U2 To μεγαλύτερο συγκρότημα της εποχής μας βγαίνει ξανά στο δρόμο ...

Πέθαναν με το Californication.
Μετά το Blood Sugar Sex Magic έπρεπε να έχουν πουλήσει τα υπάρχοντά τους και να γίνουν καλόγεροι.

Σε όσους αρέσουν οι Beach Boys, αυτό δεν ισχύει.
Κώστα, θυσίασε μισή ώρα κάποιο απόγευμα και άκουσε ολόκληρο το "by the way". To πως παντρεύουν το δικό τους παρελθόν με εκείνο των σερφάδων, είναι μεγάλο θέμα.
Εμένα μου αρέσει για πεντακόσιους άλλους λόγους ακόμα.

Απάντηση: Re: U2 To μεγαλύτερο συγκρότημα της εποχής μας βγαίνει ξανά στο δρόμο ...

Πέθαναν με το Californication.
Μετά το Blood Sugar Sex Magic έπρεπε να έχουν πουλήσει τα υπάρχοντά τους και να γίνουν καλόγεροι.

συμφωνουμε απολυτα.επιασε τετοια υψηλα επιπεδα αυτος ο δισκος που ηταν αδυνατο να το επαναλαβουν.και ετσι εγινε.απλα μετα ειχαν καποιες καλες στιγμες....

Αν μου επιτρέπετε την παρέμβαση, νομίζω οτι η σειρά War- Unforgettable Fire-Joshua Tree - Rattle & Hum - Achtung Baby, είναι όλοι δίσκοι "γεμάτοι" και έχουν όλοι την αξία τους, ανεξάρτητα απο την βαθμιαία μετεξέλιξη του Bono σε ... αντε μην πω τώρα, που με ξενέρωσε άγρια.
Αλλά αφήστε και κανένα άνθρωπο να πουλήσει κανένα δίσκο, μην τον γλωσσοτρώτε :grinning-smiley-043

Κοιταχτε....εμενα καποτα μου αρεζαν πολυ....μετα τους ψιλοβαρεθηκα...αργοτερα μεχρι και που τους σιχαθηκα.....αλλα:

Οταν μια μπαντα βγαζει ενα τραγουδι σαν το "one" παντα θα το υπολήπτομαι
Κατι σαν τους Radiohead ενα πραγμα.

Χαίρομαι που υπάρχουν πολλοί φίλοι των U2 και γιατί όχι κ "κολλημένοι" με αυτούς, όπως είμαι κ εγώ ! :slapface: :BDGBGDB55: -bye-

Φροντίζω στις ευρωπαϊκές τους περιοδείες να είμαι παρών (σε όσες μπορώ δλδ)...το έκανα στην Θεσσαλονίκη, το 2005 στο Βερολίνο και φέτος στο Δουβλίνο στις 25-7-2009 !!

Για όσο κάνουν περιοδείες εγώ θα είμαι εκεί. Είναι ένα από τα συγκροτήματα που με συντροφεύουν από μικρό (είμαι μόνο 31 :music-smiley-005: ), με εκφράζουν κάποια κομμάτια τους, υποστηρίζουν κάποια ιδανικά που άλλα συγκροτήματα δεν... , προσπαθούν με τον τρόπο τους να αναδείξουν κάποια υπαρκτά σοβαρά προβλήματα στον πλανήτη μας που άλλοι επίσης δεν... κ.α. πολλά.

Μπορεί βέβαια απλά να είμαι πορωμένος με αυτούς... :grinning-smiley-043

Τώρα αν είναι το μεγαλύτερο ή το καλύτερο ή το χειρότερο συγκρότημα....αυτή είναι υποκειμενική ερώτηση που απάντηση δεν έχει...

πω πω...
πως έχασα εγώ τέτοια νηματάρα....

καλά, εγώ παίρνω buena vista δαγκωτούς....
ανταλλάσσω και ένα Joshua Tree με ο,τιδήποτε ειτε από buena vista, Stones ή Lou Reed....
ακόμα και το ΜΜΜ.....

Bono....

ευτυχώς που υπήρχε και ο Sonny Bono....

Κε διαχειριστά πόσα quote επιτρέπονται? Γιατί τα παληκάρια εδώ είναι εντελώς έξω από το θέμα (όχι όλοι) ...
Αν η απάντηση είναι "άπειρα" θα έχεται κάνει το βράδυ μου λίγο παραπάνω ενδιαφέρον (εντάξει αστειεύομαι...)

Καλοί μου φίλοι,

Το forum είναι ελεύθερο και μπορείτε να ανοίξετε ένα νήμα για το ΚΑΛΥΤΕΡΟ γκρούπ, ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΡΟΚ γρούπ, ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ/ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΡΙΑ, ΚΑΛΥΤΕΡΟ ... ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ, ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΥΓΡΟΤΗΜΑ κτλ.
Θα συμμετέχω και εγώ ευχαρίστως ...

Αυτό το νήμα είναι για το εμπορικότερο και διεισδητικότερο, διαχρονικό γκρουπ της εποχής μας ...

Ποίο πολύ θα ταίριαζαι στη συζήτηση μια σύγκριση με τους τους Depeche Mode ή ακόμα με τους ΑΒΒΑ ή τους Pink Floyd παρά όσα έχεται γράψει.
Γιατί οι Sonic και οι Peppers ούτε στον ύπνο τους δεν πλησιάζουν τα παραπάνω κατορθώματα των U2, γιατί η Μαdοnα δεν είναι γκρούπ κοκ.

Με την λογική του νήματος μεγαλύτερος καλλιτέχνης της εποχής μας θα ήταν πιθανόν ο Μ. Jackson, μεγαλύτερη καλιτέχνης η Madona, Ντουέτο οι Darryl Halls και John Oates (άκουσα ότι πέρισυ κάναν συναυλία άρα υπάρχουν ακόμα) κοκ. Είναι απλό γιατί μπερδεύεστε?

ΥΓ Πόσοι από εσάς, που δεν έχετε δεί τους U2 live, μπήκατε στο κόπο να δείτε τα 3 ποστ με κλιπ από τις συναυλίες τους?

φίλε μας Dalanik μην τσιμπας....τόσο εύκολα.
Εδώ αποδεχόμαστε ό ένας τον άλλον με τα ελαττώματά του.
Ετσι και σενα θα σε δεχτούμε και μένα με δέχτηκαν με τα γυφτο70'ς μου...

Οι U2 είναι η προσωποποίηση της αλλοτρίωσης και της απαλλοτρίωσης....
Αν το μέγεθος μετράει όπως πχ στους Floyd ....νταξ...μεγάλοι είναι.

(χώρια που ήρθαν και στη Σαλονίκη σε τσαμπε συναυλία - αυτό που το βάζεις)...

Απάντηση: Re: U2 To μεγαλύτερο συγκρότημα της εποχής μας βγαίνει ξανά στο δρόμο ...

καλά, εγώ παίρνω buena vista δαγκωτούς....
ανταλλάσσω και ένα Joshua Tree με ο,τιδήποτε ειτε από buena vista, Stones ή Lou Reed....
ακόμα και το ΜΜΜ.....

αστα , τώρα που είναι και η κρίση στα φόρτε της, τι άλλο έχουμε να ακούσουμε και τι ακούμε ήδη ...

Αν μου επιτρέπετε την παρέμβαση, νομίζω οτι η σειρά War- Unforgettable Fire-Joshua Tree - Rattle & Hum - Achtung Baby, είναι όλοι δίσκοι "γεμάτοι" και έχουν όλοι την αξία τους, ανεξάρτητα απο την βαθμιαία μετεξέλιξη του Bono σε ... αντε μην πω τώρα, που με ξενέρωσε άγρια.
Αλλά αφήστε και κανένα άνθρωπο να πουλήσει κανένα δίσκο, μην τον γλωσσοτρώτε :grinning-smiley-043

Θα έβγαζα το Rattle & Hum, θα προσέθετα το Live, under a blood red sky και θα συμφωνούσαμε.:grinning-smiley-043
Πάντως, από το Achtung κι έπειτα, δεν κατάφερα να ακούσω ολόκληρο άλμπουμ τους από την πλήξη. Πάντως, για να είμαι δίκαιος, ένα live dvd που είδα πριν μερικά χρόνια ήταν πολύ καλό.

Φίλε Dalanik, παρακολουθώντας την κατηγορία της μουσικής, θα διαπιστώσεις πως πολλές φορές κάποιο νήμα προκαλεί ενδιαφέρον και συζήτηση για ευρύτερα θέματα από το σκοπό για τον οποίο ξεκίνησε. Και είναι το αλατοπίπερο της μουσικής κατηγορίας πολλές τέτοιες συζητήσεις.:guitarist:
Μην το εκλαμβάνεις ως έλειψη σεβασμού στο θέμα και στο γκρουπ που αναφέρεται αρχικώς αυτό. Θα πρότεινα να το απολαύσεις κι εσύ, ρίχνοντας όπου κρίνεις σκόπιμο το δικό σου "λάδι στη φωτιά". Φιλικά και συνβαζελικά μιλώντας.-bye-

Θα έβγαζα το Rattle & Hum, γιατί να το βγάλουμε, επειδή ήταν εμπορικά επιτυχημένο; είναι εξαιρετικό! θα προσέθετα το Live, under a blood red sky ναιιί και θα συμφωνούσαμε.:grinning-smiley-043

Πάντως, από το Achtung κι έπειτα, δεν κατάφερα να ακούσω ολόκληρο άλμπουμ τους από την πλήξη. Και εδώ θα συμφωνήσω, (δυστυχώς) Πάντως, για να είμαι δίκαιος, ένα live dvd που είδα πριν μερικά χρόνια ήταν πολύ καλό.
Και η ταινία του Phil Joanou ήταν καλή

-bye-
...

@ mmoukiou
Είμαι ο ρεκορντμαν στα off topic και δεν ήταν αυτό που με στεναχώρησε ...
Οι περισσότεροι πιθανόν θα έχουν καταλάβει μετά το προηγούμενο ποστ μου.

Στο θέμα μας τώρα.
Συμφωνώ για το Under a blood red sky αλλά όχι για το Ruttle & Hum.

Πιστεύω ότι ήταν μία από τις δύο πιο "έξυπνες" στιγμές του group.

Με το προσανατολισμένο στην άλλη άκρη του ατλαντικού Ruttle & Hum
το γκρούπ άνοίξε μια μεγάλη αγορά και καθιερώθηκε ώς ένα από τα
μεγαλύτερα group της εποχής. Δεν παρέληψαν δε να συμπεριλάβουν σ´αυτή
τη δουλειά τους το "All I Want is you", ένα από τα αγαπημένα μου των U2.

H άλλη έξυπνη στιγμή τους ήταν ότι ερχόμενοι από αποθέωση στην Αμερική,
αφουγκράστηκαν την εποχή τους, στρωθήκαν στη δουλειά και περάσαν
επιτυχημένα στα 90's με το Achtung Baby. Mια νέα γενιά πιστών προσκολήθηκε
στο group ενώ οι παλαιότεροι "πιστοί" την καταβρήκαμε με τα "until the end of
the world" και "light my way" (εντάξει όχι όλοι...)

Από εκεί και ύστερα όλα ήταν εύκολα για αυτούς. Παλαιά τραγουδάκια που
δεν χωρούσαν στα τρομερά προηγούμενα album τους, πολύ θέαμα στις
συναυλίες, ακραίες συνεργασίες, συμετοχή σε εμπορικά soundracks,
ενασχόληση με την πολιτική, διανομή προφυλακτικών στα Super Market κτλ...
(ναι τα κάναν όλα αυτά ...).

Ευτυχώς η ευρυματική κιθάρα του "Edge" είναι ακόμη ζωντανή και μας προσφέρει
ακόμα και σήμερα ωραία (όχι τρομερή πλέον) μουσική ενώ η φωνή του Βονο
μοιάζει πιο θελγιστική από ποτέ.

Η επανάσταση μας τέλειωσε όμως η διαμαρτυρία εξακολουθεί να υπάρχει.
Η αλλοτροίωση στα γόνατα του προέδρου περιλάμβανε και την φωνή
διαμαρτυρίας στο αυτί της αμερικής για την Παλαιστίνη ...

Το μεγαλύτερο group της εποχής μας είναι πρώτο θέμα σε όλο το κόσμο,
από το Ρίο έως το Τορόντο, από το Τζομπεργκ ώς το Ουλεβι, από την
Αυστραλία ώς την Τιεν Ανμεν...
Πρώτο θέμα... Έτσι όπως αξίζει στο μεγαλύτερο γρουπ της εποχής μας ...

Εμένα θα με πάρει κανείς στο Δουβλίνο :bigcry:

Last edited:
Re: Απάντηση: U2 To μεγαλύτερο συγκρότημα της εποχής μας βγαίνει ξανά στο δρόμο ...

Να επαναλάβω γιατί μάλον και οι διαχειριστές δεν διαβάζουν προσεκτικά τους τίτλους των νημάτων ότι θεωρώ (και έτσι είναι) τους U2 το ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ group της εποχής μας και όχι το "Καλύτερο" ή "Κορυφαίο"

ποτέιτο, ποτάτο...

Προφανώς είναι κοντά οι δύο έννοιες, αλλά σε μένα το "κορυφαίο" ακούγεται πιο κοντά στο "καλύτερο" παρά στο "μεγαλύτερο" ...

ποτέιτο, ποτάτο ...
Τους μπέρδεψα όλους ε? αλλά μετά το εξήγησα ρε γ@μώτο... και εγώ και ο Πέτρος Μ.