Valerion vision master Μax- Δοκιμή και Εντυπώσεις

Χρώματα δεν μου λείπουν και με τους 2 π έχω...φωτεινοτητα ούτε....μαύρα OLED ψάχνω γκαμώτ!!!

Εχεις δικιο...και τα λειζερ χανουν την φωτεινοτητα με τον καιρό...

Το μαύρο του σου άρεσε ? Σίγουρα δεν μιλάμε για JVC ....αλλά ήταν η έκπληξη της βραδιάς ας το πούμε για DLP ?? Από χρώμα ?? Mέτρησε Native Contrast o κ. Καστρουνης ??
Όχι δεν κάναμε μετρήσεις με όργανα. Μόνο τα βασικά με patterns.
Ναι μια χαρά μαύρο είχε. Δεν ζήλεψα κάτι τρελό στον JVC. Εντάξει μιλάμε και για έναν JVC πολλών ετών μοντέλο βέβαια.
Μπορεί σε απόλυτες τιμές να έβγαζε καλύτερο μαύρο στον JVC. Έλα που όμως στην πραγματική εικόνα και όχι σε patterns , πάντα υπάρχει και ένα αμυδρό φως μέσα στην σκοτεινή εικόνα. Κι εκεί κάνει την διαφορά ο valerion. Με άλλα λόγια κορυφαίο ansi contrast.

• Like
Reactions: djmnv81
Χρώματα δεν μου λείπουν και με τους 2 π έχω...φωτεινοτητα ούτε....μαύρα OLED ψάχνω γκαμώτ!!!

Μαύρα OLED ξέχνα τα, το θέμα είναι αν σε κανονική θέαση σου λείπουν, ή τελικά το όλο γλυκό δένει σωστά.

Όχι δεν κάναμε μετρήσεις με όργανα. Μόνο τα βασικά με patterns.
Ναι μια χαρά μαύρο είχε. Δεν ζήλεψα κάτι τρελό στον JVC. Εντάξει μιλάμε και για έναν JVC πολλών ετών μοντέλο βέβαια.
Μπορεί σε απόλυτες τιμές να έβγαζε καλύτερο μαύρο στον JVC. Έλα που όμως στην πραγματική εικόνα και όχι σε patterns , πάντα υπάρχει και ένα αμυδρό φως μέσα στην σκοτεινή εικόνα. Κι εκεί κάνει την διαφορά ο valerion. Με άλλα λόγια κορυφαίο ansi contrast.
Χαίρομαι που ακούω καλα λόγια από εσένα!!! Τον είχα ερωτευτεί από τότε που άνοιξα το thread. Δεν πειράζει θα ζήσουμε με τον LG για λίγο ακόμα....αλλα θα ερθει η στιγμή...:love:

Μαύρα OLED ξέχνα τα, το θέμα είναι αν σε κανονική θέαση σου λείπουν, ή τελικά το όλο γλυκό δένει σωστά.
Δεν έχω δει γαμωτο πανακριβο JVC από κοντά...ένας JVC NZ900 πάλι δεν θα είναι επιπέδου OLED φαντάζομαι....ε?? Μια χαρά την βγάζω και τώρα με αρκετά πειράγματα στις ρυθμίσεις και στην ίριδα αλλά μοιραία θα ανοίξω την OLED που έχω παραδίπλα και θα προσγειωθώ ανώμαλα....

Θα περιμένεις πολλά χρόνια για να δεις μαύρα oled με προβολέα.
Και χωρίς πλάκα, για να ξεκινήσεις να δεις μαύρα oled πρέπει να έχεις "σκοτεινή οθόνη" που σημαίνει ΑΠΟΛΥΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ. Ξέρεις τι εννοούμε απόλυτο σκοτάδι;
Να είσαι στο δωμάτιο καθισμένος στον καναπέ και να σε ρωτάω προς τα πού είναι η οθόνη; Και να μην ξέρεις να μου απαντήσεις! Πράγμα ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΔΎΣΚΟΛΟ ΣΕ ΣΑΛΟΝΙ. Έχεις τέτοιο σκοτάδι; Αν ναι , τότε ίσως να δεις κάποτε προβολέα oled. Αν δεν έχεις , θα σε στεναχωρήσω αλλά δεν.....

• Like
Reactions: djmnv81
Και χωρίς πλάκα, για να ξεκινήσεις να δεις μαύρα oled πρέπει να έχεις "σκοτεινή οθόνη" που σημαίνει ΑΠΟΛΥΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ. Ξέρεις τι εννοούμε απόλυτο σκοτάδι;
Να είσαι στο δωμάτιο καθισμένος στον καναπέ και να σε ρωτάω προς τα πού είναι η οθόνη; Και να μην ξέρεις να μου απαντήσεις! Πράγμα ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΔΎΣΚΟΛΟ ΣΕ ΣΑΛΟΝΙ. Έχεις τέτοιο σκοτάδι; Αν ναι , τότε ίσως να δεις κάποτε προβολέα oled. Αν δεν έχεις , θα σε στεναχωρήσω αλλά δεν.....

