Τράπεζες,τι συμβαίνει τελικά;

10178070_842196639131079_50146911729463642_n.jpg

Παραπάνω είναι,αλλά έτσι για να μην ξεχνιόμαστε...τώρα που θα βγούμε στις αγορές για να δανειστούμε κι άλλα δίς με 5,5-6% για να τα χαρίζουμε στις τράπεζες...
Θρίαμβος ρε κουτά!!!Θρίαμβος λέμε!!!!

Άσε που δεν καταλαβαίνω πως γίνεται να βάζει τα λεφτά το κράτος και τις τράπεζες να τις διαχειρίζονται οι ιδιώτες.

'Ενα ενδιαφέρον άρθρο του Στέφανου Μάνου για το σκάνδαλο της Eurobank. Η ζημία του ελληνικού δημοσίου (που ισούται με το κέρδος του «επενδυτή») υπολογίζεται από τον Μάνο σε 3-4 ή και παραπάνω δις .

Ως φιλελεύθερος μπορεί να τα γράφει από την άποψη κριτικής στην κρατική παρέμβαση που αίρει τους ίσους όρους του ελεύθερου ανταγωνισμού (όταν ευνοεί αδικαιολόγητα τον πλουτισμό κάποιων).

Πάντως, ανεξαρτήτως θέσης στο πολιτικό φάσμα, λέει κάτι λάθος εδώ;

Για ποιόν (νεο-)φιλελεύθερο είναι μεμπτή η ιδιωτικοποίηση του κέρδους και δημοσιοποίηση της ζημιάς;
Ή αδικαιολόγητος ο πλουτισμός μιας τράπεζας;

Τον Μάνο, όπως και κανέναν με την ιστορία του, δεν μπορώ να τον δω ανεξαρτήτως θέσης στο πολιτικό φάσμα.
Ή τρολάρει ή ετοιμάζεται να βουτήξει στο ποτάμι...

edit: Καλά τα λέει αλλά τον πέρασα για τον Μπογιόπουλο.:BDBDG54:

Last edited:
Ε ναι ειναι σαν να λεει ο γαιδαρος τον πετεινο κεφαλα,αφου οι νεοφιλελε που εχουν υψηλες θεσεις πιεζουν το κρατος να βοηθησει τις τραπεζες οταν αρχιζουν οι υφεσεις...

Απάντηση: Re: Τράπεζες,τι συμβαίνει τελικά;

Τον Μάνο, όπως και κανέναν με την ιστορία του, δεν μπορώ να τον δω ανεξαρτήτως θέσης στο πολιτικό φάσμα.
Ή τρολάρει ή ετοιμάζεται να βουτήξει στο ποτάμι...

Ή μπορεί να προέκρινε την προικοδότηση άλλων ιδιωτών. Όντως αργά για να ενθυμηθεί κανείς την κρατική παρέμβαση στους όρους του παιχνιδιού. Πάντως αυτό δεν αίρει τις διαστάσεις του σκανδάλου το οποίο επισημαίνει.

Μα ποσο τοκογλυφοι ειναι;

Σημερα μου εκανε ενας καταθεση μικρο ποσο 70 ευρω με ibank απο Πειραιως στην δικη μου τραπεζα Εθνικη, ενω ειδα το ποσο μετα κατι δεν μου πηγε καλα και τελικα ειδα οτι μου εχει κρατησει προμηθεια εντολης 4 ευρω!
Δηλαδη δεν φτανει που πληρωνει αυτος που στελνει λεφτα προμηθεια πληρωνει και αυτος που τα λαμβαινει;

Η Alpha γιατι οταν εστειλα απο τον λογαριασμο μου στην Εθνικη στην Alpha της γυναικας μου δεν μου κρατησε τιποτα παρα μονο η Εθνικη 1 ευρω της Alpha ειναι χαζοι και δεν κρατανε τιποτα και οι Εθνικατζαροι πονηροι;

Στο e-banking επιλέγεις αν τα έξοδα θα τα χρεωθεί ο παραλήπτης ή ο αποστολέας ή αν θα μοιραστούν τα έξοδα (ο καθένας της τράπεζάς του). Μήπως ο καταθέτης ζήτησε να χρεωθείς με όλα τα έξοδα;

Στο e-banking επιλέγεις αν τα έξοδα θα τα χρεωθεί ο παραλήπτης ή ο αποστολέας ή αν θα μοιραστούν τα έξοδα (ο καθένας της τράπεζάς του). Μήπως ο καταθέτης ζήτησε να χρεωθείς με όλα τα έξοδα;

Οπως μου ειπε ζητησε να πληρωσει τα δικα του εξοδα αυτο γραφει και η αποδειξη που μου εστειλε.

