Τριπόδια και φωτογραφικές κεφαλές

Απάντηση: Τριπόδια..

Τηλεφακό (όχι βαρύ, έστω τον 55-200, ένα σύνολο με τη μηχανή γύρω στα 1100 γραμμάρια?), υπό κλίση και σε μεγάλη έκθεση αμφιβάλλω εάν θα κρατήσει το παραπάνω τρίποδο. Δεν μιλάμε για γκουμούτσες.

Re: Απάντηση: Τριπόδια..

Τηλεφακό (όχι βαρύ, έστω τον 55-200, ένα σύνολο με τη μηχανή γύρω στα 1100 γραμμάρια?), υπό κλίση και σε μεγάλη έκθεση αμφιβάλλω εάν θα κρατήσει το παραπάνω τρίποδο. Δεν μιλάμε για γκουμούτσες.

Ναι, λιγο πανω απο κιλο με τον 55-200.
Ο βαρυτερος συνδυασμος που εχω χρησιμοποιησει ειναι η 7000 με τον 55-300 και το sb-400. Ακριβως 1,5κιλο. Φωτογραφιζα μια φωλια σε ενα δενδρο απο τη βεραντα μου, στα 4-5 μετρα, βραδακι. Και οντως υπο γωνια. Ειμαι πολυ περιεργος τωρα, παντως οι κριτικες στο ε-μπεϊ δεν ηταν αρνητικες, απο αγοραστες, καμμια απ'οτι θυμαμαι. Εκτος και αν κανενας δεν ηθελε να παραδεχτει οτι πιαστηκε κοτσος :))

Κοίταξε, για τον 18-55 εάν δεν έχει και αέρα, μπορεί να είναι μια χαρά, δεν είπα ότι είναι εντελώς άχρηστο. Αυτό που είπα είναι ότι καλύτερα να έψαχνες την καλύτερη κινεζιά με τα 50 ευρώ.
Αν και νομίζω ότι με δεδομένο τον εξοπλισμό που έχεις, θα έπρεπε να έδινες και κάτι παραπάνω. 50 ευρώ δεν είναι προϋπολογισμός για τρίποδο, αλλά για UV fίλτρο. Δώσε βρε παιδάκι μου κανένα 100ρι να πάρεις κάτι στοιχειωδώς καλό τουλάχιστον.

Re: Τριπόδια..

Κοίτα 1.5 κιλό δεν είναι και λίγο. Αν το ζητήσεις και υπο κλίση η ball head πρέπει να είναι καλή για να μην έχεις blur.Επίσης για macro θέλεις στιβαρό εξοπλισμό αλλά και να κατεβαίνει χαμηλά και να είναι γενικά "ευκίνητο".
Αν πάλι το έχεις για απλές λήψεις για ελαφρύ εξοπλισμό πιστεύω δεν θα έχεις πρόβλημα.
Αλλά πάλι είπαμε μη ζητάμε και τρελά πράγματα για 50 Ευρώ.

Η σχολή μου είναι η NYIP.. http://www.nyip.com/

43rd street! Στην καλυτερη πιατσα με τις καλυτερες τιμες για ολα τα φωτογραφικα/ηλεκτρονικα εισαι! ..και οχι μονο.. :)))
καλο πτυχιο jhal

Κοίταξε, για τον 18-55 εάν δεν έχει και αέρα, μπορεί να είναι μια χαρά, δεν είπα ότι είναι εντελώς άχρηστο. Αυτό που είπα είναι ότι καλύτερα να έψαχνες την καλύτερη κινεζιά με τα 50 ευρώ.
Αν και νομίζω ότι με δεδομένο τον εξοπλισμό που έχεις, θα έπρεπε να έδινες και κάτι παραπάνω. 50 ευρώ δεν είναι προϋπολογισμός για τρίποδο, αλλά για UV fίλτρο. Δώσε βρε παιδάκι μου κανένα 100ρι να πάρεις κάτι στοιχειωδώς καλό τουλάχιστον.

