Τρελλόχαρτο στο στρατό ??

Re: Απάντηση: Τρελλόχαρτο στο στρατό ??

Στρατός ;
Χμμμ . Υπηρέτησα στις "Κουβαρίστρες" ( Διαβιβάσεις ) . Ειδικότης Χ/Α ( χειριστής ασυρμάτου) . Δεν έκανα ούτε πέντε λεπτά εξάσκηση στον ασύρματο. Ούτε καν τον έπιασα ποτέ στα χέρια μου.

Εμαθα όμως καλύτερη πόκα .

Γνώρισα ανθρώπους που ούτε κατά διάνοια είχα φανταστεί ότι υπήρχαν. Δεν μου έμεινε κανείς . Δεν έχω κανένα φίλο απ' τον στρατό .

Υπήρξα ημι-τσάτσος . Για το υπόλοιπο μισό έμαθα να ελίσσομαι .

Καθάρισα τουαλέτες . Δεν πρόσθεσε τίποτα στο CV της ζωής μου.

Ανακάλυψα ότι έχω πρόβλημα με την εξουσία. Ειδικά όταν η τελευταία παρτίζεται από ηλίθιους .

Στο κέντρο επί 4μηνον και όντας στην Αθήνα πέρασα τζάμι ( ήμουνα και γραφέας )

Χαμένος χρόνος ; Μάλλον ναι . Αλλά από τι ; Χαμένος χρόνος από το να ενταχτείς στην παραγωγή . Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα
\

Ki εγώ ΔΒ ήμουν το 1994. Υπηρέτησα στην 34 ΜΤΑΞ. Πατέρας, άρα υπηρέτησα ένα χρόνο και μάλιστα Ι3 χωρίς όπλο. 320 μέρες στο στρατόπεδο ως τηλεφωνητής. 3 φορές την εβδομάδα είχα 24ωρη βάρδια στο ΚΕΠΙΚ (μόνος με 4000-6000 κλήσεις). Έβγαινα κανονικά, αλλά χωρίς κανένα κολλητό χαρτάκι. Ασκήσεις έγραψα 82 μέρες, έκανα Πέλεκυ 1, Πέλεκυ 2, σκηνάκια στο χιόνι (με διανυκτέρευση στη σκηνή), κανονικές ασκήσεις στον Έβρο και εγκαταστάσεις τηλεπικοινωνιών από Μεταξάδες στην Ορεστιάδα με τα πόδια (- 8 κιλά σε μια μέρα) και διαβάσεις ποταμών, και πολυδιαυλικά σε ύπαιθρο. Κοινώς εκπαιδεύτηκα σε όλα. και είχαμε και εφέδρους που έκαναν ασκήσεις κανονικά. Και κουρεύονταν κανονικά πριν την άσκηση. Μέραρχο είχα τον Σταμπουλή, ήρωα πολέμου του 1987. Πολύ σκληρός άνθρωπος αλλά πολύ αποτελεσματικός.

Κοινώς εγώ έκανα στρατό όπως έπρεπε να είναι.

ΥΣΤ. Η 34 είναι άμεσης επέμβασης. Τώρα είναι στο Κόσσοβο. Έχει και κληρωτούς, όχι μόνο εθελοντές.

Άλλος ένας από Διαβιβάσεις.
ΧΤ-Τ/ΚΤ = Χειριστής τηλετύπου / Κρυπτογράφος.
Παρουσιάστηκα Ιανουάριο 1990.
Στο εξάμηνο έφυγα για Κύπρο (ΕΛΔΥΚ) όπου έμεινα ένα χρόνο.
Ευτυχώς λόγω ειδικότητας έμενα στο ΚΕΠΙΚ σε δικό μου δωμάτιο και δεν είχα πολλά πάρε δώσε με τον υπόλοιπο λόχο.
Είχα αρκετό χρόνο ελεύθερο και το είχα ρίξει στο διάβασμα και στο τρέξιμο.

Να συμπληρώσω κι εγώ ότι γνώρισα άτομα που στην μετέπειτα ζωή μου δεν υπήρχε περίπτωση να έρθω σε επαφή και έμαθα να εκτιμώ πρόσωπα και καταστάσεις (έστω ευτελείς και ασήμαντες στον μικρόκοσμο του στρατού).
Ήταν ένα είδος σχολείου.

Απάντηση: Re: Τρελλόχαρτο στο στρατό ??

α) ο στρατος ΤΩΡΑ ειναι χαμενος χρονος. Σου αφαιρουν ενα χρονο απο την ζωη σου με το ετσι θελω. Σε σχολια του τυπου "ειναι υποχρεωση σου ως Ελληνα πολιτη" απανταω ωραια δωστε μου Αγγλικη υπηκοοτητα και αντιο.β) ο στρατος ΤΩΡΑ δεν ειναι κανενος ειδους σχολειο, το μονο που σου μαθαινει ειναι πως να λουφαρεις καλυτερα απο τον διπλα σου.γ) σε σχολια του τυπου "σε κανει αντρα", "σε απογαλακτηζει απο την ασφαλεια της οικογενειας" και αλλα τετοια αστεια, εγω δεν ειδα τους Αγγλους, τους Γερμανους, τους Γαλλους να εχουν ιδιαιτερο προβλημα επειδη δεν πανε στρατο.

Φυσικα και θα κανω οτι περναει απο το χερι μου για να μην πεταξω στα σκουπιδια ενα χρονο απο την ζωη μου για κατι που δεν μου προσφερει τιποτα. Οποιος εχει απαξιωτικα σχολια για αυτο, ξερετε ποσο με νοιαζει...Καθιστε εσεις να πηξετε -bye-

Το πρότυπο του Νεοέλληνα..-bye-

να πω κι εγώ μιας και άνοιξα το θέμα

Αεροπορία, 94Ε, Λάρισα 110 πτέρυγα μάχης - καυσιμίτης - , Αθήνα ΓΕΑ , σύνολο 21 μήνες

κράτησα έναν φίλο, αδερφό .... μου φτάνει !!!!!!

Πολεμικό Ναυτικό, Α/Τ Βέλος, το πιο ιστορικό πλοίο της νεότερης ιστορίας ( αυτό με την γνωστή ιστορία του κευβερνήτου του Παππά στα χρόνια της χούντας ) 84 Δ' ΑΓΜ 24937 ( είδες μνήμη ) Τεχνίτης Τορπιλλών:rifle::rifle:

Γκόμενες όλο καμάρι, όλοι άντρες πρώην φαντάροι, μια ζωή θητεία ξεφτύλα και βόλεμα.... από τον Τζιμάκο Πανούση ένα απόσπασμα.

Κατσε πηξε εσυ σε κατι που σε αναγκαζουν να κανεις και δεν σου προσφερει τιποτα, και ας με λενε εμενα Νεοελληνα. Επειδη προτιμω αυτο το χρονο να κανω κατι παραγωγικο στην ζωη μου που και εμενα θα μου προσφερει κατι, και εγω θα προσφερω κατι, ειμαι "νεοελληνας"?

φίλε kacey,
μήπως θεωρείς και τα 10 χρόνια υποχρεωτικής εκπαίδευσης χαμένο χρόνο, γιατί με αυτή την λογική δεν νομίζω οτι το σχολείο σήμερα επιτελεί το σκοπό που θα έπρεπε,

το θέμα δεν είναι να καταργηθεί ο στρατός αλλά ενδεχομένως να αλλάξει σε κάτι πιο ουσιαστικό και τελικά πιο χρήσιμο για όλους ....

