Vantage VT-HD 7100 PVR ready

Re: Απάντηση: Vantage VT-HD 7100 PVR ready

Και το mybook δουλευει
Περίεργο.. Αφού του έκανα format σε Fat32, τον συνέδεσα κανονικά στη USB και μου βγάζει μήνυμα "Media not connected". Ενώ το USB στικάκι που συνδέω το βλέπει κανονικά (για τις αναβαθμίσεις).

Φαίνεται πως όλοι έχουμε τα προβλήματά μας. Εγώ συνεχίζω να μην είμαι σε θέση να συνδέσω σήμα κεραίας είτε με το DVD-R είτε με το VCR. Δεν λέει να συντονίσει ούτε με scart ούτε με loop (παρότι έχω ενεργοποιήσει το loopthrough). Φοβάμαι μήπως έχει πρόβλημα ο δέκτης...
Εκανα μια δοκιμή εγγραφής στο στικάκι και είδα ότι ο φάκελλος είναι τύπος IFO. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να τον "καίμε" σε DVD για αναπαραγωγή σε player;

Να κανεις ΑΚΡΙΒΩΣ οπως σου λεει ο drspiros 2 σελιδες πριν..

Αυτο που προσπαθεις να κανεις ΔΕΝ προκειται να γινει ποτε γιατι απο τον επιγειο DVB δεκτη δεν βγαινει τιποτε γιατι ΔΕΝ μπαινει τπτ στην περιπτωση σου. Απο το Δορυφορικο IN βγαζει ΜΟΝΟ δορυφορικο OUT.

Μονο με Scart οτι κανεις...

Δες μηπως πρεπει να κανεις τπτ ρυθμισεις στο DVD R , ετσι ωστε να δεχεται σημα απο το SCART...

Η έξοδος loop που παίρνω είναι από την RF out. Σύμφωνα με τα παληκάρια στου Μπέσκα, ο δέκτης έχει demolulator και μπορεί να γίνει αυτό. Το ψάχνουν κι αυτοί.. Από τα scart έχω δοκιμάσει όποιο συνδιασμό υπάρχει κι ακόμα τίποτα. Να φαντασθείς ότι:
Το DVD-R προηγουμένως συντόνιζε μια χαρά στα κανάλια με τον Panasat,
Και το VCR δεν βρίσκει κανάλια στο auto search (με scart κι αυτό).
Αντε τώρα να πείσεις την σύζυγο, που γράφει σήριαλ, να κάνει υπομονή μέχρι να βρεθεί λύση...

Τωρα το 'πιασα. Λοιπον, ο Panasat, οπως και αλλοι παλιοτεροι δεκτες, ειχαν RF εισοδο και εξοδο, ωστε να μπορεις μεσω του ομοαξονικου της κεραιας να τους συνδεσεις σε μια παλια ενδεχομενως τηλεοραση χωρις scart. Οι πιο συγχρονοι δεκτες, οπως ο Vantage ή ο Dreambox - θες λογω οικονομιας, θες λογω τεχνολογιας - δεν εχουν πια αυτη τη συνδεσμολογια. Θα κανεις αυτο που σου ειπαν και παραπανω. Θα καταργησεις το Loop through (δεν εχει νοημα) και θα συνδεσεις το Scart 1 ή Scart TV του δεκτη με το Scart 2 ή Scart VCR του DVD-R. Εαν δε θες να "σκλαβωσεις" το scart του δεκτη, θα παρεις ενα καλωδιο Scart-to-RCA, και θα συνδεσεις τα τρια RCA του δεκτη με το Scart 2 ή Scart VCR του DVD-R. Με αυτες τις συνδεσεις δε χρειαζεται να συντονισεις κατι στο DVD, αρκει να επιλεξεις τη σωστη εισοδο. Ελπιζω να σε βοηθησαμε.
Υ.Γ. Η συνδεση που εκανες με τον Panasat ήταν επιεικως απαραδεκτη, αφενος λογω σημαντικων απωλειων στην εικονα, αφετερου ο ηχος μεταφεροταν παντοτε μονοφωνικος στο DVD.
Εχω δοκιμάσει χίλιες μύριες συνδέσεις, μετά την εγγραφή στο DVD-R μου βγάζει πάντα χιόνια. Δεν ξέρω αν χάνω κάτι πολύ απλό, αλλά δεν μπορώ να πετύχω τον αρχικό συντονισμό....

Εχω βρεθεί σε high tech κοινόβιο. Να φαντασθείς, 2η μέρα στο σπίτι και με πήραν τηλέφωνο να με ρωτήσουν αν έχω πειράξει το πιάτο. Κι εγώ δεν ξέρω ακόμα που πέφτει η ταράτσα...
Ασε να παλιώσω λίγο και θα οργανωθώ!