Αυτό ακριβώς, γι'αυτό έγραψα στην αρχή ότι είναι ιδανικός για μη dedicated χώρους. Προφανώς αν έχεις ελεγχόμενο χώρο τότε αυτό σκοτεινότερο μαύρο ενός JVC θα το απολαύσεις, ενώ παράλληλα δε θα σε ενοχλήσει και η χαμηλότερή του φωτεινότητα. Οπότε εκεί αλλάζουν οι προτεραιότητες και η κατάταξη.

Σε κανονικά σαλόνια όμως, αμφιβάλω αν τελικά θα εκμεταλλευτεί κανείς την ανωτερότητα ενός JVC.

Αυτό ακριβώς, γι'αυτό έγραψα στην αρχή ότι είναι ιδανικός για μη dedicated χώρους. Προφανώς αν έχεις ελεγχόμενο χώρο τότε αυτό σκοτεινότερο μαύρο ενός JVC θα το απολαύσεις, ενώ παράλληλα δε θα σε ενοχλήσει και η χαμηλότερή του φωτεινότητα. Οπότε εκεί αλλάζουν οι προτεραιότητες και η κατάταξη.

Σε κανονικά σαλόνια όμως, αμφιβάλω αν τελικά θα εκμεταλλευτεί κανείς την ανωτερότητα ενός JVC.
Αν θες εικονα 150" ακόμα κι αν είναι σε dedicated θες κι εκεί το φως.

Είχα σχεδόν 2 χρόνια να δω προβολέα, τόσο περίπου έχει να ανοίξει ο δικός μου JVC.
Οι μεγάλες OLED μας έχουν ανεβάσει πολύ τον πήχη και πλέον συμβιβαζόμαστε με μικρότερη, αλλά κορυφαία, εικόνα.
Πήγα λοιπόν να δω τον Valerion πιο πολύ για την παρέα και λιγότερο από περιέργεια για τον προβολέα.
Στην αρχή αυτό που με εντυπωσίασε ήταν το πολύ φώς. Εντάξει, δεν τρελάθηκα κιόλας, σε αντιπαραβολή A-B εγώ προτιμούσα την εικόνα του γέρου JVC, πιό «σφιχτή» εικόνα και, παραδόξως, πιο ευκρινής αν και σε οξύτητα υπερείχε ο Valerion.
Λίγο οξύμωρο αυτό που λέω αλλά η αίσθηση της εικόνας του JVC μου άρεσε ένα κλίκ καλύτερα.
Στην πορεία, όσο περνούσε η ώρα κι αφού ο Μανώλης κι ο Τάκης συνεχώς έπαιζαν με τις ρυθμίσεις, ο Valerion ανέβαζε γκάζια συνεχώς.
Πολύ φώς, εξεραιτικό ANSI και μαύρο απλησίαστο για DLP, πλησίαζε κάπως τα επίπεδα του JVC.
Δεν θα ασχοληθώ με τις άλλες παραμέτρους, πλην της εικόνας, γιατί δεν με απασχολούν αφού δεν πρόκειται να τον αγοράσω.
Εκεί, όπως είπε κι ο Τάσος, έχει χτυπητές αδυναμίες σε σχέση με τους normal προβολείς αλλά σαν εικόνα σκοτώνει. Όντως μια μεγάλη τηλεόραση.
Όπως το είδα χθές αυτό το μηχανάκι θα το άλλαζα μόνο με έναν JVC με πολύ φώς αλλά σ´αυτή τη περίπτωση θα πρέπει το χέρι να μπεί βαθειά στη τσέπη κι εγώ δεν έχω αυτή τη δυνατότητα.
Ούτε καν για το Valerion :cry:

• Like
Reactions: vlad66 and takisot
@Babis K.

"... σε αντιπαραβολή Α-Β εγώ προτιμούσα την εικόνα του γέρου JVC, ..."

Αυτό που είπες μου θυμίζει την σύγκριση ενός πολύ καλού πικάπ vs Ηi-Res ψηφιακού..

@Babis K.

Αυτό που είπες μου θυμίζει την σύγκριση ενός πολύ καλού πικάπ vs Ηi-Res ψηφιακού..

Το λύκο τον κουρεύανε
Πούθε πάν τα πρόβατα… 🤣

• Haha
Reactions: takisot and vlad66
@Babis K.

Όχι τόσο, γιατί ο JVC είναι ας πούμε "flagship" προϊόν, όσο πιο προχωρημένο παίζει στην consumer αγορά (όχι ο συγκεκριμένος, αλλά τα τωρινά μοντέλα, δηλαδή laser light source και όλα τα software καλούδια [HDR Tonemapping, Presets, κλπ.). Το πικάπ σε αυτό το τομέα θα ήταν ένας 3chip DLP τύπου Barco :D
Spec-wise είναι on top ο JVC (πέραν του light output εννοείται).

• Like
Reactions: vlad66
Πέραν ενός σημαντικού κριτηρίου το οποίο κακως το υποβαθμίζουμε και δεν το τονίζουμε μην τυχόν και κακολογησουμε την JVC. Μια ζωή κολλημένοι στα 2000 και 2500 ansi αλλά οι τιμές έχουν φτάσει ένα αυτοκίνητο.
Εγώ πλέον θεωρώ το φως το ίδιο σημαντικό με το μαυρο. Και το πιστεύω ότι δεν μπορούν στην JVC να συνδυάσουν και τα δύο. Πολύχρονος Βασίλη και Καλή Χρονιά 🥂😊

Εγώ πλέον θεωρώ το φως το ίδιο σημαντικό με το μαυρο. Και το πιστεύω ότι δεν μπορούν στην JVC να συνδυάσουν και τα δύο.

Φώς μπορεί να δώσουν, αυτό είναι σίγουρο, κι όχι στη θεωρία αλλά στην πράξη, το έχουμε δεί.
Τώρα για το μαύρο ρώτα το Μανώλη, που είδε το τούμπανο Demo του 500, πως ήταν σε σχέση με τον Valerion.
Η λογική πάντως λέει οτι όσο ανεβαίνει το φώς τόσο χειρότερο γίνεται το μαύρο.

Βασίλη πολύχρονος!

• Love
Reactions: billpeppas
Για μένα το θέμα είναι όχι τόσο η απόλυτη μέτρηση του μαύρου, αλλά το τι βλέπεις τελικά σε λεπτομέρεια στα σκοτεινά. Αν μπορεί μέσω του tone mapping κάπως να το στρώσει αυτό και να μη χάνεται λεπτομέρεια, τότε μικρή σημασία έχει αν είναι συγκριτικά σκούρο γκρι (ειδικά όταν η διαφορά είναι μόνο αντιληπτή σε Α-Β σύγκριση).

Πέραν ενός σημαντικού κριτηρίου το οποίο κακως το υποβαθμίζουμε και δεν το τονίζουμε μην τυχόν και κακολογησουμε την JVC. Μια ζωή κολλημένοι στα 2000 και 2500 ansi αλλά οι τιμές έχουν φτάσει ένα αυτοκίνητο.
Εγώ πλέον θεωρώ το φως το ίδιο σημαντικό με το μαυρο. Και το πιστεύω ότι δεν μπορούν στην JVC να συνδυάσουν και τα δύο. Πολύχρονος Βασίλη και Καλή Χρονιά 🥂😊

Και εγώ είμαι "φωτάκιας" αλλά δεν ισχύει ότι δεν δίνουν και οι JVC, απλά όχι στο εισαγωγικό μοντέλο.

• Like
Reactions: billpeppas
Η διαφορά του μαύρου, που στην ουσία δεν είναι μαύρο αλλά γκρί, δεν φαίνεται μόνο στην Α-Β σύγκριση, η διαφορά στην εικόνα του ανοιχτού γκρί απ’το βαθύ γκρι κάνει τεράστια διαφορά στην εικόνα.

Όπως τα λέει ο Μπάμπης είναι:

Φως και μαύρο δεν πάνε μαζί, απλά τα πραγματα.

Το να ανεβάσεις το φως είναι το μόνο εύκολο.

Η JVC απλά επιλέγει την, κατ αυτήν, βέλτιστη ισορροπία (και διατηρεί το σημείο υπεροχής της έναντι του ανταγωνισμού (μαύρο)).

Το να δεις λεπτομέρειες στα χαμηλά επίσης, είναι πανεύκολο. Το θέμα είναι πως θα το κάνεις χωρίς να ξεπλυθεί η εικόνα. Εκει θες το καλό (native) contrast.

Το φως επίσης, εντυπωσιάζει «άμεσα» και «ξεχνιέσαι» (για λίγο). Οταν έρθει η ώρα να «ζήσεις» λίγο όμως με τα γκριζα, σιγά σιγά καταλαβαίνεις την θυσία που έκανες.

Εχω δει πολλους (και κάποιους πανάκριβους) προβολείς (απο σαλόνια μέχρι batcaves) με τρελό φως και παρότι συνηθισμένος με τον JVC και το batcave μου, λέω, σχεδόν πάντα, στην αρχή “wow”. Ε, μετά από λιγη ωρα, αρχίζω και «ξαναβλέπω» τα γκρίζα.

Ολα θέμα ισορροπιών (και προτεραιοτήτων του καθενός), είναι.