Cicadelic Ranger
AVClub Fanatic
- 16 December 2014
- 15,706
Σχεδον ειπες οτι λεω γω αλλα μαλλον δεν το καταλαβες,
αναφερα τους Σελτζουκους σαν αρχη της επεκτατικης ιστοριας των Τουρκων οτι απο τοτε ειχαν βλεψεις
προφανως εκαναν και πραξεις, αφου οπως γραφω πιο πριν κερδισαν τους βυζαντινους,δηλαδη πως γεγεν τουτο αμα εννοω χωρις πραξη οεο?
απλως προσπαθεις να βρεις λαθος και στο κομμα και την τελεια...για να μου την πεις χωρις να καταλαβαινεις καν τι λεω..
α και κατι αλλο γιατι μου φορτωνεις τα πραγματα που κανεις εσυ
εγω εγραψα την αποψη μου αρχικα για το ποτε η Τουρκια αρχιζει οργανωμενα,ανοιχτα και αμφισβητωντας τους γυρω της
μετα εσυ για να μου την πεις , το φερεις στα μετρα σου λες κατι για αστειοτητες και επιχειρηματα τυπου οργανογραμμα,ο ορκος που φταιχτηκε τοτε και ιστοριες για αγριους,
προφανως οι Τουρκοι θελουν να ξαναγινουν αυτοκρατορια,το θεμα ειναι ποτε και ποιος τους εδωσε την ευκαιρια αγαπητε,μονος λες οτι θελουν τσαμπουκα,
Ε μετα τον Αττιλα αφησαν τα μουλοχτα τυπου ,βομβα στο σπιτι Κεμαλ γιατι ειδαν οτι Ελληνες και ευρωπαιοι δεν ειναι και πολυ μαχιμοι, γιατι και η Αγγλια ενιψε τας χειρας της στην Κυπρο..ο ΟΗΕ απλως του ειπε αφηστε τους προσφυγες να γυρισουν σπιτια τους και τετοια χαδια,
ειδαν χαλαροτης και μετα αρχισαν ανοιχτα καθαρα και ξαστερα την πολιτικη της επιθεσης και της διεκδικισης..
Αμα σε τρωει επειδη ηταν η χουντα η ο Καραμανλης δεν φταιω εγω...ας προσεχουν οι "πατριωτες"..
Kαταλαβα τι λες και τι εμπεριεχει αυτο που λες
-απο την στιγμη που ειπες "μετρηθηκαμε στην Κυπρο και φανηκαμε λιγοι" γιατι μονο λιγοι δεν φανηκαμε αλλα οπου συναντηθηκαν οι Τουρκοι με τα ελαχιστα Ελληνικα στρατευματα σε θεσεις μαχης εφτυσαν αιμα που το θυμουνται ακομα.
Και οχι μονο αυτο αλλα ακομα και για να επεκταθουν στην δευτερη φαση εκμεταλευτηκαν την εκεχερια για να κινηθουν, και παλι ουτε την Λευκωσια ολοκληρη πηραν οπως προγραμματιζαν ουτε καν το αεροδρομιο που το ηθελαν τοσο.
-Μετα καταλαβα και το αλλο που θελεις μα πεις... τους "δωσαμε ευκαιρια". Δηλαδη αν δεν τους δινουμε αφορμη ολα ενταξει θα ηταν, δεν θα ειχαν κανει τιποτα ;
-Και απο αυτο συνεπαγεται αρα να καθομαστε στ'αβγα μας μη και θυμωσουν περισσοτερο και να κανουμε οτι κοιμομαστε ;
Δηλαδη αυτο που ειπες εσυ ο ιδιος
Η πυγμη και αξιοτητα ειναι ντεφακτο οτι την προσμετρα ο αντιπαλος,αλλωστε η τουρκικη πολυ επιθετικη πολιτικη των γκριζων ζωνων,ξεκινησε μετα τον Αττιλα...
