Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: To Urban Legend της Χρυσής Αυγής
Αν θέλεις να πορεύεσαι και να αναλώνεσαι στο τι λέει η κάθε βίβλος σε θεωρητικό μόνο επίπεδο, χωρίς να σε ενδιαφέρει η εφαρμογή στην πράξη και χωρίς να ενδιαφέρεσαι για τον ανθρώπινο παράγοντα, είναι δικό σου θέμα. Αλλά βέβαια σε αυτή την περίπτωση δεν θα χρειαζόταν να πας πιο πέρα απο την Καινή Διαθήκη... κι αυτή τμήμα "βίβλου" είναι - και άλλους τους έχει ωφελήσει πολλαπλώς...
Oσο για την ανισορροπία που έχει καταλάβει όσους μιλούν για κοινές καταβολές και παρόμοια εγκλήματα ναζιστών-κομμουνιστών, δες τι λένε μερικοί ανισόρροποι πανεπιστημιακοί...
Προσοχή έχει μερικές πολύ σκληρές εικόνες...
Ενα τμήμα με ελληνικούς υπότιτλους
http://www.youtube.com/watch?v=4KnO_ofy8A4
και ολο το ντοκυμαντερ 85λεπτών για όσους ξέρουν αγγλικά...
http://www.youtube.com/watch?v=-TR_az6__Zo
Παρόλο που είσαι νυχτερινός τύπος και με δυσκολεύεις, χαίρομαι να διαφωνώ μαζί σου...

Θα ξεκινήσω με μια εξομολόγηση: Δεν είδα τα βιντεάκια διότι το ποστ σου το είδα τώρα και στη δουλειά δεν μπορώ να δω youtube. Θα τα δω όμως μόλις πάω σπίτι.
Από την άλλη ψιλοφαντάζομαι τι θα δω, έχω διαβάσει ας πούμε τη μαύρη βίβλο του κομμουνισμού και υποψιάζομαι το περιεχόμενο.
Έντεχνα και έξυπνα βέβαια αλλοιώνεις μερικά αυτό που έγραψα για να στηρίξεις πιο εύκολα την μοντέρνα και ανισόρροπη (ναι, επιμένω) άποψη περί σύγκλισης των δύο ιδεολογιών. Μιλάς για παρόμοια εγκλήματα κομμουνιστών-ναζιστών για τα οποία μάλλον δεν διαφωνεί κανένας αλλά είναι προφανές για όποιον θέλει να κάνει σοβαρό διάλογο ότι εγώ
δεν έγραψα τίποτα σχετικό με αυτά. Το αντίθετο γράφω και συνεχίζεις να το αγνοείς για προφανείς λόγους.
Η συζήτηση γύρω από ένα θεωρητικό σύστημα έχει δυο σκέλη: Το ιδεολογικό υπόβαθρο, τη θεωρία, αυτό που εσύ ονομάζεις "βίβλο", και τη δυνατότητα ή τον πιθανό τρόπο εφαρμογής του. Προσπερνάς εντελώς το πρώτο σκέλος και πηδάς απευθείας στο δεύτερο ως μετά Χριστόν προφήτης για να αισθανθείς ότι δικαιώνεσαι εκ του αποτελέσματος. Και επιμένεις στην εντελώς αντιεπιστημονική άποψη ότι όσοι διατύπωσαν ή σχολίασαν και ερμήνευσαν εκ των υστέρων τον Μαρξισμό αγνοούν "εγγενείς αδυναμίες του ανθρώπου".
Κοίτα BIOS, για να μην χάνουμε και τον χρόνο μας δηλαδή.
1- Οι μόνοι άνθρωποι οι οποίοι υποστηρίζουν ότι ο "υπαρκτός σοσιαλισμός" ήταν ο μαρξισμός στην πράξη, είναι οι οπαδοί του ΚΚΕ και εσύ. Συζητείστε λοιπόν μεταξύ σας ώστε να υπάρχει και ενδιαφέρον στην κουβέντα.
2- Οι άνθρωποι βλέπουν καθαρά περίπου ας πούμε 100 μέτρα, ακούνε στα 30-40 και έχουν και ένα βασικό πρόβλημα ακόμα: Δεν μπορούν να βρίσκονται σε παραπάνω από ένα σημείο στον χώρο ή στον χρόνο. Αυτές είναι οι δικές μου και άλλων "εγγενείς αδυναμίες" BIOS που μας αναγκάζουν να καταφεύγουμε σε "βίβλους". Αν εσύ έχεις βρει έναν άλλο, εναλλακτικό τρόπο να συμπληρώνεις τις γνώσεις που προέρχονται από προσωπικές σου εμπειρίες, σε παρακαλώ θερμά να μου τον υποδείξεις κι εμένα ώστε να μην χάνω τον πολύτιμο χρόνο μου σε διάβασμα και να τον αφιερώνω στον γυιο μου που γουστάρει να σκαλίζουμε μαζί τα χώματα.
3- Το θέμα συζήτησης δεν είναι η αποτυχία του "υπαρκτού", ούτε αν ο "υπαρκτός" ήταν μαρξισμός στην πράξη ή όχι.
Το θέμα μας είναι οι θεωρητικές, ιδεολογικές, κοινές δήθεν καταβολές μαρξισμού και φασισμού. Όταν αποφασίσεις ότι θέλεις να συζητήσεις αυτό το θέμα και όχι κάποιο άλλο, εγώ θα είμαι στη διάθεσή σου. Εγώ δηλώνω ότι δεν θέλω να συζητήσω άλλο θέμα πριν από αυτό.
ΥΓ. Έτσι για την ιστορία, το θέμα της Καινής Διαθήκης δεν κατάλαβα πού κολλάει; Μήπως είναι πολιτικό κείμενο και δεν το πήρα χαμπάρι; Ρε συ BIOS επειδή μάλλον τα έχεις μπερδέψει ελαφρώς, κάνε έναν κόπο και αφού βαριέσαι να διαβάσεις Μαρξ (με το δίκιο σου ίσως), τουλάχιστον διάβασε κάποια ιστορία του μαρξισμού που έχει περισσότερο ενδιαφέρον. Δηλαδή, από ποιους άντλησε επιρροές ο Μαρξ, πώς διατύπωσε τη θεωρία του, κτλ. Πρόσφατα εκδόθηκε ένα ακόμα ωραίο βιβλίο με αυτό θέμα, ευκολοδιάβαστο του Eric Hobsbawm με τίτλο "How to Change the World". Δεν είναι το μόνο αλλά είναι το πιο σύγχρονο και από τα πιο εύκολα. Διάβασέ το και αν μετά από τις περίπου 450 σελίδες του βρεις πολλά κοινά με τον φασισμό, έλα να συζητήσουμε μέχρι του χρόνου.