Τυφλό Συγκριτικό DAC

Χοντρικά να μεταφέρω το κλίμα περί βαθμολογίας...

Το άριστα ήταν το 30 και υπήρχαν 6 κατηγορίες με οριοθέτηση από αριθμούς.

Η κρίση των DACs δεν αφορούσε το αν μας άρεσε πως έπαιζε ή όχι, αλλά αν μας άρεσε αυτό που ακούμε για την συγκεκριμένη κατηγορία (χαμηλές, μεσαίες κτλ) και πάντα σε σύγκριση με τους ανταγωνιστές και όχι αυτό που γνωρίζουμε ως καλύτερο.

Η διαφοροποίηση στη βαθμολογία είναι κάτι φυσιολογικό και αναμενόμενο. όπως και οι μεγάλες διαφορές από κριτή σε κριτή ή το άνοιγμα της "ψαλίδας" στη βαθμολογία του ίδιου κριτή.

Είναι υποκειμενική η βαθμολογία παιδιά. Το ευτυχές είναι ότι από το λίγο που στάθηκα στις επιμέρους βαθμολογίες έχω την αίσθηση ότι 2-3 DACs ξεχώρισαν στα αυτιά των περισσοτέρων...

Για το βουβάλι πιστεύω ότι ήταν άνετη η επικράτηση για δυό λόγους.
Τα πήγε πολύ καλά σε όλες τις κατηγορίες και πήρε τις περισσότερες νίκες στις συνολικές βαθμολογίες.

Ακόμα και όταν πέταξα τις δυό ακραίες βαθμολογίες έμεινε ανεπηρέαστο...
Δείχνει (στα μάτια μου) ότι ήταν αρκετά αντικειμενική και αιτιολογημένη η νίκη του.

Θα πούμε όμως περισσότερα για αυτό μετά τα στοιχεία του Μανόλη... Ας μην κολλήσουμε...

Το Μ1 το περιμένατε? Το Βenchmark τελικά ξεπεράστηκε?

12:53 το βράδυ, διαβάζουν 33 άτομα.... αυτό κάτι λέει.....

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΦΙΛΟΙ

-όσο υποκειμενική και αν είναι η άποψή μας(σας), όσο και αν τα αποτελέσματα ανταποκρίνονται στο συγκεκριμένο σύστημα που ακούσατε(να μην το ξεχνούμε αυτό - το γράφω επειδή σε ένα σύστημα με λιγάκι τονισμένο χαμηλό για παράδειγμα, θα ακουστεί καλύτερα το dac ίσως με το λιγότερο σώμα σε σχέση με ένα άλλο πιο ουδέτερο σε αυτό τον τομέα)-
σε κάθε περίπτωση η προσπάθεια είναι άξια συγχαρητηρίων και οπωσδήποτε θα πρέπει να αποτελέσει τον οδηγό και για άλλες.

ηθελα να σου πω οτι το συστημα το θεωρω αρκετα αναλυτικο και ισοροπημενο αλλα και απιτητικο στα συνοδα του. ας πουν την γνωμη τους και οι αλλοι.

πάντως σε αρκετές περιπτώσεις η ομοιογένεια των αποτελεσμάτων, ανεξαρτήτως κριτή, είναι χαρακτηριστική.

Νομίζω ότι μία σημαντική παρατήρηση, ορμώμενος από την επεξήγηση της βαθμολογίας είναι ότι όλα τα dacs βρέθηκαν στο παρακάτω range

-> 19-24 Σωστός και καθαρός ήχο αλλά με διαφορές στο μέγεθος των οργάνων, καλά δυναμικά όχι αρκετά, λίγο αποστειρωμένος

Να πω και κατι που μου εκανε φοβερη εντυπωση.
Τα 2 βουβαλια επαιζαν εντελως διαφορετικα.

υποθέτω ότι αναφέρθηκε, συγνώμη, αλλά είναι εύκολο να έχουμε τις συνιστώσες του συστήματος?

Απάντηση: Re: Τυφλό Συγκριτικό DAC

Συγχαρητήρια για την προσπάθειά σας. Τα αποτελέσματα έχουν αρκετό ενδιαφέρον.

Το ότι κέρδισε το Buffalo II με σχετική άνεση δεν προκύπτει πάντως από τα στατιστικά. Συγκρίνοντας το Buffalo II με το M1 DAC, 2 κριτές το έβγαλαν καλύτερο, 2 χειρότερο και οι υπόλοιποι 2 τα έβγαλαν ισάξια.

Το MF1 είναι ένα πραγματικά καλό dac που κι εμένα μου έκανε πάρα πολύ καλή εντύπωση και είναι άριστο value for money!
Όσον αφορά τους κριτές, κοίτα λίγο πιο προσεκτικά τα αποτελέσματα και μην τα αντιπαραβάλεις από τον πίνακα κάθετα στη σειρά...

Τώρα, για το σύστημα του Βλάσση, τα ηχεία του μου έδωσαν την αίσθηση μόνιτορ, ο προ φάνηκε εντελώς διάφανος και ο ενισχυτής ικανός να οδηγήσει σωστά τα ηχεία και ο χώρος ηταν αρκετά σωστός, ωστέ να μπορούν να βγουν με σοβαρότητα τα όποια συμπεράσματα!

Last edited:
Για μένα τα Xindak(πρίν το τέστ και πρίν τ' ακούσω το θεωρούσα φαβορί) και κατόπιν το Benchmark ήταν τα δυό χειρότερα με διαφορά.

Απάντηση: Re: Τυφλό Συγκριτικό DAC

Τ' ένα που δεν ακούστηκε στο τέστ αλλά μετά συγκριτικά με το άλλο(αυτό κατάλαβα απο τον Βλάση-είχα φύγει τότε),είχε δυό βουβάλια μέσα.

λεπτομερειες δεν ξερω εκτος απο το γεγονος οτι χρησιμοποιει ενα τσιπακι ανα καναλι. ο ηχος του δεν ειχε καμμια σχεση με τον ηχο του βουβαλιου του Αλεξανδρου. περισοτερα απο τον Theodosis O.

Last edited:
έλα που θα τα μάθετε όλα την πρώτη ημέρα...

Άσε που και το συγκεκριμένο θέμα (και ένα ακόμα) πρέπει να το κάνετε συζήτηση στο νήμα των βουβαλιών... χωρίς πλάκα... αλλά τουλάχιστον εγώ δεν πιστεύω ότι ήρθε η ώρα για αυτή τη συζήτηση...

-bye-

παρακαλώ πολύ, περιγράψτε μας τις ακουστικές διαφορές των 2 buffalo (έστω με δυο λόγια, ποιο ήταν καλύτερο και σε ποιους τομείς)

Συγχαρητήρια και πάλι!

...καληνύχτα σε όλους τους φίλους που είναι online

Last edited: