Was...25/5..Orpheus Audio....D Day!!

Και δύο λόγια από εμένα.

Εγώ ήμουν από τους 1ους που έφτασα στις 11.30 κ έμεινα μέχρι το διάλειμμα για την αλλαγή από Burmester σε Einstein λόγω μη περαιτέρου διαθέσιμου χρόνου, περίπου 2 ώρες δλδ.
Κατ'εμέ, το σύστημα που ακούσαμε έφτασε ταβάνι σε ότι αφορά την ακουστική αναπαραγωγή, καθώς ο χώρος δεν είναι φροντισμένος 100% με τόσα ηχεία να είναι στον χώρο κ μηχανήματα γύρω γύρω. Τα ηχεία "κοιτούσαν" τον καναπέ στο κέντρο του χώρου κ είχαν ρυθμιστεί μόνο για εκείνο το σημείο, απόλυτα λογικό άλλωστε, κάτι που τονίσθηκε κιόλας στην αρχή της ακρόασης. Ακούσαμε ένα σύστημα των 200.000+ ευρώ με την ακουστική αναπαραγωγή να είναι λεπτομερέστατη, πλήρης, να καλύπτει όλο το φάσμα των συχνοτήτων με αστείρευτη δύναμη.....μία λέξη μου έρχεται στο μυαλό : ομοιογένεια :worshippy:

Δεν μπορώ να έχω άποψη για το 2ο σύστημα που έπαιξε, αλλά κ το 1ο μου έκανε! :ernaehrung004:

υγ: Χάρηκα που είδα φίλους κ που γνώρισα κ άλλους.
υγ2: Ευχαριστούμε πολύ το κατάστημα Ορφέας για την άλλη μία φορά άριστη οργάνωση κ υποδοχή που μας έκανε! :SFGSFGSF:

Εντυπωσιακό...

Η οντότητα του σόλο στο take five?...Με τι ηχεία έχεις συνηθίσει να το ακούς, και σου έλλειψε βρε Γιώργο?

Με τα δικά μου βέβαια (Leema Acoustics Xeta) αλλά κ με άλλα, όπου έχω καταφέρει να κάνω ακροάσεις.
Φαίνεται περίεργο το ξέρω, αλλά τι να πω...

Βέβαια το σχόλιό μου δε "δείχνει" τα ηχεία, αλλά το υπόλοιπο σύστημα από πίσω...
Δεν έχει σχέση το σύστημά μου με το σύστημα που ακούγαμε στον Ορφέα. Το δικό μου είναι πολύ υποδεέστερο.
Θεωρώ όμως ότι είναι πάρα πολύ ισορροπημένο.
Το ότι μου έλλειπαν πράγματα από αυτό που ξέρω να ακούω με παραξένεψε κι εμένα.
Να έχω τόσο μεγάλη παραμόρφωση ή αντήχηση σπίτι που να ακούω τα ντράμς καραμπινάτα κ στον Ορφέα να τα ψάχνω? Τι να σου πω..

Μια δεύτερη ακρόαση θα μας πείσει! (Αλλά πότε να την κάνουμε) :)

Τεσπα, για να μην αδικήσω τόσο πολύ το σύστημα που ακούσαμε, βάλτε μια παράμετρο ανθρώπινου λάθους στο συγκεκριμένο σχόλιο και πάμε παρακάτω.

.....................................
Το ότι μου έλλειπαν πράγματα από αυτό που ξέρω να ακούω με παραξένεψε κι εμένα.
Να έχω τόσο μεγάλη παραμόρφωση ή αντήχηση σπίτι που να ακούω τα ντράμς καραμπινάτα κ στον Ορφέα να τα ψάχνω? Τι να σου πω..
..................................
@economo
-Ισχύει το σχόλιο που έγραψα πιο πάνω σχετικά με τις ηχογραφήσεις. Αποκαλύπτονται ατέλειες που δεν τις προσέχαμε προηγουμένως και τις αποδίδουμε στα μηχανήματα, ενώ δεν είναι έτσι.

-Παρέλειψα να αναφέρω πιο πάνω, ότι πολλές από τις ακροάσεις έγιναν από δισκάκια CD που είχαν γραφεί/αντιγραφτεί (για λόγους ευκολίας υποθέτω) με υπολογιστή. Δεν ήταν δηλαδή τα κανονικά εμπορικά δισκάκια. Η διαδικασία της εγγραφής με υπολογιστή, αν δε γίνει σωστά και πολύ προσεκτικά, μπορεί να οδηγήσει σε ανεπαίσθητες διαφορές (αύξηση του jitter) που γίνονται όμως αισθητές σε τόσο αναλυτικά συστήματα. Είναι κρίμα τελικά που δεν έγινε δυνατό να ακούσουμε ψηφιακά αρχεία και αρχεία υψηλής ανάλυσης, όπου θα μπορούσαμε να είμαστε και πιο σίγουροι.

-Για το περίφημο και πασίγνωστο "Take Five" στο οποίο αναφέρεσαι υπάρχει ένα ζήτημα: Πως ακούγεται και προπαντός πως ακούγεται, όταν αναπαράγεται σωστά; (Όπως και όλες οι ηχογραφήσεις, άλλωστε). Για μένα ήταν σωστό κατά την ακρόαση.

Για να γίνω κατανοητός, θα σου διηγηθώ μία ιστορία:
Όταν επρόκειτο να διαλέξω ενεργά Monitor ηχεία για το Desktop σύστημα γραφείου, είχα πάει στο Νάκα. Η τελική επιλογή έγινε ανάμεσα στα ηχεία της Yamaha και της EMU. Χρησιμοποίησα στις ακροάσεις ακριβώς το ίδιο δισκάκι του Dave Brubeck "Take Five". Λοιπόν, τα ηχεία της Yamaha απέδιδαν την ηχογράφηση με εξαιρετικά εκτεταμένη στερεοφωνική εικόνα με πολύ μεγάλο βάθος, εντυπωσιακά. Και η ντραμς -ειδικά τα πιατίνια- όπως τα λες: καραμπινάτη. Μου φάνηκαν ωστόσο πως είχαν πρίμα τονισμένα περισσότερο από το φυσιολογικό και τελικά προτίμησα τα EMU, που εκ πρώτης όψεως είχαν στενότερη στερεοφωνική εικόνα, πιο πραγματική όμως.

Τελικά αποδείχτηκε πως είχα δίκιο στην επιλογή μου. Τα ηχεία της Yamaha ήταν προβολικά. Κι' αυτό αποδεικνυόταν κι' από τις καμπύλες απόκρισης τους.

Που θέλω να καταλήξω; Σ' αυτές τις κατηγορίες, όπου όλα κρίνονται από πολύ μικρές λεπτομέρειες, είναι πολύ εύκολο να μπερδευτεί κανείς. Μόνο η μακρόχρονη ακρόαση και μάλιστα στο χώρο μας οδηγεί σε πλήρη εκτίμηση.

Και δε θα δυσκολευόμουν καθόλου να ζήσω με τα Wilson! :laugh:

@economo
-Ισχύει το σχόλιο που έγραψα πιο πάνω σχετικά με τις ηχογραφήσεις. Αποκαλύπτονται ατέλειες που δεν τις προσέχαμε προηγουμένως και τις αποδίδουμε στα μηχανήματα, ενώ δεν είναι έτσι.

-Παρέλειψα να αναφέρω πιο πάνω, ότι πολλές από τις ακροάσεις έγιναν από δισκάκια CD που είχαν γραφεί/αντιγραφτεί (για λόγους ευκολίας υποθέτω) με υπολογιστή. Δεν ήταν δηλαδή τα κανονικά εμπορικά δισκάκια. Η διαδικασία της εγγραφής με υπολογιστή, αν δε γίνει σωστά και πολύ προσεκτικά, μπορεί να οδηγήσει σε ανεπαίσθητες διαφορές (αύξηση του jitter) που γίνονται όμως αισθητές σε τόσο αναλυτικά συστήματα. Είναι κρίμα τελικά που δεν έγινε δυνατό να ακούσουμε ψηφιακά αρχεία και αρχεία υψηλής ανάλυσης, όπου θα μπορούσαμε να είμαστε και πιο σίγουροι.

-Για το περίφημο και πασίγνωστο "Take Five" στο οποίο αναφέρεσαι υπάρχει ένα ζήτημα: Πως ακούγεται και προπαντός πως ακούγεται, όταν αναπαράγεται σωστά; (Όπως και όλες οι ηχογραφήσεις, άλλωστε). Για μένα ήταν σωστό κατά την ακρόαση.

Για να γίνω κατανοητός, θα σου διηγηθώ μία ιστορία:
Όταν επρόκειτο να διαλέξω ενεργά Monitor ηχεία για το Desktop σύστημα γραφείου, είχα πάει στο Νάκα. Η τελική επιλογή έγινε ανάμεσα στα ηχεία της Yamaha και της EMU. Χρησιμοποίησα στις ακροάσεις ακριβώς το ίδιο δισκάκι του Dave Brubeck "Take Five". Λοιπόν, τα ηχεία της Yamaha απέδιδαν την ηχογράφηση με εξαιρετικά εκτεταμένη στερεοφωνική εικόνα με πολύ μεγάλο βάθος, εντυπωσιακά. Και η ντραμς -ειδικά τα πιατίνια- όπως τα λες: καραμπινάτη. Μου φάνηκαν ωστόσο πως είχαν πρίμα τονισμένα περισσότερο από το φυσιολογικό και τελικά προτίμησα τα EMU, που εκ πρώτης όψεως είχαν στενότερη στερεοφωνική εικόνα, πιο πραγματική όμως.

Τελικά αποδείχτηκε πως είχα δίκιο στην επιλογή μου. Τα ηχεία της Yamaha ήταν προβολικά. Κι' αυτό αποδεικνυόταν κι' από τις καμπύλες απόκρισης τους.

Που θέλω να καταλήξω; Σ' αυτές τις κατηγορίες, όπου όλα κρίνονται από πολύ μικρές λεπτομέρειες, είναι πολύ εύκολο να μπερδευτεί κανείς. Μόνο η μακρόχρονη ακρόαση και μάλιστα στο χώρο μας οδηγεί σε πλήρη εκτίμηση.

Και δε θα δυσκολευόμουν καθόλου να ζήσω με τα Wilson! :laugh:

...πρέπει να οργανώσω μια ακρόαση σπίτι μου, για να δεις πόσο σωστά παίζει το σύστημα!!... :ernaehrung004:

Καλά τα λες (πάντα) Μιχάλη.
Αναλυτικά κ διεξοδικά.
Με αφορμή πάντως το θέμα που ανέδειξα (με τα ντράμς του take five στην εν λόγω ακρόαση), σκεφτόμουν τα εξής (και επειδή παιδεύομαι συνήθως να γράψω την άποψή μου κ την ξανασκέφτομαι 100 φορές για να μην αδικήσω κανέναν...):

Έγραψα ειλικρινά μια άποψη. Κάπως αιρετική ας πούμε, για το εν λόγω σύστημα.
(Αντίστοιχα αιρετική βέβαια ήταν κ η "σκληράδα" του συστήματος, την οποία ακούσαμε πολλοί κ από CD και από Βινύλιο κ η οποία πρέπει να οφειλόταν στις 2-3 ηχογραφήσεις που επιλέξαμε να ακούσουμε τυχαία εκείνη τη χρονική στιγμή)

Καθώς δεν ήμουν μόνος (ευτυχώς), αλλά είμασταν ακόμα 10 άτομα παρέα, θα είχε ενδιαφέρον να ακουστεί κ η γνώμη μερικών ακόμα για το take five.
Να πω προκαταβολικά, ότι δεν θα παρεξηγηθώ ποτέ αν κάποιος έχει διαφορετική άποψη από εμένα, ίσα ίσα μια ειλικρινής συζήτηση σχετικά με τις ακροάσεις αυτές που κάνουμε, έχει μεγάλο ενδιαφέρον για το πως αντιλαμβάνεται ο καθένας μας την ποιότητα κ τις διαφορές της κάθε αναπαραγωγής μιας ηχογράφησης.

Δεν έχει σημασία αν ακούμε ένα σύστημα 100.000 ή ένα σύστημα 10.000 (γιατί συνήθως "θεοποιείται" το ακριβό κ γράφουμε πιο εύκολα για ψεγάδια στο "φτηνό"), σημασία έχει να ανταλλάξουμε απόψεις ειλικρινά κ να δούμε επί συγκεκριμένων γνωστών κομματιών, τι εντόπισε καθένας μας κατά την ακρόαση.
Επίσης, κατά τη γνώμη μου, δε χρειάζεται ο στόχος της κουβέντας να είναι ποιός ακούει καλύτερα από ποιόν, ούτε τι είναι το πιο σωστό.

Εμένα μου αρκεί να γίνει μια συζήτηση, όπου εγώ θα λέω π.χ. "το σόλο ντράμς στο σύστημά μου, ακούγεται πιο ζωντανό, πιο επιβλητικό, πιο πλαστικό" και ο χ φίλος να γράψει ότι προτιμάει π.χ. την πιο ήπια αναπαραγωγή ως λιγότερο κουραστική ή πιο σωστή/πραγματική ή ότι δε βρήκε καμμιά διαφορά στην απόδοση κ μια χαρά του ακούστηκε ή ότι του φάνηκε καλύτερο το αποτέλεσμα overall κ ήταν πλήρως ικανοποιημένος από αυτό.

Θέλω να πω εντέλει, ας γράφουμε ο καθένας τι άκουσε ή τι νομίζει ότι άκουσε χωρίς ενδοιασμούς.
Καλοπροαίρετα οι υπόλοιποι φίλοι μπορούν να τοποθετηθούν επί των σχολιων κ μια άκρη θα βρεθεί, δεν μπορεί!
Ακόμα κι αν αυτή αναδείξει ιδιαίτερες προτιμήσεις στην αναπαραγωγή, από μέρος του ακροατηρίου!

Υ.Γ. Είναι πραγματικά δύσκολο να είσαι fair πάντως με μια γνωριμία ενός συστήματος για λίγη ώρα, ακούγοντας από διάφορες θέσεις, διάφορα κομμάτια.
Σκεφτόμενος πάλι την ακρόαση του Σαββάτου, αντιλαμβάνομαι ότι ίσως αυτό που μου "έφταιγε", να ήταν τελικά οι προβληματικές ηχογραφήσεις κ όχι το σύστημα...
Από δικά μου CD, άκουσα μόνο το take five (original CD) με τα Burmester, ενώ τα υπόλοιπα γνώριμα σε μένα κομμάτια, τα βάλαμε με τους λαμπάτους ενισχυτές, που κατά κοινή ομολογία δεν ήταν πλήρεις... Ούφ!

Last edited:
Kατ' αρχάς δεν είναι αμαρτία να μην σου αρέσει κάποιο σύστημα (ή να σου φαίνεται κάπως) όποιο και να είναι αυτό.

Δεύτερον δεν ήμουν παρών για να έχω άποψη επί του συστήματος στον Ορφέα (αν και υποψιάζομαι οτί ευτυχώς που δεν ήρθα γιατί θα ερωτευόμουν μάταια..)Φίλε economo παρατηρώ μία έμμεση επιμονή να "βγεί κάποια άκρη".

Δεν καταλαβαίνω σε τι θα ωφελούσε η συζήτηση επί του τρόπου που αρέσει στον καθένα να ακούει. Άκουσες κάτι διαφορετικό απ'ο αυτό που έχεις συνηθίσει και που από ότι κατάλαβα σε χάλασε κάποια στιγμή και έτσι γέμισες απορία.Είναι απόλυτα φυσιολογικό κάποιες φορές σε αναλυτικά και υπέρ-διάφανα και εκτεταμένα συστήματα η στεγνή πραγματικότητα να μας απογοητεύει σε σχέση με αυτό που θα περιμέναμε ή που έχουμε συνηθίσει και θεωρούμε σωστό. Μάλιστα σε Vintage ηχογραφήσεις ακόμα και θρυλικές στην εποχή τους η απογοήτευση μπορεί να είναι πιό μεγάλη λόγω του ψυχολογικού παράγοντα (που άλλα περιμένει το μυαλό) αφού ξεγυμνόνωνται οι περιορισμοί στην τεχνολογία της εποχής.

Θα διαφωνήσω μαζί σου στο θέμα της αξιολόγησης των συστημάτων. Αυστηροί είμαστε στο πανάκριβο σύστημα το οποίο "ξεπουπουλιάζουμε" κάτι φυσιολογικό αφού μας δίνει αυτήν την δυνατότητα ενώ συγχωρούμε το πιό οικονομικό το οποίο δικαιούται να έχει και ψεγάδια τα οποία σε περιπτώσεις μπορεί να βολεύουν κιόλας καθιστώντας πιό ευχάριστες ηχογραφήσεις που όλοι αγαπάμε.Μάλιστα υπάρχουν χομπίστες που τους κουράζει όλη αυτή η αφοπλιστική αληθοφάνεια και ειλικρίνεια των πολύ διάφανων αναλυτικών και εκτεταμένων συστημάτων και τα πουλάνε όλα για να επιστρέψουν σε κάτι πιό προσγειωμένο το οποίο τους επιτρέπει να απολαμβάνουν όπως θέλουν αυτοί την μουσική που τους αρέσει. Είδικά αν ακούνει μόνο παλιά ρόκ-τζάζ ίσως και θα ήταν και καλύτερα έτσι.

Όλα είναι θέμα επιλογών και προσωπικού γούστου και θεμελιώδη ρόλο παίζει να ξέρει κανείς τι ακούει και κατ' επέκταση τι θέλει για να νιώσει άνετα με αυτό που έχει ή να κάνει τις αλλαγές προς την κατεύθυνση που θα τον ικανοποιήσει.Αυτό γίνεται δυνατόν με την πείρα που αποκτιέται με τα χρόνια και τις ακροάσεις του δικού μας αλλά και όσο το δυνατόν άλλων συστημάτων και φυσικά με την ανταλλαγή απόψεων. -bye-

Last edited:
Πρέπει να λαμβάνουμε πάντα υπόψιν, ότι οι πολυπληθείς ακροάσεις δεν είναι και οι ιδανικές για κρίσεις αφού δεν έχουν όλοι την δυνατότητα- ευκαιρία να βρίσκονται στο sweet spot. Ακόμα πρέπει να λάβουμε υπόψιν ότι η ακρόαση έλαβε χώρο σε ένα δωμάτιο γεμάτο ηχεία που λειτουργούν σαν παθητικοί ακτινοβολητές.

Στην ακρόαση ενός συστήματος υπάρχουν πολύ παράγοντες εν τέλει που καθορίζουν το τελικό αποτέλεσμα κάτι που έχει συζητηθεί πολλάκις σε άλλα νήματα εντός του φόρουμ και δεν πρόκειται να αναλωθώ σε αυτά. Πιστεύω πως ο σκοπός της ακρόασεις ήταν η γνωριμία με το προϊόν και η ευκαιρία να το ακούσουμε από κοντά όλοι μας. Ευκαιρία πολύ καλή, αν αναλογιστούμε ότι πρόκειται για ένα σύστημα που το 95% από εμάς δεν έχουμε την δυνατότητα να αποκτήσουμε, αλλά και να μπορούσαμε θα έπρεπε να το τοποθετήσουμε και στον ανάλογο χώρο....

Η όλη συζήτηση πραγματικά με έχει βάλει σε σκέψεις και τελικά λέω να επισκεφθώ κι εγώ μία ημέρα τον Ορφέα για να δω (ακούσω) κι εγώ αυτά τα ηχεία που γίνεται τόσος ντόρος.

Έχω ακούσει πολλές φορές στο παρελθόν Wilson Audio και συγκεκριμένα τα Maxx2 και sophia. Από τα δύο το Sophia πραγματικά μου έχει μείνει αξέχαστο και μάλιστα περισσότερο από το Maxx2 το οποίο ποτέ δεν άκουσα σε μεγάλο χώρο όπου θα ξεδίπλωνε τις αρετές του... Tο ίδιο νομίζω, και λέω νομίζω γιατί δεν το έχω ακούσει, θα ισχύει και για το Alexia.

Kατ' αρχάς δεν είναι αμαρτία να μην σου αρέσει κάποιο σύστημα (ή να σου φαίνεται κάπως) όποιο και να είναι αυτό.

Δεύτερον δεν ήμουν παρών για να έχω άποψη επί του συστήματος στον Ορφέα (αν και υποψιάζομαι οτί ευτυχώς που δεν ήρθα γιατί θα ερωτευόμουν μάταια..)Φίλε economo παρατηρώ μία έμμεση επιμονή να "βγεί κάποια άκρη".

