Επειδή είμαι άσχετος με τρίποδα (δεν είχα ποτέ μου) και το νήμα μεγάλο, μήπως είναι δυνατόν να κάνετε και μερικές προτάσεις για μένα;
Θα ήθελα να αγοράσω ένα τρίποδο (και να μην αγοράσω άλλο γιατί δεν είναι και φθηνά). Με ενδιαφέρει φωτογράφηση αφού το ρυθμίσω εκεί που θέλω (που από ότι έχω διαβάσει αυτό σημαίνει κεφαλή με ρύθμιση 3 σημείων και όχι με μπίλια, σωστά, με μικρή φωτογραφική μηχανή (Canon 500D - stock φακός).
Διάβαζα στο dpreview, και μια από τις προτάσεις είναι το 055XPROB, αν και προτείνουν άνθρακα (που είναι πανάκριβα). Φαντάζομαι θα πάει γύρω στα 250 ευρώ με κεφαλή...
Άλλες προτάσεις υπάρχουν; Επειδή δεν έχω εμπειρία θα ήθελα κάτι προσιτό (καλό θα ήταν να μην ξεπερνά τα 250 ευρώ το σύνολο) αλλά χωρίς προβλήματα σταθερότητας...
Είδα και τα vanguard σε αυτό το νήμα, είναι καλά; Κάποια πρόταση από αυτά;
Μιας και ανεβαίνω αύριο Θεσσαλονίκη, λέω να πάω να κοιτάξω για ένα καλό τρίποδο
Γιατί ρε παιδιά όλοι Manfrotto; Τόσο πια όλοι της πεπατημένης;
Μιας και ανεβαίνω αύριο Θεσσαλονίκη, λέω να πάω να κοιτάξω για ένα καλό τρίποδο γιατί αυτό που έχω είναι -επιεικώς- ΓΤΠΚ. Για τι κοιτάω; Manfrotto 055XPROB + 486RC2; Αξίζει η ballhead κεφαλή; Κάτι άλλο σε αυτά τα λεφτά; Να πάω στο Ρεπέλλα; Έχει Manfrotto και με βολεύει γιατί είναι κοντά και στο ξενοδοχείο.
Θα έχω μαζί μου τον AF-S 80-200mm f2.8 και πιθανότατα μια D200. Πιστεύω με αυτό τον συνδυασμό θα φανεί επιτόπου το καλό τρίποδο; :smash:
Αυτά τα λίγα![]()
το 055 είναι υπερβολή (και το 190 βολεύει μια χαρά) και η 486 λίγη για λήψεις με κάθετη τη μηχανή. Λυγίζει πραγματικά η μηχανή με τον 80-200 την κεφαλή και πέφτει. Θέλεις καλύτερη κεφαλή. Σίγουρα.
Βέβαια η κεφαλή είναι ιδιαίτερη, θα κάνω τη δοκιμή και με την φθηνότερη και συνηθέστερη Benro B-2.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.