Τυφλό Συγκριτικό DAC

Οι μονομάχοι σε σειρά...

attachment.php

attachment.php

Αριστερά ο προενισχυτής SLP-05 της Cary ευγενική χορηγία του Dolfon, στραμμένος
με την πρόσοψη προς τον τοίχο για ευνόητους λόγους..

attachment.php

attachment.php

Σημείωση: Η λευκή ταινία στον προ έχει πάνω της σημειωμένη με παύλες την ακριβή θέση που πρέπει να είναι το volume του προ σε κάθε ντακ, για να έχουμε την ίδια ακριβώς στάθμη (μετρημένη σε V με ροζ θόρυβο χάρη στο μεράκι του lemon).

Το σημαντικότερο όλων, είναι ότι το διασκεδάσαμε, περάσαμε καλά και νομίζω ότι μπορέσαμε να βγάλουμε μια άκρη χωρίς κατά την άποψη μου να παίζει τόσο ρόλο η κατάταξη, όλα είχαν τα θετικά και τα αρνητικά τους...

Ευχαριστούμε τον Βλάση για την παραχώρηση του σπιτιού του και του συστήματος του... hi-end με ιδιότητες full studio monitor, ιδιαίτερα αναλυτικό και αποκαλυπτικό...

Τα προενισχυτικά Cary μια αποκάλυψη λεπτομέρειας, ρυθμού και ουδετερότητας προερχόμενα από λάμπες... απλά εξαιρετικά...

Γνώρισα για πρώτη φορά μέρος της παρέας... τι να πω... και την πλάκα μας, και το σοβαρό μας, και την συμφωνία μας και την συμφωνία στο να διαφωνούμε... οι ώρες πέρασαν σαν να ήταν μόλις μερικά λεπτά... όλα αβίαστα και χαρούμενα...

Συγχαρητήρια σε όλους!!

Και εις άλλα με υγεία παιδιά!!!!

ΥΓ. Θα πω τι μου άρεσε και τι προτίμησα,... όταν ανακοινωθούν τα αποτελέσματα...

Διευκρινιστικές πληροφορίες από τον Lemon για την συνδεσμολογία
και το πρόγραμμα ακρόασης λίγο πριν ξεκινήσει το συγκριτικό..

attachment.php

attachment.php

Η λίστα αξιολόγησης ανα χείρας

attachment.php

Ενα μικρό διάλειμμα μετά την ακρόαση των τριών πρώτων dac's

attachment.php

H κάμερά σου με βγάζει χοντρούλη, έλεγα κι εγώ ολόκληρη κουμούτσα θα βγάζει καλές φωτογραφίες....:flipout:

O Dolfon που έβαλε τον πρό...

attachment.php

Και ο Dipie που συνέβαλε τα μάλα στην άμεση εξαφάνιση των μπινελικίων!!!

attachment.php

Να είμαστε όλοι καλά, παιδιά να ξαναβρεθούμε!!

Όλη τη φωτογραφία έχει κλέψει αυτός ο lemon, αμάν πια, όπου δει κάμερα πάει και χώνεται....:flipout:

Attachments

• 8.jpg
    8.jpg
    77.9 KB · Views: 293
γ@μώ τις παρέες μαζεύτηκε....

attachment.php

ιδιαίτερους χαιρετισμούς σε dipie, internet king, modright, expander, dalanik, dolfon ... τι μάζωξη έχασα ρε γμτ.....

Απάντηση: Re: Τυφλό Συγκριτικό DAC

Επέστρεψα!

Με φωτογραφίες και εντυπώσεις..Οχι πως ήταν κάτι που δεν
ήταν γνωστό- και αναφέρομαι στις διαφορές μεταξύ των dac's- αλλά
είχε ενδιαφέρον και για όσους πιστεύουν το αντίθετο.

Διαφορές υπάρχουν και μάλιστα έντονες και ακουστότατες

Ενα ευχαριστώ στον Βλάσση, για την φιλοξενία, τα μπινελικάκια( άσχετα αν δεν
πρόλαβα, λόγω του ότι κάποιος έπεσε σαν γλάρος και τα κατασπάραξε!)
και ένα εύγε στα παιδιά που έφαγαν ώρες για να το στήσουν όσο πιό
σωστά γινόταν..

Ενα μ' έβγαλες και μένα χοντρό,δύο δεν θα προλάβαινες έτσι κι αλλιώς, γιατί τα μοιραστήκαμε με τον Internet King.Εχουμε κόψει κι οι δύο το ρημάδι το τσιγάρο κι έχουμε μια...συνεχή λιγούρα...

Εν αναμονή της βαθμολογίας,να ξαναεπισημάνω κι εγώ κάποιες γενικότερες (και κοινές νομίζω) διαπιστώσεις.

Στο περίφημο σύστημα του Βλάση,οι διαφορές μικρές και μεγάλες ήταν εκεί,άμεσα ακουστές.Εχει την σημασία του να ειπωθεί αυτό,ειδικά γι' όσους θεωρούν,ότι τα ψηφιακά παίζουν το ίδιο ή δεν έχουν μεγάλες διαφορές...

Η πηγή έχει όντως την σημασία της κι είναι πολύ μεγάλη.

Πραγματικά,τα δύο απο τα 6 dac,είχαν σημαντική απόσταση απο τα άλλα τέσσερα σε ποιότητα ήχου,ήταν άμεσα και φανερά πιό κάτω,απο κάθε άποψη.Τα 4 άλλα είχαν διαφορές,αλλά μικρότερης κλίμακας.Προσωπικά βαθμολόγησα,αλλά λόγω της περιορισμένης χρονικά ακουστικής μνήμης(πολλά μηχανήματα και μουσικά κομμάτια),θα ήθελα να ξανάκουγα τα 4 καλύτερα,με 1-2 μουσικά κομμάτια,για να κατέληγα με πιό σιγουριά,ποιό μου άρεσε καλύτερα.

Νομίζω,ότι μαζί με τ' αποτελέσματα,πρέπει να αναφερθούν κι οι τιμές.Θεωρώ,ότι με βάση την απόδοση πρός το κόστος,υπήρξε καθαρός νικητής για μένα,αλλά θα ξανασχολιάσω μετά την ανακοίνωση των αναλυτικών βαθμολογιών.

Κλείνοντας,να υπενθυμίσω,ότι δεν διεκδικεί κανείς,ένα πραγματικά στημένο σε επιστημονική βάση τυφλό τέστ.Δεν ήταν κάτι τέτοιο και δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι τέτοιο.Θεωρήστε,ότι ήταν μια πολύ προσεκτική ακρόαση με κανόνες,με πολλούς ακροατές,που σημείωναν τις εντυπώσεις τους,χωρίς να επηρεάζονται βλέποντας τα μηχανήματα,που έπαιζαν κάθε φορά.

Αναμφισβήτητα για μένα,ο απόλυτος νικητής ήταν το μεγάλο cdp Carry του Βλάση.Μόλις έπαιξε,καταλάβαινες αυτόματα,την ισορροπία,την μουσικότητα την φυσικότητα,τον όγκο και την ανάλυση,που απλά δεν υπήρχε σ' όλα τα προηγούμενα υπο ακρόαση dac.Ωστόσο,για να μην ξεχνιόμαστε,η σύγκριση ήταν μεταξύ των 6 dacs κι αυτό είναι το θέμα μας εδώ.Απλά το γράφω,γιατί επίσης πολλά ακούγονται για φονείς γιγάντων.Δεν υπήρξε τέτοιος...

Last edited:

Αναμφισβήτητα για μένα,ο καθαρός νικητής ήταν το μεγάλο cdp Carry του Βλάση.Μόλις έπαιξε,καταλάβαινες αυτόματα,την ισορροπία,την μουσικότητα την φυσικότητα,τον όγκο και την ανάλυση,που απλά δεν υπήρχε σ' όλα τα προηγούμενα υπο ακρόαση dac.Ωστόσο,για να μην ξεχνιόμαστε,η σύγκριση ήταν μεταξύ των 6 dacs κι αυτό είναι το θέμα μας εδώ.Απλά το γράφω,γιατί επίσης πολλά ακούγονται για φονείς γιγάντων.Δεν υπήρξε τέτοιος...

Διονύση το cdp του Βλάσση ήταν όντως πάρα πολύ καλό, άλλα επέτρεψέ μου εμένα και κάποιων άλλων που το συζητήσαμε, να διαφωνήσουμε για το αν κάποια(ο) dac το έφταναν ή όχι...
Πάντως, δεν έχει σημασία να το αναλύσουμε, διότι δεν συμμετείχε στο συγκριτικό, απλά μας χάρισε ένα πάρα πολύ καλό τράνσπορτ...

Re: Απάντηση: Re: Τυφλό Συγκριτικό DAC

Ενα μ' έβγαλες και μένα χοντρό,δύο δεν θα προλάβαινες έτσι κι αλλιώς, γιατί τα μοιραστήκαμε με τον Internet King.Εχουμε κόψει κι οι δύο το ρημάδι το τσιγάρο κι έχουμε μια...συνεχή λιγούρα...

Εσύ βγήκες όπως είσαι..:aetsch:

Ο exp4nder έπεσε θύμα του ευρυγώνιου
που αναγκαστικά χρησιμοποίησα, λόγω του μικρού χώρου και του συνωστισμού..

Σημείωση επίσης...

ότι το Carry CDP συνδέθηκε κατευθείαν στον τελικό χωρίς την παρουσία της προ ενίσχυσης, αλλά και των καλωδίων που συνέδεαν τα DAC της δοκιμής...

κατά τα άλλα βέβαια το Carry είναι ένα υπερ άριστο CDP... δεν είναι θέμα η σύγκριση του εδώ με τα DAC της δοκιμής...

Διονύση το cdp του Βλάσση ήταν όντως πάρα πολύ καλό, άλλα επέτρεψέ μου εμένα και κάποιων άλλων που το συζητήσαμε, να διαφωνήσουμε για το αν κάποια(ο) dac το έφταναν ή όχι...
Πάντως, δεν έχει σημασία να το αναλύσουμε, διότι δεν συμμετείχε στο συγκριτικό, απλά μας χάρισε ένα πάρα πολύ καλό τράνσπορτ...

Just my 2 cents...Εγώ αυτό άκουσα...

Αρχικά τα συγχαρητήριά μου σε όλα τα παιδιά για την οργάνωση και εκτέλεση του συγκριτικού.

Θα πρότεινα στον Dalanik να ποστάρει τουλάχιστον τρεις λίστες

1. Συνολική βαθμολογία όλων των ακορατών
2. Βαθμολογία ανά υποκατηγορία κάθε dac όλων των ακροατών
3. Συνολική ανα dac Βαθμολογία κάθε ακροατή

Ετσι νομίζω πέρα από τη συνολική εικόνα, μπορούμε να πάρουμε αφενός μία ιδέα για τα επιμέρους χαρακτηριστικά (αδυναμίες, δυνατά σημεία) κάθε dac, όπως και κατά πόσον ήταν μεγάλες οι διαφορές (τι βαθμολόγησε δηλ. ο κάθε ακροατής και αν διέφεραν αρκετά μεταξύ τους)

γ@μώ τις παρέες μαζεύτηκε....
ιδιαίτερους χαιρετισμούς σε dipie, internet king, modright, expander, dalanik, dolfon ... τι μάζωξη έχασα ρε γμτ.....

Eπίσης, κρίμα που δεν τα κατάφερες...next time!!

Φαίνεται όμορφο setup από μηχανήματα και ανθρώπους !
Μπράβο πάντα τέτοια !!

Αρχικά τα συγχαρητήριά μου σε όλα τα παιδιά για την οργάνωση και εκτέλεση του συγκριτικού.

Θα πρότεινα στον Dalanik να ποστάρει τουλάχιστον τρεις λίστες

1. Συνολική βαθμολογία όλων των ακορατών
2. Βαθμολογία ανά υποκατηγορία κάθε dac όλων των ακροατών
3. Συνολική ανα dac Βαθμολογία κάθε ακροατή

Ετσι νομίζω πέρα από τη συνολική εικόνα, μπορούμε να πάρουμε αφενός μία ιδέα για τα επιμέρους χαρακτηριστικά (αδυναμίες, δυνατά σημεία) κάθε dac, όπως και κατά πόσον ήταν μεγάλες οι διαφορές (τι βαθμολόγησε δηλ. ο κάθε ακροατής και αν διέφεραν αρκετά μεταξύ τους)

Έχει ακολουθηθεί συγκεκριμένη μεθοδολογία Ανδρέα, εδώ δεν κάνουμε του κεφαλιού μας