To Urban Legend της Χρυσής Αυγής

Status
Not open for further replies.
Απάντηση: Re: To Urban Legend της Χρυσής Αυγής

Λύπη για τον άτυχο άνθρωπο που όπως αρκετοί άλλοι έχουν βρει τον θάνατο απο την συνέχιση της εξαθλίωσης της κυβερνητικής πολιτικής 2 χρόνια τώρα....

Μα τι λες τώρα;
Και είμαστε εγώ και η κριτική μου που μπάζουμε; Ποια εξαθλίωση της κυβερνητικής πολιτικής σκότωσε τον άνθρωπο;
Είπαμε να μην τα αναγάγουμε στο μεταναστευτικό και στην άνευ ελέγχου εισροή κάθε καρυδιάς καρυδιού. Αλλά να πάμε και στο άλλο άκρο;
Έχουμε μια ποινική και άκρως αντικοινωνική συμπεριφορά.
Δεν αναμένω παρά να αντιμετωπιστεί με τη δέουσα αυστηρότητα και εν προκειμένω σκληρότητα. Ο θάνατος οποιουδήποτε συνανθρώπου "δι' ασήμαντον αφορμή" όπως μεταδίδεται (δεν γνωρίζω ασφαλώς τι έγινε, ό,τι ακούω, στην αρχή μάλιστα το πέρασα και για χρυσαυγήτικο urban legend) πρέπει να αντιμετωπίζεται αυστηρότατα και σκληρότατα, εντός του δεδομένου πλαισίου των νόμων της κοινωνίας μας. Εάν δεν θέλουμε να υποκαταστήσει η ΧΑ τη δικαιοσύνη μας. Γιατί εκεί οδεύουμε.

Ο καθένας έχει τις "ευαισθησίες" του......και τις ιδεολογίες του....

Πολύ σωστά. Τον 30χρονο ας τον κλαίει συνεπώς η ΧΑ. Έκαστος τους δικούς του.

Πολύ ωραίες ιδεολογίες. Ή ιδεοληψίες.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: To Urban Legend της Χρυσής Αυγής

Απ την άλλη ,ο 30χρονος κλώτσησε το σκυλί των Αφγανών και έτσι άναψαν τα αίματα.

Ενας άνθρωπος που κλωτσάει ζώο (ακόμα και άνθρωπο!!), δεν είναι και το καλύτερο παιδί στην πιάτσα...

καλά δεν έχει να λέει.. ότι και να είχε κάνει...

Re: Απάντηση: Re: To Urban Legend της Χρυσής Αυγής

Μα τι λες τώρα;
Και είμαστε εγώ και η κριτική μου που μπάζουμε; Ποια εξαθλίωση της κυβερνητικής πολιτικής σκότωσε τον άνθρωπο;
Είπαμε να μην τα αναγάγουμε στο μεταναστευτικό και στην άνευ ελέγχου εισροή κάθε καρυδιάς καρυδιού. Αλλά να πάμε και στο άλλο άκρο;
Έχουμε μια ποινική και άκρως αντικοινωνική συμπεριφορά.
Δεν αναμένω παρά να αντιμετωπιστεί με τη δέουσα αυστηρότητα και εν προκειμένω σκληρότητα. Ο θάνατος οποιουδήποτε συνανθρώπου "δι' ασήμαντον αφορμή" όπως μεταδίδεται (δεν γνωρίζω ασφαλώς τι έγινε, ό,τι ακούω, στην αρχή μάλιστα το πέρασα και για χρυσαυγήτικο urban legend) πρέπει να αντιμετωπίζεται αυστηρότατα και σκληρότατα, εντός του δεδομένου πλαισίου των νόμων της κοινωνίας μας. Εάν δεν θέλουμε να υποκαταστήσει η ΧΑ τη δικαιοσύνη μας. Γιατί εκεί οδεύουμε.

Πολύ σωστά. Τον 30χρονο ας τον κλαίει συνεπώς η ΧΑ. Έκαστος τους δικούς του.

Πολύ ωραίες ιδεολογίες. Ή ιδεοληψίες.

Μπάζετε απο παντού και το ξαναλέω....

Μιλάς για την νομική αντιμετώπιση του θέματος και μιλάω για τα αίτια που έφεραν αυτό το αποτέλεσμα και είναι πρωτίστως κοινωνικά. Εκτός αν συμφωνείς και εσύ ότι όλοι όσοι έρχονται είναι ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης.....

Όσον αφορά τους νόμους και την τήρηση τους, άστο καλύτερα. Τελείως διαφορετικά δρουν για τους ομοεθνείς και τελείως διαφορετικά για τους αλλοδαπούς.

Επίσης, κανείς δεν είπε οτι δεν πρέπει να καταδικαστεί ο δολοφόνος.....

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: To Urban Legend της Χρυσής Αυγής

Αν θέλεις να πορεύεσαι και να αναλώνεσαι στο τι λέει η κάθε βίβλος σε θεωρητικό μόνο επίπεδο, χωρίς να σε ενδιαφέρει η εφαρμογή στην πράξη και χωρίς να ενδιαφέρεσαι για τον ανθρώπινο παράγοντα, είναι δικό σου θέμα. Αλλά βέβαια σε αυτή την περίπτωση δεν θα χρειαζόταν να πας πιο πέρα απο την Καινή Διαθήκη... κι αυτή τμήμα "βίβλου" είναι - και άλλους τους έχει ωφελήσει πολλαπλώς... :)

Oσο για την ανισορροπία που έχει καταλάβει όσους μιλούν για κοινές καταβολές και παρόμοια εγκλήματα ναζιστών-κομμουνιστών, δες τι λένε μερικοί ανισόρροποι πανεπιστημιακοί...

Προσοχή έχει μερικές πολύ σκληρές εικόνες...

Ενα τμήμα με ελληνικούς υπότιτλους
http://www.youtube.com/watch?v=4KnO_ofy8A4

και ολο το ντοκυμαντερ 85λεπτών για όσους ξέρουν αγγλικά...
http://www.youtube.com/watch?v=-TR_az6__Zo

Παρόλο που είσαι νυχτερινός τύπος και με δυσκολεύεις, χαίρομαι να διαφωνώ μαζί σου...:flipout:
Θα ξεκινήσω με μια εξομολόγηση: Δεν είδα τα βιντεάκια διότι το ποστ σου το είδα τώρα και στη δουλειά δεν μπορώ να δω youtube. Θα τα δω όμως μόλις πάω σπίτι.
Από την άλλη ψιλοφαντάζομαι τι θα δω, έχω διαβάσει ας πούμε τη μαύρη βίβλο του κομμουνισμού και υποψιάζομαι το περιεχόμενο.
Έντεχνα και έξυπνα βέβαια αλλοιώνεις μερικά αυτό που έγραψα για να στηρίξεις πιο εύκολα την μοντέρνα και ανισόρροπη (ναι, επιμένω) άποψη περί σύγκλισης των δύο ιδεολογιών. Μιλάς για παρόμοια εγκλήματα κομμουνιστών-ναζιστών για τα οποία μάλλον δεν διαφωνεί κανένας αλλά είναι προφανές για όποιον θέλει να κάνει σοβαρό διάλογο ότι εγώ δεν έγραψα τίποτα σχετικό με αυτά. Το αντίθετο γράφω και συνεχίζεις να το αγνοείς για προφανείς λόγους.
Η συζήτηση γύρω από ένα θεωρητικό σύστημα έχει δυο σκέλη: Το ιδεολογικό υπόβαθρο, τη θεωρία, αυτό που εσύ ονομάζεις "βίβλο", και τη δυνατότητα ή τον πιθανό τρόπο εφαρμογής του. Προσπερνάς εντελώς το πρώτο σκέλος και πηδάς απευθείας στο δεύτερο ως μετά Χριστόν προφήτης για να αισθανθείς ότι δικαιώνεσαι εκ του αποτελέσματος. Και επιμένεις στην εντελώς αντιεπιστημονική άποψη ότι όσοι διατύπωσαν ή σχολίασαν και ερμήνευσαν εκ των υστέρων τον Μαρξισμό αγνοούν "εγγενείς αδυναμίες του ανθρώπου".

Κοίτα BIOS, για να μην χάνουμε και τον χρόνο μας δηλαδή.
1- Οι μόνοι άνθρωποι οι οποίοι υποστηρίζουν ότι ο "υπαρκτός σοσιαλισμός" ήταν ο μαρξισμός στην πράξη, είναι οι οπαδοί του ΚΚΕ και εσύ. Συζητείστε λοιπόν μεταξύ σας ώστε να υπάρχει και ενδιαφέρον στην κουβέντα.
2- Οι άνθρωποι βλέπουν καθαρά περίπου ας πούμε 100 μέτρα, ακούνε στα 30-40 και έχουν και ένα βασικό πρόβλημα ακόμα: Δεν μπορούν να βρίσκονται σε παραπάνω από ένα σημείο στον χώρο ή στον χρόνο. Αυτές είναι οι δικές μου και άλλων "εγγενείς αδυναμίες" BIOS που μας αναγκάζουν να καταφεύγουμε σε "βίβλους". Αν εσύ έχεις βρει έναν άλλο, εναλλακτικό τρόπο να συμπληρώνεις τις γνώσεις που προέρχονται από προσωπικές σου εμπειρίες, σε παρακαλώ θερμά να μου τον υποδείξεις κι εμένα ώστε να μην χάνω τον πολύτιμο χρόνο μου σε διάβασμα και να τον αφιερώνω στον γυιο μου που γουστάρει να σκαλίζουμε μαζί τα χώματα.
3- Το θέμα συζήτησης δεν είναι η αποτυχία του "υπαρκτού", ούτε αν ο "υπαρκτός" ήταν μαρξισμός στην πράξη ή όχι. Το θέμα μας είναι οι θεωρητικές, ιδεολογικές, κοινές δήθεν καταβολές μαρξισμού και φασισμού. Όταν αποφασίσεις ότι θέλεις να συζητήσεις αυτό το θέμα και όχι κάποιο άλλο, εγώ θα είμαι στη διάθεσή σου. Εγώ δηλώνω ότι δεν θέλω να συζητήσω άλλο θέμα πριν από αυτό.

ΥΓ. Έτσι για την ιστορία, το θέμα της Καινής Διαθήκης δεν κατάλαβα πού κολλάει; Μήπως είναι πολιτικό κείμενο και δεν το πήρα χαμπάρι; Ρε συ BIOS επειδή μάλλον τα έχεις μπερδέψει ελαφρώς, κάνε έναν κόπο και αφού βαριέσαι να διαβάσεις Μαρξ (με το δίκιο σου ίσως), τουλάχιστον διάβασε κάποια ιστορία του μαρξισμού που έχει περισσότερο ενδιαφέρον. Δηλαδή, από ποιους άντλησε επιρροές ο Μαρξ, πώς διατύπωσε τη θεωρία του, κτλ. Πρόσφατα εκδόθηκε ένα ακόμα ωραίο βιβλίο με αυτό θέμα, ευκολοδιάβαστο του Eric Hobsbawm με τίτλο "How to Change the World". Δεν είναι το μόνο αλλά είναι το πιο σύγχρονο και από τα πιο εύκολα. Διάβασέ το και αν μετά από τις περίπου 450 σελίδες του βρεις πολλά κοινά με τον φασισμό, έλα να συζητήσουμε μέχρι του χρόνου.

Απάντηση: Re: Απάντηση: To Urban Legend της Χρυσής Αυγής

Δεν υποστηρίζω τον καπιταλισμό. Ούτε τον φασισμό όυτε τον κομμουνισμό... Δεν πιστεύω σε τίποτα... Eίμαι ελεύθερος :)

Έλα ρε BIOS κι ο Ζορμπάς ακόμα σε κάτι πίστευε...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: To Urban Legend της Χρυσής Αυγής

Έλα ρε BIOS κι ο Ζορμπάς ακόμα σε κάτι πίστευε...

για δοκίμασε εσύ όπως θα ανοίξεις το βιντεάκι στο youtube να κάνεις το http, https...

Καλά αν ήμουν μετανάστης και ήμουν στην Πάτρα με τόσα χρυσάυγουλα και μπαλτά θα είχα..... Σε τεταμένες καταστάσεις αποτελέσματα κυβερνητικών χειρισμών, τα πάντα μπορούν να συμβούν και είναι ευνόητο.

Ποτέ μην λες ποτέ......Οι καταστάσεις αλλάζουν τις συμπεριφορές των ανθρώπων.

Sorry ρε φίλε, αλλά αν κυκλοφορούσες με μπαλτά/μαχαίρι/whatever στη τσέπη θα πήγαινες γυρεύοντας για φασαρία.
Αν δεν έχεις σκοπό να το χρησιμοποιήσεις, μόνο ελαφρότερη δεν θα έκανες τη θέση σου στην περίπτωση που θα σε τσάκωνε ο οποιοσδήποτε.

Και σου ξαναλέω.
6 μαχαιριές.
Όχι μία, έξι!
Σου κάνει αυτό για άμυνα ή φόβο;
Εμένα μου δείχνει μανία. Μίσος!
Τα "του όπλισε το χέρι η κακούργα η κοινωνία" το θεωρώ τουλάχιστον χαζό.
Και εγώ γόνος μεταναστών είμαι και δεν κυκλοφορώ με μαχαίρια στη τσέπη.

Απ´ότι διαβάζω ο σκύλος ήταν δικός του...

Και εγώ αυτό είχα διαβάσει.

Νομίζω ότι ανάγοντας σε κυρίαρχο ζήτημα το φόνο στην Πάτρα,τους λαθρομετανάστες και τα καραγκιοζιλίκια μερικών γραφικών τραμπούκων της ΧΑ,χάνεται το μείζον και το έλαττον...Κοινώς το κάνατε τουρλουμπούκι...Αυτό θα ήθελαν και οι χρυσαυγίτες...Ετσι ξεχνιέται,ότι το θέμα είναι η εγκληματική,πρακτόρικη,φασιστική, συστημική φύση του κόμματος αυτού και των στελεχών της...Καλλιεργείτε το μύθο τους,όπως λέει κι ο Τζιμισκής...

Last edited:
Μετά τα διαφημιστικά σποτ της Χρυσής Αυγής ,ότι εμείς ''καθαρίζουμε'' όπου πάμε τα ''σκουπίδια'', οι οπλισμένοι μετανάστες θα αυξηθούν. Φυσιολογική αντίδραση.
Άδικος θάνατος αλλά το φαινόμενο υπάρχει και θα αυξηθεί.

Re: Απάντηση: To Urban Legend της Χρυσής Αυγής

.... οι οπλισμένοι μετανάστες θα αυξηθούν. Φυσιολογική αντίδραση.

και οι οπλισμένοι Έλληνες θα αυξηθούν. Επίσης φυσιολογική αντίδραση.

Πάτρα: Οργανωμένη επιχείρηση Κράτους - Παρακράτους για την "εκκαθάριση" μεταναστών, δείτε φωτογραφίες

Οι φωτογραφίες που ακολουθούν είναι από τα επεισόδια που έγιναν στην Πάτρα τις προγούμενες μέρες με αφορμή τη δολοφονία 30χρονου άνδρα από μετανάστες. Στα επεισόδια πρωτοστάτησαν μέλη της Χρυσής Αυγής εξ Αθηνών κατά τα λεγόμενα.

Δείτε παρακάτω (φωτογραφίες, Video 1 και μετά και Video 2 από 0:50sec) πώς ο επικεφαλής των χρυσαυγιτών, που πριν τα επεισόδια συντονίζει την διάταξη και την πορεία των χρυσαυγιτών, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων ξεπηδά μέσα από τα ΜΑΤ τα οποία "δέχονται επίθεση από τη Χρυσή Αυγή" και προσπαθεί να προφυλαχθεί (!!!!).

Κράτος και παρακράτος - κατά τα φαινόμενα - εκμεταλλεύονται κυνικά το θάνατο του 30χρονου και θέτουν σε εφαρμογή επιχειρησιακό σχέδιο "σκούπας" μεταναστών που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει την δημιουργία στρατού αγανακτισμένων και οξυμένου κλίματος ξενοφοβίας. Μετά τα επεισόδια στο εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο, όσοι μετανάστες διέμεναν εκεί "μεταφέρθηκαν σε άλλες πόλεις", μάλλον στο στρατόπεδο συγκέντρωσης της Αμυγδαλέζας.

ΠΡΙΝ τα επεισόδια

xrisaugites_patra_1.jpg

xrisaugites_patra_2.jpg

xrisaugites_patra_3.jpg

xrisaugites_patra_4.jpg

ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ των επεισοδίων

xrisaugites_patra_5.jpg

xrisaugites_patra_6.jpg

xrisaugites_patra_7.jpg

xrisaugites_patra_8.jpg

xrisaugites_patra_9.jpg

VIDEO

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

http://kokkinostupos.blogspot.com/2012/05/blog-post_24.html?spref=tw

Αυτή την ώρα: Νεοναζί πολιορκούν τα γραφεία του ΣΕΚ στην οδό Αναξαγόρα.

Αυτή τη στιγμή δεκάδες χρυσαυγίτες είναι συγκεντρωμένοι έξω από τα γραφεία του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος και της εφημερίδας Εργατική Αλληλεγγύη στην οδό Αναξαγόρα 14. Είχε προηγηθεί συμπλοκή όταν μέλη του ΣΕΚ έσπευσαν προς υπεράσπιση μεταναστών οι οποίοι δέχτηκαν επίθεση από τα φασιστοειδή. Οι χρυσαυγίτες φώναξαν ενισχύσεις και απειλούν να μπουκάρουν μέσα στα γραφεία. Η ένταση συνεχίζεται παρά την έλευση αστυνομικών που απειλούν και αυτοί με αυτόφωρο μέλη του ΣΕΚ για επίθεση στους «αγανακτισμένους πολίτες»! Την είδηση μας την επιβεβαίωσε τηλεφωνικά στέλεχος του ΣΕΚ που βρίσκεται τώρα μέσα στα γραφεία.

http://mao.gr/2012/05/24/undersiege/

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: To Urban Legend της Χρυσής Αυγής

...
Μιλάς για παρόμοια εγκλήματα κομμουνιστών-ναζιστών για τα οποία μάλλον δεν διαφωνεί κανένας αλλά είναι προφανές για όποιον θέλει να κάνει σοβαρό διάλογο ότι εγώ δεν έγραψα τίποτα σχετικό με αυτά. Το αντίθετο γράφω και συνεχίζεις να το αγνοείς για προφανείς λόγους.
...
Οντως δεν έγραψες για εγκλήματα. Το ανέφερα εγώ συμπληρωματικά, γιατί τα εγκλήματα αυτά θεωρούνται οτι έγιναν, όχι απο την βαναυσότητα ενός δικτάτορα, αλλά γιατί προβλέπονταν μέσα στις βίβλους, στον δρόμο για την νέα κοινωνία. Και βέβαια, το θέμα μας είναι οι θεωρητικές, ιδεολογικές, κοινές καταβολές οχι μαρξισμού και φασισμού, αλλά μαρξισμού και ναζισμού. Ο φασισμός είναι υπερσύνολο και των δύο -ίσως έχεις αντίθετη άποψη, αλλά αυτή είναι η γνώμη μου.
Τώρα για τις βίβλους και τα θεωρητικά υπόβαθρα... Εχουν γραφτεί χιλιάδες βιβλία και μελέτες που τα πραγματεύονται... Εξακολουθώ να πιστεύω οτι οταν σε αυτές δεν λαμβάνεται υπ'όψιν η ανθρώπινη φύση "ως έχει", με τα εγγενή της ελαττώματα ή προτερήματα, και οταν αυτές είναι χτισμένες έτσι ωστε να εφαρμοστούν πάνω στον "τέλειο άνθρωπο", τότε δεν πρόκειται για βίβλους αλλά για συλλογές ανεκδότων... (Αποψή μου πάντα)...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: To Urban Legend της Χρυσής Αυγής

[...] γιατί τα εγκλήματα αυτά θεωρούνται οτι έγιναν, όχι απο την βαναυσότητα ενός δικτάτορα, αλλά γιατί προβλέπονταν μέσα στις βίβλους, στον δρόμο για την νέα κοινωνία. [...]

Διαφωνώ με όλα όσα έγραψες αλλά εντοπίζω την κυριότερη αντίθεσή μου στο παραπάνω. Πιστεύω ότι μια τέτοια κριτική οφείλει να είναι πολύ πιο ακριβής από μια τέτοια γενική τοποθέτηση οπότε με πραγματικό ενδιαφέρον περιμένω μια συγκεκριμένη αναφορά.
Και φυσικά να διαχωρίσουμε κάποια πράγματα τα οποία και προφανώς μπορούν να χωρέσουν πολλές ερμηνείες που εξαρχής κάνουν την κουβέντα βιώσιμη, ή όχι. Δηλαδή αν θεωρείς ότι η Οκτωβριανή επανάσταση ήταν προιόν "πρόβλεψης" μιας κομμουνιστικής βίβλου θα πέσεις σε μεγάλο ποσοστό μέσα. Αν όμως τη θεωρείς "έγκλημα", τότε δεν έχει νόημα να συνεχίσουμε. Αντίστοιχα, αν την Κομμούνα του Παρισιού τη δεις ως αποτέλεσμα της κομμουνιστικής επιρροής θα πέσεις ακόμα περισσότερο μέσα αλλά επίσης αν την χαρακτηρίσεις έγκλημα, δεν έχει νόημα να συνεχίσουμε.
Τώρα αν την εξόντωση μερικών χιλιάδων "αντιφρονούντων" τη θεωρείς αποτέλεσμα της κομμουνιστικής θεωρίας, προφανώς πέφτεις έξω.

Άρα αν έχεις να κάνεις κάποιες χειροπιαστές συνδέσεις της μαρξιστικής θεωρίας και κάποιων εγκλημάτων που θεωρείς εσύ ότι έγιναν ακολουθώντας την, θα τις ακούσω με ενδιαφέρον.

''και οι οπλισμένοι Έλληνες θα αυξηθούν. Επίσης φυσιολογική αντίδραση.''
Mπράβο μόλις διέγνωσες το φαύλο κύκλο της ηλιθιότητας.

"Κράτος και παρακράτος - κατά τα φαινόμενα - εκμεταλλεύονται κυνικά το θάνατο του 30χρονου και θέτουν σε εφαρμογή επιχειρησιακό σχέδιο "σκούπας" μεταναστών που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει την δημιουργία στρατού αγανακτισμένων και οξυμένου κλίματος ξενοφοβίας. Μετά τα επεισόδια στο εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο, όσοι μετανάστες διέμεναν εκεί "μεταφέρθηκαν σε άλλες πόλεις", μάλλον στο στρατόπεδο συγκέντρωσης της Αμυγδαλέζας.