Δεν ηξερα οτι για να σταλθουν λεφτα απο την Α τραπεζα στην Β τραπεζα πληρωνει και αυτος που στελνει και αυτος που λαμβαινει ασχετα αν θα τα πλήρωσει ολα ο Α η και οι δυο η μονο ο Β

Εγω παντως οπως γραφω ποιο πανω εστειλα απο την Εθνικη στην Alpha και χρεωθηκα 1 ευρω απο την πρωτη η δευτρη δεν με χρεωσε ουτε 10 λεπτα η τραπεζα της στοας ηθελε 4 ευρω ελεος!

Είτε επιλέξει κανείς έξοδα εντολέα (OUR) ή επιμερισμένα (SHA) δεν νομίζω ότι υπάρχει διαφορά, ΙΜΟ...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

4 για 70 είναι ληστεία...

Εισερχόμενα εμβάσματα απ'άλλη τράπεζα χρεώνονται με τεσσάρα μέσω e-banking,αν το κάνεις στο γκισέ 20άρα παρακαλώ ο καταθέτης και τεσσάρα ο δικαιούχος

Τα εμβάσματα που κάνω τον τελευταίο καιρό με e-banking (Attika), σε τράπεζες alpha και ΕΘΝΙΚΗ, η χρέωση ήταν πάντα 1,30 για οποιοδήποτε ποσό μέχρι 500 .

Είτε επιλέξει κανείς έξοδα εντολέα (OUR) ή επιμερισμένα (SHA) δεν νομίζω ότι υπάρχει διαφορά, ΙΜΟ...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

4 για 70 είναι ληστεία...

Λαθος η διαφορα ειναι μεγαλη τουλαχιστον στην Eurobank!Με χρεωση 1 ευρω στα 1000 ευρω εμβασματος.

Οπως μου ειπε ζητησε να πληρωσει τα δικα του εξοδα αυτο γραφει και η αποδειξη που μου εστειλε.

Δεν ηξερα οτι για να σταλθουν λεφτα απο την Α τραπεζα στην Β τραπεζα πληρωνει και αυτος που στελνει και αυτος που λαμβαινει ασχετα αν θα τα πλήρωσει ολα ο Α η και οι δυο η μονο ο Β

Εγω παντως οπως γραφω ποιο πανω εστειλα απο την Εθνικη στην Alpha και χρεωθηκα 1 ευρω απο την πρωτη η δευτρη δεν με χρεωσε ουτε 10 λεπτα η τραπεζα της στοας ηθελε 4 ευρω ελεος!
Ωραίος ο μάγκας!!!
Να του πεις ότι εσένα σου χρώσταγε 70 ευρώ και αυτά όφειλε να βεβαιωθεί ότι θα πάρεις αφού επέλεξε να σε πληρώσει με έμβασμα.
Έχω κάνει άπειρες μεταφορές για πληρωμές σε τρίτους και ούτε μία φορά δεν μου πέρασε από το μυαλό να επιλέξω το SHA,δηλαδή να πληρώσω μόνο τα έξοδά μου.
Μάλλον είμαι μαλακάκος...

Οργιάζουν οι φήμες στο Διαδίκτυο ότι οι τράπεζες μπορεί και να λουκετάρουν αύριο, όσον αφορά τουλάχιστον τη παροχή ρευστότητας.

http://www.newsone.gr/paraxena/969644-tha-kleisoyn-telika-oi-trapezes-giati-den-ta-diapseydei-ayta-e-kybernese-kai-ti-symbainei-pragmatika?ref=yfp

Μακάρι να είναι απλή σύμπτωση λόγω του τετραήμερου, αλλά από τρία διαφορετικά ΑΤΜ που μόλις δοκίμασα, δύο της Εθνικής και ένα της Alpha, κανένα δεν έδινε χρήματα... :nounder: