Τραγούδια που έχουμε λιώσει στις δοκιμές μας

Εκτος απο το

Psycho Killer εχω λίωσει και το The lady don't mind (extended version) και βαραει στην αρχη και λεει piii pi pi :)
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
καθως και το Loving the alien του David Bowie .

• Haha
Reactions: Tzimisce
Η Eivør Pálsdóttir από τις δυνατές folk φωνές της Σκανδιναβίας, αλλά το ambient στο συγκεκριμένο track μας δίνει βαθιά χαμηλά, που οι φίλοι των μεγάλων ηχείων ή και με sub που κατεβαίνουν γερά θα το εκτιμήσουν, ακόμα και στο y.t...
Eivør - Í Tokuni

Mahler - Συμφωνία αρ.8 - Εισαγωγή
Verdi - Requiem - Dies Irae
Berlioz - Requiem - Tuba Mirum
Penderecki - St. Luke Passion - Et surges omnis
Britten - War requiem - Libera me (ενδεικτικά)
Mahler - Συμφωνίες αρ.2 και 6 - εισαγωγή
Stravinsky - Ιεροτελεστία της άνοιξης
Orff - Carmina Burana - Εισαγωγή
Shostakovich - Συμφωνία αρ. 10 - δεύτερο μέρος
Messiaen - Turangalîla-Symphonie - Movement V “Joie du sang des étoiles”
Rachmaninoff - Piano Concerto No. 3 - Πρώτο μέρος

Αν μπορείτε να ακούσετε τις κορυφώσεις - ξαφνικές δυναμικές μεταπτώσεις - γρήγορα περάσματα από ησυχία σε μέγιστη ένταση. Να διαχωρίσετε και να ξεχωρίσετε τις γραμμές των χαμηλών οργάνων, το όργανο, τις πολλαπλές χορωδίες και τα επιμέρους τμήματα της ορχήστρας. Να ακολουθήσετε τις διαφορετικές χορωδίες και τους μονωδούς, αν τα χάλκινα ακούγονται σωστά, αν τα υψίσυχνα όργανα δεν τσιρίζουν. Αν υπήρχει βάθος πεδίου, χώρος και ακριβής εστίαση. Αν αυτό που ακούτε δεν είναι "wall of sound" ή θόρυβος και κακοφωνία όταν παίζουν όλοι μαζί, αν υπάρχει ορμή και έλεγχος στο μπάσο, αν ακούτε το όργανο καθαρά. Αν το σύστημα δεν κλιπάρει στις κορυφώσεις των υψηλών συχνοτήτων (όχι στο χαμηλό) και δεν τρυπάει τα αυτιά, αν δεν βουίζει το σύμπαν και δεν μπουμπουνίζει το δωμάτιο, αν ακούτε φυσικές χροιές (=το κάθε όργανο και φωνή να ακούγονται όπως πρέπει και όχι ίσως), αν υπάρχει απόλυτη ησυχία στα πολύ χαμηλά περάσματα και έλλειψη παραμόρφωσης στις κορυφώσεις, τότε

Το σύστημα σας μαζί με τον χώρο είναι σε πολύ καλή κατάσταση.

Καλές ακροάσεις.

Είχε έρθει από εδώ ο Διονύσης ( @Skakinen ) για συγκεκριμένο λόγο και τον στρίμωξα να μου γεμίσει τις λίστες του Qobuz με ανάλογα ακούσματα γιατί είμαι άσχετος και δεν ξέρω την τύφλα μου..

IMG_20260201_223629.jpg

Φυσικά δεν είναι μόνο για δοκιμή, αλλά και για απόλαυση όταν τα αφτιά και ο εγκέφαλος ζητήσουν αλλαγή "γεύσης"...

Είχε έρθει από εδώ ο Διονύσης ( @Skakinen ) για συγκεκριμένο λόγο και τον στρίμωξα να μου γεμίσει τις λίστες του Qobuz με ανάλογα ακούσματα γιατί είμαι άσχετος και δεν ξέρω την τύφλα μου.

View attachment 265859

Φυσικά δεν είναι μόνο για δοκιμή, αλλά και για απόλαυση όταν τα αφτιά και ο εγκέφαλος ζητήσουν αλλαγή "γεύσης"...

Αυξανεστε και πληθυνεστε τώρα τελευταία οι Χεβυμεταλοκλασσικοβιοι του φόρουμ ανά την Επικράτεια.
Εγώ τρώω "φασόλια" επί 45 χρόνια ομως τα απολαμβάνω ακόμη.

Είχε έρθει από εδώ ο Διονύσης ( @Skakinen ) για συγκεκριμένο λόγο και τον στρίμωξα να μου γεμίσει τις λίστες του Qobuz με ανάλογα ακούσματα γιατί είμαι άσχετος και δεν ξέρω την τύφλα μου..

View attachment 265859

Πρέπει να πω πάντως ότι είσαι δεκτικός σε διαφορετικά (και πιο δύσκολα) ακούσματα! :)

ΥΓ
Δεν προλάβαμε να ακούσουμε καθόλου jazz.

Πρέπει να πω πάντως ότι είσαι δεκτικός σε διαφορετικά (και πιο δύσκολα) ακούσματα! :)

ΥΓ
Δεν προλάβαμε να ακούσουμε καθόλου jazz.

Θα το κάνουμε την επόμενη φορά.. από jazz οι λίστες μου είναι γεμάτες....

• Like
Reactions: Skakinen
Κι εγώ θα είμαι πιο προετοιμασμένος (όσον αφορά την κλασική), την επόμενη φορά!

Και θα σου βάλω και 2-3 πράγματα που δεν θα τα περιμένεις! ;)

• Like
Reactions: vlad66
@Skakinen την επόμενη φορά θα είναι σπίτι μου με τον Jimbo για Jazz. :)
Γενικά είναι ευγενικός, μία φορά με είχε πάει σε μονοπάτια modal και είδε ότι δεν... και από τότε παίζει με ασφάλεια. 😂

Το επίπεδό μας είναι μέχρι Jazz για τσόντες που έλεγε και ένας φίλος drummer όταν τον ρώταγες "τι μουσική παίζετε".

Το the wall είναι δείγμα
άριστης δουλειάς στην ηχοληψία.
Ιδιαίτερα για να τσεκάρω την αληθοφάνεια στα κρουστά κάποιου
ηχείου, ακούω το drum set μετά το
ελικόπτερο..

Το the wall είναι δείγμα
άριστης δουλειάς στην ηχοληψία.
Ιδιαίτερα για να τσεκάρω την αληθοφάνεια στα κρουστά κάποιου
ηχείου, ακούω το drum set μετά το
ελικόπτερο..
Με πρόλαβες! Σκεφτόμουν να βάλω ακριβώς το ίδιο. 😉

Αξιοσημείωτα εδώ είναι:
-Η συχνοτητα των 30Hz που δίνει το συνθεσάιζερ. Δύσκολη για όλα τα ηχεία (και για ακουστικά).
-Το ρυθμικό μέρος με πολύ βαθύ χαμηλό.
-Τα κρουστά (ντράμς) με τα δυναμικά τους.
-Το χορωδιακό μέρος, όπου πρέπει να προσέξουμε πολύ πως εκφέρεται η άρθρωση.
-Η στερεοφωνική εικόνα, τα δυναμικά, το πλήθος των οργάνων, δεν υπάρχει κάτι να μην το περιέχει αυτό το κομμάτι.

Κλασσικό για κάθε δοκιμή.

Θα προσθέσω εδώ μερικά επιπλέον links.

Spotify

Tidal

Qobuz Another Brick in the Wall, Pt. 2 by Pink Floyd

Με πρόλαβες! Σκεφτόμουν να βάλω ακριβώς το ίδιο. 😉

Αξιοσημείωτα εδώ είναι:
-Η συχνοτητα των 30Hz που δίνει το συνθεσάιζερ. Δύσκολη για όλα τα ηχεία (και για ακουστικά).
-Το ρυθμικό μέρος με πολύ βαθύ χαμηλό.
-Τα κρουστά (ντράμς) με τα δυναμικά τους.
-Το χορωδιακό μέρος, όπου πρέπει να προσέξουμε πολύ πως εκφέρεται η άρθρωση.
-Η στερεοφωνική εικόνα, τα δυναμικά, το πλήθος των οργάνων, δεν υπάρχει κάτι να μην το περιέχει αυτό το κομμάτι.

Κλασσικό για κάθε δοκιμή.

Θα προσθέσω εδώ μερικά επιπλέον links.

Spotify

Tidal

Qobuz Another Brick in the Wall, Pt. 2 by Pink Floyd
Ξέχασες το No.1,το Ιαπωνικό βινύλιο και το No.2,το Ιαπωνικό sacd.

Γιόχαν Στράους: Εμβατήριο Ραντέτσκυ
(Johann Strauss: Radetzky March)
Το Εμβατήριο Ραντέτσκυ του Γιόχαν Στράους είναι από τα διασημότερα κομμάτια του. Παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στη Βιέννη στις 31 Αυγούστου 1848 για να εορταστεί η νίκη της Αυστριακής Αυτοκρατορίας με επικεφαλής τον Στρατάρχη Γιόζεφ Ραντέτσκυ φόν Ράντετς επί των ιταλικών δυνάμεων κατά τη μάχη της Κουστόζα κατά τη διάρκεια του πρώτου πολέμου της Ιταλικής Ανεξαρτησίας.

Το δημοφιλές Εμβατήριο έχει γίνει διάσημο στις μέρες μας. Με αυτό κλείνει πάντα ή ετήσια πρωτοχρονιάτικη συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Βιέννης. Και έτσι έχει γίνει παγκόσμια γνωστό. Το εορταστικό και ρυθμικό μέρος του κυριολεκτικά ενθουσιάζει τον κόσμο που συμμετέχει.

Από τεχνική άποψη το δύσκολο μέρος στην ηχογράφηση και την αναπαραγωγή είναι τα εκρηκτικά δυναμικά περάσματα με τη συμμετοχή των κρουστών και ολόκληρης της ορχήστρας.
Όσο για τα χειροκροτήματα είναι αδύνατον να ηχογραφηθούν χωρίς χρήση Limiter και Compressor.
Από την πληθώρα των ηχογραφήσεων διάλεξα μία που συνδυάζει κέφι και ενθουσιασμό μαζί με πολύ καλή ποιότητα τεχνικά.

Και μία στουντιακή Audiophile ηχογράφηση με ποιον άλλον, τον Χέρμπερτ φον Κάραγιαν (Herbert von Karajan)!

Tidal