Ποινικώς τουλάχιστον δεν είναι σημαντικό να είσαι νοσταλγός και υμνητής του Χίτλερ. Δεν λέω, σημαίνει αρκετά για το ποιόν κάποιου, πάντως αξιόποινο δεν είναι.
Ποινικώς τουλάχιστον δεν είναι σημαντικό να είσαι νοσταλγός και υμνητής του Χίτλερ. Δεν λέω, σημαίνει αρκετά για το ποιόν κάποιου, πάντως αξιόποινο δεν είναι.
Ισως το αντιθετο να εδινε οπλα στους χαυγιτες σε δικαστηριο με το να προβαλουν ως κυρια αιτια την "πολιτικη" τους διωξη αποδυναμωνοντας το κατηγορητηριο σε τυχον προσφυγη σε ευρωπαικο δικαστηριο.
Για αυτο νομιζω και ο Σαμαρας σε καποιες δηλωσεις του ειπε οτι δεν δικαζουμε τις πολιτικες πεποιθησεις....
H άποψη του defence-net για το Μιχαλολιάκο,
ο έρωτας δεν κρύβεται:
Ν.Μιχαλολιάκος: Οι αγώνες και οι διώξεις του ηγέτη της ΧΑ
Πλάκα έχουν τα σχόλια αποκάτω...Δεν περίμενα τέτοιες αντιδράσεις εκεί...
Nαθ ο ναζισμός συνεπάγεται ρατσισμό... και ο ρατσισμός είναι ποινικά κολάσιμος...
Για αυτό άλλωστε προσπαθούν να αποφύγουν (δημόσια) τον εναγκαλισμό με τους ναζί... με τις γνωστές αστειότητες περι χαιρετισμού στον Ήλιο κτλ...
Τους δένουν άνετα με το ναζισμό.
Το είχα γράψει και παραπάνω, η ηθική αυτουργία είναι τεχνικός όρος, αναφέρεται στην πρόκληση στον φυσικό αυτουργό της απόφασης για την τέλεση της πράξης. Στη δημιουργία της απόφασης, όχι στην απλή έμπνευση, παρακίνηση κλπ.
Το ότι καταχρηστικά χαρακτηρίζουμε κάποιον, και εδώ πέρα, ως "ηθικό αυτουργό" δεν σημαίνει πως μπορούμε να μεταφέρουμε στο χώρο του ποινικού δικαίου της χαλαρή, διασταλτική έννοια του όρου. Για τον κοινό λαό αρκεί συχνά οποιαδήποτε ηθική σύνδεση ή αποδοχή του εγκλήματος για να χρησιμοποιηθεί ο όρος.
Προφανώς το κατηγορητήριο δεν περιλαμβάνει τέτοιες πράξεις, περιορίζεται στη συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση καθ' εαυτή. Δεν γνωρίζω τι περιλαμβάνει η δικογραφία, αλλά είμαι επιφυλακτικός στο να περιμένουμε σύνδεση, ευθεία εννοώ, των ηγετικών στελεχών της ΧΑ με τις επιμέρους παράνομες πράξεις (δολοφονία, ξυλοδαρμούς κλπ).
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.