Με τις σφαλιάρες και τα δυσάρεστα νέα να μην έχουν τέλος, η μόνη διέξοδος τελικά είναι να μπεις στο εργαστήρι και να μην σκέφτεσαι τίποτα παρά "πυκνωτές και αντιστάσεις".
(Μέχρι να έρθει και η δική μου ώρα και όσοι μείνουν πίσω ας βγάλουν την άκρη μόνοι τους.....)
Άλλαξα λοιπόν όλους τους ηλεκτρολυτικούς και μένει να βρω από καλό πωλητή mundorf σε μεγέθη όχι απαγορευτικά..

Σκέφτηκα να βγάλω τους 2 πρώτους στο πλάι της πλακέτας..
Όλοι αυτοί (και οι 6 δλδ) έχουν κολληθεί πάνω και κάτω στην πλακέτα.
Όπως και όλοι οι ηλεκτρολυτικοί, έχουν "σωληνάκι" που συνδέει το πάνω με το κάτω μέρος αυτής.

Σιγά σιγά με υπομονή, τρόμπα και πλέγμα εναλλάξ, ο 1ος (στα 0,3μf) βγήκε χωρίς παρατράγουδα..
Μετά;;
Εδώ σε θέλω μάγκα μου ... πολύ μικρή απόσταση από τον γαλάζιο πλαστικό δίπλα του..

Ως δια μαγείας μετά την τρόμπα, το πλέγμα "ρούφηξε" όλη την κόλληση μονομιάς από την κάτω πλευρά!
Δεν χρειάστηκε καν να ακουμπήσω κολλητήρι & πλέγμα στο κυκλωμένο σημείο!
Αριστερά όπου υπάρχει χώρος χρειάστηκε! (έλα....στον τόπο σου...)

Τώρα θα αρχίσω το scouting στα sites που μου έδωσε ο Dim Dim ..
Αν ξέρει κάποιος κάποιο site που μπορεί να βοηθήσει περαιτέρω, ευχαρίστως να το ψαχουλέψω σε βάθος...
Γιατί το πρόβλημα απ' ότι φαίνεται δεν είναι στα μf , αλλά στο voltage λειτουργίας.
Ότι είχα βρει στο προηγούμενο ψάξιμο ήταν από τα 400ν DC και πάνω...
Βαρέλια σκέτα τα μεγέθη....
Να θυμηθούμε τα χαρακτηριστικά:

Έχουμε λοιπόν 0,1μf στα 250vDC και 0,3μf πάλι στα 250vDC
(Μέχρι να έρθει και η δική μου ώρα και όσοι μείνουν πίσω ας βγάλουν την άκρη μόνοι τους.....)
Άλλαξα λοιπόν όλους τους ηλεκτρολυτικούς και μένει να βρω από καλό πωλητή mundorf σε μεγέθη όχι απαγορευτικά..

Σκέφτηκα να βγάλω τους 2 πρώτους στο πλάι της πλακέτας..
Όλοι αυτοί (και οι 6 δλδ) έχουν κολληθεί πάνω και κάτω στην πλακέτα.
Όπως και όλοι οι ηλεκτρολυτικοί, έχουν "σωληνάκι" που συνδέει το πάνω με το κάτω μέρος αυτής.

Σιγά σιγά με υπομονή, τρόμπα και πλέγμα εναλλάξ, ο 1ος (στα 0,3μf) βγήκε χωρίς παρατράγουδα..
Μετά;;
Εδώ σε θέλω μάγκα μου ... πολύ μικρή απόσταση από τον γαλάζιο πλαστικό δίπλα του..

Ως δια μαγείας μετά την τρόμπα, το πλέγμα "ρούφηξε" όλη την κόλληση μονομιάς από την κάτω πλευρά!
Δεν χρειάστηκε καν να ακουμπήσω κολλητήρι & πλέγμα στο κυκλωμένο σημείο!
Αριστερά όπου υπάρχει χώρος χρειάστηκε! (έλα....στον τόπο σου...)

Τώρα θα αρχίσω το scouting στα sites που μου έδωσε ο Dim Dim ..
Αν ξέρει κάποιος κάποιο site που μπορεί να βοηθήσει περαιτέρω, ευχαρίστως να το ψαχουλέψω σε βάθος...
Γιατί το πρόβλημα απ' ότι φαίνεται δεν είναι στα μf , αλλά στο voltage λειτουργίας.
Ότι είχα βρει στο προηγούμενο ψάξιμο ήταν από τα 400ν DC και πάνω...
Βαρέλια σκέτα τα μεγέθη....
Να θυμηθούμε τα χαρακτηριστικά:

Έχουμε λοιπόν 0,1μf στα 250vDC και 0,3μf πάλι στα 250vDC