Δεν καταλαβαίνω σε τι θα ωφελούσε η συζήτηση επί του τρόπου που αρέσει στον καθένα να ακούει. Άκουσες κάτι διαφορετικό απ'ο αυτό που έχεις συνηθίσει και που από ότι κατάλαβα σε χάλασε κάποια στιγμή και έτσι γέμισες απορία.Είναι απόλυτα φυσιολογικό κάποιες φορές σε αναλυτικά και υπέρ-διάφανα και εκτεταμένα συστήματα η στεγνή πραγματικότητα να μας απογοητεύει σε σχέση με αυτό που θα περιμέναμε ή που έχουμε συνηθίσει και θεωρούμε σωστό. Μάλιστα σε Vintage ηχογραφήσεις ακόμα και θρυλικές στην εποχή τους η απογοήτευση μπορεί να είναι πιό μεγάλη λόγω του ψυχολογικού παράγοντα (που άλλα περιμένει το μυαλό) αφού ξεγυμνόνωνται οι περιορισμοί στην τεχνολογία της εποχής.

Θα διαφωνήσω μαζί σου στο θέμα της αξιολόγησης των συστημάτων. Αυστηροί είμαστε στο πανάκριβο σύστημα το οποίο "ξεπουπουλιάζουμε" κάτι φυσιολογικό αφού μας δίνει αυτήν την δυνατότητα ενώ συγχωρούμε το πιό οικονομικό το οποίο δικαιούται να έχει και ψεγάδια τα οποία σε περιπτώσεις μπορεί να βολεύουν κιόλας καθιστώντας πιό ευχάριστες ηχογραφήσεις που όλοι αγαπάμε.Μάλιστα υπάρχουν χομπίστες που τους κουράζει όλη αυτή η αφοπλιστική αληθοφάνεια και ειλικρίνεια των πολύ διάφανων αναλυτικών και εκτεταμένων συστημάτων και τα πουλάνε όλα για να επιστρέψουν σε κάτι πιό προσγειωμένο το οποίο τους επιτρέπει να απολαμβάνουν όπως θέλουν αυτοί την μουσική που τους αρέσει. Είδικά αν ακούνει μόνο παλιά ρόκ-τζάζ ίσως και θα ήταν και καλύτερα έτσι.

Όλα είναι θέμα επιλογών και προσωπικού γούστου και θεμελιώδη ρόλο παίζει να ξέρει κανείς τι ακούει και κατ' επέκταση τι θέλει για να νιώσει άνετα με αυτό που έχει ή να κάνει τις αλλαγές προς την κατεύθυνση που θα τον ικανοποιήσει.Αυτό γίνεται δυνατόν με την πείρα που αποκτιέται με τα χρόνια και τις ακροάσεις του δικού μας αλλά και όσο το δυνατόν άλλων συστημάτων και φυσικά με την ανταλλαγή απόψεων. -bye-

+1000

.....

Φίλε economo παρατηρώ μία έμμεση επιμονή να "βγεί κάποια άκρη".

Συμφωνώ σε γενικές γραμμές με αυτά που γράφεις (και εξαίρεσα τα κομμάτια αυτά από το Post σου, για να εστιάσω στα υπόλοιπα :))

Είναι δύσκολο μέσω πληκτρολογίου να "παραδωθούν" αυτά που σκέφτομαι, όπως θα ήθελα...
Προσπαθώντας να εξηγήσω τι σκεφτόμουν, αυτό βγήκε σαν επιμονή να ξετρυπώσω κάτι.
Δεν πρόκειται για επιμονή, αλλά για πρόταση που προσπάθησα να τεκμηριώσω.
Γιατί εκτός από τη συμπεριφορά που περιγράφεις, δηλαδή το ξεψάχνισμα του ακριβού συστήματος κ η επιείκεια του φθηνού, υπάρχει και η αντίστροφη που περιέγραψα εγώ η οποία οδηγεί κάποιους εξ ημών, να μην γράφουν κάτι που τους έκανε αρνητική εντύπωση, για να μην εκθέσουν το ακριβό σύστημα ή εκτεθούν!

Απλά ήθελα να ζητήσω τη γνώμη των συνακροατών για το κομμάτι αυτό που ακούσαμε μαζί, εκτός του Μιχάλη που ήδη μου απάντησε.
Η απορία του Magellan, η δική σου γνώμη και του Panos_adgr, είναι σεβαστές, αλλά δεν είσασταν εκεί κ δεν ακούσατε το κομμάτι μαζί μας.
Άρα στην πράξη, δε γνωρίζετε για τι μιλάω, μπορείτε μόνο να το φανταστείτε! Έτσι δεν είναι?

Anyway, Forum είμαστε, ας γράψει ο καθένας ό,τι θέλει. :ernaehrung004:

Anyway, Forum είμαστε, ας γράψει ο καθένας ό,τι θέλει. :ernaehrung004:

καλα καρουλια εχει απο κατω? επειδη ειναι βαρυ για να τσουλαει?

αισθητικα με χαλαει

Έχω ακούσει πολλές φορές στο παρελθόν Wilson Audio και συγκεκριμένα τα Maxx2 και sophia. Από τα δύο το Sophia πραγματικά μου έχει μείνει αξέχαστο και μάλιστα περισσότερο από το Maxx2 το οποίο ποτέ δεν άκουσα σε μεγάλο χώρο όπου θα ξεδίπλωνε τις αρετές του... Tο ίδιο νομίζω, και λέω νομίζω γιατί δεν το έχω ακούσει, θα ισχύει και για το Alexia.

...παράδειγμα: Γιατί και του Πάνου, του άρεσε πιο πολύ το Sophia από το Maxx2? (Κι εμένα μου άρεσε περισσότερο το Sophia στον Ορφέα, που έπαιξε με άλλο υποδεέστερο χρηματικά εξοπλισμό)
Φταίει το σύστημα πίσω από το ηχείο? Είναι θέμα ματσαρίσματος?
Φταίει ο χώρος (δηλ πριμοδοτείται το μικρό μοντέλο λόγω μικρού χώρου)?
Φταίει το μουσικό πρόγραμμα που ακούσαμε?

Προσωπικά θεωρώ ότι τέτοιες τεκμηριωμένες κουβέντες έχουν ενδιαφέρον για να βγάλουμε καμμιά άκρη κ εμείς, αλλά κ οι υπόλοιποι που διαβάζουν (όσο αυτό είναι δυνατό).
Και όλοι μπορούμε να απαντήσουμε στις ερωτήσεις αυτές θεωρητικά.
Το θέμα είναι να απαντήσουν όσοι έχουν κοινή εμπειρία ή να περιγράψουν τις συνθήκες της δικής τους εμπειρίας, όσοι είχαν τέτοια.

Προσπαθώ δηλαδή να εκμεταλλευτώ κοινές ακροάσεις, ώστε να συζητηθούν κοινές εμπειρίες ή να βάλω στο τραπέζι κοινες πεποιθήσεις για να τις συζητήσουμε...

Νομίζω ότι έτσι υπάρχει πραγματική αξία στην κουβέντα.

καλα καρουλια εχει απο κατω? επειδη ειναι βαρυ για να τσουλαει?

αισθητικα με χαλαει

:) Δεν ξέρω αν το έγραψες για να με πειράξεις, αλλά συμφωνώ!

Εδώ σκοτωνόμαστε να βρούμε τα κατάλληλα αποσβεστικά ποδαράκια, κι αυτοί κυκλοφορούν τα δεκάδες χιλιάρικα με ροδάκια φορείου!!! χα χα χα

Κάπου στις φώτος του Magellan, νομίζω ότι είδα κ σετ με ακίδες. Και το Alexia που ακούσαμε νομίζω ότι δεν είχε ρόδες.
Ίσως βάζουν τα ροδάκια ώστε να διευκολυνθεί η τοποθέτηση στο χώρο κ μετά να σου δίνουν κ τις ακίδες για την τελική τοποθέτηση.

Είναι περίεργοι πάντως αυτοί οι Αμερικάνοι...
Μου θύμισες κάτι ακριβά καλώδια Αμερικάνικα με ακροδέκτες που έμοιαζαν με τοστιέρας!!!

:) Δεν ξέρω αν το έγραψες για να με πειράξεις, αλλά συμφωνώ!

Εδώ σκοτωνόμαστε να βρούμε τα κατάλληλα αποσβεστικά ποδαράκια, κι αυτοί κυκλοφορούν τα δεκάδες χιλιάρικα με ροδάκια φορείου!!! χα χα χα

Κάπου στις φώτος του Magellan, νομίζω ότι είδα κ σετ με ακίδες. Και το Alexia που ακούσαμε νομίζω ότι δεν είχε ρόδες.
Ίσως βάζουν τα ροδάκια ώστε να διευκολυνθεί η τοποθέτηση στο χώρο κ μετά να σου δίνουν κ τις ακίδες για την τελική τοποθέτηση.

Είναι περίεργοι πάντως αυτοί οι Αμερικάνοι...
Μου θύμισες κάτι ακριβά καλώδια Αμερικάνικα με ακροδέκτες που έμοιαζαν με τοστιέρας!!!

οχι δεν ηθελα να σε πειραξω.

ειναι πραγματικη απορια αν και ακουγεται αστεια μετα τις φωτο που ειδα να πατανε σε ροδακια. υπεθεσα οτι απο το πολυ βαρος οι ακιδες θα ειναι αχρηστες αλλα μαλλον ακυρο. πατανε σε ακιδες που σε ξυλινο δαπεδο θα βουλιαξουν κατι σαν πακτωση. η οριζοντιωση πως γινεται αραγε?

Πολύ σεντόνι έπεσε,
το θέμα είναι οτι εχουμε ενα σιντι που το βαζουμε σε 2 διαφορετικα συστηματα,επειδη λοιπον κανεις δεν ξερει τι ειχε υποψιν του ο ηχοληπτης ετσι και κανεις δεν ξερει ποιο συστημα εφτασε πιο κοντα σε αυτη την αληθεια,αρα μπορουμε να μιλαμε μονο για προσωπικο γουστο.
Βεβαια υποθετουμε παντα το ακριβο αλλα ετσι ειναι η ζωη.
Εγω στο λιγο που τα ακουσα με τα burm. μου αρεσαν και δεν μου φανηκαν να ειναι σκληρα,βεβαια με τα σιντακια του Ορφεα το τονιζω αυτο.

Ελεος ρε παιδια!!! Τι αλλο θα διαβασω εδω! Τα ροδακια ειναι αναγκαια για την μεταφορα και τοποθετηση στην βελτιστη θεση, των 110 κιλων του βαρους του καθε ηχειου, και αφου αυτη βρεθει μπαινουν οι ακιδες, που αντεχουν μια χαρα(και ρυθμιζονται) και εχουν και πιατακια για τα ξυλινα πατωματα. οκ?

Η απορία του Magellan, η δική σου γνώμη και του Panos_adgr, είναι σεβαστές, αλλά δεν είσασταν εκεί κ δεν ακούσατε το κομμάτι μαζί μας.
Άρα στην πράξη, δε γνωρίζετε για τι μιλάω, μπορείτε μόνο να το φανταστείτε! Έτσι δεν είναι?

Εσύ δεν θέλεις να φανταστούμε, αλλά να τρελλαθούμε...
Καλά και άγια τα Leema αλλά μέχρι ενός σημείου..Και το λέω επειδή τα έχω ακούσει
αρκετές φορές και με διαφορετικά setup..

Αλλά δύο 3'' mid-bass δεν μπορώ να φανταστώ(εδώ κολλάει) πως απέδιδαν την "οντότητα των ντραμς" όπως γράφεις
σε σχέση με τα 8" και 10" woofer των Alexia..

Και όπως γράφεις επίσης, φόρουμ είμαστε, και οφείλουμε να είμαστε σοβαροί
γιατί μας διαβάζει κόσμος..Δεν μπορούμε να γράφουμε( και τελείως) παπάτζες.

Last edited:
Είναι δυνατόν ηχείο να είναι πάνω σε ροδάκια ; Οποιοδήποτε ηχείο όχι μόνο αυτό...

Φωτογραφία που ανέβασε νωρίτερα ο Magellan με τα ποδαράκια στήριξης του ηχείου :

attachment.php

Ελεος ρε παιδια!!! Τι αλλο θα διαβασω εδω! Τα ροδακια ειναι αναγκαια για την μεταφορα και τοποθετηση στην βελτιστη θεση, των 110 κιλων του βαρους του καθε ηχειου, και αφου αυτη βρεθει μπαινουν οι ακιδες, που αντεχουν μια χαρα(και ρυθμιζονται) και εχουν και πιατακια για τα ξυλινα πατωματα. οκ?

χωρις πλακα μπηκα στο σαιτ της εταιριας και ειδα φωτο οπως η παρακατω
wilson.jpg

μηπως τα καρουλια παραμενουν τελικα?