Νικος Πετειναρακης
AVClub Fanatic
Λυπαμαι αλλα ολη η τελευταια σελιδα και καποια απο την προηγουμενη φευγουν.Παρακαλω να μεινει εδω.
Και ουδέποτε υπήρξα θιασώτης των ατομικών λύσεων,γιατί είναι εκτός της ιδεολογίας μου..
Αυτό που πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω σε αυτό το κομμάτι του αναρχικού χώρου που επιλέγει την ατομική δράση είναι το εξής. Όλοι μέρα(είτε είσαι αναρχικός,είτε αριστερός,είτε κομμουνιστής είτε είτε)μιλούμε για συλλογικές διαδικασίες,για συλλογικούς αγώνες,για συλλογική πάλη και εν τέλει για μια κοινωνία που βασίζεται πάνω στην συλλογικότητα.
Πως κάνουν την μετάβαση από την συλλογικότητα στην ατομική δράση δεν μπορώ να το κατανοήσω!!
Και επίσης αυτό που προσπαθώ να βρω είναι αν σε κάποια περίοδο της ιστορίας πυροδοτήθηκε κάποιου είδους "εξέγερση" μετά από ατομικές δράσεις!!Αν κάποιος έχει υπόψιν του κάποιο παράδειγμα θα ήθελα να το διαβάσω.
Ατομικες δρασεις υπηρξαν παμπολλες κατα την επταετια ας πουμε.Ο συγχωρεμενος ο πατερας μου πχ που διδασκε στα βουνα Δικτη της Κρητης τους μαθητες του να μη φοβουνται εξηγωντας τους παραλληλα το τι συμβαινει στη χωρα,ατομικη δραση εκανε.Δεν κατευθυνοταν απο καπου.Και ατομικα βεβαια την πληρωσε τη νυφη σαν αποτελεσμα αναφορων των ρουφιανων.
Ατομικες δρασεις υπηρξαν παμπολλες κατα την επταετια ας πουμε.Ο συγχωρεμενος ο πατερας μου πχ που διδασκε στα βουνα Δικτη της Κρητης τους μαθητες του να μη φοβουνται εξηγωντας τους παραλληλα το τι συμβαινει στη χωρα,ατομικη δραση εκανε.Δεν κατευθυνοταν απο καπου.Και ατομικα βεβαια την πληρωσε τη νυφη σαν αποτελεσμα αναφορων των ρουφιανων.
http://old-boy.blogspot.gr/2013/02/blog-post_4.html
Στο ξεκίνημα του 2013, η Ελληνική Πολιτεία, η Ελληνική Κυβέρνηση, η Κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - Δημοκρατικής Αριστεράς, από κοινού ο Αντώνης Σαμαράς, ο Βαγγέλης Βενιζέλος και ο Φώτης Κουβέλης από κοινού (γιατί τα άλλοθι και τα κρυφτούλια μάς τελείωσαν πλέον οριστικά), έχουν χτίσει ένα αστυνομικό κράτος που αντιμετωπίζει αυτούς που συλλαμβάνει και που έχουν ένα συγκεκριμένο ιδεολογικό προφίλ ως υπόπτους διάπραξης βαρύτατων ποινικών αδικημάτων, ως πολίτες που βαρύνονται με την υποψία διάπραξης κακουργημάτων, αλλά ως εχθρούς, περιφέροντας τις αποδείξεις της λυσσαλέας βίας επάνω στα πρόσωπά τους ως λάφυρα.
Όπως λέει η μητέρα ενός από τους συλληφθέντες εδώ (από το 10:35 και μετά): «Ό,τι ισχύει για τον γιο μου κατά ομολογία του γιου μου ισχύει και για τους άλλους τρεις. Δεν χτυπηθήκανε στη συμπλοκή, χτυπηθήκανε στα κελιά τους μέσα χωρίς κανένα λόγο. Ο γιος μου τέσσερεις συνεχόμενες ώρες τον χτυπούσανε στο κεφάλι αφού πρώτα του είχανε βάλει κουκούλα, με τις χειροπέδες δεμένες πισθάγκωνα και ριγμένο στο έδαφος στα γόνατα».
Εν τω μεταξύ κατατέθηκαν μηνύσεις για τα προηγούμενα βασανιστήρα, εκείνα για τα οποία ο Δένδιας φοβέριζε τη Guardian. Εκείνοι που τα υπέστησαν δεν ήταν ληστές, εκείνοι που τα υπέστησαν δεν ήταν τρομοκράτες. Ίσως για αυτό σε όλη τη διάρκεια της επιχείρησης, η μόνη έγνοια των αστυνομικών ήταν να τσακίσουν τους διαδηλωτές "χωρίς να αφήσουν σημάδια..." Αυτά τον Σεπτέμβριο. Αλλά είναι πια Φεβρουάριος κι ο χρόνος κυλά γρήγορα. Η έγνοια να μην αφήσεις σημάδια είναι πια παρελθόν. Στη φάση που είμαστε τώρα τα πράγματα αρχίζουν να γίνουν στα φανερά, στα φωναχτά, στα ανερυθρίαστα.
Τρομοκρατηθείτε, είναι το μήνυμα, ειδάλλως έρχονται και τα χειρότερα.
Τρομοκρατηθείτε, γιατί θα το πάμε όσο πιο πέρα γίνεται.
Τρομοκρατηθείτε, γιατί τώρα που ξεκινήσαμε, αρχίζουμε να μεθάμε από την τόση δύναμη και την τόση ασυδοσία.
Μετά το μεθύσι όμως ακολουθεί το χανγκόβερ.
Άδωνις Γεωργιάδης τώρα στον Παπαδάκη στον ΑΝΤ1.
''Καλά έκαναν στα παιδιά και τους κατέβασαν τα μούτρα, και λίγα τους έκαναν, σε οποιοδήποτε άλλο κράτος θα τους είχαν εκτελέσει.''
:chinscratch:
Αν είναι μόνο 46% είμαι ευχαριστημένος ρε.Οι εδώ μέσα πλέον αποκαλύφθηκαν ακόμα και στον ποιο δύσπιστο...
το πρόβλημα είναι ότι το 46% του Βήματος θεωρεί τη χρήση της βίας στους συλληφθέντες ως ενδεδειγμένη... http://www.tovima.gr/ κάτω κάτω δεξιά...
Αλήθεια, από που μπορώ να αγοράσω λίγη νόμιμη ενδεδειγμένη βία;
Αφελέστατο το σχόλιο σου. Αν ήταν ανάποδα τα πράγματα, πχ να βασάνιζαν τους μπάτσους, θα είχαν την ίδια γνώμη?Αυτό συμβαίνει γιατί αρκετοί πιστεύουν ότι η βία μόνο με βία αντιμετωπίζεται.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.