Ενα κατοσταρικο εδωσα, αλλα αμα εδινα ενα κατοσταρι μονο για τριποδι, δεν θα επαιρνα γλιστιερα για μακρο (για να σου κανω εκπληξη), ουτε μονοποδο, ουτε led lights για το light box, ουτε ring flash για μακρο, ουτε ενα καρο καθαριστικα, ουτε και θυμαμαι τι αλλα καλουδια πηρα :)). Εν τω πολλω το ευ, ειδικα εν μεσω κρισης!

Σ'ευχαριστώ. Μη φανταστείς ότι πάω εκεί .. Online είναι η σχολή . Θα ήθελα να πάω κάποια στιγμή.
Δυστυχώς τον τελευταίο καιρό , οι υποχρεώσεις πολλές και ο ελεύθερος χρόνος λίγος.Έτσι έχω αφήσει και τα μαθήματά μου αλλά και τη φωτογραφική μου στο ντουλάπι.:bigcry:

Γλυσιέρα για μάκρο σε φακό που φτάνει μέχρι το 1:1 θεωρώ ότι είναι πολυτέλεια (εάν όχι περιττή), όταν δεν έχουμε σοβαρό τρίποδο. Δλδ αυτό το τρίποδο θα κρατάει μηχανή συν φακό συν φλας συν γλυσιέρα;

Σ'ευχαριστώ. Μη φανταστείς ότι πάω εκεί .. Online είναι η σχολή . Θα ήθελα να πάω κάποια στιγμή.
Δυστυχώς τον τελευταίο καιρό , οι υποχρεώσεις πολλές και ο ελεύθερος χρόνος λίγος.Έτσι έχω αφήσει και τα μαθήματά μου αλλά και τη φωτογραφική μου στο ντουλάπι.:bigcry:

Μη στενοχωριεσαι καθολου, τουλαχιστον σε δενει κατι, εστω και on-line, με την πιο ζωντανη πολη του κοσμου, απ'ολες τις αποψεις.

Γλυσιέρα για μάκρο σε φακό που φτάνει μέχρι το 1:1 θεωρώ ότι είναι πολυτέλεια (εάν όχι περιττή), όταν δεν έχουμε σοβαρό τρίποδο. Δλδ αυτό το τρίποδο θα κρατάει μηχανή συν φακό συν φλας συν γλυσιέρα;

Οχι για αυτο το τριποδο. Εχω 3 αλλα κοντα/κοντοχοντρα τριποδα για αυτον τον σκοπο -κανενα με μπιλια. Και μονο για εσωτερικο χωρο ειτε στο lightbox.

Edit: Και εκανε μονο 10 ευρω, κριμα ηταν να μην το παρω.

Last edited:

Σημερα παρελαβα ενα φτηνο αλουμινενιο μονοποδακι των 10 ευρω(!!). Το KN-TRIPOD 45, KONIG ALUMINIUM MONOPOD.
http://www.amazon.co.uk/Professional-Aluminium-Camera-Monopod-Footrest/dp/B000M342TA/ref=sr_1_1?s=electronics&ie=UTF8&qid=1324495920&sr=1-1

Μπορω να πω οτι οι φωτογραφιες στο διαδικτυο αδικουν καταφορα αυτο που παρελαβα! Ειναι εντυπωσιακη η στιβαρη του κατασκευη και εμφανιση! Φτανει σχεδον το 1.80(!) υψος χωρις την κεφαλη, ανοιγοκλεινει ευκολα, εχει και καρφακι στο τελευταιο ποδι, και η καλαισθητη αφρωδης λαβη του παραπεμπει σε ακριβοτερο μοντελο. Η κεφαλη βεβαια φαινεται και ειναι τσιπικη, χωρις πλακετα, οπου βιδωνεται απ'ευθειας η καμερα/βιντεοκαμερα. Πραγμα που δε με ενοχλει σε μονοποδο. Τη δουλεια του, τουλαχιστον για τον αρχαριο, την κανει με το παραπανω και αναμφιβολα αξιζει τα (ελαχιστα) λεφτα του! Ειναι ιδανικο για αρχαριο, επειδη μπορει με ελαχιστο κοστος να καταλαβει τι τον βολευει σε ενα μονοποδο ωστε αργοτερα να προχωρησει σε αναβαθμιση αν κριθει απαραιτητο βεβαια. Εγω το κοβω να μην χρειαζεται και μαλλον θα το χρησιμοποιησω μεχρι να τα παιξει η πλαστικη κεφαλη. Αλλα με τη μικρη χρηση που το προοριζω φαινεται να κρατα καιρο. Ενα αλλο μειον ειναι οτι διπλωνει στους 60 ποντους, καπως μακρυ. Μια χαρα μου φανηκε με την D7000 και τον 55-300 επανω. Exceptional value for money!!!

- Professional (:worshippy:) monopod 4 sections.
- Ball head and foam handle.
- Including carrying bag.
- Maximum Height: 1780mm
- Minimum Height: 600mm
- Folded Length: - 600mm
- Load Capacity: 3 kg
- Leg Stages/Sections: 4
- Leg material: Aluminium
- Leg diameter: 30mm
- Leg Lock Type: Yes
- Spiked Feet: Yes
- Head Type: Fixed
- Weight: 600g
- Incl. carrying bag

Εφτασε χτες μετα απο 10 εργασιμες το τριποδο της Νικον απο την Κορεα (made in China βεβαιως βεβαιως).

Το τριποδο ειναι οπως ακριβως στις φωτογραφιες που εχω αναρτησει σε προηγουμενο ποστ και φαινεται και αισθανεται πολυ στιβαρο και σταθεροτατο. Σαν γενικη ποιοτητα/αισθηση δεν ειναι ..Νικον οπως αλλωστε θα περιμενε κανεις λογω του χαμηλου κοστους των 45Ευρω.
Η μεταλικη κεφαλη μπιλιας που ειναι αποσπωμενη, αρα μπορω να βαλω και αλλες κεφαλες, ζυγιζει 330γρ. και κανει τη δουλεια της αβασανιστα.

Η αποσπωμενη πλακετα βιδωνει στη μηχανη με βολικη πεταλουδα και οχι με βιδα που χρειαζεται νομισμα. Επισης υπαρχει ασφαλεια στον μηχανισμο κουμπωματος (οπως βλεπετε στη φωτο) που ειναι πολυ πρακτικη, ευκολη και χρησιμη. Αυτο που βρηκα εξαιρετικο ειναι οτι οταν ανοιξεις τον λεβιε για να βγαλεις την πλακετα, εμφανιζεται ενα χρυσο μπουτον (βλεπε φωτο) οπου οταν τοποθετησεις την πλακετα με την μηχανη τοτε ο λεβιες κλεινει αυτοματα χωρις να χρειαζεται να τον γυρισεις για να κουμπωσει η πλακετα με τη μηχανη. Αυτο ειναι παρα πολυ βολικο ειδικα οταν ο εξοπλισμος που φορτωνεις ειναι μεγαλος και βαρυς.

Τεσταρα το βαρος της 7000 με τον 55-300 επανω (γυρω στο 1.5 κιλο) στη θεση που βλεπετε στη φωτο για 2 ληψεις (με remote control) των 5 δευτερολεπτων η καθεμια και με διαφορα χρονου ληψης μεταξυ των 2 φωτο περιπου 3 λεπτων. Το καδρο και η λεπτομερειες των 2 συγκρινομενων φωτογραφιων ηταν πανομοιοτυπα και χαρηκα τα μαλα:). Η ληψεις ηταν στη βεραντα με ελαφρυ αλλα αισθητο αερακι.

Τα αλουμινενια ποδια ξεδιπλωνονται ευκολα και ρυθμιζονται σε καθε μηκος. Ολο το μηκος του πρωτου ποδιου ειναι ντυμενο απο ανθεκτικο αφρωδες υλικο που του προσδιδει μια αρχοντια! Τα πλαστικα (κουμπωματα) clips μου φανηκαν τσιπικα. Ελπιζω να μη σπασουν γρηγορα. Τα ποδια τελειωνουν σε σκληρο καουτσουκ που φαινεται ανθεκτικοτατα και οταν βιδωθουν εμφανιζονται τα καρφακια.

Η κεντρικη κολωνα, ρυθμιζεται ευκολα και σταθερα, βγαινει επισης ευκολα και μπαινει αναποδα για μακρο (αβολο το βλεπω αλλα υπαρχει σαν option).H μικρη πυξιδα στο σωμα δουλευει σωστα, ολοσωστα θα ελεγα αφου τη συγκρινα με ναυτικη! Το αλφαδακι στη κεφαλη επισης δουλευει καλα.Η θηκη ειναι πολυ καλοφτιαγμενη, φαινεται αδιαβροχη, παχουλη (σαν να εχει μονωση), με φοδρα απο μεσα και εχει και τσεπακι με φερμουαρ στο εσωτερικο της. Εχει και ρυθμιζομενο ιμαντα με μαλακη βατα στο σημειο του ωμου. Not bad!

{Αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι πως τα ποδια ρυθμιζονται σε αλλες θεσεις (ωστε να χαμηλωσει το τριποδο). Υπαρχει ενα αλενακι μεσα στη θηκη αλλα δεν θελω να πειραματιστω αν μπορει καποιος να μου πει πως δουλευει αυτο το concept.}

Το ολο πακετο μου θυμισε μια πραγματικα πολυ καλη και προσεγμενη απομιμηση αθλητικων παπουτσιων..Adibas, Nikes etc..:)) Παντως τα 45 ευρω τα αξιζε για την χρηση που το θελω και ειμαι πολυ ευχαριστημενος με την αγορα!

tri1.jpgtri3.jpg

{Αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι πως τα ποδια ρυθμιζονται σε αλλες θεσεις (ωστε να χαμηλωσει το τριποδο). Υπαρχει ενα αλενακι μεσα στη θηκη αλλα δεν θελω να πειραματιστω αν μπορει καποιος να μου πει πως δουλευει αυτο το concept.}
Πιάσε το τετράγωνο κουμπί που γράφει Nikon και τράβηξέ το προς τα έξω. Κάνε το ίδιο και στα άλλα δύο πόδια. Το πιέζεις μέσα εκεί που θέλεις να πιάσει, στο επόμενο ή στο μεθεπόμενο δόντι.

Εκεί που γράφει Nikon μοιάζει με το Benro μου.. Παίζει να είναι rebranded Benro;

Πιάσε το τετράγωνο κουμπί που γράφει Nikon και τράβηξέ το προς τα έξω. Κάνε το ίδιο και στα άλλα δύο πόδια. Το πιέζεις μέσα εκεί που θέλεις να πιάσει, στο επόμενο ή στο μεθεπόμενο δόντι.

Μαγικο!!! Δουλευει αψογα!!!

You made me happy, man :)))

Σε υπερ-ευχαριστω Diol!!!!!

Ειναι η ιδεα μου η μηπως ειναι πιο βολικο, τις περισσοτερες φορες, να βιδωνει η καμερα κατ´ευθειαν στο τριποδο απο το να κοτσαρεις το πλακιδιο στη μηχανη και μετα πανω στο τριποδο και μετα ξανα μανα να βγαζεις το πλακιδιο για να αποθηκευσεις τη μηχανη. Παρατηρησα οτι χρησιμοποιω περισσοτερο τα τριποδα μου που δεν εχουν Quick release.

Σκεφτομουν εξτρα βιντεοκεφαλη για το τριποδο Νικον και μου φαινεται πιο ευχρηστο να βιδωνουν οι καμερες/βιντεοκαμερες αμεσα, χωρις quick release.

Τι λετε? Χανω κατι?

Και για ποιο λόγο να βγάζεις το plate; Είναι τόσο μεγάλο που δεν χωράει να το αποθηκεύσεις;
Εγώ απ'οταν το έβαλα δεν το έχω ξαναβγάλει.