Αμα συγκρινεις τον στρατο με την σχολικη εκπαιδευση, ειτε υποχρεωτικη ειτε οχι, τοτε κατι δεν παει καλα στην κουβεντα μας...Το μονο, αλλα ΤΟ ΜΟΝΟ κοινο που εχουν, ειναι οτι και τα δυο ειναι υποχρεωτικα. Επισης το ενα το κανεις οταν δεν εχεις/μπορεις να κανεις τιποτα αλλο στην ζωη σου, ενω το αλλο στο επιβαλλουν οταν μπορεις να κανεις αλλα 1002 καλυτερα πραγματα, καλυτερα και για σενα και για τους γυρω σου.

Κατ αρχήν μην αρπάζεσαι kacey.Το Νεοέλληνας δεν είναι προσβλητικό εκτός αν εσύ το θεωρείς έτσι.

Υστερα πως ξέρεις οτι εγώ έπηξα και οτι δεν μου προσέφερε τίποτα ? Πώς το προεξοφλείς αυτό?
Είμασταν στην ίδια μονάδα και δεν το ήξερα ?

Την εμπειρία που μου προσέφερε εμένα ο στρατός καθώς και τις βάσεις για την μελλοντική μου πορεία και σταδιοδρομία δεν μου τις έδωσαν 6 χρόνια Πανεπιστήμιο.

Αυτά από εμένα.

Τρία πουλάκια κάθονταν και έπλεκαν πουλόβερ..
Οι λουφατζήδες,που μιλάν περί ´παραγωγικότητας´.
Λες και όσοι πήγαν στρατό έμειναν ανεπρόκοποι...
Γειά σου Μάκη Τριανταφυλλόπουλε πρότυπο τού κάθε έλληνα.

Κάποτε στούς Βαλκανικούς Πολέμους έστελναν τούς Μακεδόνες να πολεμήσουν και κρύβανε τά παιδάκια τους οι Αθηναίοι.Μετά βέβαια πανηγύριζαν γιά την απελευθέρωση...
Α,ρέ Θοδωράκη Κολοκοτρώνη δεν πήγαινες στην Λόντρα να κάνεις καναδυό masters νά πάρεις και τήν υπηκοότητα τής Ινγκλετέρας πού έκατσες και μάτωσες .
Ανατριχιάσαμαν από την ´κοινωνική αμφισβήτηση´....

Στρατός!!!!! χααααααααααααααχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα:flipout: :flipout: :flipout::flipout:

1. χάσιμο χρόνου
2. οικονομική αιμορραγία της οικογένειας για κάτι άχρηστο(γιατί με τις 980 δρχ δεν έβγαινε με τίποτα και έπρεπε η οικογένεια να τσοντάρει συνέχεια!!!)
3. δεν μαθαίνεις απολύτως τίποτα!!!
4. ίσως να απογαλακτίζεσαι
5. αν περιμένει η χώρα να την σώσουν οι φαντάροι της τότε κλάφτα Χαράλαμπε!

πέρασα καλά, πέρασα πολύυυυυυ καλά!!!! :a0210:

απο εκεί και πέρα όμως σ' αυτούς τους 18 μήνες ήμουν ένα άχρηστο τίποτα και τίποτα παραπάνω ........όπως πιστεύω όλοι οι κατα καιρούς φαντάροι.

Δεν συμφωνώ Δημήτριε, έτυχε να είμαι φανταράκι το '87 με την μερική επιστράτευση, η Ταξιαρχία μας έφυγε για τα "Ρύζια" (όποιος ξέρει την περιοχή καταλαβαίνει), -12 με χιόνια σε σκηνάκια...... ότι εκπαίδευση και να είχαμε (που κάποιοι λόγω ειδικότητας είχαμε άρτια) το μάτι μας γυάλιζε για να διαφυλάξουμε την πατρίδα!!!!!

κάποιος φίλος ανέφερε για εξάμηνη θητεία αλλά με σωστή και ολοκληρωμένη εκπαίδευση (εκπαίδευση που εγώ την πέρασα), έχει δίκιο, αλλά μήπως από την άλλη έτσι θα γεμίζαμε με Ράμπο όλη την Ελλάδα ?????

Ελληνάρες είμαστε, δεν θέλουμε και πολύ για τσαμπουκάδες !!!! είναι στο αίμα μας, όπως και το να φωνάζουμε χωρίς λόγο !!!!

παράδειγμα το συγκεκριμένο thread...

συγνώμη αλλά αν έχετε την εντύπωση οτι πλέον την Ελλάδα θα την σώσουν οι απλοί φαντάροι με την απολύτως μηδαμινή εκπαίδευση που έχουν, και ο απολύτως πανάρχαιος εξοπλισμός που έχουμε τότε να με συγχωρείτε αλλά πλανάστε πλάνην οικτράν!

το 87' φίλε afam ήμουν μόλις 10 χρονών, κοντολογίς δεν ήξερα τι είχα στο βρακί μου.

όταν πήγα στρατό, το 94', ήμουν ΣΕΜιτζής... κλάιν μάιν δηλαδή!

στην δε ρεντίνα που πήγα με απόσπαση, στην επίλεκτη μονάδα ντε, το μαύρο πήγαινε και ερχόταν σαν νεράκι. εκεί να δεις γυαλιστερό μάτι...

μόνον η αεροπορία και άντε και μερικοί σωστοί επίλεκτοι(πόσοι να είναι αυτοί άραγε?), άποψή μου, μπορούν και είναι ικανοί να σώσουν την χώρα, αν φυσικά πάνω απο όλα υπάρχει πολιτική βούληση και δεν επαναληφθούν τίποτα Ίμια...

υ.γ σε σκηνάκια πήγα κι εγώ, την πρώτη φορά δε ήταν καταχείμωνο με χιόνια, μόλις πήρα την μετάθεση, δεν πρόλαβα καν να μπω στο στρατόπεδο και με φόρτωσαν στο στάγιερ για το βουνό, δεν είχα φυσικά ούτε κουβέρτες και για να την βγάλω τις νύχτες έκανα ότι περνάει απο το μυαλό σου (καθότι ένα κάθαρμα αξιωματικός που είχαμε δεν δέχτηκε να μας δανείσει μερικές απο τις έξι στο σύνολο που είχε...κι ας κοιμόταν στην δική του σκηνή... με σόμπα!!)

και ??
άντε και ξεπάγιασα μερικές νύχτες...... και μετά? έτσι θα έσωνα την χώρα?
το θέλω απέχει μακράν απο το μπορώ!
και για να μπορείς χρειάζεσαι ικανότητες, πράγμα με το οποίο φυσικά δεν μας μπόλιασε ο Ε.Σ.

υγ2 το μόνο καλό που μου έμαθε ο Ε.Σ είναι να λέω "όλα καλά" άσχετα τις πίκρες που έτρωγα κατα καιρούς........

συγνώμη αλλά αν έχετε την εντύπωση οτι πλέον την Ελλάδα θα την σώσουν οι απλοί φαντάροι με την απολύτως μηδαμινή εκπαίδευση που έχουν, και ο απολύτως πανάρχαιος εξοπλισμός που έχουμε τότε να με συγχωρείτε αλλά πλανάστε πλάνην οικτράν!

το 87' φίλε afam ήμουν μόλις 10 χρονών, κοντολογίς δεν ήξερα τι είχα στο βρακί μου.

όταν πήγα στρατό, το 94', ήμουν ΣΕΜιτζής... κλάιν μάιν δηλαδή!

στην δε ρεντίνα που πήγα με απόσπαση, στην επίλεκτη μονάδα ντε, το μαύρο πήγαινε και ερχόταν σαν νεράκι. εκεί να δεις γυαλιστερό μάτι...

μόνον η αεροπορία και άντε και μερικοί σωστοί επίλεκτοι(πόσοι να είναι αυτοί άραγε?), άποψή μου, μπορούν και είναι ικανοί να σώσουν την χώρα, αν φυσικά πάνω απο όλα υπάρχει πολιτική βούληση και δεν επαναληφθούν τίποτα Ίμια...

υ.γ σε σκηνάκια πήγα κι εγώ, την πρώτη φορά δε ήταν καταχείμωνο με χιόνια, μόλις πήρα την μετάθεση, δεν πρόλαβα καν να μπω στο στρατόπεδο και με φόρτωσαν στο στάγιερ για το βουνό, δεν είχα φυσικά ούτε κουβέρτες και για να την βγάλω τις νύχτες έκανα ότι περνάει απο το μυαλό σου (καθότι ένα κάθαρμα αξιωματικός που είχαμε δεν δέχτηκε να μας δανείσει μερικές απο τις έξι στο σύνολο που είχε...κι ας κοιμόταν στην δική του σκηνή... με σόμπα!!)

και ??
άντε και ξεπάγιασα μερικές νύχτες...... και μετά? έτσι θα έσωνα την χώρα?
το θέλω απέχει μακράν απο το μπορώ!
και για να μπορείς χρειάζεσαι ικανότητες, πράγμα με το οποίο φυσικά δεν μας μπόλιασε ο Ε.Σ.

υγ2 το μόνο καλό που μου έμαθε ο Ε.Σ είναι να λέω "όλα καλά" άσχετα τις πίκρες που έτρωγα κατα καιρούς........

Ακριβως ετσι ειναι !!!!!!!!!!!!!!!

ο Ελλ, Στρατος ειναι για να κανει ΜΟΝΟ καψονια στους Νεους και να σπαει τα νευρα στα φανταρια εχοντας για αξιωματικους πολλους καφρους και με ψυχολογικα προβληματα υπαρξεως !!!!!!!!:rifle:

καποιοι αντι να ΕΚΠΑΔΕΥΣΟΥΝ τους στρατιωτες απλα τους χρησιμοποιουν ως δουλους να καθαριζουν στρατωνες και τουαλετες και να κοιμουνται σε αθλια μερη .........

δεν μπορουσα ποτε να καταλαβω τι θα μου προσεφερε ο καθαρισμος στα μαγειρια στην εκπεδευση μου σαν φανταρος αφου εριξα με οπλο μια φορα στο κεντρο και απο εκει ΔΕΝ ΞΑΝΑΔΑ οπλο......:slapface:

αν νομιζουν οτι με αυτο το στρατο θα σωσουμε τη χωρα θα γελασει και το χαζο κατσικι.....:BDGBGDB55::BDGBGDB55:

ΖΗΤΩ ΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΖΗΤΩ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Για θητεία μόνο Π.Ν. και όχι Αθήνα παραμεθώριο μόνο 15 μέρες ένδων και 15 μέρες off παρατηρητήριο και μέρα παραμέρα εξόδου 05 Ε ΕΣΣΟ ειδικότητα Ραδιοεντοπιστής κοινώς ρανταρίστας απέναντι απο τουρκία χώρίς σκοπιά αλλά 8 ώρες ραντάρ δεν έμαθα κάτι ουσιαστικό όντας 5 χρόνια φοιτητής μακριά απο την πόλη μου αλλά έκανα κατι ουσαιστικό για την πατρίδα μου παρακολουθώντας τα τούρκικα πολεμικά και ενημερώνοντας το επιτελείο με 0 ώρες χαμένες σκοπιάς..............................

Ο Ε.Σ. υπάρχει για να υπάρχει σαν αριθμός ενόπλων. Δίχως αυτόν τον αριθμό οι γείτονες απλά θα είχαν αποθρασυνθεί.
Η λογική του υπάρχοντος συστήματος προφανώς δεν είναι οι χειρουργικές επεμβάσεις. Αυτές εκτελούνται από επίλεκτες μονάδες, όπως είναι αυτονόητο, και ο χώρος εφαρμογής τους είναι τα "επεισόδια" και οι "κρίσεις", όχι ο πραγματικός πόλεμος. Μπορεί μάλιστα να αποφεύγεται η εξέλιξη του επεισοδίου σε πόλεμο, ακριβώς επειδή υπάρχει αυτός ο "αριθμός" πίσω, παράγων που σίγουρα παίζει το ρόλο του.

Φυσικά θα μπορούσαν να γίνουν μύρια όσα πράγματα ώστε να αξιοποιείται ο χρόνος που ξοδεύουν τόσοι νέοι άνθρωποι. Για παράδειγμα να μην υπάρχουν τόσες κατακερματισμένες μονάδες, οι οποίες απαιτούν τόσο προσωπικό μόνο για την διοικητική τους λειτουργία και φύλαξη υλικού και εγκαταστάσεων. Και φυσικά καλύτερη εκπαίδευση. Και έστω, αφού οι κληρωτοί υπάρχουν για να υπάρχουν και δεν υπάρχει αληθινή πρόθεση να χρησιμοποιηθεί ο στρατός, ας εκπαιδεύονται, όπως νομίζω ότι προαναφέρθηκε, στις πρώτες βοήθειες, σε θέματα επέμβασης σε καταστροφές, διάσωσης κλπ.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τρελλόχαρτο στο στρατό ??

Δεν συμφωνώ Δημήτριε, έτυχε να είμαι φανταράκι το '87 με την μερική επιστράτευση, η Ταξιαρχία μας έφυγε για τα "Ρύζια" (όποιος ξέρει την περιοχή καταλαβαίνει), -12 με χιόνια σε σκηνάκια...... ότι εκπαίδευση και να είχαμε (που κάποιοι λόγω ειδικότητας είχαμε άρτια) το μάτι μας γυάλιζε για να διαφυλάξουμε την πατρίδα!!!!!

κάποιος φίλος ανέφερε για εξάμηνη θητεία αλλά με σωστή και ολοκληρωμένη εκπαίδευση (εκπαίδευση που εγώ την πέρασα), έχει δίκιο, αλλά μήπως από την άλλη έτσι θα γεμίζαμε με Ράμπο όλη την Ελλάδα ?????

Ελληνάρες είμαστε, δεν θέλουμε και πολύ για τσαμπουκάδες !!!! είναι στο αίμα μας, όπως και το να φωνάζουμε χωρίς λόγο !!!!

παράδειγμα το συγκεκριμένο thread...

Κι εγώ Ρύζια ήμουνα.

Μα τι μάχιμος που είμαι ο παλαίουρας!

Ήμουνα γραφιάς 1ου γραφείου και ο κομπιουτεράκιας όλων των γραφείων. Ο αξιωματικός μου έδινε άδειες αλλά ο Λόχας που με προόριζε για διμοιρίτη μου τις έκοβε. Πέρασα δράμα λέμε. Είχαμε αρκετές εξόδους (πολύς κόσμος στο τάγμα, μέχρι και...τουαλετοφύλακες είχαμε) αλλά μου είχανε πρήξει τα...σκώτια.

Το στρατό τον θεωρώ αναγκαίο κακό.

Και για να απαντήσω στο αρχικό ερώτημα, ουδέποτε μου πέρασε από το μυαλό να πάρω τρελλόχαρτο ή κάτι σχετικό.

Το θεωρούσα (και το θεωρώ) ντροπή. Ξεφτάϊλα.

Γούσταρα τις βολές και τις ασκήσεις, αλλά δεν κάναμε αρκετές γμτ...

Μετά τα ρύζια ήρθα (χωρίς βύσμα) στην Αξιούπολη, 75 χλμ από το σπίτι μου, όπου και...δεινοπάθησα.

Τάγμα υποστηρίξεως φυλακίων. 291 ΤΠ.

Εκεί ήμουν επιλοχίας, γραφέας 1ου και 4ου, γραφέας υποδιοικητή (με είχε ψοφήσει στην κομπιουτεροδουλειά-είχε μόλις έρθει από ΕΛΔΥΚ). Μας έβαζε να στήνουμε σκηνάκια στην άσφαλτο. "Βρείτε τρόπο" μας έλεγε. Ήταν και η ταξιαρχία στον ίδιο χώρο, όλοι στην τρίχα ήμασταν. Όλο αγήματα και παπ@ριές.

Είχε γίνει μια π@π@ρι@ με κάτι φαντάρια από το πολύκαστρο που τους τσακώσανε Σκοπιανοί, τους ξεβρακώσανε κλπ κλπ και είχανε βγει όλα τα τάγματα της περιοχής στα σύνορα και κάνανε σκηνάκια.

Ο δικός μας ο Υπόδικας είχε πρήξει τον Δίκα:
-"Μα κύριε διοικητά όλοι έχουνε βγει σκηνάκια, εμείς γιατί όχι?"
-"Μη λες μαλακίες Κυριάκο, αν βγούμε κι εμείς επάνω τι θα τρώνε στα φυλάκια?"
Είπαμε, ήμασταν τάγμα υποστηρίξεως...

χεχε, αυτό θα πει "στρατόκαβλ......ος" :7SFGSFG:

Τρία πουλάκια κάθονταν και έπλεκαν πουλόβερ..
Οι λουφατζήδες,που μιλάν περί ´παραγωγικότητας´.
Λες και όσοι πήγαν στρατό έμειναν ανεπρόκοποι...
Γειά σου Μάκη Τριανταφυλλόπουλε πρότυπο τού κάθε έλληνα.

+1

παρασυρόμαστε ο καθένας από τις προσωπικές του εμπειρίες, ιδανικά, ευκαιρίες κλπ κλπ κλπ. και αναγάγουμε τον στρατό σε προσωπικό ζήτημα

όπως υπήρξανε πολλοί που πήξανε, υπήρξανε άλλοι τόσοι που περάσανε καλά, χωρίς αυτό να σημαίνει οτι όσοι πήξανε είναι αντίθετοι με τον στρατό και το αντίστροφο...

η ύπαρξη και η αναγκαιότητα ύπαρξης του στρατού δεν έχει να κάνει μόνο με το τι πιστεύουμε εμείς, αλλά και με τις γεωπολιτικές - ιστορικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή

ξαναλέω οτι για μένα δεν τίθεται θέμα κατάργησης του στρατού αλλά ενδεχομένως τροποποίησης του ώστε να γίνει πιο χρήσιμος για όλους ... , άλλωστε τίπουτις δεν είναι τέλειο και παντού υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης.

Last edited:
και στο κάτω κάτω, θεωρώ πιο λογικό κάποιος που δεν θέλει να πιάσει όπλο ή να φορέσει στολή, να δηλώσει αντιρρησίας συνείδησης παρά να προσπαθήσει να πάρει Ι5 υποκρινόμενος τον τρελλό, ή πληρώνοντας τον κάθε π@π@ρογιατρό να του βγάλει πλαστά δικαιολογητικά ....

Απάντηση: Re: Τρελλόχαρτο στο στρατό ??

και στο κάτω κάτω, θεωρώ πιο λογικό κάποιος που δεν θέλει να πιάσει όπλο ή να φορέσει στολή, να δηλώσει αντιρρησίας συνείδησης παρά να προσπαθήσει να πάρει Ι5 υποκρινόμενος τον τρελλό, ή πληρώνοντας τον κάθε π@π@ρογιατρό να του βγάλει πλαστά δικαιολογητικά ....

Συμφωνώ απολύτως.
Και νά προσφέρει κοινωνικές υπηρεσίες στον διπλάσιο χρόνο τής στρατιωτικής θητείας ,όπως προβλέπεται.
Ετσι ούτε χρόνο θά ´χάνει´και μπορεί να προλάβει να πάρει και 3-4 μαστεράκια.