Valerion vision master Μax- Δοκιμή και Εντυπώσεις

Και από εμένα είναι τελικά ένα ΟΧΙ μονο κ μονο γιατι ειναι short throw και για κανενα αλλο λόγο.

Με την εμφάνιση τους οι Valerion έφεραν τα προβολικά ακόμα ενα σκαλί πιο κοντά στο χάος που είχαν δημιουργήσει οι state of the art αλλα και πανάκριβοι JVC.

Οι Valerion προσφέρουν more flexibility and better value for a multi-purpose room or a gamer, due to its higher brightness, robust smart features (Google TV), HDMI 2.1 support, and extremely low input lag.

Κοινώς παίζουν σε οποιαδήποτε , από άποψη φωτος , χώρο αποτελώντας στην ουσία μια τεράστια τηλεόραση 110 , 135 και 150 ιντσών με τους ανάλογους συμβιβασμούς σε deep blacks...

Οι JVC και ειδικά το κατα 1.5Κ ακριβότερο εισαγωγικό μοντελο nz500 ειναι αποκλειστικά για τον πιουριστα σε τερμα σκοτεινο και dedicated χώρο και τέλος.....που επιζητά το καλύτερο δυνατό σε εικόνα. Δεν θα παίξει COD , δεν θα δει την Πανάθα στον JVC με ενα πορτατίφ ή λεντοταινια αναμένη...🤣

Καθε προβολι εξυπηρετεί διαφορετικές ανάγκες. Και η πλειοψηφία των αναγκών εκει εξω ειναι τα all in one devices...Θα το παραλλήλιζα με την τάση της μόδας προς τις soundbars. Για καθε 100 sounbars θα πωληθεί και βαρια ένα κανονικό πολυκάναλο σύστημα ...(σίγουρα ειναι πιο χαοτικό το εύρος αλλα λέμε τώρα)...😀

Υγ. Εγώ δεν ήμουν στην παρέα ...αλλα μπορώ να κρίνω και να εκφέρω κάποια γνώμη , έχοντας 4 χρόνια λειζερ προβολικό με 2700 λουμενς που για την τιμή του ήταν κλεψιά και για αυτα που ακόμα κ σήμερα μου προσφέρει.. Αν θεωρήσουμε πως ο Valerion max εχει καλύτερα μακράν specs σε ολες τις παραμέτρους ...η εικόνα θα πυροβολάει για εναν που θελει να τα κανει ολα και μάλιστα πολύ πάνω από τον μέσο όρο...😌

Last edited:
Πάντως μου φαινεται "αυτοκτονία" μια νεοϊδρυθείσα εταιρία μόλις το 2024 που δεν έχει δώσει κανένα δείγμα technical support και αξιοπιστίας να τιμολογεί το πρώτο της προϊόν με τιμές καταξιωμένων εταιρειών.
Δεν ξέρω το backstory ούτε έχω σπουδάσει marketing , αλλά στο μυαλό μου αν είχα εγώ μια τέτοια εταιρεία θα έλεγα πάρτε κόσμε , δεν θα έβγαζα ούτε 1 ευρώ κέρδος από το πρώτο μου προϊόν. Για να δούμε πως θα πάει από πωλήσεις.

• Like
Reactions: vadergr and djmnv81
Πάντως μου φαινεται "αυτοκτονία" μια νεοϊδρυθείσα εταιρία μόλις το 2024 που δεν έχει δώσει κανένα δείγμα technical support και αξιοπιστίας να τιμολογεί το πρώτο της προϊόν με τιμές καταξιωμένων εταιρειών.
Δεν ξέρω το backstory ούτε έχω σπουδάσει marketing , αλλά στο μυαλό μου αν είχα εγώ μια τέτοια εταιρεία θα έλεγα πάρτε κόσμε , δεν θα έβγαζα ούτε 1 ευρώ κέρδος από το πρώτο μου προϊόν. Για να δούμε πως θα πάει από πωλήσεις.

Καλά αν ξεκινάνε από το μηδέν δεν αποκλείεται όντως να μη βγάζουν ούτε 1 ευρώ κέρδος, δε στήνεις γραμμές παραγωγής με peanuts. Επίσης, από οικονομικά δε σκαμπάζω ιδιαίτερα, αλλά το πως τιμολογείς ένα προϊόν έχει επίδραση και στο πως το βλέπει ο καταναλωτής. Αν η ναυαρχίδα της Valerion πχ έκανε 1 χιλιάρικο, αλλιώς θα αντιμετωπιζόταν σε σχέση με τώρα που κάνει ένα σεβαστό ποσό (αλλά και πάλι λίγα σε σχέση με τον επώνυμο ανταγωνισμό). Θέλω να πω, είναι λεπτές ισορροπίες αυτά.

Σιγά μην έστησε γραμμή παραγωγής η Valerion (ή οι άλλοι παρόμοιοι Κινέζοι).

OEM / φασονάδικα είναι όλα αυτά τα μηχανήματα.

Το πραγματικό κόστος της λογικά είναι κοντά στο νούμερο που είχε βγει στο crowd funding (~2.5Κ).

Το πραγματικό κόστος της λογικά είναι κοντά στο νούμερο που είχε βγει στο crowd funding (~2.5Κ).
Σωστα. Αλλώστε ολα αυτά τα μηχανακια νομίζω φορανε Hisense engines.

E άντε φτιάξτε ένα τότε να τελειώνουμε... να μην έχει και media player και ηχεία :P

• Haha
Reactions: takisot
Και από εμένα είναι τελικά ένα ΟΧΙ μονο κ μονο γιατι ειναι short throw και για κανενα αλλο λόγο.
Κατ αρχην, είναι πολύ short throw, που σημαίνει πως για τις 110 ίντσες τις οθόνης μου πρέπει να τον ταβανώσω σχεδόν 1 μέτρο πιο μπροστά από την υπάρχουσα βάση οροφής. Τεράστιο μερεμέτι και προφανώς δεν συζητάω καν τη τοποθέτηση του σε τραπεζάκι με τα καλώδια να κρέμονται στο πάτωμα και την ανάγκη fine tuning της εικόνας κάθε φορά που τον ακουμπάς στο τραπέζι ή τον κίνδυνο να βραχεί το μηχανάκι από τα ποτήρια που υπάρχουν μόνιμα στο τραπέζι του σαλονιού.
Υπάρχει λύση σε αυτό αφού διατίθεται external lens από την Valerion.

και δυστυχώς το 'new year special' πακέτο προβολέας/φακός στα 4499$ έγινε sold out:p

Τις ξεχνάτε αυτές τις τιμές. Μόλις επιλεξετε ευρωπαϊκή χώρα, τα 4000 δολλάρια γίνονται 5000 ευρώ. Χωρϊς τον φακό.

Τις ξεχνάτε αυτές τις τιμές. Μόλις επιλεξετε ευρωπαϊκή χώρα, τα 4000 δολλάρια γίνονται 5000 ευρώ. Χωρϊς τον φακό.
Η πλάκα είναι ότι σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες η τιμή πάει 4999 και δεν μπορεί να σταλθεί, αλλά αν βάλεις Αλβανία κοστίζει 4190 και μπορεί να γίνει αποστολή Καθαρά δασμοί τις ΕΕ και οχι τιμολογιακή πολιτική της εταιρείας...