Τουρκία μια κακή γείτονας......

Status
Not open for further replies.
Τι είδους πόλεμο φαντάζεσαι?

Το όλο σκηνικό θα κρατήσει 2-3 μέρες το πολύ.
Μετά θα πέσουν οι πάντες να τον σταματήσουν.

Ότι γίνει θα παιχτεί με αεροπορία και ναυτικό.

Aυτό που έχω δει εγώ σε ασκήσεις ξηράς που όλα είναι προκαθορισμένα (κινούμαστε και σταματάμε σε γνωστό σημείο στοχεύουμε στόχους που έχουμε βάλει εμείς προηγουμένως και έτσι) νυχτερινά λέω, ευχόμουν να είχα ένα παιδικό PMR να λειτουργεί παρά να έχω το ερείπιο που δεν είχε εμβέλεια ούτε 400 μέτρα λόγω μπαταριών. Αν δεν υπήρχαν τα κινητά νομίζω θα είχαμε και θύματα στις ασκήσεις.
Τώρα το πως θα επικοινωνούν μεταξύ τους σε περίπτωση εμπλοκής οι δυνάμεις, αυτό πιστεύω θα παίξει καταλυτικό ρόλο, αλλά αν δεν μπορεί να αναφέρει κάποια μονάδα ακόμα και ένας μοναδικός ανιχνευτής τι βλέπει τι να τα κάνεις τα καλύτερα οπλικά συστήματα;

Θα το επαναλάβω γιατί είναι πολύ σημαντικό,όλο αυτό το σκηνικό με τις κατά κύματα αποβιβάσεις φουσκωτών λεμβών όπου θέλουν,όποτε θέλουν με ότι καιρό θέλουν,το να εισέλθει στη χώρα κάθε καρυδιάς καρύδι,η όλη φιλοσοφία της Ηγεσίας ότι δεν υπάρχουν σύνορα,αλλά και τα τεστ των δουλεμπόρων με την βοήθεια των αλληλέγγυων,όλο αυτό το σκηνικό έχει ανοίξει κερκόπορτα...

...
Όμως φαντάζομαι να καταλαβαίνεις ότι σε ένα μέρος όπου το 1974 μαζεύτηκαν όλοι οι Μουσουλμάνοι του Νησιού στο Ενετικό Κάστρο φυλασσόμενοι,υπό το φόβο παράπλευρων κτυπημάτων εσωτερικής εχθρικής απειλής,(δεν είναι τυχαίο ότι προσπάθησαν να δηλητηριάσουν κάποιοι την μία δεξαμενή νερού,ενώ υπήρχαν πληροφορίες για εχθροπραξία με στόχο κόψιμο καλωδίων ,ώστε να παραλύσει η ενδοεπικοινωνία,πηγή ο πατέρας μου στο Α.Τ)
ΕΠΙΠΛΈΟΝ ΔΕΝ ΕΊΔΑ ΝΑ ΣΤΕΛΕΧΏΝΟΝΤΑΙ (1996) κρίσιμα σημεία φύλαξης από ειδικές ομάδες που από 18 που πήρα όπλο ,πριν τις σπουδές κ.λ.π,όπως ΔΕΗ,ΟΤΕ...που είναι και οι πρώτοι στόχοι σε κάθε πολεμική πράξη 'εκ των έσω'..

Συμφωνω μαζι σου φιλε. Ο εσωτερικος εχθρος θα ειναι ο νουμερο ενα θανασιμος κινδυνος, τιποτα πιο ¨αποτελεσματικο" απο το εκ του εγγυς και με μαχαιρια, και απο σπιτι σε σπιτι.
Το ειδαμε στην Ουγκαντα, ο πιο γρηγορος αριθμος εξοντωσης ξεπερασε κατα πολυ και τα στρατοπεδα συγκεντρωσης των Γερμανων η των Σοβιετικων.
Μπορει συστοιχιες πυροβολικου να βαρουν 5 εικοσιτετραωρα μια πολη και στο τελος να εχεις 100 νεκρους.
Και αμα ξαμολυθουν τα Ορκ να εχεις οτιδηποτε βρισκεται στο διαβα τους.
Αυτο το ειδαμε και στην Ουγκαντα, και στην Συρια.

Δεξαμενες (και οχι μον δεξαμενες αλλα και δικτυα οπου υπαρχει προσβαση) ειναι στρατηγικοτατοι στοχοι πλεον για αυτους και ευκολα προσβασιμοι. Αμα σκεφτεις οτι εχουν περισσοτερο αρσενικο και νεο πληθυσμο και σε "ηλικια στρατευσης" απ'οτι εχουν οι Ελληνες.

