Είναι πολύ ωραίο αλλά πέρσι το καλοκαίρι πήγαμε 1-2 φορές και εκεί που γλυκαθήκαμε, μετα ήταν για σερι βδομάδες ολόκληρες κλειστό προληπτικά για κίνδυνο πυρκαγιάς. Δηλαδή έχεις ένα τόσο ωραίο λειτουργικό πάρκο, βάλε εκεί υπηρεσία προστασίας/επιτηρησης και άσε τον κόσμο να το χαρεί.Εγώ ένα έχω να πω για το βουνό. Την έχω καταβρεί στο Άλσος Συγγρού πηγαίνοντας από τα στενά μονοπατάκια. Δεν είναι πραγματικό βουνό αλλά μπορείς άνετα να έχεις πάνω κάτω υψομετρική διαφορά 70+ μέτρα και να ανεβοκατεβαίνεις χωρίς να περνάς από τα ίδια σημεία για κυκλικές διαδρομές ~5 κμ. Αν δε αρχίσεις τα ζιγκ ζιγκ μπορεί να αυξήσεις πολύ τη διαδρομή χωρίς να περνάς από τα ίδια σημεία. Πολύ πιο άνετα για τις αθρώσεις μου σε σχέση με ταρτάν / συνθετικό χλοοτάπητα / άσφαλτο.
Το σημαντικότερο, δεν βαριέμαι καθόλου. Ανυπομονώ να ξαναπάω (καμία σχέση με το οποιοδήποτε γήπεδο) κάθε μέρα. Μισή ωρίτσα χαλαρό τρέξιμο πριν ξεκινήσει ουσιαστικά η μέρα μέσα στη φύση και τα ωφέλη είναι πολύ περισσότερα από την καθαυτή βελτίωση της φυσικής κατάστασης.
Πολυ καλή περίπτωση, όντως (αρκεί να μένεις κοντά / δλδ κανα 10λεπτο με τα ποδια)....
(πιο μαλακό από ταρτάν όμως;)
Ωχ...βασικά πάω κάθε πρωί τα παιδιά στο σχολείο δίπλα και μπαίνω μέσα και τρέχω. Από Οκτώβρη ξεκίνησα να πηγαίνω εκεί. Να δούμε από Ιούνιο τι θα γίνει.Είναι πολύ ωραίο αλλά πέρσι το καλοκαίρι πήγαμε 1-2 φορές και εκεί που γλυκαθήκαμε, μετα ήταν για σερι βδομάδες ολόκληρες κλειστό προληπτικά για κίνδυνο πυρκαγιάς. Δηλαδή έχεις ένα τόσο ωραίο λειτουργικό πάρκο, βάλε εκεί υπηρεσία προστασίας/επιτηρησης και άσε τον κόσμο να το χαρεί.
Και εκεί έρχεται και το σωστό / καλό παπούτσι.Το πεζοδρόμιο, η άσφαλτος κλπ είναι τα χειρότερα για τις αρθρώσεις.
Το ταρτάν είναι καλύτερο γιατί είναι λίγο πιο ελαστικό. Είναι επίσης πιο "σταθερό" στο τι να περιμένεις και βολεύει για δομημένες προπονήσεις και σταθερότητα/επαναληψιμότητα.
Το μονοπάτι, χώμα, γρασίδι κλπ είναι ακόμη καλύτερα στην απόσβεση κραδασμών, αλλά έχουν το μείον της μικρότερης σταθερότητας και χρειάζεται περισσότερη προσοχή να μην γλιστρύσεις, γυρίσεις κάνα πόδι κλπ.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.