Ως γραμματεύς

BDBDG54

και έχοντας διαβάσει όλες τις προτάσεις, συνοψίζω...
(Δεν θέλω παρεξηγήσεις, απλή πρόταση είναι προς συζήτηση, λαμβάνοντας υπόψιν του περιορισμούς που υπάρχουν...)
DACs για το blind test του Βλάση:
1) Βenchmark modified
2) Buffalo II dac με placid και legato
3) Musical Fidelity M1 DAC (μαμά)
4) Κινέζικο Wolfson 8740, με opa137 (μαμά)
Συμμετοχές:
1) exp4nder
2) Dalanik
3) Chris1967
4) Μodright
5) Caraudiotest – τεχνική υποστήριξη και υπεύθυνος δειγμάτων ακρόάσης
6) Jadisboy
7) Dippie
8) Μagellan
9) VaSiLiS-T (χωρίς τους 4 τυφλούς)
10) Lemon – τεχνική υποστήριξη, ισοστάθμιση
11) ncostis
12) ... χωράει άλλος ένας... προλάβετε...
(Όσοι δεν θα μπορέσουν να παραβρεθούν από τις 10:00 έως τις 16:00 το δηλώνουν για να πάρει κάποιος άλλος τη θέση που θα μπορεί...)
Προετοιμασία:
Οι Caraudiotest, Lemon, exp4nder, chris1967 και Dalanik θα πρέπει να συναντηθούμε Παρασκευή βράδυ (ότι ώρα ορίσει ο Βλάσης) για να φέρουμε τα μηχανήματα και να βοηθήσουμε στις μετρήσεις (ραντεβού στο αεροδρόμιο όπου θα μας περιμένει το jet του Βλάση...)
Αν κάποιος ακόμα από τους προαναφερθέντες νομίζει ότι μπορεί να βοηθήσει σε αυτό να το δηλώσει μέχρι αύριο.
Εφόσον δεν προσφέρθηκαν καλώδια αναγκαστικά θα εναλλάσσουμε τα ίδια.
Τα μόνα ίδια που προσωπικά έχω είναι δύο oelbach ice blue που χρησιμοποιώ για τις αναλογικές εισόδους του ΑV μου, θα τα φέρω και άμα κριθούν αρκετά τα χρησιμοποιούμε (έχω και τα καπάκια τους για αποφυγή ατυχημάτων)!
Διαδικασία:
Πίσω από το παραβάν θα χρειαστούν δύο άτομα. Έχω προσφερθεί ένας εγώ (έχω ακούσει τόσο τα benchmark, buffalo (μόλις χτες) και φυσικά το Wolfson... οπότε είμαστε εντάξει), χρειάζεται άλλος ένας... δηλώστε και σώστε...
Ακούμε το Cary σκέτο (χωρίς DAC) για να προσαρμοστούμε στο χαρακτήρα του συστήματος αναφοράς. Νομίζω 15-20 λεπτά με τα δείγματα που θα ακούσουμε στο συγκριτικό, είναι αρκετά.
Σε αυτό το σημείο ο caraudiotest μας εξηγεί γιατί επιλέχθηκαν τα συγκεκριμένα κομμάτια καθώς και τα σημεία που πρέπει να δοθεί προσοχή.
Πράγμα το οποίο μάλλον χρειάζεται να επαναληφθεί στην διάρκεια των δοκιμών.
Προχωράμε με τη δοκιμή δύο από τα παραπάνω DACs πίσω από το παραβάν, για περίπου 45 λεπτά (5 μουσικά δείγματα πιστεύω ότι θα είναι αρκετά να καλύψουν όλη τη γκάμα δοκιμών)
Διάλειμμα 15 λεπτών για την ακουστική κόπωση και στη συνέχεια τα άλλα δύο DACs... με τον ίδιο τρόπο.
Οι νικητές των δύο συγκριτικών θα προκριθούν στον τελικό, όπου θα επαναληφθεί η ίδια διαδικασία και θα βγεί ο τελικός νικητής.
Οι ακροατές δεν θα γνωρίζουν ποια DACs ακούνε ή ποια έχουν προκριθεί.
Εφόσον η διαδικασία προχωρήσει γρήγορα και τελειώσουμε έως τις 1400, μπορούμε να αφιερώσουμε χρόνο στα υπόλοιπα DACs που προσέφεραν τα παιδιά σε ανοικτή ακρόαση είτε μόνα τους, είτε σε σύγκριση με τον νικητή, ώστε να πάρουμε και μια γεύση από τις διαφορές αλλά και το μεράκι των παιδιών που τα χέριασαν....
Το θεωρώ απαραίτητο, εφόσον δεν επαρκή ο χρόνος ή οι αντοχές μας, τουλάχιστον να ακούσουμε χαλαρά πλέον, σε στυλ “αποθεραπείας” και τα υπόλοιπα... και τις εκπλήξεις που μας επιφυλάσσουν...
Αξιολόγηση:
Μπορώ να φτιάξω πίνακες και οι ακροατές να κρατάν εκεί τις σημειώσεις τους (να φέρει ο καθένας το μολύβι του παρακαλώ...)
Οι κολώνες μπορεί να αναφέρονται στα DACs (Α – Β – Γ - Δ) και οι σειρές στα κρινόμενα μεγέθη (πχ. soundstage, accuracy, resolution, natural ή ότι άλλο θέλετε). Θα μας συμβουλέψει ο ειδικός μας και σ´αυτό.
+++
Σίγουρα θα έχω ξεχάσει κάτι, σίγουρα θα αμόλησα κάποια κοτσάνα... διορθώστε, συμφωνήστε, διαφωνήστε... και ο Βλάσης με την βοήθεια του ειδικού ας αποφασίσουν την Παρασκευή...
Κάθε σχόλιό είναι καλοδεχούμενο, για να μην πω απαραίτητο... αν αδιαφορήσετε τώρα, πάτε για σουβλάκια κατευθείαν το Σάββατο και μην ξαναασχοληθήτε με συγκριτικά! :motz:
:ernaehrung004: