Τυφλό Συγκριτικό DAC

Το ύψος της σκηνής και το πλάτος της στερεοφωνικης εικόνας, από τη θέση που ήμουν, ήταν δύσκολο να προσδιοριστεί επακριβώς.
Απλώς το buffalo του Αλέξανδρου (axp4ander) κάθε φορά που το άκουγα μου δημιουργούσε την εντύπωση ότι ήταν σε άλλη κατηγορία τιμής και εκτός συναγωνισμού για τα δεδομένα της συγκεκριμένης ακρόασης.
Θεωρώ μάλιστα ότι ήταν καλύτερο από το Cary.

προς ολους που συμμετειχαν: αν το ξανακανατε τι θα αλλαζατε στην ολη διαδικασια?

Απάντηση: Re: Τυφλό Συγκριτικό DAC

προς ολους που συμμετειχαν: αν το ξανακανατε τι θα αλλαζατε στην ολη διαδικασια?

Αν το συγκριτικό πραγματοποιηθεί και πάλι χωρίς μηχάνημα αναφοράς, θα ήθελα να αλλάξει η κλίμακα βαθμολόγησης, ώστε να μην παρατηρηθουν και πάλι τα φαινόμενα της βαθμολόγησης σε μία στενή ζώνη της κλίμακας, από ορισμένους κριτές.
Δηλαδή από την κλίμακα "1 έως 30" θα προτιμούσα μια κλίμακα με σειρά κατάταξης από 1 έως Ν, όπου Ν ο αριθμός των δειγμάτων.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Τυφλό Συγκριτικό DAC

Αν το συγκριτικό πραγματοποιηθεί και πάλι χωρίς μηχάνημα αναφοράς, θα ήθελα να αλλάξει η κλίμακα βαθμολόγησης, ώστε να μην παρατηρηθουν και πάλι τα φαινόμενα της βαθμολόγησης σε μία στενή ζώνη της κλίμακας, από ορισμένους κριτές.
Δηλαδή από την κλίμακα "1 έως 30" θα προτιμούσα μια κλίμακα με σειρά κατάταξης από 1 έως Ν, όπου Ν ο αριθμός των δειγμάτων.

και εαν καποιο-καποια επαιζαν καλυτερα απο το αναφορας?
ισως το ν*2 να ειναι ο ανωτατος βαθμος με το αναφορας στο ν+1.

εγω θα προσθετα εναν ακομα γυρο ακροασης με διαφορετικη σειρα.

επισης θα ειχα ατομικες μεριδες για να υπαρχουν διενεξεις.

επισης θα ειχα ατομικες μεριδες για να υπαρχουν διενεξεις.

Σωστό αυτό. Με τι ψυχολογία ψήφισαν άραγε κάποιοι που έμειναν νηστικοί!

Θεωρώ μάλιστα ότι ήταν καλύτερο από το Cary.

Επίσης, όταν πρότεινα τη δοκιμή με τα mp3 για να αποκλειστούν οι κουφοί, τον Γιώργο είχα στο μυαλό μου... :flipout: :flipout: :flipout:
Άντε ρε Γιώργο! Χαθήκαμε! Πες του dolfon ότι δεν κάνω τίποτα αν δεν φέρει και εσένα μαζί του! :ADFADF1:

Επίσης, όταν πρότεινα τη δοκιμή με τα mp3 για να αποκλειστούν οι κουφοί, τον Γιώργο είχα στο μυαλό μου... :flipout: :flipout: :flipout:
Άντε ρε Γιώργο! Χαθήκαμε! Πες του dolfon ότι δεν κάνω τίποτα αν δεν φέρει και εσένα μαζί του! :ADFADF1:

παρακαλώ να μην ειρωνεύεστε τους ακροατές....:singer:

Πές Γιώργο μου κι άλλα...:idea:

Καλή ερώτηση Βλάση.
α) θα κράταγα το "τυφλό", γιατί μάλλον αρκετοί επηρεάζονται από το όνομα ή την κατηγορία τιμής του μηχανήματος.
β) θα έβαζα μηχάνημα αναφοράς.
γ) δεν θα έβαζα υποκατηγορίες (μπάσα, μεσαίες, υψηλές κ.α) αλλά μια συνολική εικόνα εκτίμησης, έτσι όπως συνήθως ευχαριστιόμαστε να ακούμε.
δ) δεν θα τα έβαζα σε σειρά ακρόασης, αλλά ανά ένα σε σύγκριση με το μηχάνημα αναφοράς.
ε) τα 2-3 dac που θα έκαναν κλικ στους περισσότερους θα τα ακούγαμε και μεταξύ τους.
στ) θα έβαζα μόνο 3 τραγούδια ακρόασης: κλασική, τζαζ και επιλεγμένο για φωνή (είτε choral είτε κάποιο άλλο που η φωνή να είναι το κυρίως περιεχόμενο και όχι απλά συνοδευτικό).
ζ) θα κράταγα τη στάθμιση των dac.

Φυσικά αυτό που προτείνω δεν θα ήταν συγκριτικό γιατί δεν θα είχε βαθμολογίες, αλλά μια πιο γενική κριτική για το πως τα ακούσαμε. Μάλιστα εάν ήξερα ότι οι συνοακροατές μου δεν επηρεάζονταν από εταιρικές φίρμες, κατηγορία τιμής, έργοστασιακό vs diy δεν θα έβαζα ούτε καν τυφλό.

επειδή δεν θυμάμαι, γράφτηκε κάπου ποιά κομμάτια ακούστηκαν με κάθε μετατροπέα και με ποιά σειρα?

Τα κομμάτια που ακούστηκαν δεν ήταν της λίστας
που αρχικά δημοσιεύτηκε, παίδες!

Ηταν από ένα τεστ CD που παραχώρησε ο Caraudiotest.Και βασικά ήταν
τα πρώτα 30-50 δεύτερα από τέσσερα διαφορετικά μουσικά θέματα..

Last edited:
Τα κομμάτια που ακούστηκαν δεν ήταν της παραπάνω λίστας, παίδες!

Ηταν από ένα τεστ CD που παραχώρησε ο Caraudiotest.Και βασικά ήταν
τα πρώτα 30-50 δεύτερα από τέσσερα διαφορετικά μουσικά θέματα..

αν θελει κάποιος να μας το θυμίσει....
Νταλανίκος?

Last edited by a moderator:
όχι παιδιά... αυτά ήταν για επιλογή κριτών με δείγματα mp3/wav.
Πράγμα το οποίο αποφασίσαμε να μην κάνουμε και να αφήσουμε το υπόλοιπο κοινό και τους ενδιαφερόμενους για το συγκριτικό να κρίνουν μόνοι τους τους κριτές, να κρατήσουν ή να πετάξουν δλδ την αξιολόγηση κάποιου κριτή όπως επιθυμούν! Γι´αυτό ακριβώς ανέβηκε και το data sheet με τις βαθμολογίες.

Όσον αφορά τα δείγματα που έπαιξαν ήταν ένα της Αλέξια (πολύ καλή και λεπτομής ηχογράφηση - ζωντανή θα την έλεγα) και τρία άλλα από δισκάκια της ΕΜΜΑ, που μας διέθεσε ο Νίκος (caraudiotest).

Στη πραγματικότητα είχαμε 8-9 δείγματα αντιπροσωπευτικά για κάθε κατηγορία αξιολόγησης (ξεχωριστά) αλλά κρίθηκε, απ' όλους μας, ότι είναι καλύτερο να περιοριστούμε σε 4 δείγματα (που μπορούν να δώσουν την εικόνα για περισσότερες από μία κατηγορίες αξιολόγησης), λόγω του περιορισμένου χρόνου και των πολλών DACs... θα ήταν κρίμα να αφήσουμε κάποιο έξω!

Aν είναι απαραίτητο να δοθεί η λίστα θα επικοινωνήσω με τον Νίκο και μέσα στην εβδομάδα θα την έχετε!

-bye-

edit: η αλήθεια έιναι ότι φοβήθηκα και την κρίση του υπέρηχα και είπα να "ξεχάσω" να αναφέρω τα δείγματα... αλλά ξεχνάει αυτός??? :jester::jester::flipout::flipout:

Last edited:
Πιστεύω ότι θα βρώ χρόνο να μαζέψω και τις προτάσεις όλων των παιδιών που μας τίμησαν και συμμετείχαν στο νήμα... Γράφτηκαν αξιόλογες προτάσεις και δεν πρέπει να χαθούν!

Ίσως, όταν με το καλό ατονίσει λίγο το ενδιαφέρον για την συγκεκριμένη προσπάθεια (και σίγουρα πριν την επόμενη), να ζητήσω από τη διαχείριση τα συμπεράσματα (σωστά και λάθη) και οι προτάσεις βελτίωσης που θα συμφωνήσουμε με τα άλλα παιδιά που συμμετείχαν, να γίνουν ένα post στην αρχή του νήματος! Έτσι ο καθένας θα μπορεί εύκολα να έχει την εικόνα του εγχειρήματος και να προχωρήσει παραπέρα σε κάτι ακόμα καλύτερο!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τυφλό Συγκριτικό DAC

Κανείς δεν αξιοποίησε τα τυροπιτάκια του Wind όσο εγώ. Ευτυχώς που με τάϊζε ο Dipie κατά την ώρα της αξιολόγησης. Πρόσεχα βέβαια να μη φάω κατά λάθος καμιά γομαλάστιχα ... -bye-

Re: Απάντηση: Τυφλό Συγκριτικό DAC

όχι παιδιά... αυτά ήταν για επιλογή κριτών με δείγματα mp3/wav.

Εμ! Είδες; Δεν την κάνατε και ψήφισε ακόμη και ο IK!
Αλλά αν την κάνατε θα έμενε μόνο ο Κοψ και με έναν κριτή δεν...

Όσον αφορά τα δείγματα που έπαιξαν ήταν ένα της Αλέξια (πολύ καλή και λεπτομής ηχογράφηση - ζωντανή θα την έλεγα)

Ωπ; Ποιο; Αν ήταν το "Τα κορίτσια ξενυχτάνε" δεν ακούγατε την Αλέξια βρε! Είναι το αγαπημένο τραγούδι του Dolfon και τραγουδούσε δίπλα σας! Για αυτό σας φάνηκε τόσο φυσικό!

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τυφλό Συγκριτικό DAC

Κανείς δεν αξιοποίησε τα τυροπιτάκια του Wind όσο εγώ. Ευτυχώς που με τάϊζε ο Dipie κατά την ώρα της αξιολόγησης. Πρόσεχα βέβαια να μη φάω κατά λάθος καμιά γομαλάστιχα ... -bye-

τι έγινε παιδιά? "κολητηλίκια" με τον Dipie διαβάζω ? .... αχ.... αυτό το χόμπυ μας φέρνει πιο κοντά........-bye-

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τυφλό Συγκριτικό DAC

για ξεκάρφωμα το έκανε... για να μη λέμε μετά ότι τα έφαγε όλα μόνος του...

το ένα που σου έδωσε ήταν και δαγκωμένο, δεν το πρόσεξες? :jester:

:popcorn:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τυφλό Συγκριτικό DAC

Εμ, άφησες και εσύ moderator, έστω και πρώην, να σε ταΐζει.
Ήταν και ο καπετάνιος από δίπλα, δεν ξέρεις τι μπορεί να έβαζε στο χέρι του Dipie... :flipout: