Re: Τριπόδια..
Εφτασε χτες μετα απο 10 εργασιμες το τριποδο της Νικον απο την Κορεα (made in China βεβαιως βεβαιως).
Το τριποδο ειναι οπως ακριβως στις φωτογραφιες που εχω αναρτησει σε προηγουμενο ποστ και φαινεται και αισθανεται πολυ στιβαρο και σταθεροτατο. Σαν γενικη ποιοτητα/αισθηση δεν ειναι ..Νικον οπως αλλωστε θα περιμενε κανεις λογω του χαμηλου κοστους των 45Ευρω.
Η μεταλικη κεφαλη μπιλιας που ειναι αποσπωμενη, αρα μπορω να βαλω και αλλες κεφαλες, ζυγιζει 330γρ. και κανει τη δουλεια της αβασανιστα.
Η αποσπωμενη πλακετα βιδωνει στη μηχανη με βολικη πεταλουδα και οχι με βιδα που χρειαζεται νομισμα. Επισης υπαρχει ασφαλεια στον μηχανισμο κουμπωματος (οπως βλεπετε στη φωτο) που ειναι πολυ πρακτικη, ευκολη και χρησιμη. Αυτο που βρηκα εξαιρετικο ειναι οτι οταν ανοιξεις τον λεβιε για να βγαλεις την πλακετα, εμφανιζεται ενα χρυσο μπουτον (βλεπε φωτο) οπου οταν τοποθετησεις την πλακετα με την μηχανη τοτε ο λεβιες κλεινει αυτοματα χωρις να χρειαζεται να τον γυρισεις για να κουμπωσει η πλακετα με τη μηχανη. Αυτο ειναι παρα πολυ βολικο ειδικα οταν ο εξοπλισμος που φορτωνεις ειναι μεγαλος και βαρυς.
Τεσταρα το βαρος της 7000 με τον 55-300 επανω (γυρω στο 1.5 κιλο) στη θεση που βλεπετε στη φωτο για 2 ληψεις (με remote control) των 5 δευτερολεπτων η καθεμια και με διαφορα χρονου ληψης μεταξυ των 2 φωτο περιπου 3 λεπτων. Το καδρο και η λεπτομερειες των 2 συγκρινομενων φωτογραφιων ηταν πανομοιοτυπα και χαρηκα τα μαλα

. Η ληψεις ηταν στη βεραντα με ελαφρυ αλλα αισθητο αερακι.
Τα αλουμινενια ποδια ξεδιπλωνονται ευκολα και ρυθμιζονται σε καθε μηκος. Ολο το μηκος του πρωτου ποδιου ειναι ντυμενο απο ανθεκτικο αφρωδες υλικο που του προσδιδει μια αρχοντια! Τα πλαστικα (κουμπωματα) clips μου φανηκαν τσιπικα. Ελπιζω να μη σπασουν γρηγορα. Τα ποδια τελειωνουν σε σκληρο καουτσουκ που φαινεται ανθεκτικοτατα και οταν βιδωθουν εμφανιζονται τα καρφακια.
Η κεντρικη κολωνα, ρυθμιζεται ευκολα και σταθερα, βγαινει επισης ευκολα και μπαινει αναποδα για μακρο (αβολο το βλεπω αλλα υπαρχει σαν option).H μικρη πυξιδα στο σωμα δουλευει σωστα, ολοσωστα θα ελεγα αφου τη συγκρινα με ναυτικη! Το αλφαδακι στη κεφαλη επισης δουλευει καλα.Η θηκη ειναι πολυ καλοφτιαγμενη, φαινεται αδιαβροχη, παχουλη (σαν να εχει μονωση), με φοδρα απο μεσα και εχει και τσεπακι με φερμουαρ στο εσωτερικο της. Εχει και ρυθμιζομενο ιμαντα με μαλακη βατα στο σημειο του ωμου. Not bad!
{Αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι πως τα ποδια ρυθμιζονται σε αλλες θεσεις (ωστε να χαμηλωσει το τριποδο). Υπαρχει ενα αλενακι μεσα στη θηκη αλλα δεν θελω να πειραματιστω αν μπορει καποιος να μου πει πως δουλευει αυτο το concept.}
Το ολο πακετο μου θυμισε μια πραγματικα πολυ καλη και προσεγμενη απομιμηση αθλητικων παπουτσιων..Adibas, Nikes etc..

) Παντως τα 45 ευρω τα αξιζε για την χρηση που το θελω και ειμαι πολυ ευχαριστημενος με την αγορα!