Και οι Ελληνες σημερα σφυριζουν αδιαφορα κανοντας οτι δεν βλεπουν.

Τα κοληματα και αστοχιες (τα τραγελαφικα οπως λες) υπαρχουν, υηρχαν και θα υπαρχουν για ολους. Αλλα αυτο το αλλο, ειναι μοναδικο...στην ιστορια της ανθρωποτητας.

Μαλλον υπαρχει ψακασμος. Η πλανη που ελεγαν "οι αλλοι"...

Τι είδους πόλεμο φαντάζεσαι?

Το όλο σκηνικό θα κρατήσει 2-3 μέρες το πολύ.
Μετά θα πέσουν οι πάντες να τον σταματήσουν.

Ότι γίνει θα παιχτεί με αεροπορία και ναυτικό.

Μην εισαι τοσο σιγουρος Κρις.
Εχουν αρχισει πολεμοι που θα κραταγαν "μια βδομαδα" και κρατησαν χρονια.

Συμφωνω μαζι σου φιλε. Ο εσωτερικος εχθρος θα ειναι ο νουμερο ενα θανασιμος κινδυνος, τιποτα πιο ¨αποτελεσματικο" απο το εκ του εγγυς και με μαχαιρια, και απο σπιτι σε σπιτι.
Το ειδαμε στην Ουγκαντα, ο πιο γρηγορος αριθμος εξοντωσης ξεπερασε κατα πολυ και τα στρατοπεδα συγκεντρωσης των Γερμανων η των Σοβιετικων.
Μπορει συστοιχιες πυροβολικου να βαρουν 5 εικοσιτετραωρα μια πολη και στο τελος να εχεις 100 νεκρους.

Δεξαμενες (και οχι μον δεξαμενες αλλα και δικτυα οπου υπαρχει προσβαση) ειναι στρατηγικοτατοι στοχοι πλεον για αυτους και ευκολα προσβασιμοι. Αμα σκεφτεις οτι εχουν περισσοτερο αρσενικο και νεο πληθυσμο και σε "ηλικια στρατευσης" απ'οτι εχουν οι Ελληνες.

Τα κοληματα και αστοχιες (τα τραγελαφικα οπως λες) υπαρχουν, υηρχαν και θα υπαρχουν για ολους. Αλλα αυτο το αλλο, ειναι μοναδικο...στην ιστορια της ανθρωποτητας.

Μαλλον υπαρχει ψακασμος. Η πλανη που ελεγαν "οι αλλοι"...[/QUO

Δεν είναι δυστυχώς η πρώτη φορά,αλλά ούτε και η τελευταία...
Αυτά τα άτομα που αγωνίστηκαν τόσο πολύ για την δημιουργία Hot-Spots,προαναχωρησιακών κέντρων κράτησης,συνέχεια κρυφά με πολλούς τρόπους φέρνουν προκατ κατοικίες και αίθουσες ,ώστε να μεγαλώνουν οι Μουσουλμανικές Κοινότητες,δυστυχώς μόνο από παράφρονες μπορούσε να γίνει....
Τα νησια αυτά τα θυσίασαν και θα σας ανεβάσω φωτό από τοπικές εφημερίδες,που ούτε καν βλέπουν δημοσιότητα.Κρίμα...

Μαλλον υπαρχει ψακασμος. Η πλανη που ελεγαν "οι αλλοι"...[/QUO

Δεν είναι δυστυχώς η πρώτη φορά,αλλά ούτε και η τελευταία...
Αυτά τα άτομα που αγωνίστηκαν τόσο πολύ για την δημιουργία Hot-Spots,προαναχωρησιακών κέντρων κράτησης,συνέχεια κρυφά με πολλούς τρόπους φέρνουν προκατ κατοικίες και αίθουσες ,ώστε να μεγαλώνουν οι Μουσουλμανικές Κοινότητες,δυστυχώς μόνο από παράφρονες μπορούσε να γίνει....
Τα νησια αυτά τα θυσίασαν και θα σας ανεβάσω φωτό από τοπικές εφημερίδες,που ούτε καν βλέπουν δημοσιότητα.Κρίμα...

https://www.kosnews24.gr/politika/i...o-pou-fotografize-stratiotiko-fylakio-stin-ko

Προσωπικά κάτι που με ανησυχεί είναι η ρητορική των μέσων τους...συγγνώμη που το ξαναέγραψα αλλά τους ενοχλούν οι δηλώσεις του Καμένου,απ ότι μου λένε γείτονες..
Κάτι 'μολών λαβέ',κάτι 'να δούμε πως θα κατεβούν ,αν ανεβούν', αυτά μου περιγράφουν φίλοι ,γείτονες που ακούν και ενημερώνονται μόνο από τα δικά τους..(*).
Αν θυμάστε καλά σας ξαναείπα ότι την εισβολή στην Τουρκία μας την ανήγγειλαν γείτονες απ τα τέλη Μαΐου του 1974...
Βέβαια υπάρχουν και εξαιρέσεις,π.χ. γειτόνισσα έδωσε την εικόνα της Παναγίας την μητέρα μου για αυτά που περνάει...
Και πόσοι μου δίνουν χρήματα Οθωμανοί να τους ανάψω κερί όταν πηγαίνω στον Πανορμίτη,αλλά και απέναντι έχει κάποια άτομα που γνώρισα πολύ Ευρωπαϊστές....απλά δεν είναι τόσο δυνατοί να αντισταθμίσουν αυτό το 'Βαθύ Τουρκικό πνεύμα'....

(*) ,είναι για να θυμίσω ότι πήγα 3 φορές 'μέσα' ,επειδή έκανα παρεμβολές στα Κρατικά τους,όταν είμουν πειρατής 1979-1987,ενώ οι δικές τους παρεμβολές εξαφανίζουν νόμιμους σταθμούς δικούς μας και δεν κάνουν και κάτι με τους αναπαραγωγείς,που ενοχλούν τα πάντα στην ραδιοφωνική μπάντα!!!
Έχει φάση βέβαια η υποκλοπή διαλόγων.......

Σε μεγάλη άσκηση στο Διδυμότειχο πριν καμιά 21 χρόνια κάθε μέρα, την ίδια ώρα με το λεπτό και για μισή ώρα ακριβώς, δεν ξέρω τι έκαναν αλλά ο "Ερμής" ήταν σαν να μην υπάρχει.

Σε άλλη μεγάλη άσκηση βγαίνουν έξω όλοι, και στο στρατηγείο εκστρατείας της μεραρχίας (αυτής που θα υπερασπιστεί τον Έβρο) ακούω τον ανώτερο αξιωματικό του γραφείου κίνησης να λέει: "Μα καλά, τόσα χρόνια έχουμε αυτά τα τζιπ (μερσεντές) δεν υπάρχει στη λίστα πόσο καίνε???" Σε άσκηση σε ειρήνη που με την ησυχία του γραφείου τους δεν κατάφεραν σε τόσα χρόνια να ενημερώσουν τις λίστες, σε πόλεμο δλδ τι θα γινόταν σχετικά με κάθε τέτοια "λεπτομέρεια" και και και....όσοι πήγαν στο στρατό έχουν δει αρκετά.

Μην τον φωνάζεται και τον Μάνο που αναρωτιέται γιατί δλδ μόνο στο στρατό να δουλεύουν όλα καλά :2thumb22sup:

Μην τον φωνάζεται και τον Μάνο που αναρωτιέται γιατί δλδ μόνο στο στρατό να δουλεύουν όλα καλά :2thumb22sup:

Δεν ειπαν αυτο (ο Νικος και ο Χρηστος και ο Ζαγγογιαννης) !
Επισημαινουν οτι δεν ειναι καθολου καλος συμβουλος η απαισιοδοξια και η εσωστρεφεια.
Δεν ειμαι τοσο απαισιοδοξος οσο διαβαζομαι (onpost). Εικαζω οτι ΑΦΟΥ χαθουν αερα-πατερα
μερικες ζωες (αρκετες ζωες) τοτε ο ελληνας (οχι ο πολιτικος) θα ξυπνησει και θα οργανωσει
τα πραγματα ... ΩΣ ΠΡΕΠΕΙ. Και ο επιδοξος "γειτονας" θα μπει στην θεση του ... ΩΣ ΩΦΕΙΛΕΙ.

ΑΛΛΑ .... γιατι πρεπει να χαθουν αυτες οι ζωες πρωτα (και θα ναι ζωες ακριτων !!!).
Γιατι γμ τον Φελεκη μου. Εκει βγαινει πολυ πικρα (και απαισιοδοξια) απο πλευρας μου.
Δεν ειναι πολυ αδικος ενας θανατος απο ανοργανωσια και τσαπατσουλια και γραφειοκρατια ?

Last edited:
...
ΑΛΛΑ .... γιατι πρεπει να χαθουν αυτες οι ζωες πρωτα (και θα ναι ζωες ακριτων !!!).
Γιατι γμ τον Φελεκη μου. Εκει βγαινει πολυ πικρα (και απαισιοδοξια) απο πλευρας μου.
Δεν ειναι πολυ αδικος ενας θανατος απο ανοργανωσια και τσαπατσουλια και γραφειοκρατια ?

H συνέπεια του να έχεις *βάρβαρους για γείτονες.

Εκεί θα οφείλονται οι όποιοι θάνατοι και όχι σε όποια δικά μας λάθη ή παραλήψεις.

*Το λέω με πλήρη επίγνωση του όρου και κυριολεκτικά.

Oταν σου ορμηξει ενας σκυλος ... δεν θα ριξεις το φταιξιμο στον σκυλο ...
αλλα στο ποσο γρηγορος και σβελτος ησουν να τον αρπαξεις απ'τον λαιμο.

Το λεω με πληρη επιγνωση ... αφου μου συνεβη ακριβως αυτο σε ηλικια 14 ετων
και προφανως ζω για να σας το αφηγηθω.

Oταν σου ορμηξει ενας σκυλος ... δεν θα ριξεις το φταιξιμο στον σκυλο ...
αλλα στο ποσο γρηγορος και σβελτος ησουν να τον αρπαξεις απ'τον λαιμο.

Το λεω με πληρη επιγνωση ... αφου μου συνεβη ακριβως αυτο σε ηλικια 14 ετων
και προφανως ζω για να σας το αφηγηθω.

Οι γείτονες δεν είναι σκύλοι, είναι άνθρωποι και έχουν την ευθύνη των πράξεών τους, βεβαίως και θα ευθύνονται αυτοί για τις ζωές που θα χαθούν αν γίνει πόλεμος.

Τέλος πάντων, νομίζω ότι σου χρωστάω μια απάντηση απο χτες. Νομίζω ότι βλεπεις το δέντρο και χάνεις το δάσος, βλεπεις την ανοργανωσιά και το χάος σε μια, δυο, δέκα περιπτώσεις και εξ αυτού ορμώμενος λες "πάει, έτσι και γίνει πόλεμος μας πήραν φαλάγγι οι Τούρκοι".

Δεν είναι έτσι. Καταρχήν, ποτέ και πουθενά δεν έχει υπάρξει στρατός που να μην έχει διαπράξει τεράστια λάθη, σε κάθε σύρραξη. Ναι, ακόμα και ο στρατός που νίκησε εν τέλει. Δε διαβάζεις βιβλία ιστορίας, ή κάνω λάθος; Κάνε τον κόπο να διαβάσεις την ιστορία του Β' Παγκοσμιίου Πολέμου για αρχή και μετά τα λέμε. Δε θυμάμαι τώρα ποιός το είχε πει, ότι στον πόλεμο νικάει αυτός που θα κάνει τα λιγότερα λάθη.

Ύστερα, ποιός σου λέει ότι και οι απέναντι είναι καλύτεροι; Μάλλον το αντίθετο. Αν δεις τις ειδήσεις, θα διαπιστώσεις ότι δεν είναι σε θέση να καταλάβουν το Αφρίν, μια περιφέρεια στο μέγεθος της Θεσσαλίας, αντιμέτωποι με 2-3000 αντάρτες που ο πιό βαρύς οπλισμός τους είναι αντιαρματικοί πύραυλοι. Μόνο η Λήμνος έχει πολλαπλάσια εγκατεστημένη ισχύ πυρός. Δεν είναι ικανοί ούτε να περάσουν ένα ποτάμι, δοκίμασαν και πνίγηκαν δυο φαντάροι.
Λες πάλι ότι φοβάσαι γιατί αποκτούν εμπειρία σε εμπόλεμη ζώνη...Μα την αποκτούν εδώ και 35 χρόνια, στα βουνά του Κουρδιστάν, όπου έχουν χάσει 20.000 άνδρες. Και πάλι δεν έμαθαν τίποτα, στήνουν τα άρματά τους σα στόχους για σκοποβολή, και οι Κούρδοι δεν τους χαλάνε το χατήρι. (Οι Γερμανοί εδώ πάνω το φέρουν βαρέως που τόσο καλά μηχανήματα πάνε χαμένα).

Και μερικές τεχνικές πληροφορίες: Η Ελλάδα διαθέτει μια πολυστρωματική Αεράμυνα, με διαδοχικά layers όπου τυχόν εισβολέας πρέπει να περάσει πρωτα απο τα αεροσκάφη αναχαίτισης, μετά απο τους πυραύλους Εδάφους/Αέρος μεγάλης εμβέλειας, (Patriot), μετά απο τους πυραύλους Ε/Α μέσης εμβέλειας (Hawk), και τελικά απο τα συστήματα μικρής εμβέλειας (Skyguard για την αεροπορία, Crotale για το ναυτικό και Tor M1 για το στρατό). Ελάχιστες χώρες παγκοσμίως διαθέτουν τέτοια αεράμυνα, οι Τούρκοι τώρα προσπαθούν να τη στήσουν με τους S-400.

Tα υποβρύχια κλάσης "Παπανικολής" είναι ίσως τα καλύτερα στον κόσμο.

Τα 170 Leopard2A6ΗΕL, ήταν ίσως τα καλύτερα άρματα μάχης στον κόσμο μέχρι πρόπερσι που τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα παράγγειλαν τα Leopard 2 A7. Ακόμα και τώρα παραμένουν τα μοναδικά άρματα μάχης παγκοσμίως που είναι πιστοποιημένα να πλήττουν στόχους στα 6 χλμ. Τα αντίστοιχα τουρκικά Leopard 2Α4 είναι ένας φτωχός συγγενής.

Θα μπορούσα να συνεχίσω και με άλλα παραδείγματα, αλλά νομίζω ότι αρκούν για να με πιστέψεις όταν σου λέω ότι αν, ο μη γένοιτο, γίνει σύρραξη είμαστε σε θέση να προκαλέσουμε μεγάλη ζημιά στον επιτιθέμενο.
Ακόμα.

θα συμφωνήσω σε όλα,

απλά να επισημάνω, ότι οι Κούρδοι είναι "μπαρουτοκαπνισμένοι", μεγάλο πλεονέκτημα σε μία αναμέτρηση
βέβαια τα μέσα που έχουν σε σχέση με τους Τούρκους είναι σα να συγκρίνουμε σφεντόνα με αυτόματο όπλο

δεν ξέρω αν τυχόν έχουν κάποια βοήθεια από "εξω", έστω και σε επίπεδο πληροφοριών

Oh my....

Ας θυμηθούμε λίγο κάποιον που είχε πολύ λίγα μέσα σχετικά και παρόλα αυτά ήταν τεράστιος νικητής.

Το παν είναι το πνεύμα μάγκες. Το πνεύμα.

«Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας.
Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε "από ημάς" συνθήκην με τον "έναν" κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην
-να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα!
Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω θα μου κλάσουν τον πούτσο!»

Στρατηγός Γεώργιος Καραϊσκάκης (1782-1827)

δεν καταλαβάινω το "oh my" που πάει,

όσον αφορά το πνεύμα, σηαμντικότατος παράγοντας, αλλά μόνος του δεν φτάνει, ... δυστυχώς

δεν καταλαβάινω το "oh my" που πάει,

όσον αφορά το πνεύμα, σηαμντικότατος παράγοντας, αλλά μόνος του δεν φτάνει, ... δυστυχώς

Πάει στο ότι η πραγματικότητα είναι πως η στρατιωτική μηχανή τηε Τουρκίας δεν είναι κάτι που πρέπει να μας φοβίζει.
Πολλά λόγια και λίγη ουσία έχουνε.

Διαχρονικά, το πρόβλημά μας ήταν η αυτοαμφισβήτηση και υπερανάλυση.

Η Τουρκία δεν είναι η μεγάλη δύναμη που υποκρίνεται ότι είναι.

Δεν είναι για γέλια, αλλά σίγουρα δεν είναι να προκαλεί και δέος.

Επίσης ένας σημαντικός παράγοντας που πάντα έπαιξε ρόλο στην στάση της διεθνούς κοινότητας είναι το ποιός εμφανίζεται περισσότερο αποφασισμένος/αδιάλλακτος.
Οι δυνατοί, πάντα θα κλίνουν προς τα εκείνον και υπάρχει ένας πολύ απλός λόγος.
Είναι λιγότερο πιθανό να αποδεχτεί "λύσεις" εις βάρος του.
Όποιος πιο εύκολα νουθετείται, αυτός χάνει και τα περισσότερα.
Ναι, το πνεύμα, είναι το κυρίαρχο.

Status
Not open for further replies.