Η έξοδος loop που παίρνω είναι από την RF out. Σύμφωνα με τα παληκάρια στου Μπέσκα, ο δέκτης έχει demolulator και μπορεί να γίνει αυτό. Το ψάχνουν κι αυτοί.. Από τα scart έχω δοκιμάσει όποιο συνδιασμό υπάρχει κι ακόμα τίποτα. Να φαντασθείς ότι:
Το DVD-R προηγουμένως συντόνιζε μια χαρά στα κανάλια με τον Panasat,
Και το VCR δεν βρίσκει κανάλια στο auto search (με scart κι αυτό).
Αντε τώρα να πείσεις την σύζυγο, που γράφει σήριαλ, να κάνει υπομονή μέχρι να βρεθεί λύση...
Ουφ! Αυτα παθαινεις αμα εχεις τη συζυγο πανω απο το κεφαλι! Θα το ξαναπω οσο πιο απλα γινεται... Αφου κανεις τις συνδεσεις ΔΕΝ ΣΥΝΤΟΝΙΖΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ (ναι, φωναζω). Στο remote του DVD-R πατας το κουμπι που γραφει AV ή Input ή Line, μεχρι να δεις εικονα. ΘΑ ΔΕΙΣ, στο υποσχομαι!!! Και πετα ολα τα περιττα καλωδια, τα μονα που θα εχεις θα ειναι του ρευματος, του πιατου, αυτο που παει απο το Scart του δεκτη στο DVD-R και αυτο που παει απο το DVD-R στην τηλεοραση. ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ! (ναι, παλι φωναζω). Και ενημερωστε καποιος το Μπεσκα οτι αυτος ο δεκτης ΔΕΝ εχει demodulator.

Επειδη εχω φαει απιστευτο κολημμα με την περιπτωση σου, εψαξα στο διαδικτυο αν βρω το manual του DVD-R (παρεπιπτοντως, φοβερο μηχανημα). Λοιπον, αφου συνδεσεις το ΚΑΤΩ Scart του δεκτη με το ΠΑΝΩ Scart του DVD-R, θα κατεβασεις το πορτακι απο το τηλεκοντρολ και θα πατησεις το κουμπι που λεγεται input select, μεχρι να δεις εικονα. OYΦ!!!

Επειδη εχω φαει απιστευτο κολημμα με την περιπτωση σου, εψαξα στο διαδικτυο αν βρω το manual του DVD-R (παρεπιπτοντως, φοβερο μηχανημα). Λοιπον, αφου συνδεσεις το ΚΑΤΩ Scart του δεκτη με το ΠΑΝΩ Scart του DVD-R, θα κατεβασεις το πορτακι απο το τηλεκοντρολ και θα πατησεις το κουμπι που λεγεται input select, μεχρι να δεις εικονα. OYΦ!!!
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!! ΔΟΥΛΕΨΕ!
Υποκλίνομαι στο πείσμα αλλά και στις γνώσεις σου!
Ηξερα ότι υπάρχουν άτομα που μπορούν να βοηθήσουν. Ευχαριστώ κι όλους τους συνφορουμίτες για τις συμβουλές τους.
Τώρα μπορώ να επικεντρωθώ στο "άλλο" πρόβλημα του στιγμιαίου παγώματος της εικόνας σε κάποιες άσχετες στιγμές (μήνυμα "scrambled program"). Η κάρτα της Nova που έχω είναι version 4. Μήπως πρέπει να προμηθευθώ την τελευταία έκδοση, που αν δεν κάνω λάθος είναι η 5;

Απάντηση: Re: Vantage VT-HD 7100 PVR ready

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!! ΔΟΥΛΕΨΕ!
Υποκλίνομαι στο πείσμα αλλά και στις γνώσεις σου!
Ηξερα ότι υπάρχουν άτομα που μπορούν να βοηθήσουν. Ευχαριστώ κι όλους τους συνφορουμίτες για τις συμβουλές τους.
Τώρα μπορώ να επικεντρωθώ στο "άλλο" πρόβλημα του στιγμιαίου παγώματος της εικόνας σε κάποιες άσχετες στιγμές (μήνυμα "scrambled program"). Η κάρτα της Nova που έχω είναι version 4. Μήπως πρέπει να προμηθευθώ την τελευταία έκδοση, που αν δεν κάνω λάθος είναι η 5;

...KAI κρατας και τη γυναικα..Αυτο που το πας?:BDGBGDB55::flipout:

κυκλοφορησε σημερα νεο firmware 21400 καθως και νεο emu 21401..
Δεν βρηκα καποια αναφορα τι διορθωνει ....
Γνωριζει καποιος ??