Να πω και εγώ τις απόψεις και τις εντυπώσεις μου από την όλη εμπειρία...
Για πρώτη προσπάθεια τέτοιου είδους, νομίζω ότι τα πήγαμε άριστα όχι απλά καλά, δλδ σε επίπεδο παρέας, επικοινωνίας, οργάνωσης, συγχρονισμού, και μεθοδολογίας... αν κάποια πράγματα θα μπορούσαν να ήταν διαφορετικά και προς το καλύτερο, θεωρώ ότι αυτό θα γίνει σε μελλοντική τέτοιου είδους συνεύρεση, αξιοποιώντας κάποια πολύ θετικά σχόλια και συστάσεις που έχουν κάνει κάποια παιδιά σε ποστ εδώ.
Σκοπός δεν ήταν η δημιουργία οδηγού αγοράς... και έτσι πρέπει να λάβετε υπόψη τα αποτελέσματα μόνο σαν ένδειξη, και βοήθεια στις τυχών μελλοντικές αγορές σας.
Σε κάθε συναγωνισμό (ακόμα και με ευγενή άμιλλα όπως εδώ) υπάρχουν νικητές και νικημένοι, και βέβαια να έχετε υπόψη σας ότι για όλους μας (συμπεριλαμβανομένων των κριτών) δεν ήταν τόσο απλά τα πράγματα ώστε να βγουν αποτελέσματα σε ένα τόσο μικρό χρονικό διάστημα ιδιαίτερα όταν μιλάμε για όλους εμάς ερασιτέχνες χομπίστες παρά τις οδηγίες και την μεθοδολογία από ειδικούς.
Επαναλαμβάνω ότι όλες οι επισημάνσεις/παρατηρήσεις ήταν θετικές και θα βελτιώσουν την εγκυρότητα μελλοντικών ακροάσεων...
Ως αναφορά το δικό μου DAC το MF M1, όπως έχω γράψει και στις αντίστοιχες ενότητες, βάση των προσωπικών μου εκτιμήσεων, ακούγεται πολύ καλά για τα χρήματά του, και εξακολουθώ να το θεωρώ value for money...μια τίμια αγορά που δεν θα απογοητεύσει κανέναν...
Επεδίωξα δε την σύγκριση, διότι κάπου είχα βαρεθεί να ακούω το ότι το M1 είναι ένα απλό V-DAC σε ένα άλλο κουτί, ότι το κουτί του είναι άδειο μέσα κλπ,... ενώ τα δικά μου αυτιά άκουγαν άλλα πράγματα... χαίρομαι που πήγε καλά στην ακρόαση...και ότι τελικά δεν έχω κουφαθεί...(δυστυχώς όμως έχω καραφλιάσει... για πολλούς και διαφόρους λόγους στην ζωή μου,... και ζητάω ως εκ τούτου την συγνώμη από τους κριτές και παρευρισκομένους για τις ακουστικές και ηλεκτρομαγνητικές ανακλάσεις που προκάλεσα...και συνεπώς δυσχέραινα το έργο τους...).
Βέβαια να αναφέρω ότι το Benchmark το Wolfson και το Beresford δεν απείχαν πολύ, κατά την άποψη μου, είχαν το καθένα θετικά και αρνητικά σε διάφορους τομείς...
Το Buffalo II είναι απλά σε ανώτερη κλάση και είχε τον πιο τακτοποιημένο ισορροπημένο ήχο από όλα τα άλλα...
Προσωπικά (επειδή έχω το MF) δεν θα έμπαινα στην διαδικασία να κατασκευάσω ένα Buffalo II αλλά,... η θα περίμενα το Buffalo III,... ή θα ανέβαινα κατηγορία (και αρκετά και στην τιμή δυστυχώς...).
Συμβουλή μου για όποιον πιάνει το χέρι του και δεν θέλει να ξοδέψει πάνω από 800-900... Το Buffalo II μονόδρομος... ταπεινή μου άποψη...
Κάποιος το ανέφερε ότι κανένα DAC της δοκιμής δεν μπόρεσε να δημιουργήσει πραγματική ψευδαίσθηση της πραγματικότητας... δυστυχώς αυτό είναι αλήθεια...κανένα δεν μπόρεσε να δώσει πραγματική αληθοφάνεια... όλα έπαιζαν όμορφα... σε μένα τουλάχιστον, δημιουργούσαν μια αίσθηση ότι ακούω με τον α ή τον β τρόπο την ηχογράφηση των τεστ κομματιών... κανένα δεν μπόρεσε να με κάνει να το ξεχάσω αυτό... αναλογικά μπορώ να πω ότι το Buffalo ίσως να πλησίασε (στην βρύση)... αλλά "νερό" δεν ήπιε...
Το σημείο της προσωπικής μου αναφοράς είναι το πικάπ μου το οποίο ισοπεδώνει κυριολεκτικά το DAC μου... (παρακαλώ να μην γίνει θέμα συζήτησης εδώ analog/digital) το λέω απλά διότι αυτό είναι το καθημερινό μου κριτήριο και αυτό με κάνει πολλές φορές να ξεχνάω που βρίσκομαι, να ξαφνιάζομαι, να προσπαθώ να πιάσω τις νότες και να ταξιδεύω...
Τα DAC της δοκιμής δεν το κάνουν αυτό, και οφείλω να το αναφέρω γιατί μας διαβάζουν χιλιάδες άτομα, οπότε πρέπει να δώσουμε ΚΑΙ το μήνυμα αυτό...
Τελειώνοντας θα ήθελα να αναφερθώ στο Xindak... νομίζω ότι του άξιζε μια καλύτερη κατάταξη διότι ο ήχος του δεν είναι άσχημος, απλά έχει τελείως άλλο τρόπο παρουσίασης αμεσότητας, που ενδεχομένως να μπέρδεψε τους κριτές, αυτό μαζί με το γεγονός ότι έπαιξε πρώτο και μετά καπάκι το Buffalo... αυτά ελπίζω στο μέλλον να ληφθούν υπόψη και προσωπικά θα ήθελα να ξανακούσω το Xindak σε επόμενη ακρόαση...
Τελειώνοντας για άλλη μια φορά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που έκαναν αυτή την εκδήλωση πραγματικότητα :firstprize: