Vodafone TV

Serialakias

Senior Member
24 April 2017
478
Συνέχεια στο θέμα του HDR.... με κάλεσε σήμερα τεχνικός από την Vodafone. Μου είπε λοιπόν ότι το μποξάκι, άσχετα με την επιλογή που βγάζει το Android TV, δεν υποστηρίζει αυτή τη στιγμή HDR. Αλλά, μου είπε ότι δεν έχει σημασία διότι μπορώ να δώσω εντολή στην τηλεόραση να κάνει force το HDR που έρχεται από το μποξάκι.
Είμαι ολίγον άσχετος με το θέμα, αλλά δεν είμαι και τόσο σίγουρος ότι το HDR δουλεύει έτσι. Με αυτή τη λογική, δεν έχει καμία σημασία το περιεχόμενο ενός σήματος, εμείς μπορούμε να κάνουμε HDR τα πάντα. Ακόμα και το Ρετιρέ στο Μέγκα.

• Wow
Reactions: kostthem

kostthem

AVClub Enthusiast
22 December 2012
759
Συνέχεια στο θέμα του HDR.... με κάλεσε σήμερα τεχνικός από την Vodafone. Μου είπε λοιπόν ότι το μποξάκι, άσχετα με την επιλογή που βγάζει το Android TV, δεν υποστηρίζει αυτή τη στιγμή HDR. Αλλά, μου είπε ότι δεν έχει σημασία διότι μπορώ να δώσω εντολή στην τηλεόραση να κάνει force το HDR που έρχεται από το μποξάκι.
Είμαι ολίγον άσχετος με το θέμα, αλλά δεν είμαι και τόσο σίγουρος ότι το HDR δουλεύει έτσι. Με αυτή τη λογική, δεν έχει καμία σημασία το περιεχόμενο ενός σήματος, εμείς μπορούμε να κάνουμε HDR τα πάντα. Ακόμα και το Ρετιρέ στο Μέγκα.
Μην κάνεις κανένα force, θα καταστρέψεις την όποια εικόνα. Αν δεν μπορείς να δεις Disney+ σε εφαρμογή τηλεόρασης ή σε box (Android, Apple TV) που να υποστηρίζουν HDR, μείνε με το SDR. Τα κανάλια και το on demand της Vodafone TV έτσι κι αλλιώς δεν το υποστηρίζουν.

Δεν μπορώ να διανοηθώ πως τεχνικός προτείνει force HDR σε SDR πηγή.

Serialakias

Senior Member
24 April 2017
478
Δεν με νοιάζουν αυτά (προτιμώ τις εφαρμογές της TV που είναι και πιο εύκολα προσβάσιμες) και ούτε το Vodafone TV με νοιάζει. Εγώ ήθελα να χρησιμοποιήσω το μποξάκι σαν media player για το Kodi, διότι της EON που έχω τώρα είναι αρκετά αδύναμο και κολλάει όταν παίζω πολύ βαριά αρχεία (4Κ με HDR και Atmos).
Σε λίγες δοκιμές που έκανα στης Vodafone, είδα ότι τα πηγαίνει καλύτερα, αλλά τι να το κάνω όταν η εικόνα δεν βλέπεται;

yiannisav

Senior Member
14 June 2019
371
Να ρωτησω κατι γιατι εχω χασει επεισοδια. Το τελευταιο μποξακι ειναι android; επισης δουλευει ασυρματα ή θελει καποια παρεμβαση;

Να ρωτησω κατι γιατι εχω χασει επεισοδια. Το τελευταιο μποξακι ειναι android; επισης δουλευει ασυρματα ή θελει καποια παρεμβαση;
Android ειναι και δουλευει ασυρματα χωριϛ να χρειαζεται να κανειϛ κατι.

• Like
Reactions: yiannisav

yiannisav

Senior Member
14 June 2019
371
Android ειναι και δουλευει ασυρματα χωριϛ να χρειαζεται να κανειϛ κατι.
Παιρνει εφαρμογες αλλες γενικα; netflix, cosmote κτλ; ειναι καλος; επισης ταινιες της warner πχ dune 2 τις δινει δωρεαν ή επι πληρωμη;

• Like
Reactions: panbet
Παιρνει εφαρμογες αλλες γενικα; netflix, cosmote κτλ; ειναι καλος; επισης ταινιες της warner πχ dune 2 τις δινει δωρεαν ή επι πληρωμη;
Παιρνει ολεϛ τιϛ εφαρμογεϛ απο το playstore του google tv. Μαλιστα το netflix το εχει προεγκατεστημενο. Τον χρησιμοποιω για kodi και καποιεϛ σειρεϛ hbo, viasat. Γρηγοροϛ ειναι αλλα η εικονα του σε περιβαλλον νοdafone tv οποτε και στα γραμμικα καναλια και στα vod εναι μετρια. Netflix δεν εχω και disney plus βλεπω μεσω εφαρμογων τηλεορασηϛ και ταμπλετ. Για τιϛ ταινιεϛ τηϛ Warner δεν το εχω ψαξει.
edit το κοιταξα το Dune part two και αλλεϛ premium ταινιεϛ ειναι προϛ ενοικιαση με τιμεϛ απο περιπου 2 εωϛ περιπου 4€

Last edited:
  • Like
Reactions: yiannisav

Serialakias

Senior Member
24 April 2017
478
Αν εξαιρέσεις ότι δεν υποστηρίζει HDR (άσχετα αν υπάρχει σαν επιλογή στις ρυθμίσεις). και ότι τα χρώματα δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα, τότε ναι είναι καλός για να παίζεις Spotify και να βλέπεις παλιές ασπρόμαυρες ελληνικές ταινίες.

Mountain

New member
5 March 2011
75
2 ερωτήσεις ως προς το Vodafone TV:
1) Η συνδρομή των 9,90 σου δίνει τη δυνατότητα να δεις Disney+ σαν να είχες ανεξάρτητη συνδρομή Disney +; Δηλ. μπορείς να δεις σε 4Κ, μέσω όποιας συσκευής θέλεις (όχι μόνο Vodafone box) κλπ.;
2) Η παραπάνω συνδρομή για πόσο χρόνο σε δεσμεύει. 12 ή 24 μήνες;

angelalex

AVClub Addicted Member
24 December 2018
1,868
Αθήνα
1) Η συνδρομή των 9,90 σου δίνει τη δυνατότητα να δεις Disney+ σαν να είχες ανεξάρτητη συνδρομή Disney +; Δηλ. μπορείς να δεις σε 4Κ, μέσω όποιας συσκευής θέλεις (όχι μόνο Vodafone box) κλπ.;
1. Ναι μπορείς κανονικά μέσω οποίας συσκευής θες το Disney+
2. Εμένα με είχαν δεσμεύσει 24 μήνες

• Like
Reactions: Mountain
1. Ναι μπορειϛ κανονικα να δειϛ απο οποια συσκευη θελειϛ.
2. Υπαρχουν και οι δυο επιλογεϛ απλα στο 12μηνο πληρωνειϛ 12,50 λογω διπληϛ δοσηϛ για το μποξακι 5 αντι 2,50.

• Like
Reactions: Mountain

vabiris

New member
8 February 2016
72
Το tv box με android δείχνει κ τα ελεύθερα κανάλια της τηλεόρασης? Αν ναι εχει είσοδο κεραίας ή μέσω ίντερνετ?

Sent from my SM-A546B using Tapatalk

Serialakias

Senior Member
24 April 2017
478
Συνεχίζοντας το θέμα της ποιότητας της εικόνας του box της Vodafone.

Είχε αναφερθεί και πιο παλιά νομίζω, αλλά η συμπεριφορά είναι η εξής:
1) Αν βάλεις την έξοδο σε UHD, τότε έχεις ξεβγαλμένα χρώματα και το HDR δεν δουλεύει.
2) Αν βάλεις την έξοδο σε 1080, τότε τα χρώματα στρώνουν και το HDR δουλεύει.
3) Το auto, αν έχεις UHD τηλεόραση, στο γυρνάει αυτόματα στην περίπτωση (1).

Η επιλογή (2) λοιπόν απότελεί μία μέση λύση, μέχρι να δοθεί (θεωρητικά) κάποιο update που να φτιάχνει το θέμα με το UHD. Τώρα βέβαια σε μία UHD τηλεόραση να βλέπεις UHD HDR περιεχόμενο αλλά σε ανάλυση 1080, δεν ξέρω τι αλλοιώσεις θα έχει στην εικόνα.

vabiris

New member
8 February 2016
72
Παιδιά ερώτηση, σας τυχαίνει να κολλάνε τα κανάλια στο android tv box? Μου το κάνει συνεχώς στα παιδικά κανάλια. Βγάζει σφάλμα αναπαραγωγής
Δεν πρόλαβα να το δοκιμάσω σε όλα τα κανάλια διότι σήμερα πήρα το Vodafone tv3.

Mike2010

Established Member
2 November 2021
161
Χίος
Μπορεί κάποιος να στείλει φωτογραφίες από το box. Τομενού του και κάποια φωτογραφία από live κανάλι γιατί ενδιαφέρομαι ευχαριστώ

• Like
Reactions: angelalex

vabiris

New member
8 February 2016
72
Παιδιά ερώτηση, σας τυχαίνει να κολλάνε τα κανάλια στο android tv box? Μου το κάνει συνεχώς στα παιδικά κανάλια. Βγάζει σφάλμα αναπαραγωγής
Δεν πρόλαβα να το δοκιμάσω σε όλα τα κανάλια διότι σήμερα πήρα το Vodafone tv3.

Τελικά το κάνει σε όλα τα συνδρομητικά κανάλια μέσω ίντερνετ. Στα κανάλια της digea δεν το κάνει. Βγάζει μήνυμα σφάλμα αναπαραγωγής με κωδικό sav 1836. Έχω δοκιμάσει σύνδεση στο ρούτερ (100 άρα γραμμή έχω) και με Ethernet και με WiFi δυστυχώς δεν βρίσκω λύση. Στα σφάλματα στη σελίδα της υποστήριξης Vodafone δεν υπάρχει αυτός ο κωδικός.
Κάθε βοήθεια δεκτή. Με το ίντερνετ δεν έχω προβλήματα βλέπω κανονικά Disney+, YouTube κλπ χωρίς διακοπές.

Mike2010

Established Member
2 November 2021
161
Χίος
Να ρωτήσω κάτι ή συνδρομή 9.90 με το Disney + χρειάζεται box όπως βλέπω θέλει και 2.5€ το μήνα? Δηλαδή 12.40€ το μήνα??