Was...25/5..Orpheus Audio....D Day!!

Μην κολαμε σε αυτο ρε παιδια αμα θες τα βαζεις και σε τελαρα,η εταιρεια παρεχει κανονικα ακιδες αυτο θα ελειπε πενηντα χιλιαδες ηχειο,εδω δινουν στου χιλιαρικου ακιδες.

Αν θες αφήνεις τα ροδάκια..Αν θες βάζεις τις ακίδες τους..Αν θες μπορείς να τα στηρίξεις
σε Finite Elemente, Stillpoints ή οτιδήποτε άλλο, όπως και οποιοδήποτε άλλο ηχείο.

χωρις πλακα μπηκα στο σαιτ της εταιριας και ειδα φωτο οπως η παρακατω
wilson.jpg

μηπως τα καρουλια παραμενουν τελικα?

Αν καποιος δεν τα βγαλει κακο δικο του, η εταιρια φταιει? Αυτη τα παρεχει στην συσκευασια παντως...

Εσύ δεν θέλεις να φανταστούμε, αλλά να τρελλαθούμε...
Καλά και άγια τα Leema αλλά μέχρι ενός σημείου..Και το λέω επειδή τα έχω ακούσει
αρκετές φορές και με διαφορετικά setup..

Αλλά δύο 3'' mid-bass δεν μπορώ να φανταστώ(εδώ κολλάει) πως απέδιδαν την "οντότητα των ντραμς" όπως γράφεις
σε σχέση με τα 8" και 10" woofer των Alexia..

Και όπως γράφεις επίσης, φόρουμ είμαστε, και οφείλουμε να είμαστε σοβαροί
γιατί μας διαβάζει κόσμος..Δεν μπορούμε να γράφουμε( και τελείως) παπάτζες.

Προσπάθησα να το πω και εγώ με πιο διακριτικό τρόπο, αλλά τελικά μάλλον δεν ήμουν επαρκής..

Σε μια κουβέντα λοιπον με τον Ανδρέα μας είπε ότι περα από τις ρόδες η wilson παρέχει και γρίλο για να τοποθετήσεις το ηχείο από τις ρόδες στις ακιδες αφου βρεις τη σωστή (τη δική σου) θεση.

...παράδειγμα: Γιατί και του Πάνου, του άρεσε πιο πολύ το Sophia από το Maxx2? (Κι εμένα μου άρεσε περισσότερο το Sophia στον Ορφέα, που έπαιξε με άλλο υποδεέστερο χρηματικά εξοπλισμό)
Φταίει το σύστημα πίσω από το ηχείο? Είναι θέμα ματσαρίσματος?
Φταίει ο χώρος (δηλ πριμοδοτείται το μικρό μοντέλο λόγω μικρού χώρου)?
Φταίει το μουσικό πρόγραμμα που ακούσαμε?

Προσωπικά θεωρώ ότι τέτοιες τεκμηριωμένες κουβέντες έχουν ενδιαφέρον για να βγάλουμε καμμιά άκρη κ εμείς, αλλά κ οι υπόλοιποι που διαβάζουν (όσο αυτό είναι δυνατό).
Και όλοι μπορούμε να απαντήσουμε στις ερωτήσεις αυτές θεωρητικά.
Το θέμα είναι να απαντήσουν όσοι έχουν κοινή εμπειρία ή να περιγράψουν τις συνθήκες της δικής τους εμπειρίας, όσοι είχαν τέτοια.

Προσπαθώ δηλαδή να εκμεταλλευτώ κοινές ακροάσεις, ώστε να συζητηθούν κοινές εμπειρίες ή να βάλω στο τραπέζι κοινες πεποιθήσεις για να τις συζητήσουμε...

Νομίζω ότι έτσι υπάρχει πραγματική αξία στην κουβέντα.

Φιλε economo η διατυπωση μου ηταν αρκετα σαφης. Δεν ανεφερα οτι τα maxx2 επαιζαν κακα αλλα οτι δεν μπορουσαν να ξεδιπλωσουν τις αρετες τους πληρως. Εκτος αυτου χρησιμποποιησες παρατηρησεις μου για μια περιπτωση πο δεν εχω εμπειρια δηλαδη τα alexia οπως και εσυ δεν εχεις γνωση για την εμπειρια των περιπτωσεων που ανεφερα. Αρα με το να χρησιμοποιεις τα λεγομενα μου σε μια τριτη περιπτωση μαλλον ειναι αδοκιμη.

Ειμαι 99% σιγουρος πως αν καποιος φερεγγυος ενδιαφερθει για αγορα τωνηχειων απο τον ορφεα θα του τα πανε σπιτι του με τα καρουλια για ακροαση και επιτοπου θα του περασουν και τις ακιδες. Μου φαινεται παραλογη η ολη συζητηση για τις ροδες σε 100 κιλα ηχειο σε χωρο αντιπροσωπου.

Απάντηση: Re: Was...25/5..Orpheus Audio....D Day!!

χωρις πλακα μπηκα στο σαιτ της εταιριας και ειδα φωτο οπως η παρακατω
wilson.jpg

μηπως τα καρουλια παραμενουν τελικα?

Εγώ πάντως θεωρώ τελείως λογική την δυνατότητα εύκολης μετακίνησης μέχρι να βρεθεί η τελική θέση που όπως όλοι ξέρουμε παίζει στον πόντο...
Και σε ηχεία πολλών κιλών είναι αναγκαίο,το ξέρω από πρώτο χέρι.
Και θεωρώ πολύ θετικό για την εταιρία το ότι το σκέφτηκε,μου λέει πως σέβεται τον πελάτη και σκέφτεται και μετά την πώληση.
Επίσης προσέχω το ξύλινο δάπεδο του συγκεκριμένου χώρου που είναι αψεγάδιαστο και φαντάζομαι πως παίζει κι αυτό το ρόλο του.

Σε μια κουβέντα λοιπον με τον Ανδρέα μας είπε ότι περα από τις ρόδες η wilson παρέχει και γρίλο για να τοποθετήσεις το ηχείο από τις ρόδες στις ακιδες αφου βρεις τη σωστή (τη δική σου) θεση.

Για τα Alexandria ναι...Παρέχει και τέσσερα γρυλάκια!

Μου φαινεται παραλογη η ολη συζητηση για τις ροδες σε 100 κιλα ηχειο σε χωρο αντιπροσωπου.

Μα εντελώς όμως!

ΥΓ: Στον Ορφέα δεν μπόρεσα να παρευρεθώ, κι ευχαριστώ όλους όσοι μας μετέφεραν λίγο απ' το κλίμα -ιδίως τον Κάπταιν για τις φωτογραφίες και τον Μιχάλη για την πολύ αναλυτική περιγραφή.

Για τα Alexandria ναι...Παρέχει και τέσσερα γρυλάκια!

Tι!! δηλαδή τον γερανό για να τα ανεβάσουμε στον τρίτο απο την βεράντα τον πληρώνουμε εμείς;....

ειναι μαλλον αδοκιμο να προσπαθουμε να εστιασουμε σε ενα ζευγαρι ηχεια και την ηχητικη τους ταυτοτητα οταν κανεις μας δεν γνωριζει τον αντιστοιχο χαρακτηρα των ενισχυτων, κεφαλης, βραχιωνα, καλωδιων κτλ στον συνδιασμο που τα ακουσαμε.

προσωπικα θα προτιμουσα να τα εχω ακουσει με αλλους ενισχυτες, πιο γνωριμους σε εμενα αλλα απο την στιγμη που οι διοργανωτες αποφασισαν οτι αυτος ειναι ενας αντιπροσωπευτικος συνδιασμος τα συμπερασματα στηριζονται σε αυτον. θα αναφερθω μονο στην εικονα που αποκομησα απο τον Burmester καθοτι οι λαμπες δεν ηταν επαρκεις για να προβαλουν τις δυνατοτητες δυναμικων και εκτασεις των ηχειων.

σαν συστημα λοιπον (με) εντυπωσιασε η εξαιρετικη εκταση στα χαμηλα συνοδευομενη απο ελενχο και διαυγεια, παρολη την μαλλον μετρια ακουστικη του χωρου. ευτυχως ειναι κατι που ευκολα μπορεις να αποδωσεις στον χωρο (και οχι στο ηχειο).

ενα δευτερο αξιοσημειωτο ειναι η ομοιογενεια του ηχοχρωματος απο τα χαμηλα μεχρι και τα μεσουψηλα. το αποδιδω στην επιλογη του Wilson για χρηση της ιδιας τεχνολογιας αναμεσα στις μοναδες. Σε αρκετα ηχεια κατ ακαιρους εχω ακουσει καλες εως εξαιρετικες μοναδες που ομως δεν αποτελουν συνολο. η καθεμια εχει διαφορετικη τεχνολογια και προβαλει τον δικο της χαρακτηρα. ακραιο παραδειγμα ειναι τα ηλεκτροστατικα με woofer μεμβρανης.

τριτο θετικο σημειο ειναι τα crossover που δεν εγιναν ποτε αντιληπτα παρολες τις πολλες μοναδες.

και ενα αρνητικο. ειχα ανεβασει παλιοτερα ενα νημα οπου ο Wilson εξηγουσε την προτιμηση του για τα tweeter μαλακου θολου σε σχεση με τα νεας γενιας μεταλικα. δεν περιμενα να το πω αλλα το συστημα ειχε μια σκληραδα στις ψηλες, και αυτο εγινε αισθητο και στα βινυλια και στα δισκακια. δεν νομιζω πως εχει να κανει με τις ηχογραφησεις αλλα ισως ουτε και με τα ηχεια. ισως να εχουν βαλει λιγο το χερακι τους τα ασημενια Nordost η να εχει να κανει με τους γερμανους. δεν μπορω να ειμαι σιγουρος για το που οφειλεται, μονο οτι το ακουσα.

Συγνωμη ρε παιδια αλλα ειδικα αυτο το συστημα μονο σκληρο δεν λεγεται. Αν καποιος εχει ακουσει ζωντανα, πνευστα, ειδικα τρομπετα και αλτο σαξοφωνο βιολι πιανο τοτε θα καταλαβει τι ειναι σκληραδα. Ειδικα με τα πνευστα. Δυστυχως εχει περασει οτι καλο ειναι το γλυκο αυτο που στρογγυλευει το λευκο το κανει κρεμ... Ομως ενα καλο συστημα πρεπει να δειχνει την κακη ηχογραφηση να την ξεμπροστιαζει. Αν οχι τοτε ειναι αυτο που λεμε οτι και να βαλεις μια απο τα ιδια θα ακουσεις.
Αυτο ομως που ακουσα και απο εκει και μετα ειπα δεν ξανασχολουμαι ειναι ενας που ειπε " πω πω και μονο απο την εμφανιση καταλαβαινει κανεις οτι τα burmester θα ξυνουν... πολυ γυαλαδα". Απο εκει και επειτα πειτε μου πως να παρω στα σοβαρα κατι τετοιυς τυπους που γραφουν και στο φορουμ και εχουν και αποψη...

Επισης μην αναρωτηθειτε γιατι ολο και λιγοτεροι αντιπροσωποι ασχολουνται με τα φορουμ. Τετοια διαβαζουν και τρελαινονται. Εδω μεχρι και τα ροδακια σχολιαστηκαν.

Συγνωμη ρε παιδια αλλα ειδικα αυτο το συστημα μονο σκληρο δεν λεγεται. Αν καποιος εχει ακουσει ζωντανα, πνευστα, ειδικα τρομπετα και αλτο σαξοφωνο βιολι πιανο τοτε θα καταλαβει τι ειναι σκληραδα. Ειδικα με τα πνευστα. Δυστυχως εχει περασει οτι καλο ειναι το γλυκο αυτο που στρογγυλευει το λευκο το κανει κρεμ... Ομως ενα καλο συστημα πρεπει να δειχνει την κακη ηχογραφηση να την ξεμπροστιαζει. Αν οχι τοτε ειναι αυτο που λεμε οτι και να βαλεις μια απο τα ιδια θα ακουσεις.
Αυτο ομως που ακουσα και απο εκει και μετα ειπα δεν ξανασχολουμαι ειναι ενας που ειπε " πω πω και μονο απο την εμφανιση καταλαβαινει κανεις οτι τα burmester θα ξυνουν... πολυ γυαλαδα". Απο εκει και επειτα πειτε μου πως να παρω στα σοβαρα κατι τετοιυς τυπους που γραφουν και στο φορουμ και εχουν και αποψη...

Επισης μην αναρωτηθειτε γιατι ολο και λιγοτεροι αντιπροσωποι ασχολουνται με τα φορουμ. Τετοια διαβαζουν και τρελαινονται. Εδω μεχρι και τα ροδακια σχολιαστηκαν.

κ. Μιχαήλο, με κάθε σεβασμό, επιτρέψτε να σας πώ πως τοποθετηθήκατε πολύ λάθος.
Με την λογική που περιγράφεται παραπάνω, με τα όσα έχουμε ακούσει -όλοι μας- από πωλητές, θα έπρεπε να είχαμε γειώσει παντελώς την Ελληνική αγορά και να παραγγέλνουμε απόξω τα πάντα όλα.

Ας μην "τσουβαλιάζουμε" διότι πολλοί άνθρωποι, μαζί κι´εσείς, μοχθούν για το καλύτερο.

Σε ένα forum λοιπόν, θα πρέπει να είναι αναμενόμενο πως θα συναντήσουμε ποικιλία ανθρώπων.
Αντιμετωπίζουμε όλα τα "φαινόμενα" με ψυχραιμία και προχωράμε παρακάτω.

Με εκτίμηση,
Μπίρμπας Αντώνης

Δεν ξερω σε ποιον απευθηνεστε κ Μιχαηλο αλλα καλο θα ηταν να ειμαστε πιο προσεκτικοι με τα τσουβαλιασματα, οπως ειπε και ο Gojakla πιο πανω.

ΑΝ καποιος ειπε στα σοβαρα οτι η γυαλαδα εχει κατι να κανει με τον ηχο, μπορει να μην καταλαβαινει και πολλα αλλα απο εκει στο να γενικευουμε για το ποιος ξερει και δεν ξερει τι ειναι "σωστος" ηχος ειναι το λιγοτερο απρεπες.

οσο για εμενα προσωπικα, μια που παρασκευη και δευτερα ημουν στην τεχνοπολη για τις συναυλιες της τζαζ, ναι εχω αποψη για το πως πρεπει να αναπαραγεγετε η μουσικη, ειτε σας αρεσει ειτε οχι.

και κατι τελευταιο, τις μουσικες επιλογες τις κανατε στο μαγαζι. εαν στην συμφωνια του νεου κοσμου, στις 4 εποχες και στην navidad του Ramirez το συστημα δεν απεδιδε οπως θα θελατε και οι ηχογραφησεις ηταν "μετριες" αλλη φορα να διαλεγετε καλυτερες.

..............................................

Δεν ξέρω ποιός είπε κάτι τέτοιο και υπό ποιές συνθήκες. Το βέβαιο είναι ότι κανείς δεν έγραψε τέτοιο πράγμα εδώ μέσα.

Γι' αυτό καλό είναι να μη γενικεύουμε.

Όσο για τα forum με το χρόνο γίνονται πλέον η κυριότερη πηγή πληροφόρησης. Σε όλους τους χώρους. Ασχέτως αν υπάρχουν επί μέρους αδυναμίες. Και οι επαγγελματίες θα πρέπει να τα λαμβάνουν οπωσδήποτε υπ' όψιν, αν θέλουν βέβαια να παρακολουθούν τις τάσεις που διαμορφώνονται.

δεν θυμάμαι που το είχα διαβάσει πριν χρόνια αλλά μάλλον το πήραν στα σοβαρά και οι εταιρίες
είχαν κάνει συγκριτικό με krell τώρα με audio research τεσπα και κάποιοι ακροατές ήταν πεπεισμένοι ότι οι μαύροι παίζανε καλύτερα από τους ασημί πιο ζεστά για την ακρίβεια
ψάχνω να το βρω να σας βάλω το λινκ

το εχουν πει και για τα πλατω των πικαπ. τα ακρυλικα εχουν πιο διαφανο ηχο και τα αλλουμινενια πιο μεταλλικο....

Για ποιο τσουβαλιασμε λετε ρε παιδια. Αυτα ακουγονται δυστυχως. Αγαπητε dr pan k δεν ξερω τι σας ενοχλησε. Εσεις μπορει να εχετε αποψη απο live αν θελετε ομως κανουμε ενα γκαλοπ και βλεπουμε ποσοι εχουν τετοια αποψη οταν οι περισοτεροι κανουν συγκριτικο αναμεσα σε συστηματα και μονο με αυτα...

Απάντηση: Re: Was...25/5..Orpheus Audio....D Day!!

Εμ και σύ!Χάθηκε ο κόσμος να παραγγείλεις ματ χρώμα;

Last edited: