Tripath ενισχυτης με 13 ευρω!!!!!

Ε αμα δω και τα σκουρα σε αποδοση (που μαλλον με μονο 2Α θα τα δω) σε τελικη αναλυση βαζω και κανενα τετοιο τροφοδοτικο και νομιζω κανω δουλεια...? Τι λετε κι εσεις?

Attachments

• FusionPS200T.jpg
    FusionPS200T.jpg
    24.4 KB · Views: 77
Τελικα καταφερα κι εκανα κι εγω την πρωτη ακροαση με τον lepai.....
Ρευμα απο το μετασχηματιστακι που ειχε (12v 2a) το οποιο πρεπει να 'ναι μαλλον... λιγο. Η συνδεση περιελαμβανε ηχεια spicom αλλα κι ενα φθηνο λαμπατο μπαφερακι (βλεπε προηγουμενα ποστ). Απο μουσικη λιγη τζαζ και μπλουζ σε χαμηλες σταθμες λογω... ωρας.

Εχω να πω τα παρακατω:

Στο ανοιγμα μονο μου 'κανε κι εμενα θορυβο (ποπ) και στιγμιαια κουνησε τους κονους των ηχειων προς τα εξω...

Καθε φορα που καποιος αναβε ενα φως στο σπιτι ο ενισχυτης στιγμιαια εκοβε... αυτο παντως δεν μου 'χει ξανατυχει με κανεναν αλλο ενισχυτη.

Καποιο φυσηματακι το εχει.

Ως προς τον ηχο του τωρα το πραματακι φαινεται να 'χει αρκετο τσαμπουκα -με τα οντως πολυ ευκολα ηχεια βεβαια- και πιστευω πως ειναι ικανο για πολυ υψηλες σταθμες (ηταν 11 το βραδυ και ακουγα με το volume στο παρα εικοσι μονο, αλλα κι ετσι εκλεισα τα παραθυρα μην ενοχλησω).
Τωρα η ποιοτητα του ηχου που πηρα, για να πω την αληθεια μου, ηταν καλουτσικη αλλα δε μ' εντυπωσιασε ιδιαιτερα. Ολα του καλα ομως στα ψηλα κατι δε μου αρεσε, κατι θολωνε... μου φανηκε η Krall σα να... ψευδιζει λιγο και γενικα ειχε ενα θεματακι με τα 'σ'. Επισης τονιζω οτι δεν πειραξα και τα tone controls του καθολου (ηταν και τα δυο στη μεση). Η αληθεια ειναι πως εδω υποψιαζομαι λιγο και το μπαφερ αλλα λογω περιορισμενου χρονου δεν εκανα αλλαγες. Απλα θα τον ξανακουσω χωρις αυτο και θα επανελθω συντομα. Λετε να θελει και το στρωσιμο του...?

Αυτα για την ωρα και συγνωμη για το μακροσκελες ποστ...

Για το "σ" παιξε λιγο με το tone control και σιγουρα δεν φταιει το μπαφερακι σου.
Εχω την εντυπωση οτι στην "μεση" που λες οτι τα εχεις , δεν ειναι το μηδεν.

Τελικα καταφερα κι εκανα κι εγω την πρωτη ακροαση με τον lepai.....
Ρευμα απο το μετασχηματιστακι που ειχε (12v 2a) το οποιο πρεπει να 'ναι μαλλον... λιγο. Η συνδεση περιελαμβανε ηχεια spicom αλλα κι ενα φθηνο λαμπατο μπαφερακι (βλεπε προηγουμενα ποστ). Απο μουσικη λιγη τζαζ και μπλουζ σε χαμηλες σταθμες λογω... ωρας.

Εχω να πω τα παρακατω:

Στο ανοιγμα μονο μου 'κανε κι εμενα θορυβο (ποπ) και στιγμιαια κουνησε τους κονους των ηχειων προς τα εξω...

Καθε φορα που καποιος αναβε ενα φως στο σπιτι ο ενισχυτης στιγμιαια εκοβε... αυτο παντως δεν μου 'χει ξανατυχει με κανεναν αλλο ενισχυτη.

Καποιο φυσηματακι το εχει.

Ως προς τον ηχο του τωρα το πραματακι φαινεται να 'χει αρκετο τσαμπουκα -με τα οντως πολυ ευκολα ηχεια βεβαια- και πιστευω πως ειναι ικανο για πολυ υψηλες σταθμες (ηταν 11 το βραδυ και ακουγα με το volume στο παρα εικοσι μονο, αλλα κι ετσι εκλεισα τα παραθυρα μην ενοχλησω).
Τωρα η ποιοτητα του ηχου που πηρα, για να πω την αληθεια μου, ηταν καλουτσικη αλλα δε μ' εντυπωσιασε ιδιαιτερα. Ολα του καλα ομως στα ψηλα κατι δε μου αρεσε, κατι θολωνε... μου φανηκε η Krall σα να... ψευδιζει λιγο και γενικα ειχε ενα θεματακι με τα 'σ'. Επισης τονιζω οτι δεν πειραξα και τα tone controls του καθολου (ηταν και τα δυο στη μεση). Η αληθεια ειναι πως εδω υποψιαζομαι λιγο και το μπαφερ αλλα λογω περιορισμενου χρονου δεν εκανα αλλαγες. Απλα θα τον ξανακουσω χωρις αυτο και θα επανελθω συντομα. Λετε να θελει και το στρωσιμο του...?

Μπα, το πέταμα του , θέλει :flipout:

Ο Λεπά :flipout: ήταν το χειρότερο "ψηφιακό" που άκουσα σπίτι μου, ακόμα πιο κάτω και απο το surelectronics.

Δεν αμφιβάλω οτι θα υπάρχουν σοβαρά και καλά Class D μηχανάκια, αλλά το Lepai, σίγουρα, δεν είναι ένα απο αυτά.

Αυτο το Λεπα μ' εστειλε...:flipout: παντως απο 'Λεπα' καλυτερα ν' ακουω τον lepai (imho παντα).

Για να γυρισουμε στο θεμα μας παντως ε... 13 ευρω μονο ετσι? ... μην το ξεχναμε κι αυτο. Παντως σε σχεση ας πουμε με το miniwatt ειναι μακραν πισω (βεβαια αυτο στοιχησε 180 ευρω οποτε παλι δε μπορει να συγκριθει). Ομως και παλι, νομιζω οτι θα μπορουσε ευκολα να βρει τη θεση του στο hc και να ενισχυσει τα surround ηχειακια μου (απελευθερωνοντας εναν τελικο που χρησιμοποιω εκει).

Εχω την εντυπωση οτι μαλλον στη μεση ειναι το 0 γιατι τα ποτακια πρεπει να λειτουργουν οπως τα παλια (τα συρομενα των equalizers αν θυμαστε που ηταν στη μεση το μηδεν και προς τα πανω ενισχυε τη συχνοτητα ενω προς τα κατω τη μειωνε). Τα εβαλα δηλαδη στο 0 και εκει ειναι που δεν ακουγεται με τιποτα... ενω οταν ειναι στη μεση πλησιαζουν πιο πολυ τον ηχο που ξερω.

Εχω την εντυπωση οτι μαλλον στη μεση ειναι το 0 γιατι τα ποτακια πρεπει να λειτουργουν οπως τα παλια (τα συρομενα των equalizers αν θυμαστε που ηταν στη μεση το μηδεν και προς τα πανω ενισχυε τη συχνοτητα ενω προς τα κατω τη μειωνε). Τα εβαλα δηλαδη στο 0 και εκει ειναι που δεν ακουγεται με τιποτα... ενω οταν ειναι στη μεση πλησιαζουν πιο πολυ τον ηχο που ξερω.

Μπερδεύτηκα! :blink:

Γιατι μπερδευτηκατε? Στο κανονικο συστημα (που δεν εχει tone controls) εχω ακουσει πολλες φορες καποια μουσικα κομματια και τα ξερω. Οτι πιο κοντα στο γνωστο αυτον ηχο λοιπον το ακουω απο τον lepai με τα tone controls στη μεση...

Τωρα καταλαβα τι εννοεις, σε μπερδευει η κλιμακα που ξεκιναει απο το 0 και καταληγει στο 10, αρα η μεση ειναι στο 5. Και εγω εκει ακουω καλυτερα. Το 5 πρεπει να ειναι το 0.

Τωρα καταλαβα τι εννοεις, σε μπερδευει η κλιμακα που ξεκιναει απο το 0 και καταληγει στο 10, αρα η μεση ειναι στο 5.

:firstprize:

Αν και δεν είμαι τόσο σίγουρος γι αυτό, θεωρώ πως η ουδετερότητα είναι κάπου στους 3 βαθμους της κλίμακας Lepai.

τελικα μπηκα σε mood για εξερευνηση και παρηγγειλα αυτα να κανουν παρεα στον lepai
http://cgi.ebay.co.uk/Pair-CHPO-Qin...omeAudioHiFi_HiFiSpeakers?hash=item2eaac69537
57 λιρες με δωρεαν μεταφορικα. απο βδομαδα τα περιμενω και μολις τα "ακροαστω" θα γραψω εντυπωσεις

επανερχομαι μετα απο καποιες μερες για να γραψω τις εντυπωσεις μου για τα Qinpu. πανεμορφα, απιστευτη ποιοτητα κατασκευης και ηχος (για την κατηγορια τους) που με κανει να αναρωτιεμαι τι ακουγα τοσο καιρο... απιστευτα τα μικρα, και ειδικα για την τιμη τους (καπου 65 ) +1

επανερχομαι μετα απο καποιες μερες για να γραψω τις εντυπωσεις μου για τα Qinpu. πανεμορφα, απιστευτη ποιοτητα κατασκευης και ηχος (για την κατηγορια τους) που με κανει να αναρωτιεμαι τι ακουγα τοσο καιρο... απιστευτα τα μικρα, και ειδικα για την τιμη τους (καπου 65 ) +1

Αντε Thor καλοριζικα και περιμενουμε εντυπωσεις συντομα.

Αυτη τη στιγμη εχω ξαναβαλει τον lepai να παιζει, αυτη τη φορα μ' ενα ζευγαρι mission 780. Η ουσια παραμενει οτι εχει αρκετο τσαμπουκα γιατι τα 780 δεν ειναι κι οτι πιο ευκολο... ομως τα σπρωχνει μια χαρα.

Τωρα αν παιξεις με τα tone controls καπου το φερνεις 'λιγο' προς τα 'κει που θες ομως αυτο δεν ειναι χωρις τιμημα μιας και εισαγει ακομα περισσοτερο φυσηματακι...:BDGBDGB53:

Αυτο το 'ποπ' ομως στην εκκινηση και το στιγμιαιο εντονο πεταγμα των κονων των ηχειων προς τα εξω δε μ' αρεσει καθολου ρε παιδια... αληθεια ξερει κανεις αν μπορει να γινει κατι για να σταματησει?

Δεν ξέρω αν ισχύει κάτι διαφορετικό στους class-t ενισχυτές, αλλά και στους δύο ενισχυτές που είχα στην κατοχή μου το ίδιο συνέβαινε. Ο πρώτος, ένας ROTEL 920 AX το έκανε γιατί δεν είχε ένα ρελέ που εμποδίζει αυτό το γκντουπ που ακούγεται όταν ανοίγει καθώς και το κούνημα των κώνων. Αυτός δεν το είχε για λόγους οικονομίας. Ο τωρινός μου ένας DENSEN DM 10 πάλι δεν το έχει αυτό το ρελέ για λόγους άποψης του κατασκευαστή. Οπότε μάλλον δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, συμβαίνει και στα καλύτερα σπίτια.

Όντας σε αναζήτηση ενός tripath εδώ και κάποιον καιρό για να παίξω λιγάκι, έπεσε στην αντίληψή μου το συγκεκριμένο post. Έτσι, λοιπόν ο lepai έφτασε πριν κάποιες μέρες, στην ώρα του, και η πρώτη δοκιμή είναι περισσότερο από θετική. Έγινε ένα συγκριτικό τεστ πάνω στο εξής σύστημα: http://europe.yamaha.com/en/product...o_components/mcr_e410_silver_g/?mode=overview
Τον ενισχυτή τον αντικαθιστούσε ο lepai για τη σύγκριση. Τρία άτομα άκουσαν και παμψηφεί έκριναν… lepai χωρίς δυσκολία. Ο ένας από αυτούς το έκανε τυφλά, μιας και δεν ήξερε ποιος ενισχυτής έπαιζε κάθε φορά. Ο άλλος ήταν ο ιδιοκτήτης του συστήματος, φανατικός οπαδός του «ότι πληρώσεις παίρνεις», ο οποίος παρήγγειλε ήδη έναν lepai. Ο τρίτος ήμουν εγώ και συμφωνώ απόλυτα με τους άλλους δύο. Δύο σημεία που θεωρώ βασικά. 1) Ο ενισχυτής δεν ήρθε με 2Α τροφοδοτικό αλλά με 4Α και 2) τα ηχεία ήταν 6ohm.
Κατά τα άλλα, έκανε «γκντούπ - γκντούπ :smash:» όταν άνοιγε, και είχε adaptor για ελληνικές πρίζες.

Last edited: