Δεν διαφωνω με το σκεπτικο σου αν καποιος επιθυμει ενα απλο nas (πχ χωρις τις ευκολιες που παρεχει η synology με τα app για ios/android και την ευκολια χρησης του λειτουργικου). Τα περισσοτερα (αν οχι ολα) που προσφερει ενα επωνυμο nas, γινονται και σε ενα diy nas.. Tον χρονο ομως, που πρεπει να χασουμε, για να το στησουμε και να εχουμε τις ιδιες ευκολιες (και οχι τοσο καλα υλοποιημενες) ενος επωνυμου nas, τελικα το κοστος θα βγει το ιδιο με την αγορα ενος επώνυμου. Ισως το επωνυμο μας βγει και πιο οικονομικο..αναλογα το μοντελο βεβαια και το ποσο κοστολογουμε την καθε ωρα που θα χασουμε στηνωντας το καθε μηχανημα.Εγώ πάντως 2 χρόνια είμαι απόλυτα ικανοποίημενος και προτιμώ να πληρώσω το software μια φορά,(και να διαλέξω εγώ το hardware) παρά κάθε φορά που αγοράζω ένα έτοιμο ανεμικο nas με παλιό hardware..... Να πληρώνω ξανά και ξανά software και hardware...
παντως εγω με vista 64 bit δεν εχω κανει τιποτα απο αυτα
εχω ρουτερ spedtouch με πρωτοκολλο b,g ενεργοποιησα το ασυρματο με wpa κλειδι
εφτιαξα στα windows αλλο ενα λογαριασμο με το ονομα xtreamer και δικαωματα administrator και κωδικο προσβασης
εκανα share τον δισκο μου με τα αρχεια και εδωσα πληρη δικαωματα στον λογαριασμο τοσο του guest αλλα και του xtreamer
εκανα συνδεση apo to xtreamer και στη θεση workgroup βλεπω τα αρχεια μου τα πηγαινω τα φερνω τα παιζω χωρις να τα βαλω στο xtreamer το μονο κακο στην τελευταια περιπτωση ειναι οτι γινονται διακοπες στα βαρια αρχεια πραγμα φυσιολογικο λογω αποστασης και ογκου αρχειου
επισης εκανα και τις ρυθμισεις στην registry που αναφερονται στην σελιδα του xtreamer και καποιος φιλος ανεφερε ακετες σελλιδες πριν σε αυτο το νημα
απο το router βαζωντας σε ενα Internet explorer την ip που παιρνει το xtreamer px 192.168.1.65 και εχω απενεργοποιησει απο το xtreamer το NAS
@auter, υπάρχει το πρώτο ποστ, να μην τα ξαναγράψω... Διάβασε το αν δεν βαριέσαι και θα δεις ότι το unraid είναι η ποιο οικονομική, σταθερή αξιόπιστη λύση (τουλάχιστον για εμάς με multimedia αρχεία). Είχα και synology έχω δοκιμάσει σχεδόν τα πάντα πριν καταλήξω unraid. Αν έχει κάποιο μειονέκτημα, αυτό είναι η ταχύτητα εγγραφής... Τίποτα άλλο....
Sent from my Nexus 7
δεν διαφωνω (bolt)Μεταφέρεις πάνω από 100_200 GB την μέρα και θα σε πειράξει αν κάνει μισή ώρα παραπάνω;ότι κάνεις με synology το κάνεις το ίδιο εύκολα και με unraid.. Πρέπει όμως πρώτα να διαβάσεις, χρησιμοποιείσης και μετά να κρίνεις...
Μην το κουράζουμε μπορεί να τα κάνει, αλλά δεν είναι η δουλειά αυτή ενός σερβερ... Αν θέλεις κάτι αξιόπιστο παίρνεις unraid, αν θέλεις να παίζεις με το ταμπλετ καλά κάνεις και έχεις synology (bye the way, από ταμπλετ είμαι τώρα και αν δεις τι κάνω με ένα δύο κουμπιά στον σερβερ και όχι μόνο όπως λες, θα ζηλεψεις) Τεσπα τέρμα το off topic, αφού δεν έχεις κάνει καν τον κόπο να διαβάσεις το πρώτο ποστ...
Sent from my Nexus 7 using Tapatalk
Εμενα πάντως μου φάνηκαν πολλοί να πω την αλήθεια 31 χρήστες (δεν είμαστε συνηθισμένοι να πληρώνουμε software, και Λίνουξ που το θεωρούν έτσι και αλλιώς τσάμπα)
Sent from my my Nexus 7
Ναι!Ο κόσμος φοβάται να στήσει/δοκιμάσει λινουξοειδή συστήματα; Και προτιμά να πληρώνει τρεις φορές πιο ακριβά έτοιμες (και άρα περιορισμένες) plug n play λύσεις τύπου synology;
Εμένα μου φαίνονται τραγικά λίγοι!
Πώς γίνεται ένα τέτοιο λειτουργικό (εύχρηστο, απλούστατο, σταθερότατο, παραμετροποιήσιμο, κλπ) να μην είναι πασίγνωστο και δημοφιλές; Θέμα μάρκετινγκ; Ο κόσμος φοβάται να στήσει/δοκιμάσει λινουξοειδή συστήματα; Και προτιμά να πληρώνει τρεις φορές πιο ακριβά έτοιμες (και άρα περιορισμένες) plug n play λύσεις τύπου synology; Ή να βάζει WHS που δεν συγκρίνεται με το unRAID σε αξιοπιστία...
Δεν μπορώ να το καταλάβω...
Ναι!
Σωστή η άποψή σου ότι η Lime πρέπει να προσεγγίσει εταιρείες, τεχνικούς κλπ για να γίνει το unRAID δημοφιλές. Και αξίζει να γίνει δημοφιλές γιατί είναι μία πολύ αξιόπιστη λύση και σίγουρα ανώτερη από τα λειτουργικά του ανταγωνισμού που χρησιμοποιούν οι περισσότεροι...Ακριβώς αυτό.... Η Lime-Technology δεν πρέπει να χτυπήσει την πόρτα των απλών χρηστών αν θέλει να κάνει marketing. Αλλά των IT (Administrators εταιρειών, απλούς τεχνικούς Η/Υ, μηχανικούς δικτύων κλπ), για να το προτείνουν είτε σε εταιρείες είτε στους πελάτες τους (απλοί χρήστες-ιδιώτες) και να τους το στήνουν κιόλας. Είναι σαν να σου λένε τα ΙΚΕΑ, ότι ένα απλό μπάνιο κοστίζει κανονικά 3000 από αλλού (μαζί με την εγκατάσταση), και εγώ στο δίνω κομμάτι κομμάτι 1000 όλα κομπλέ και θα είναι και καλύτερο σε δυνατότητες, αλλά πρέπει να κάνεις την εγκατάσταση μόνος σου. Άμα δεν έχεις ξανασχοληθεί με εγκατάσταση μπάνιου-υδραυλικά κλπ κλπ, από που θα το πάρει ο άλλος το μπάνιο;;; Προφανώς και όχι από τα ΙΚΕΑ..
Πέρασα λοιπόν από WHS, Ubuntu Server Edition, FreeNAS.
Με το unRAID δεν είχα ποτέ το παραμικρό πρόβλημα, εκτός φυσικά από τα θεματάκια που οφείλονταν σε ελλειπείς γνώσεις μου και που τα αντιμετώπισα όλα άμεσα και μόνιμα! Εδώ αξίζει να πούμε πάλι μπράβο στο απίστευτο φόρουμ υποστήριξης...
Και να μην ξεχνάμε όμως ότι το unRAID δεν απευθύνεται στον μέσω χρήστη που το πολύ να θέλει 4 / 6 / άντε το πολύ 8 TB αποθηκευτικό χώρο που μπορεί να πάρει και με ένα 4 θέσεων Synology. Στο unRAID έχει προταθεί σύστημα 144ΤΒ στημένο σε VMWare Server φυσικά, και 100ΤΒ χωρίς VMWare. Άρα όντως ΔΕΝ απευθύνεται σε απλούς χρήστες όπως αυτοί που θα πάρουν ένα laptop έτοιμο με λειτουργικό προεγκατεστημένο. Εάν όμως γίνει λίγη περισσότερη διαφήμιση, αυτοί που θα έπρεπε να το είχαν θα το είχαν. Χωρίς να ακούγεται χαζό αυτό που θα πω, εγώ είμαι στον χώρο του IT 10 χρόνια τώρα, και το unRAID το έμαθα από αυτό εδώ το thread πριν 3 χρόνια.. Και έχω στήσει 3-4 μέχρι στιγμής, αλλά μονο σε εταιρείες. Άμα μου ζητήσει φίλος μου NAS του λέω να πάρει WD MyCloud ακριβώς γιατί ξέρω ότι αν του πω πως πρέπει να στήσεις ένα pc να του βάλεις ένα λειτουργικό που είναι βασισμένο στα linux (πρώτο σοκ που παθαίνει μόλις ακούει linux), να χρησιμοποιήσεις έναν parity disk (δεύτερο σοκ, "τι είναι το parity disk;;") και να κάνεις preclear τους δίσκους με Screen μέσω SSH (3 σοκ!! θα με κοιτάει σαν να μιλάω κινέζικα(???????)), την άλλη μερα θα τον δω μάλλον με κανέναν USB δίσκο..Οπότε τα λιτά για τον μέσο χρήστη και τα πιο "περίπλοκα" γι αυτούς που τα έχουν ανάγκη πραγματικά.
Μπορεί να σας φανεί χαζό, αλλά ένας από τους βασικούς λόγους που πήγα σε έτοιμο NAS ήταν οτι με κέρδισε το κομπακτ κουτί του (το 12αρι), η πολύ χαμηλή κατανάλωση, ο μηδενικός θόρυβος και μετά σίγουρα το οτι η synology έχει βαρύ brandname στον χώρο αυτό.
Ακόμη και τώρα, δεν μπορώ να βρω "ομορφα" κομπακτ κουτιά με πολλούς hotswappable σκληρούς.
Αν κάποια στιγμή δημιουργήσω και δεύτερο σερβερ είμαι μεταξύ unraid και flexraid , με το δεύτερο να με κερδίζει για την ώρα (non-empty disks - realtime and snapshot raid...etc) αλλά μέχρι τότε βλέπουμε.
Αυτό που ενδιαφέρει περισσότερο είναι το κουτί. Έχει κανείς κάποιο site με κουτιά για NAS με πολλές θέσεις?
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.