Re: True Detective (2014)
Είχα ψηφίσει "εξαιρετική" ήδη από το 3ο-4ο επεισόδιο, και δεν το μετανιώνω. Πρόκειται, απλά, για αριστούργημα.
Και γράφει κάποιος που είχε φάει τέτοιο κόλλημα με το "Wire" που οτιδήποτε είδε μετά του φαινόταν λίγο. Τούτο εδώ είναι τόσο διαφορετικό που του βάζω το 10άρι ολόψυχα. Μακάρι να συνεχίσει έτσι, αν και νομίζω ότι η δομή του --που κάνει την κάθε σεζόν να μοιάζει με μια 8ωρη ταινία και όχι με κλασικό σίριαλ- θα το βοηθήσει. Δεν έχει υπάρξει σειρά μέχρι τώρα (είπαμε μετά από ποια) που να ΜΗ μου φάνηκε άνιση. Σε ΟΛΕΣ (ακόμα και στο Sopranos και στο Breaking Bad, που πλησίασαν το "άριστα") κάπου γινόταν κοιλιά, κάπου έλεγες "την τραβάνε απ' τα μαλλιά για τα φράγκα", κάπου αισθανόσουν ότι το έχεις ξαναδεί το έργο, κάπου παρακαλούσες να έλειπαν μια-δυο αχρείαστες σεζόν.
Ε, το True Detective, λόγω της δομής του και λόγω του ότι Pizzolato και Fukunaga έχουν τον απόλυτο έλεγχο όλης της σεζόν (ακριβώς όπως γίνεται σε μια ταινία, και όχι όπως στις άλλες σειρές που οι "δημιουργοί" τους συνήθως περιορίζονται στο να γράφουν/σκηνοθετούν κάποια κομβικά επεισόδια) ελπίζω ότι θα ξεφύγει από αυτή τη μοίρα. Κι ελπίζω να είμαστε ακόμα λίγο πιο βέβαιοι γι' αυτό του χρόνου τέτοιον καιρό.
Α, και ο Μακόναχι ήταν απίστευτος, αλλά είχε και τον πιο "αβανταδόρικο" ρόλο. 10άρι φυσικά, αλλά 10άρι και στον (λίγο αδικημένο, έχω την αίσθηση) Χάρελσον.