μετρηθηκαμε αποδειχθηκαμε λειψοι και οι Τουρκοι ειδαν οτι τους παιρνει για παραπανω,γι αυτο η ρηση του Καραμανλη η Κυπρος ειναι μακρυα δεν ηταν καθολου διορατικη..
Τελικα, το κειμενο που εβαλες των καθηγητων ειναι ενα μικρο αποσπασμα μιας εκθεσης-περιληψης απο κειμενα βιβλιογραφιας διαφορων, και το συγεκριμενο του Θανου Βερεμη που δεν νομιζω οτι εχει δικιο οταν λεει "με μικρο κοστος". Κατα τ'αλλα το κειμενο λεει πολλα ενδιαφεροντα ιστορικα στοιχεια και πριν και στην συνεχεια.
Αλλα οχι δεν ειδαν οτι τα πραγματα ηταν ευκολα ιδιως απεναντι σε εναν αντιπαλο που αλληλοσπαραζοταν για τον θρονο απο την μια, και μια μικρη ελληνικη διαταξη μεγεθους ταξιαρχιας, και εκμεταλευομενοι μια εκεχαιρια σε διεθνη συμφωνια, και παλι δεν καταφεραν ολους τους αντικειμενικους σκοπους τους. Συν οτι τα Ιμια γιναν 22 χρονια αργοτερα. Οχι 2 ουτε 5 ουτε 10.
Αρα απ'ολα αυτα που λες εγω βγαζω οτι θες να πεις για το θρασος της α)Τουρκιας φταιει ειτε η χουντα ειτε ο Καραμανλης β)οτι πηραν θαρρος εξαιτιας της εισβολης γιατι ειδαν οτι Ελληνες και ευρωπαιοι δεν ειναι και πολυ μαχιμοι γ) Καλυτερα να μη ζηταμε και ρεστα σημερα γιατι δεν μας παιρνει.
Και αυτα δεν ειναι λεπτομεριες "για να στην πω", ειναι καθαρα διαφορα ουσιας. Αλλα και συμπερασματος οσο αυτου που πρεπει να γινει.
Εγω δεν ειμαι της ιδεολογιας "αυτα τα κανουν για να πουλανε οπλα οι Αμερικανοι" "αυτα ειναι για εσωτερικη καταναλωση" "χαμενα λεφτα για παλιοσιδερα" "ολοι λαοι αδελφια ειμαστε" και τα τοιαυτα. Πιστευω οτι οι δυο συγκεκριμενοι λαοι εχουν διαφορες και διαμετρικα αντιθετα συφεροντα στην περιοχη και αυτο φαινεται στο ιδιο το κειμενο που εβαλες, για το οποιο χρειαζεται προετοιμασια και πνευμα αναλογο. Οι Τουρκοι το αναπτυσουν κανονικα και συνεχως για τον σκοπο τους.
Οι Ελληνες βγαλαν εναν προθυπουργο που εκανε τουητ "Η Ελλαδα ανηκει στα ψαρια της", και εναν αλλον τελευταια ..." Η θαλασσα δεν εχει συνορα".
Αυτη εναι η αντιπαραθεση μας εαν δεν το καταλαβες οταν λες στην Κυπρο δεν ημασταν μαχιμοι, και αρα και τωρα ακομα οποτε, και οτι ολα αυτα ( προγραμμα, ορκος) ειναι ιστοριες για αγριους (sic) ... Βλεπεις για μενα ενας ορκος δεν ειναι ιστορια για αγριους. Γιατι για μενα οπως και για Τουρκους αντιστοιχα, Η θαλασσα εχει και συνορα και δεν ανηκει στα ψαρια.
Για την χαλαροτητα της διεθνους κοινοτητας (ΟΗΕ) + Ευρωπης Αμερικης κλπ εκει θα συμφωνησω. Σιγουρα δεν ειχαν την ιδια αντιμετωπιση ουτε το ιδιο ποσοστο συμπαθειας με τον Σανταμ.