Μα αφού το κράτος και τα συμφέροντα τους άφησαν - και τους αφήνουν ακόμα - να έρθουν εδώ... Αφού είναι οι ίδιοι που δεν τους αφήνουν να φύγουν... Ποιός είναι ο λόγος δημιουργίας "στρατού αγανακτισμένων και οξυμένου κλίματος ξενοφοβίας" ? Μπορούν άνετα να τους φορτώσουν όλους και να τους τους στείλουν πίσω στις χώρες τους... Ποιός ο λόγος όλης αυτής της σκηνοθεσίας? Απλή ερώτηση ψάχνει απλή απάντηση... Η απλά βλέπουμε συνωμοσίες πίσω απ'όλα γύρω μας ?

No prob..

Απλά μερικοι ειδαν φως και μπηκαν ή μάλλον νομισαν πως ειδαν φώς...Δεν ειναι τίποτα

Ένας από τους ιδεολογικούς προγόνους του Ναζισμού ήταν ο Κόμης ντε Γκομπινό (1816-1882) που θεωρείται πατέρας του σύγχρονου ρατσισμού. Σύμφωνα με τον Γκομπινό υπάρχουν τρεις φυλές: η λευκή, η μαύρη και η κίτρινη (επιστημονικώς έχει καταρριφθεί η έννοια της φυλής). Η λευκή διακρίνεται για την ανώτερη νοημοσύνη της, την ηθική της και τη βούλησή της και οι κληρονομημένες αυτές ιδιότητες αποτελούν το υπόβαθρο της δυτικής επιρροής στον κόσμο. Αντιθέτως, οι μαύροι είναι οι λιγότερο ικανοί, χαρακτηρίζονται από ζωώδη φύση, έλλειψη ηθικής και συναισθηματική αστάθεια (αυτά μας τα έχουν πει κατά καιρούς και συμφορουμίτες).
Οι ιδέες αυτές θεωρήθηκαν επιστημονικές και επηρέασαν τον Χίτλερ που τις μετέβαλε σε ιδεολογία του ναζιστικού κινήματος. Παρόμοιες αντιλήψεις υιοθέτησε η Κου Κλουξ Κλαν και το απαρτχάϊντ.
Έχοντας διαβάσει αρκετά από τα μαρξικά κείμενα (ολόκληρα και όχι με τσιτάτα που τα ερμηνεύουμε κατά το δοκούν) αδυνατώ να εντοπίσω οποιαδήποτε ομοιότητα. Πόσο μάλιστα όταν είναι πλέον παγκοίνως γνωστό ότι οι επιρροές του Marx ανατρέχουν από το Γαλλικό Διαφωτισμό και τους Ουτοπιστές σοσιαλιστές φτάνοντας μέχρι τον υλισμό του Φόειρμπαχ και την αγγλική πολιτική οικονομία με μια γερή δόση γείωσης της Εγελιανής Φιλοσοφίας.
Επίσης το ζήτημα της ανθρώπινης φύσης ταλανίζει αιώνες ολόκληρους τους φιλοσόφους και επί της ουσίας παραμένει άλυτο ή στην καλύτερη περίπτωση διαφιλονικούμενο. Είναι ευχάριστο να ανακαλύπτεις ανθρώπους που έχουν καταφέρει να το επιλύσουν εντοπίζοντας μάλιστα τις εγγενείς αδυναμίες της...

Re: Απάντηση: To Urban Legend της Χρυσής Αυγής

Α! γειά σου... είπες τη μαγική λέξη: "κύκλος" Ενώθηκαν τα 2 άκρα και φτιάχτηκε ο κύκλος. Οι μπλέ και οι κόκκινοι χρυσαυγίτες παίζουν παιχνίδια στις πλάτες των ταλαίπωρων κατοίκων της Πάτρας και των απελπισμένων που έχουν εγκλωβιστεί στη χώρα "των άκρων"

Status
Not open for further replies.