Vantage HD 8000TS

Του έβαλα ένα δίσκο οικολογικό(λιγότερες στροφές,λιγότερη κατανάλωση,θόρυβος) .
Ο προηγούμενος που δοκίμασα και δεν ήταν οικολογικός, τον αναγνώριζε αμέσως.

Έχει καταλάβει κανείς πως δουλεύει η διαδιακασία Move ενός καναλιού που βρίσκεται μέσα σε μια λίστα; Πατάω option --> Move και μετά πως μαρκάρεις και μετακινείς το κανάλι και που; Μετακινείται μόνο εντός λίστας ή και σε άλλη λίστα (που είναι και το πιο ενδιαφέρον); Εντός λίστας το έχω καταφέρει μόνο με την επιλογή Edit channels του κεντρικού μενού.

Μήπως θα μπορούσαν οι κάτοχοι Vantage 8000/7100ts να αναφέρουν τις τιμές έντασης και ποιότητας σήματος των δύο βασικών μπουκέτων της DIGEA και των δύο μπουκέτων της ΕΡΤ;
Σε μένα από Αίγινα ο δέκτης (7100ts) δίνει κυμαινόμενη ένταση σήματος 65-72 και ποιότητας 94-99 και θα ήθελα για λόγους σχετικής σύγκρισης να μάθω και τους δείκτες σήματος άλλων χρηστών και ειδικά το κατώφλι κάτω από το οποίο παρατηρούνται σπασίματα στην εικόνα.

Εγώ πριν είχα πρόβλημα με την επίγεια κεραία, με την αλλαγή της ήρθα πιστεύω στα κανονικά επίπεδα .
Τα οποία είναι 80% - 99%.

Πριν που είχα πρόβλημα με την κεραία και είχα σπασίματα στην εικόνα είχα 65% και νομίζω 77% με 80% ποιότητα.

Την μετακίνηση καναλιών γιατί δεν την κάνεις με το channel editor;

Last edited:
Πήρα και τον Vantage HD 7100TS ,του έβαλα το firm του 8000TS.
Μέχρι στιγμής δεν έχει πρόβλημα.
Θα δώ τι θα γίνει με τις εγγραφές σε κάποι σκληρό ,o 7100TS έχει esata ο 8000TS sata.

Kαλοριζικος,καλα εσυ εισαι χειροτερος απο εμενα !!! :grinning-smiley-043 Παντως και εγω εχω βαλει στο ματι,ενα αναμενομενο μοντελο, αντε να δω ποιους δεκτες θα κρατησω και ποιους θα πουλησω.
Καλα,εχεις 10 δεκτες, δεν πρεπει να γινουν 11 ;

Last edited:
Οι διαφορές που έχουν 8000TS και 7100 είναι ότι:
Ο 7100 είναι ίδιος εξωτερικά με τον 8000,η μόνη διαφορά μπροστά είναι ότι δεν έχει usb(έχει μόνο πίσω).
Ακόμα τα κουμπιά που έχουν μπροστά, στον 7100 είναι κόκκινα ενώ στον 8000 μπλε.

Η άλλη διαφορά είναι ότι o 7100TS έχει esata ενώ ο ο 8000TS sata.
Στην εικόνα δεν μπόρεσα να δω διαφορές .

Και δουλεύουν τα πάντα χωρίς πρόβλημα?
Όταν βγάζουν fw για τον 8000, ταυτόχρονα δεν βγάζουν και για τον 7100?
Η παραπάνω "αλλαγή", θα βοηθήσει αν κάποια στιγμή σταματήσουν να έχουν fw για τον 7100, να μπορούμε να περνάμε του 8000.

Σάκη δεν έχω μέχρι στιγμής κάποιο πρόβλημα.
Θέλω να δω τι θα γίνει αν συνδέσω με esata κάποιον σκληρό,αν θα υπάρξει έκει κάποιο πρόβλημα.
Για τον 7100TS δεν έχω βρει καινούριες αναβαθμίσεις,υπάρχουν για τον 7100S.

Μήπως θα μπορούσε να με βοηθήσει κάποιος σχετικά με την ελάχιστη τιμή σήματος του Vantage στον επίγειο δέκτη με την οποία διατηρείται η ψηφιακή εικόνα σε άριστο επίπεδο; Με άλλα λόγια ποιος είναι το όριο στο επίγειο σήμα κάτω από το οποίο έχετε παρατηρήσει σπασίματα, πιξελιάσματα, κ.λ.π στην τηλεόραση;
Σε μένα (Vantage 7100ts) φαίνεται να είναι η τιμή 65 στην οποία έπεσε πρόσφατα η ένταση σήματος (δεν γνωρίζω το γιατί ακόμη) οπότε και παρουσιάστηκαν εδώ και δύο μήνες τα ανωτέρω φαινόμενα στο ένα από τα δύο μπουκέτα της DIGEA από Αίγινα. Επίσης έπεσε λίγο και η τιμή της ποιότητας από 99 σε 92-94.

Ευχαριστώ προκαταβολικά για τις απαντήσεις σας.

Απάντηση: Re: Vantage HD 8000TS

Μήπως θα μπορούσε να με βοηθήσει κάποιος σχετικά με την ελάχιστη τιμή σήματος του Vantage στον επίγειο δέκτη με την οποία διατηρείται η ψηφιακή εικόνα σε άριστο επίπεδο; Με άλλα λόγια ποιος είναι το όριο στο επίγειο σήμα κάτω από το οποίο έχετε παρατηρήσει σπασίματα, πιξελιάσματα, κ.λ.π στην τηλεόραση;
Σε μένα (Vantage 7100ts) φαίνεται να είναι η τιμή 65 στην οποία έπεσε πρόσφατα η ένταση σήματος (δεν γνωρίζω το γιατί ακόμη) οπότε και παρουσιάστηκαν εδώ και δύο μήνες τα ανωτέρω φαινόμενα στο ένα από τα δύο μπουκέτα της DIGEA από Αίγινα. Επίσης έπεσε λίγο και η τιμή της ποιότητας από 99 σε 92-94.

Ευχαριστώ προκαταβολικά για τις απαντήσεις σας.
Από ότι θυμάμαι ,είχα πρόβλημα, σπασίματα στον 8000TS όταν είχα 65-92%.
Νομίζω αυτό σου είχα απαντήσει αυτό και πιο παλιά όταν είχε ξαναρωτήσει.

Νομίζω οι τιμές αυτές είναι ίδιες και για το δορυφορικό τuner.