VDSL από τον ΟΤΕ

Απάντηση: Re: VDSL από τον ΟΤΕ

Οποτε σημερα το βραδυ που θα με ξαναπαρουν, να ρωτησω και την τιμη για την 50αρα.
Αρα για την 30αρα να μην το συζητησω καθολου ή η τεχνολογια του vdsl θα εχει καρφωμενη την ταχυτητα στα 30 ενω η τωρινη που εχω ειναι ΓΤΠΚ???
Αληθεια υπαρχει κανενα προγραμμα για να μετρησω την πραγματικη μου ταχυτητα???
Με vdsl θα εχω εγγυημενα τα 30 ή και αυτο θα παιζει "αναλογα"

Βρε παιδια συγγνωμη για τις ερωτησεις αλλα τωρα στα γεραματα ενα μου μενει.....να ρωταω για να μαθαινω!-bye-!!
Ποσο συγχρονιζεις τωρα?

Οποτε σημερα το βραδυ που θα με ξαναπαρουν, να ρωτησω και την τιμη για την 50αρα.

Υπόψη ότι μάλλον θα σου πουν να γυρίσεις την τηλεφωνία σε voip με ότι πλεονέκτηματα και μειονέκτημα έχει αυτό.. Οπότε ρώτα το και αυτό. Έτσι και αλλιώς πάντως όλοι θα γυρίσουμε σε 1 με 2 χρόνια.

Re: Απάντηση: Re: VDSL από τον ΟΤΕ

Υπόψη ότι μάλλον θα σου πουν να γυρίσεις την τηλεφωνία σε voip με ότι πλεονέκτηματα και μειονέκτημα έχει αυτό.. Οπότε ρώτα το και αυτό. Έτσι και αλλιώς πάντως όλοι θα γυρίσουμε σε 1 με 2 χρόνια.

Πριν από 1 μήνα πάντως που γύρισα σε 50 κανεις δεν μου το ζήτησε

Δηλαδή σε διακοπή ρεύματος, δεν θα έχεις και τηλέφωνο...

Δίνουν και ένα μικρό UPS για το modem/router.

Όσον αφορά τον συγχρονισμό βέβαια, εάν σε βάλουν σε KV ή είσαι σε μικρή αποσταση απο το DSLAM δεν θα έχει κανένα θέμα, θα πιάνει τα 30 σίγουρα.

Ποσο συγχρονιζεις τωρα?

Τώρα μόλις ανακάλυψα ότι συγχρονίζει στο 11αρι......άρα αν είναι εγγυημένο το 30αρι που υπόσχονται πρέπει να εκταμιεύσω !!

Τώρα μόλις ανακάλυψα ότι συγχρονίζει στο 11αρι......άρα αν είναι εγγυημένο το 30αρι που υπόσχονται πρέπει να εκταμιεύσω !!

Το ποσο συγχρονιζεις τωρα δεν εχει καμια σχεση με τις αλλαγες που εγιναν στην περιοχη σου

Οσο εισαι με ADSL συγχρονιζεις όσο και ''πριν'' (και οχι 24 που ισως νομιζες οτι θα συγχρονιζεις)

Αν πας σε VDSL, μιας και θα παιρνεις απο καμπινα με οπτικη, τα 30 ή 50 ειναι εγγυημενα.

Στο VDSL δεν υπάρχει τίποτα εγγυημένο. Παίζει και αυτό με την απόσταση. Η διαφορά είναι στο ότι δίνουν σε όσους νομίζουν ότι θα παίζει σωστά (δηλαδή σε όσους βρίσκονται μέχρι κάποια απόσταση), οπότε μάλλον θα δεις βελτίωση.

Ε πόσο να απέχεις από την καμπίνα του δρόμου. Συνήθως "πιάνουν" και 50 και για πολύ παραπάνω έχουν δυνατότητα.
Το πρόβλημα είναι γι αυτούς που παίρνουν από το κέντρο. Εκεί είναι λίγο δράμα η κατάσταση.

Στο VDSL δεν υπάρχει τίποτα εγγυημένο. Παίζει και αυτό με την απόσταση. Η διαφορά είναι στο ότι δίνουν σε όσους νομίζουν ότι θα παίζει σωστά (δηλαδή σε όσους βρίσκονται μέχρι κάποια απόσταση), οπότε μάλλον θα δεις βελτίωση.

Από την στιγμή που η απόστασή σου από το ΚΑΦΑΟΥ είναι στάνταρντ κάτω από 1000μ ( με τον μέσο όρο να είναι γύρω στα 300-400μ ) και από το Αστικό Κέντρο δίνουνε πάλι μόνο σε όσους είναι <1000μ καλωδιακή απόσταση, ΔΕΝ υπάρχει θέμα συγχρονισμού.
Στην χειρότερη αντί να είσαι στα 50.000 να είσαι στα 45.000.
Στην 30άρα δύσκολα θα πέσεις κάτω από τα 28.

Απέχω γύρω στα 800μ από τον ΑΡΗ (βρίσκεται στο κεντρικό κτίριο στην Πατησίων) με 50 VDSL συγχρονίζω γύρω στα 28. Το router ενωμένο απευθείας με καινούριο καλώδιο με το υπόγειο της πολυκατοικίας. Αφού δήλωσα βλάβη στον ΟΤΕ και το ψάχνανε κανα 2μερο μου είπαν ότι δεν γίνεται κάτι παραπάνω λόγω των απαρχειωμένων καλωδιώσεων στην περιοχή. Μάλιστα μου είπαν ότι συνεννοηθηκαν με το εμπορικό αν ήθελα να πήγαινα στο VDSL30 γιατί κανονικά δεν μπορούσα γιατί τότε ακόμα δεσμευόμουν με συμβόλαιο. Δεν το έκανα γιατί θα μου άλλαζαν το προφίλ και θα έχανα το upload της 50άρας. Η λύση θα ήταν να περιμένω να αλλάξουν κάποια στιγμή τα καφαου και να πάρω από εκεί...
Έχουν περάσει λίγο παραπάνω από 4 χρόνια και ακόμα περιμένω!!! Χα χα χα χα
Πλησιάζει η ώρα όμως :-)

Είσαι πάνω από χιλιόμετρο καλωδιακά σίγουρα.
Πέραν αυτού η αλήθεια είναι πως όντως τα καλώδια ( όχι μόνο εκεί, εδώ να δείς το χάλι τους ) είναι απαρχαιωμένα και φθαρμένα με αποτέλεσμα να έχουνε περισσότερες απώλειες, πιο επιρρεπή σε interference και crosstalk ( ειδικά εκεί που είσαι που είναι πολύ πυκνοκατοικημένη περιοχή ).

Εκλεισα τελικα την 30αρα γραμμη με 5 ευρω παρανω τον μηνα.
Εχθες το βραδυ ηταν η πρωτη φορα που ανακαλυψα την πραγματικη μου ταχυτητα με τα τωρινα δοδεμενα.
Ποτε δεν ειχα μπει στο κοπο να δω σε τι ταχυτητα τελικα συγχρονιζομουνα.
Μου ειπε φιλος τεχνικος δικτυων οτι η μονη αξιοπιστη και σιγουρη λυση για να δω την πραγματικη μου ταχυτητα, ηταν να μπω ΜΕΣΑ στο μενου του ρουτερ και να δω τι γραφει εκει που λεει ταxυτητα adsl.
Εκει λοιπον εγραφε 11 και 0,9.
Αρα τοσο καιρο που εγω ΝΟΜΙΖΑ οτι ειχα 24αρα, ειχα πρακτικα 11αρα!!

Μου ειπαν οτι μπορει να παρω και 50αρα αν θελω, αλλα τελικα προτιμησα την 30αρα (διπλασια λεφτα η 50αρα).

Ειδωμεν απο 7/12 και μετα τι ψαρια θα πιασουμε.

5 ευρώ παραπάνω ειναι μόνο το πρώτο εξάμηνο αν δεν κάνω λάθος μετά αλλάζει ρώτησε το αυτό
όταν είχα εγώ έτσι ήταν

Μου τόνισαν ότι η τιμή αφορά για συμβόλαιο 24 μηνών.
Αν το αλλάξουν ...θα σφαχτούμε!

Και επίσης ότι μπορώ ανά πάσα στιγμή να το αλλάξω σε 50αρα.

Κι εγώ μετακομίζω σε καινούριο σπίτι κι οτεχνικος του ΟΤΕ ειναι φίλος και μου έκανε την εξυπηρέτηση να μετρήσουμε πριν βάλω γραμμή ποσο τερματίζει η πρίζα του τηλεφώνου που θα κουμπώσει το VDSL ...72down και 48up.....λέτε να κουπωσω αν βάλω τελικά στα μέγιστα ;;;

Εκλεισα τελικα την 30αρα γραμμη με 5 ευρω παρανω τον μηνα.
Εχθες το βραδυ ηταν η πρωτη φορα που ανακαλυψα την πραγματικη μου ταχυτητα με τα τωρινα δοδεμενα.
Ποτε δεν ειχα μπει στο κοπο να δω σε τι ταχυτητα τελικα συγχρονιζομουνα.
Μου ειπε φιλος τεχνικος δικτυων οτι η μονη αξιοπιστη και σιγουρη λυση για να δω την πραγματικη μου ταχυτητα, ηταν να μπω ΜΕΣΑ στο μενου του ρουτερ και να δω τι γραφει εκει που λεει ταxυτητα adsl.
Εκει λοιπον εγραφε 11 και 0,9.
Αρα τοσο καιρο που εγω ΝΟΜΙΖΑ οτι ειχα 24αρα, ειχα πρακτικα 11αρα!!

Μου ειπαν οτι μπορει να παρω και 50αρα αν θελω, αλλα τελικα προτιμησα την 30αρα (διπλασια λεφτα η 50αρα).

Ειδωμεν απο 7/12 και μετα τι ψαρια θα πιασουμε.

Μου φαίνεται πολύ περίεργο που πολύς κόσμος δεν τσεκάρει και δεν ξέρει τι ταχύτητα έχει. Εγώ από την πρώτη στιγμή έχω κάνει κεντρική σελίδα σε όλους τους browsers, σε όλα τα pc, tablet, κινητά , την σελίδα του router.
Το ψυγείο δεν ξέρω αν δουλεύει ή αν χάλασε αλλά ξέρω ανα πάσα στιγμή τι ταχύτητα έχω. :grinning-smiley-043

btw κι εγώ μια απ' τα ίδια. 11 στα 24. VDSL ούτε γι αστείο, ούε του χρόνου. Το τρενάκι τους μάρανε στις διαφημίσεις. :beee:

Καλό θα ήταν να πηγαίνατε να μετρούσατε κάτω στο κουτί της πολυκατοικίας σας, στο διακλαδωτή, πόσο συγχρονίζει η γραμμή σας. Μετά θαβλέπατε και από το ρούτερ σας με τί ταχύτητα συνδέεστε, οπότε θα βλέπατε τις απώλειες που έχετε από την καλωδίωση της πολυκατοικίας σας.