Τριπόδια και φωτογραφικές κεφαλές

Re: Τριπόδια..

Σίγουρα βολικό να κλειδώνουν σε ανεξάρτητες γωνίες τα πόδια -εγώ αναγκάζομαι και τα ανοίγω σε διαφορετικά μήκη για να πετύχω αντίστοιχο αποτέλεσμα.
 
Last edited:
Re: Τριπόδια..

Θα ηθελα να ρωτησω κατι σχετικο με τα τριποδια.

Υπαρχει καποιο ειδος (μαλλον μονοποδο) το οποιο να ειναι για βιντεοκαμερα ?

Το θελω για χρηση βιντεοσκοπησης ενω ειμαι σε διαρκη κινηση και οχι στην καλυτερη ισοροπια. (κανοντας snowboarding).

Eχω δοκιμασει πολλακις κρατοντας την καμερα στο χερι, αλλα εχω την εντυπωση οτι θα ηταν πολυ πιο ποιο βολικο, αν την κρατουσα με κατι τετοιο.

Εχετε τιποτε υπ' οψιν σας ?

Θα με ενδιεφερε, κατ' αρχας να ειναι τηλεσκοπικο (ναμην μου πιανει πολυ χωρο), οχι πανω απο καμια 30αρια εκατοστα, και αρκετα εως πολυ ελαφρυ.
 
Re: Τριπόδια..

Kαι που θα το στηρίξεις το μονόποδο;
Δεν κοιτάς για καμμιά λύση σε κανένα κράνος, ή καμμιά βάση για τον ώμο....
 
Re: Τριπόδια..

Δεν ειναι για να το στηριξω καπου, αλλα απλως για να το κραταω
 
Re: Τριπόδια..

Η τιμή είναι με την κάμερα μαζί.....;;;;
Φτηνό το βρίσκω.....
 
Re: Τριπόδια..

Καθόλου παράλογο, πρόκειται για εξειδικευμένα προϊόντα που απευθύνονται σε ανθρώπους που βγάζουν ψωμί από τη χρήση τους. Αφού δεν μιλάμε για τεράστια αγορά όπως των ερασιτεχνών, λογικό είναι το κόστος ανά μονάδα να είναι αυξημένο, κάπως πρέπει να βγουν και τα έξοδα του R&D
 
Re: Τριπόδια..

Καλησπέρα,
Τον Ιούνιο αγόρασα μια CANON HF10 κι ένα Steadicam Merlin της Tiffen.
Τώρα προσπαθώ να κάνω μια έρευνα αγοράς για:
1. Manfrotto Stativ 055 CXPRO 4 (τρίποδας)
2. Manfrotto Fluid Video Kopf 701 HDV (κεφαλή)
3. Canon WD-H 37 II (φακός)

Καμία εναλλακτική πρόταση (κοντά στα 700ευρώ)????

Γεια χαρά.
 
Re: Τριπόδια..

Ενδιαφέρομαι να αγοράσο ένα τρίποδο της Manfrotto
η διαφορά του 055XPROB από το 190XPROB είναι μόνο το ύψος και το συνολικό βάρος?
Επειδή δεν τα έχω δει από κοντά ποιο μου προτείνεται για μια Canon 40D με βαρύτερο τον 70-200 ?
Λέω να το συνδυάσω με την 486RC2 Compact Ball Head

ευχαριστώ
 
Re: Τριπόδια..

Ενδιαφέρομαι να αγοράσο ένα τρίποδο της Manfrotto
η διαφορά του 055XPROB από το 190XPROB είναι μόνο το ύψος και το συνολικό βάρος?
Επειδή δεν τα έχω δει από κοντά ποιο μου προτείνεται για μια Canon 40D με βαρύτερο τον 70-200 ?
Λέω να το συνδυάσω με την 486RC2 Compact Ball Head

ευχαριστώ

Περίπου ναι, αυτή είναι η διαφορά τους. Που φυσικά είναι πολύ αισθητή στο κουβάλημα, έστω και για πέντε λεπτά.

Αν πρόκειται για τον 70-200 2.8 (άρα 2,5 κιλά) και στηρίζεις το σύνολο στο σώμα της μηχανής κι όχι στο κολάρο του φακού, τότε η 486 δεν θα το κρατήσει το σετ. Σιγά σιγά θα λυγίσει και θα πέφτει προς τα κάτω. Στο πλάι ακόμη χειρότερα. Με τον 70-200 4.0 δεν θα έχει πρόβλημα.
 
Re: Τριπόδια..

δες εδω τις διαφορες
http://www.manfrotto.com/Jahia/site/manfrotto/cache/bypass/pid/1799

η καλυτερη σειρα της ειναι η cx (carbon fiber). Kαλο θα ηταν αν μπορουσες να επαιρνες καποιο αυτα αλλα ειναι πιο ακριβα. Βεβαια αν εχεις φακους και σκοπευεις να παρεις κι αλλους η γνωμη μου ειναι παρε το καλυτερο συνδυασμο (τριποδο-κεφαλη) που αντεχεις. Αν πας σε μια μεσοβεζικη λυση, απλως μετα θα παρεις ΚΑΙ το ακριβοτερο οποτε ετσι στην τελικη θα εχεις πληρωσει πιο πολλα.
 
Re: Τριπόδια..

Σήμερα περνώντας από το Πλαίσιο, πήρα ένα μονόποδο (Digipod 3204) το οποίο είχε σε περίπου εξευτελιστική τιμή (13 ευρώ!).

Μια χαρά φαίνεται (ούτε συζήτηση για τα χρήματά του). Προσοχή το 3204 έχει επάνω σπείρωμα 3/8'' (το σύνηθες για καλές κεφαλές τριπόδων) και όχι το μικρό 1/4'' που έχει η μηχανή μας. Μικρό σπείρωμα έχει το μικρότερο μονόποδο, 2804, που επίσης διαθέτει το Πλαίσιο (10 ευρώ!). Γράφω για το κατάστημα, γιατί κανονικά το πρώτο έχει 40 ευρώ.