Το βασικό αποτέλεσμα της τυφλής δοκιμής είναι ένα!
Τα περάσαμε όμορφααα όμορφααα όμορφααα! :ADFADF1:
Από εκεί και πέρα μόλις καταφέρω να μελετήσω τα αποτελέσματα καλύτερα θα δούμε κατά πόσον είναι στατιστικώς ορθόν να καταλήξουμε σε συμπεράσματα.
Μεγάλη εντύπωση ως τώρα μου έχουν κάνει μερικά νούμερα.
Όσες πραγματικές αλλαγές καλωδίων έγιναν, τόσες επιτυχίες είχε ο καθένας!
Κάποιος π.χ. που είχε 6 πραγματικές αλλαγές καλωδίων είχε και 6 επιτυχίες!
Αυτό συνέβη σε όλους μας σχεδόν.
Κορυφαίος reviewer της ημέρας ο Kokar ο οποίος χωρίς να ακούσει πως ακούγεται το φτηνό καλώδιο και πως το ακριβό πέτυχε 9 στα 10! Μόνο που σημείωσε το audio agile σαν ακριβό και το virtual dynamics σαν φτηνό!
Απλά όταν ξεκίνησε η δική μου δοκιμή και αφού άκουσα πως ακούγεται το ακριβό σε σχέση με το φτηνό κάθισε σε άσχετη θέση και σημείωσε μία σειρά από Α και Β χωρίς να έχει τον έλεγχο του control και ακούγοντας περίπου 10 - 15 δευτερόλεπτα από το κομμάτι!
Μετά την μέτρηση δήλωσε: "Σκατά άκουσα από τις αλλαγές! Τον Χριστό μου δεν κατάλαβα!" :bang:
Από την άλλη εγώ μετείχα στην δοκιμή σαν πειραματόζωο σχεδόν με το ζόρι γιατί απλά το να ακούς αλλαγές καλωδίων από τις 10 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα σου κάνει το μυαλό κουρκούτι και δεν μπορείς να έχεις καλή αντίληψη. Το 7 στα 10 που πέτυχα το θεωρώ καλό.
Πιάστηκα από μερικά δευτερόλεπτα του κομματιού όπου άκουσα πραγματικά μία διαφορά και άκουγα μόνο αυτά.
Πέρα από τα στατιστικά που θα ανεβάσω, για τα οποία θέλω να ενημερωθώ από τον Dipie αν τα θέλει σε αυτό το thread ή σε άλλο μιας και σηκώνουν συζήτηση, θα σας πω περίπου σε τι καταλήξαμε σαν σκέψεις...
Τα καλώδια ρεύματος
έχουν διαφορά στην ήχο ακόμη και αν συνδεθούν σε ένα CD το οποίο δεν ζητάει πολύ ρεύμα. Άρα δεν μιλάμε για δυνατότητα πρόσληψης ισχύος ή όχι. Τα περισσότερα δίνουν διαύγεια, περισσότερη λεπτομέρεια, δυναμικές...
Οι διαφορές που δίνουν
δεν είναι ανάλογες του κόστους τους. Αυτό που δοκίμασα για παράδειγμα είχε αρκετή διαφορά όσον αφορά τους δαχτυλισμούς στο μπάσο. Με το Audio Agile δεν ακουγόντουσαν σχεδόν καθόλου, με το Virtual Dynamics ακουγόντουσαν καθαρά. Στις 10 προσπάθειες πέτυχα τις 7 και ας είχα ένα μυαλό κουρκούτι που είχα ακούσει άλλες 40 τουλάχιστον αλλαγές καλωδίων (έπρεπε να μου δώσετε handicap κουφάλες)!
Τώρα το αν κάποιος θέλει να δώσει 3.000 ευρώ για να ακούει τους δαχτυλισμούς στο μπάσο είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο και δεν ήταν και το ζητούμενο της δοκιμής.
Στου Tzimisce το σπίτι όλο και κάτι στρώνεται... Οπότε δυστυχώς δεν είχα το προσόν να γνωρίζω το σύστημά μου μιας και οι τελευταίες αλλαγές έγιναν την Παρασκευή το βράδυ.
Άτομα που το παίδεψαν πολύ, έφτασαν σε σημείο να αλλάξουν μέχρι και τραγούδι στη μέση της δοκιμής, άκουσαν πολύ μεγάλο κομμάτι του τραγουδιού για να αποφασίσουν και γενικά κουράστηκαν στη δοκιμή έφεραν και το πιο χαμηλό σκορ.
Άτομα που η δοκιμή τους κράτησε λίγο και αποφάσιζαν στο πρώτο λεπτό για το τι ακούνε έφεραν το πιο υψηλό σκορ.
Παρατηρώ ένα pattern στις σωστές και στις λάθος απαντήσεις του στυλ:
Mία λάθος, δύο σωστές, μία λάθος, δύο σωστές, μία λάθος, δύο σωστές μία λάθος! Η συγκεκριμένη είναι του Vasilis_T και η αρχή της είναι και δική μου με τη διαφορά ότι εγώ βρήκα και την τελευταία.
Δύο σωστές, δύο λάθος, τρεις σωστές, μία λάθος και οι υπόλοιπες σωστές (TmJuju)
Ο mr_rebelos αν και ζοριζόντανε στο πρώτο κομμάτι πέτυχε τρεις στις πέντε. Από τη στιγμή που άλλαξε κομμάτι πέτυχε μία στις πέντε. Μάλιστα η Halle Berry της δοκιμής του πέταξε κάποια στιγμή ένα "Ρε τράβα πάρε ένα blue sky καλύτερα" το οποίο τον μπέρδεψε και νόμιζε ότι άκουγε το silkctech (δεν κατάλαβα τον τρόπο σκέψης του βέβαια αλλά δεν πειράζει)...
To σωστό σύστημα εκπέμπει συναίσθημα και το δικό μου τα καταφέρνει τέλεια...
Όλοι είδαμε γνωστό άγνωστο με δάκρυα στα μάτια να λέει "Δεν μπορώ άλλο βρε παιδιά, πάω στην κουζίνα... ΓΜΤ! Και εκεί καπνίζουν!"
Όποιος ήπιε αψέντι είχε και καλή βαθμολογία! Έτσι η ομάδα που ήπιε αψέντι είχε απόδοση 67% ενώ ο mr_rebelos που το έπαιξε ακατάδεκτος πάτωσε!
Έρχεται συνέχεια με τα αποτελέσματα...