Τριπόδια και φωτογραφικές κεφαλές

Re: Τριπόδια..

Τίποτε δεν κάνει... το ότι δεν έχει δέσιμο μεταξύ των ποδιών σου επιτρέπει να ανοίξεις τα πόδια σε όση απόσταση θέλεις εσύ. Αν δεις ψηλά στο δέσιμο οι σύνδεσμοι των τριών ποδιών σου επιτρέπουν αυτόνομες κινήσεις.

ναι το παρατήρησα.
Γενικά είναι ΠΟΛΥ στιβαρότερη κατασκευή.
Το βραδάκι θα βγω στη βεράντα για δοκιμές.
το μόνο που θα ήθελα παραπάνω είναι μανιβέλα για την κολώνα και κάποιο χειριστήριο για το στριβειν της κεφαλής. τα βιδάκια που έχει δεν είναι τόσο βολικά. κατά τα άλλα φαίνεται εξαιρετικό.

Η μανιβέλα δημιουργεί ελαστικότητες. Οι δυο μοχλοί-βίδες της κεφαλής-μπάλας επιτρέπουν κινεήσεις στους άξονες και σφίγγουν πολύ καλά. Θα καταλάβεις πόσο χρήσιμα είναι όταν θα βάλεις τη μηχανή στο πλάι για να τραβήξεις όρθιο πλάνο (portrait ).

Κ. Βλασιδη σε αγαπω.
Κ για να μην παρεξηγηθουμε. Λίρα εκατό το Benro. δεν έχω κάνει πολύ μεγάλες λήψεις βέβαια γιατί είχα ξεχάσει το iso αυτόματο. Αλλά έχω καλά δείγματα. Οψόμεθα.

Live from Budapest. Είχανε κ εκλογές σήμερα ψήφισαν ευρωπαϊκά σε πολύ μεγάλο ποσοστό.

Κ. Βλασιδη σε αγαπω.
Κ για να μην παρεξηγηθουμε. Λίρα εκατό το Benro. δεν έχω κάνει πολύ μεγάλες λήψεις βέβαια γιατί είχα ξεχάσει το iso αυτόματο. Αλλά έχω καλά δείγματα. Οψόμεθα.

Live from Budapest. Είχανε κ εκλογές σήμερα ψήφισαν ευρωπαϊκά σε πολύ μεγάλο ποσοστό.

για νυχτερινές λήψεις: Δες αν το παλάτι στη Βούδα είναι φωτισμένο το βράδυ. Αν ναι, τότε έχεις τις εξής επιλογές:
1. Πηγαίνεις βράδυ στο παλάτι και το τραβάς φωτισμένο με φόντο την Πέστη. (National Library Szechenyi)
2. Κάθε στην προκυμαία της Πέστης κι από εκεί τραβάς το φωτισμένο παλάτι.
3. Ακόμα καλύτερα πηγαίνεις στο λόφο Gellert και από εκεί τραβάς τη Βουδαπέστη πανοραμική.
4. Αν έχεις τηλεφακό μπορείς να τραβήξεις από εκεί το κοινοβούλιο ή ακόμη και το ναό
4. Πολύ καλή λήψη είναι επίσης από την προκυμαία της γέφυρας με τις αλυσίδες (Szechenyi) όχι όμως από το ύψος της γέφυρας αλλά από πιο χαμηλά.

Δες μερικές στο http://www.shutterstock.com/cat.mht...people_number=&color=&secondary_submit=Search

καλύτερη ώρα για να βρίσκεσαι αυτή την εποχή στο κατάλληλο σημείο είναι 19.30-20.00. Περίμενε το blue hour.

Last edited:

Άσχετο με το νήμα, αλλά δεν μπορώ να μην εκφράσω τον θαυμασμό μου για τις φωτό στο link...

Καλημερα, ψαχνω να βρω κανα τριποδο, γυρω στο 1μ, για ολες τις χρησεις, δε καιγομαι ναναι καλης ποιοτητας.

Εχω ενα παλιο αλλα ειναι πολυ μικρο.

Η ερωτηση μου ειναι, κανουν ολα σε ολες; Εχω την xz-2, το παλιο μικρο που εχω κανει, αυτο πχ κανει; Καμια αλλη οικονομικη προταση;

http://www.intelcom.gr/τρίποδας-για-φωτογραφική-μηχανή-ή-βιντεοκάμερα-1050mm-konig-kn-tripod-19.html

Καλημερα, ψαχνω να βρω κανα τριποδο, γυρω στο 1μ, για ολες τις χρησεις, δε καιγομαι ναναι καλης ποιοτητας.

Εχω ενα παλιο αλλα ειναι πολυ μικρο.

Η ερωτηση μου ειναι, κανουν ολα σε ολες; Εχω την xz-2, το παλιο μικρο που εχω κανει, αυτο πχ κανει; Καμια αλλη οικονομικη προταση;

http://www.intelcom.gr/τρίποδας-για-φωτογραφική-μηχανή-ή-βιντεοκάμερα-1050mm-konig-kn-tripod-19.html

ρίξε μια ματιά στις προηγούμενες 5-6 σελίδες και θα βρεις απαντήσεις στο ερώτημά σου.

Α τοσο κοντα; Τις ειδα 100 και φοβηθηκα ναρχισω να ψαχνω...

Ευχαριστω!

Αποκλειεται να σπασει απο το βαρος. Λογικα οταν κανεις τα "σπαγγατο" θαχει θεμα! Προσοχη λοιπον! :)

Μα δεν είπα ότι θα σπάσει με το βάρος της μηχανής πάνω στο τραπέζι.
Προσοχή μη σπάσει όταν προσπαθείς να στερεώσεις τα πόδια κάπου, ενώ έχεις τη μηχανή επάνω.
Καλύτερα τη μηχανή στο τέλος να τη βάζεις. Ή και καθόλου να μην το χρησιμοποιήσεις το τριπόδι, πιο σίγουρος θα είσαι. :p

Το original Gorillapod πάντως το χρησιμοποιώ χρόνια και είναι αξιόπιστο.

Τώρα πήρα και το Gorillapod Focus + Ballhead X. Πολύ καλή ποιότητα.

features_specs.png

Last edited:

Μολις χτυπησα το benro a250 μιας και διαβαςα πολυ καλα λογια..Πιστευω να μην εχει θεμα με την 60d μου με τον 15-85 ε;.. Δε εχω χρισημοποιησει ποτε τριποδο με ball head. Παραξενο μου φαινεται!.. :-)

Ψάχνω κεφαλή μπίλιας για το manfrotto 055xprob μου. Το φορτίο της θαναι η D610+tamron 24-70mm 2.8 VC USD ή nikkor 70-300 4.5-5.6 VR.
Με 804 rc2 που έχω δεν μπορώ να εκμεταλλευτω πλήρως την οριζοντιωμενη κεντρική κολωνα προς όλες τις κατευθύνσεις. Καμιά καλή πρόταση ;

Ψάχνω κεφαλή μπίλιας για το manfrotto 055xprob μου. Το φορτίο της θαναι η D610+tamron 24-70mm 2.8 VC USD ή nikkor 70-300 4.5-5.6 VR.
Με την 804 RC2 που έχω δεν μπορώ να εκμεταλλευτω πλήρως την οριζοντιωμενη κεντρική κολωνα προς όλες τις κατευθύνσεις. Καμιά καλή πρόταση ;