν το έχω δει), και πιστεύω ότι κάτω απ'αυτό όλα τα μέλη θα είχαν τοποθετηθεί ανάλογα.
Η διαγραφή δεν ήταν λύση. Το θρεντ επρεπε να παραμεινει ανοιχτο, και είμαι σίγουρος οτι τα ποστ των μελών από κάτω που το καταδίκαζαν θα αποδεικνυαν το επίπεδο του φόρουμ. Η διαγραφή απλά παραπέμπει σε άλλες αντιδράσεις άλλων εποχών, και κατ'εμέ σαν κίνηση υποβαθμίζει πολύ περισσότερο το φόρουμ από ένα ηλίθιο βίντεο.

ΙΜΗΟ παντα, και χωρίς ίχνος διάθεσης για αντιπαράθεση.

σε ελάχιστο χρονικό διάστημα θα είχε χαθεί από τα νεώτερα μηνύματα...

Αυτό θεωρώ οτι θα συνέβαινε και εγώ. Δεν είδα το συγκεκριμένο βίντεο, αλλά απο την περιγραφή νομίζω οτι μου είχε σταλεί παλαιότερα με email.

Είμαι μέλος του avclub εδώ και μερικούς μήνες μόλις και δραστηριοποιούμαι κυρίως σε μία κατηγορία ενώ πάντα περνάω απο τα εκτός για να διαβάσω κανα ανέκδοτο, και γενικότερα.
Δεν γνωρίζω προσωπικά κανένα μέλος, και μόνο με τα παιδιά απο την κατηγορία (Φωτογραφία) έχουμε ανταλάξει μερικές ψηφιακές κουβέντες παραπάνω.
Αυτό που έχω αποκομίσει είναι οτι ο πυρήνας των μελών εδώ διαθέτει μία ποιότητα αν και δεν μου αρέσει η λέξη. Καλύτερα, ακολουθεί έναν κώδικα συμπεριφοράς που κάνει το φόρουμ να ξεχωρίσει. Και το χαρακτηριστικό της είναι οτι τον μεταδίδει και στα νέα μέλη.

Είναι η προσωπική μου φιλοσοφία και κοσμοθεωρία να είμαι κατά της επιβολής και υπέρ της αυτορύθμισης. Πιστέυω πως σε ένα υγιές συστημα (όπως είναι το avclub) κάτι το οποίο είναι κακόγουστό, θα παραμεριστεί απο μόνο του. Άν έχει κάτι θέση η όχι στο φόρουμ κρίνεται απο δύο παράγοντες. Τους δημιουργούς του και τα μέλη του. Οι δημιουργοί μπορεί να κάνουν και λάθος. Τα μέλη όχι.
Αν το βιντεάκι ήταν όσο κακόγουστο περιγράφεται απο αυτούς που το είδαν, δεν θα συγκινούσε τα μέλη του φόρουμ και πολύ σύντομα θα εξαφανιζόταν. Αν απο την άλλη είχε συνεχώς νέα post θα σήμαινε οτι παρά την θεωρούμενη άποψη απο τους διαχειριστές, έχει θέση εδώ.
Το θέμα της αστικής ευθύνης είναι σίγουρα λεπτό, αλλά εκεί που παραβιάζεται νόμος και εκεί καλώς επισημαινεται. Καμία αντίρρηση και ουδεμία άλλη άποψη είναι αποδεκτή. Αλλά στην περίπτωση αυτή θεωρώ οτι ατυχώς αναφέρθηκε αφού δεν (πιστευω οτι) υπάρχει θέμα παραβίασης.

Το θέμα για μένα δεν είναι αν θα γυρίσει η όχι ο Kokar. Προσωπική άποψη οτι η αντίδρασή του είναι απότομη και υπερβολική, αλλά ο καθένας ξέρει τί είναι καλύτερο για τον εαυτό του. Το θέμα είναι αν είναι απαραίτητη η παρέμβαση των διαχειριστών η όχι.
Σέβομαι την δουλεία και τον χρόνο που διαθέτουν για να εξυπηρετουν εμάς, και αν δεν έχεις κάνει administrator σε φόρουμ δε φαντάζεσαι πόσο χρονοβόρο είναι.
Αλλά όσο κιαν δεν είχε θέσει το βίντεο εδώ, θεωρώ οτι λανθασμένα σβήστηκε.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Το τελευταίο post....

...Η διαγραφή δεν ήταν λύση. Το θρεντ επρεπε να παραμεινει ανοιχτο, και είμαι σίγουρος οτι τα ποστ των μελών από κάτω που το καταδίκαζαν θα αποδεικνυαν το επίπεδο του φόρουμ...

OK!, ας συμφωνήσουμε οτι η διαγραφή του κλίπ δεν είναι σίκ και πως θα έβρισκε την αξιολόγηση που του αξίζει :grinning-smiley-043.
Σκέφτομαι όμως πως με αφορμή αυτήν την σχετική ανοχή θα μπορούσαν να "ανέβουν" και καμιά πενηνταριά ακόμη παρόμοια κλιπλάκια. Πόσο χρήσιμη θα ήταν η λαϊκή ετυμηγορία, ενώ την ίδια στιγμή θα είχαμε καταντήσει λούνα πάρκ.

Πολλές φορές κάνουμε την πλάκα μας, αλλά υπάρχουν και όρια. Γιά μιά αισθητική ζούμε (όπου αισθητική μπορείτε να βάλετε: πολιτική, ηθική, αξίες ή ανάγκες).

Ωςτόσο, παρά το μεμονομένο ατόπημα (...θεωρώ) πως ο Κώστας ανήκει στην οικογένεια και του ζητάω να επιστρέψει σαν να μην έγινε και τίποτε -bye-

το post #99 δεν απαντήθηκε….
τι από τα δυο ισχύει ???

Originally Posted by supersonic
ορισμένοι θέλετε να ψάχνετε πράγματα εκεί που δεν υπάρχουν.

Γιά την ιστορία:
έκανα μιά ερώτηση στο σύνολο των διαχειριστών όπου επί λέξει έγραψα:
έχει θέση αυτό σε μας ?

Στη συνέχεια μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι υπήρξε σχεδόν καθολική συμφωνία στο ότι δεν είχε και οι αρμόδιοι διαχειριστές το έσβησαν.
Αρκετοί μάλιστα αναρωτήθηκαν πως τους διέφυγε.

Και η ουσία του ερωτήματός μου (και η κυριολεξία) ήταν άν έχει θέση σε αυτό που πρεσβεύει και θέλει να δείξει προς τα έξω το avclub.

Originally Posted by Lepton
Αγαπητοί φίλοι, για να μην μιλάμε με υποθέσεις, εγώ είμαι ο "ένοχος". Το θέμα δεν το είχα δει, μέχρι που δέχθηκα μία διαμαρτυρία. Το είδα, συμμερίστηκα απόλυτα τη διαμαρτυρία, έσβησα το θέμα και ενημέρωσα τον Κώστα.

Όχι Γιάννης, Γιαννάκης.

Έγινε ακριβώς όπως το γράφει ο Δημήτρης, ο οποίος προσπαθεί να είνει διακριτικός όταν κάνει παρεμβάσεις στη διαχείριση. Αν δεν το θεωρείτε διαμαρτυρία (και θέλετε να σταθείτε εκεί), ζητώ συγγνώμη για την παραπλάνηση. Πάντως, επαναλαμβάνω για μία ακόμα φορά: Έτυχε να το δει πρώτος. Αν το είχα δει μόνος μου, και πάλι θα το έσβηνα. Και αν ήμουν απλό μέλος, θα διαμαρτυρόμουν.

το post #99 δεν απαντήθηκε….
τι από τα δυο ισχύει ???

Οι διαμαρτυρίες δεν γίνονται μόνο μέσω PM.
Μπορούν να γίνουν και δημόσια.
Η συγκεκριμένη ήταν πιο πολύ κάτι σαν επερώτηση ώστε να τοποθετηθούν και οι υπόλοιποι moderators.

Δεν βλέπω το λόγο γιατί να υπάρχει κάποιο πρόβλημα σχετικά με τον τρόπο που έγινε...

To επιπεδο του Forum, το δικο μου, το δικο σας δεν καθοριζεται απο ενα βιντεακι που ποσταρε καποιος. Ο καθενας περνει τις ευθυνες των πραξεων του και κανει τις επιλογες του. Συγχωρεστε με, αλλα εγω ετσι το βλεπω.

Οσο για το νομικο κολλημα που εδειξε ο Φιλος supersonic δεν ειδα να εχει το ιδιο κολλημα οταν κοπιαραν τη μουσικη απο το show και τη μοιραζαν στα μελη!

Ο φιλος Kokar δεν θα ξαναγυρισει, ειναι οριστικο και αυτο ειναι μια απωλεια για το forum MΑΣ.

μπορεί να σβήστηκαν εκ των υστέρων αλλά ήταν
στον "αέρα" κοντά ένα μήνα !

Φιλε Hellboy απαντησε μου σε παρακαλω στο εξης:
Σε γενικες γραμμες εισαι ευχαριστημενος με το avclub στους 3 περιπου μηνες που εισαι κοντα του????
Αν οχι τι σε εχει ενοχλησει αυτο τον καιρο???

μπορεί να σβήστηκαν εκ των υστέρων αλλά ήταν
στον "αέρα" κοντά ένα μήνα !

φίλε μου
αν μπορείς να μου εγγυηθείς ότι θα μπορέσεις να επιβάλεις αυτά που λέει ο κανονισμός σε 10 λεπτά από τη στιγμή που θα παραβιαστεί έλα να σε κάνουμε γενικό διαχειριστή.
Αύριο

Απάντηση: Re: Απάντηση: Το τελευταίο post....

φίλε μου
αν μπορείς να μου εγγυηθείς ότι θα μπορέσεις να επιβάλεις αυτά που λέει ο κανονισμός σε 10 λεπτά από τη στιγμή που θα παραβιαστεί έλα να σε κάνουμε γενικό διαχειριστή.
Αύριο

+1 :grinning-smiley-043

Status
Not open for further replies.