Tripath ενισχυτης με 13 ευρω!!!!!

Το Klipsch-rb81 ειναι πολυ μεγαλης ευαισθησιας ηχειο(97db). Καλο θα ηταν αν μπορουσες να δοκιμαζες τον ενισχυτη με καποιο ηχειο πιο νορμαλ ευαισθησιας ωστε να μπορουμε να βγαλουμε περισσοτερα συμπερασματα για το πως συμπεριφερεται σε πιο "δυσκολα" φορτια.

χχχμμμ εγω εχω τα εν λογω ηχεια και αυτη την στιγμη κελαιδανε με εναν λαμπατο 10watakia φτιαχτο μονο σου..τελικα δεν ειναι ασχημο ηχειακι...

Τελευταιο χρησιμοποιηθηκε το LEPAI με το τσιπακι 2020.

Και να το σοκ.... απιστευτος ηχος . Πολυ πιο δυνατος απο οτι περιμενες για τα βατ του. Ολοκαθαρος ηχος, με το μπασο του, με τα ακρα του με τρομερη αληθοφανεια των οργανων ( το τεστ εγινε για οικονομια χρονου μονο με τζαζ μουσικη). Αφου πηρα τηλεφωνο φιλο και του εβαλα να ακουσει απο το ακουστικο... τετοιο πανικο επαθα. ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΕΝΙΣΧΥΤΗ ΤΩΝ 20 ΕΥΡΩ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ!!!!!!!!! Τα ρυθμιστικα δουλευαν μια χαρα.

Ουφφφ, να 'σαι καλά, μου 'φυγε ένα βάρος....είχα αρχίσει να νομίζω ότι όλο αυτό που ακούω με το LEPAI είναι παιχνίδια του μυαλού μου και ότι αρχίζω να το "χάνω" :ridinghorse::stupid:
Τελικά είναι αλήθεια!

Παντως η παραγγελια για το lepai εγινε μαζι ομως μ' ενα bufferακι (για να μην το αδικησουμε και πολυ:jester:) και τωρα αναμενουμε αφιξεις.....:sleep:

φιλε Διαμαντη, για δειξε κανενα Buffer απο ebay γιατι θελω να το δοκιμασω στο συστημα μου. Χ-10 αντιγραφο, ή κατι αλλο λαμπατο σε οσο χαμηλοτερη τιμη, για να μειωσουμε το ρισκο του εγχειρηματος

Παντως αν πιανουν λιγο τα χερια σου υπαρχουν στο ebay και πολλα diy buffers που κοστιζουν σιγουρα πολυ φθηνοτερα...

54.22 ευρω για την ακριβεια + 20 ευρω το lepai... βεβαια αμα το σκεφτεις υπαρχουν πολλες χρησεις για το bufferακι.

Επειδή είμαι αδιάβαστος στο θέμα buffer, μπορείς να μου πεις συνοπτικά τι κάνει ένα buffer, σε ποιο στάδιο της "αλυσίδας" συνδέεται και ποιες άλλες χρήσεις του υπάρχουν??

Φιλε ermis01 ξεκαθαριζω οτι δεν ειμαι ειδικος επι του θεματος. Το μηχανακι αυτο λογικα μπαινει μεταξυ πηγης και ενισχυτη η μεταξυ προ και τελικου (αλλα παντα πριν τον κυριως ενισχυτη σου ολοκληρωμενο η τελικο) και ο σκοπος του ειναι να γλυκανει τον ηχο και να δωσει μια λεγομενη ''λαμπατη χροια'' ειδικα μεταξυ solid state μηχανηματων.

Τωρα το συγκεκριμενο ειναι και προενισχυτης (συμφωνα παντα με τον κατασκευαστη του) και εχει και volume control πραγμα που σημαινει πως μπορει να οδηγησει καποιον τελικο απο μονο του...

Αυτα απλα και εν συντομια IMHO παντα...-bye-

Η δοκιμη των ενισχυτων κσι ειδικα του Lepai τελειωσε ?
Μηπως δοκιμαστηκε με πιο δυσκολα ηχεια?
Για να ξερουμε και τι ειδους ηχεια να ψαχνουμε !!!

Το ειδα αλλα δεν ξερω τις προδιαγραφες των Fostex 167.
Τα Klipsch ειπαμε ειναι πολυ ευαισθητα.

Το ειδα αλλα δεν ξερω τις προδιαγραφες των Fostex 167.
Τα Klipsch ειπαμε ειναι πολυ ευαισθητα.

Τα 167 εχουν 94db ευαισθησια. Ειναι πολυ ισορροπημενα μεγαφωνα, εχουν το πλεονεκτημα να υπαρχουν διαθεσιμα σχεδια για καμπινες δαπεδου και βιβλιοθηκης και ειναι πολυ οικονομικα (περιπου 75 ευρω το ενα απο Γερμανια). Με το πολυ 250 ευρω φτιαχνεις ενα πολυ ωραιο ζευγαρι ηχεια που θα σε ικανοποιησουν οχι μονο στον τριπαθο αλλα και σε λαμπατους μικρης ισχυος. Τωρα αν δουλευει ο Lepai σε πιο δυσκολα ηχεια... μαλλον ναι. Αλλα ο σκοπος δεν ειναι να παρεις εναν ενισχυτακο των 6 βατ και να του δωσεις δυσκολο εργο αλλα το πιο ευκολο που μπορεις ωστε να σου δωσει τον πιο καλο του ηχο που μπορει.

Μια χαρα θα τα κουνησει με 98db ευαισθησια -σε λογικα πλαισια παντα- απο αντισταση δεν ξερω τι φορτιο ειναι, αλλα υποθετω μαλλον ευκολο?

Φιλε ermis01 ξεκαθαριζω οτι δεν ειμαι ειδικος επι του θεματος. Το μηχανακι αυτο λογικα μπαινει μεταξυ πηγης και ενισχυτη η μεταξυ προ και τελικου (αλλα παντα πριν τον κυριως ενισχυτη σου ολοκληρωμενο η τελικο) και ο σκοπος του ειναι να γλυκανει τον ηχο και να δωσει μια λεγομενη ''λαμπατη χροια'' ειδικα μεταξυ solid state μηχανηματων.

Τωρα το συγκεκριμενο ειναι και προενισχυτης (συμφωνα παντα με τον κατασκευαστη του) και εχει και volume control πραγμα που σημαινει πως μπορει να οδηγησει καποιον τελικο απο μονο του...

Αυτα απλα και εν συντομια IMHO παντα...-bye-

Ευχαριστώ για τις διευκρινήσεις!