WDTV Live gen3

Re: WDTV LIVE gen3

1) Οι γραμματοσειρές δεν αλλάζουν fonts ! Δεν εχουμε επιλογή για fonts ? (δοκιμασα με ISO Greek και Windows 1253 Greek)
2) Υπάρχει μεγάλο κενό μεταξύ των 2 γραμμών των υπότιτλων (μόνο εγώ το βλέπω άραγε!)
4)Δεν σου δίνει την δυνατότητα να επίλεξεις κανένα external srt files μέσα απο την ταινία (η μόνη επιλογή που έχεις είναι να έχει ακριβώς το ιδιο όνομα)

1) & 2) Οι υπότιτλοι του μηχανήματος αυτοί είναι. Δεν υποστηρίζεται παραμετροποίηση σε γραμματοσειρά και στοίχιση, παρά μόνο σε μέγεθος, θέση, border και χρώμα.

4) Δεν σου δίνει τη δυνατότητα να επιλέξεις external srt από διαφορετικούς φακέλους ή με διαφορετική ονομασία.

3) Σε περίπτωση που μια ταινία MKV έχει ήδη κάποιους υπότιτλους (αγγλικούς,γαλλικά) το player δεν μπορεί να αναγνωρίσει εξωτερικους ελληνικους υπότιτλους srt παρόλο που εχει την ιδια ονομασία με την ταινία.

Αυτό δεν ισχύει. Έλεγξε την ονομασία του srt...

Επίσης Το player έχει χαμηλή φωτεινότητα στα χρώματα και δεν δίνει καμια επιλογή για αλλαγή φωτεινότητας,κτλ στο setup (είναι δυνατόν!)
Τελος δεν εχουμε πολλές επιλογές στο format της εικόνας (pan scan καθώς και volume setup?)

To μηχανάκι έχει transparent έξοδο εικόνας (αποκωδικοποιεί και εξάγει το σήμα flat και πάνω στην αναφορά). Γιατί να θέλεις να το χαλάσεις αυτό;

Στρετσάρισμα της εικόνας δεν υποστηρίζει, μόνο zoom και pan.

Τελικά ανακάλυψα και άλλο σοβαρό πρόβλημα με τους υπότιτλους
Δοκίμασα εχτές να δώ ταινία Hours 2013.1080.BluRay.DTS.x264-PHD.mkv με αντίστοιχους εξωτερικούς υπότιτλους
και διαπίστωσα ότι δεν εμφανίζει το τονισμένο κεφαλαίο γράμμα 'Α όταν η λέξη ξεκινα με αυτό το γράμμα.
Δηλαδή η λέξη Άλλο εμφανίζετα 'λλο
Σε όλους τους υπότιτλους εμφανίζει μόνο τον Τόνο ' χωρίς το γράμμα A ..... Τα υπόλοιπα τονισμένα κεφαλαία γράμματα τα εμφανίζει κανονικά :(
To θέμα εμφανίζεται σε αρκετές ταινίες που δοκίμασα Hours 2013, Insidious 2 , Stalingrand

Όπως είπε και ο fits, στην επιλογή Additional encoding support, θα βάλεις "Greek (Windows-1253)"...

1) & 2) Οι υπότιτλοι του μηχανήματος αυτοί είναι. Δεν υποστηρίζεται παραμετροποίηση σε γραμματοσειρά και στοίχιση, παρά μόνο σε μέγεθος, θέση, border και χρώμα.

4) Δεν σου δίνει τη δυνατότητα να επιλέξεις external srt από διαφορετικούς φακέλους ή με διαφορετική ονομασία.

Αυτό δεν ισχύει. Έλεγξε την ονομασία του srt...

To μηχανάκι έχει transparent έξοδο εικόνας (αποκωδικοποιεί και εξάγει το σήμα flat και πάνω στην αναφορά). Γιατί να θέλεις να το χαλάσεις αυτό;

Στρετσάρισμα της εικόνας δεν υποστηρίζει, μόνο zoom και pan.

Όπως είπε και ο fits, στην επιλογή Additional encoding support, θα βάλεις "Greek (Windows-1253)"...

Καταρχήν σας ευχαριστώ θερμά για τις απαντήσεις σας.
Επιβεβαιώσατε αυτά που ανακάλυψα. για τα θέματα 1) και 2)
'Οσο αναφορά τους υπότιτλους για το 3) Θέμα βρήκα ότι υπήρχε μια τελεία παραπάνω στο όνομα srt file και για αυτό δεν το αναγνώριζε.!
Εξακολουθώ να μην μου δίδεται η δυνατότητα για επιλογή srt files μέσα από file browser ώστε να μην me νοιάζει το λάθος στην ονοματολογία των srt files

Πάντως για το θέμα με τις ελληνικές encoding εννοείται ότι είχα ήδη ενεργοποιήσει Greek (Windows-1253)"... παρόλα εξακολουθούσα να έχω πρόβλημα με το 'Α και το πρόβλημα λύθηκε με Device reset factory settings !!!!

Κρίμα πάντως που δεν έχουμε την δυνατότητα για color,contrast ktl γιατί είναι αρκετά "σκοτεινό" σε σχέση με το xtreamer sidewinder MK1 που σου δίνει ένα σωρό επιλογές.

Από ότι κατάλαβα αφού εχει transparent μόνο από την τηλεόραση μπορώ να αλλάξω φωτεινότητα , χρώμα κτλ. (αυτό είναι το πρόβλημά μου)

Καμία άλλη πρότασή για φωτεινότητα ? Σε σκοτεινές σκηνές δεν παίζει σωστά !!!
Επίσης υπάρχει τρόπος άραγε για περισσότερες πληροφορίες στο scraping των ταινιών πέρα Netflix (προσθήκη IMDB για επλέον info)?
Ελληνικό info (περίληψη)

Last edited:

Κρίμα πάντως που δεν έχουμε την δυνατότητα για color,contrast ktl γιατί είναι αρκετά "σκοτεινό" σε σχέση με το xtreamer sidewinder MK1 που σου δίνει ένα σωρό επιλογές.

Από ότι κατάλαβα αφού εχει transparent μόνο από την τηλεόραση μπορώ να αλλάξω φωτεινότητα , χρώμα κτλ. (αυτό είναι το πρόβλημά μου)

Καμία άλλη πρότασή για φωτεινότητα ? Σε σκοτεινές σκηνές δεν παίζει σωστά !!!

Μάλλον το xtremer είναι λανθασμένα πιο "φωτεινό"... ;)

Κατέβασε τα patterns σε mp4 από εδώ και ρύθμισε σύμφωνα με τις οδηγίες από εδώ, σωστά τα contrast/brightness στην τηλεόρασή σου...

Παίδες μια βοήθεια.. κάθε φορά που ανοίγω το wd live για να δεί το ασύρματο δίκτυο (το pc μου με τις ταινείες) πρέπει να κάνω reset το router αλλιώς δεν βρίσκει τίποτα. Με το που θα το κάνω reset και λογικά θα πάρει την ip βρίσκει τα πάντα. Υπάρχει τρόπος να το αποφύγω αυτό (εκτός απο το να αφήνω συνέχεια το μηχανάκι ανοιχτό) πρέπει να το σετάρω να παίρνει standar ip ? H πρέπει να σετάρω κάτι στο router μου ? Είναι ένα thomson που έδινε η forthnet πριν απο 3 χρόνια περίπου. Ευχαριστώ.

Παίδες μια βοήθεια.. κάθε φορά που ανοίγω το wd live για να δεί το ασύρματο δίκτυο (το pc μου με τις ταινείες) πρέπει να κάνω reset το router αλλιώς δεν βρίσκει τίποτα. Με το που θα το κάνω reset και λογικά θα πάρει την ip βρίσκει τα πάντα. Υπάρχει τρόπος να το αποφύγω αυτό (εκτός απο το να αφήνω συνέχεια το μηχανάκι ανοιχτό) πρέπει να το σετάρω να παίρνει standar ip ? H πρέπει να σετάρω κάτι στο router μου ? Είναι ένα thomson που έδινε η forthnet πριν απο 3 χρόνια περίπου. Ευχαριστώ.
εχεις περασει την τελευταια αναβαθμιση?εαν ναι βαλε την προηγουμενη και ξαναδοκιμασε....

Ρύθμισε static ips σε όλες τις συσκευές του δικτύου σου και, λογικά, δε θα έχεις κανένα πρόβλημα.

εγω και με static και χωρις δεν εχω προβλημα συνδεσιμοτητας.μονο μετα την αποτυχημενη τελευταια αναβαθμιση εχανε το πισι και δεν εβλεπε τους σκληρους που ειχα πανω του.οταν γυρισα στην προηγουμενη εκδοση παλι ολα καλα.

Πριν μπει κάποιος στη διαδικασία roll back firmware δεν είναι καλύτερο να δοκιμάσει τη λύση των static ips?

εγω σαν νεος κατοχος, με ενσυρματη δικτυωση και dynamic ip, δεν εχω κανενα προβλημα προς το παρον. οποτε το ανοιγω, οτι υπαρχει στο δικτυο το βλεπει αμεσως.

Καλημέρα σε όλους τους συμφορουμίτες. Έχω το wd tv live και ηθελα να ρωτήσω εαν γνωρίζετε εαν μπορω να ρυθμίσω να παίξει υπότιτλους 3d sbs? ενώ η εικόνα είναι sbs οι υπότιτλοι δεν είναι!

Απάντηση: Re: WDTV LIVE gen3

Καλημέρα σε όλους τους συμφορουμίτες. Έχω το wd tv live και ηθελα να ρωτήσω εαν γνωρίζετε εαν μπορω να ρυθμίσω να παίξει υπότιτλους 3d sbs? ενώ η εικόνα είναι sbs οι υπότιτλοι δεν είναι!
διάβασε εδώ http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/78855-3D-υποτιτλοι-για-ολα-τα-mp

Χτες παρατήρησα ότι πήγα να παίξω μια ταινία που στον ίδιο φάκελο το αρχείο των υποτίτλων δεν είχε το ίδιο όνομα με αυτό του αρχείου της ταινίας.αλλά τους έδειχνε κανονικά.Δεν το καταλαβαίνω πως έγινε αυτό

Re: Απάντηση: Re: WDTV LIVE gen3

Ευχαριστώ πολύ φίλε papdoux. Δυστυχώς έχω apple mac και το προγραμμα αυτό δεν το υποστηρίζει αλλά θα την βρώ την άκρη απο κάποιον φίλο. Εκτός εαν γνωρίζετε κάποιο αντίστοιχο πρόγραμμα για apple.

Eχουμε μια 42αρα πλασμα αλλα οχι fullhd. Το HDMI μεσα απο τις ρυθμισεις του wd ειναι στο auto, και ο,τι 720p υλικο του βαζω να παιξει μου το γυρναει σε 1080p/24hz. Τουλαχιστον αυτο λεει η τηλεοραση. αυτο που θελω να ρωτησω ειναι το εξης. Να το αφησω οπως εχει ή να το βαλω manual στο 720p? δεν εχω καποιο προβλημα, απλα ρωταω αν εχει καποιο πρακτικο οφελος το 1080p/24hz με το 720p/50hz σε αυτη την τηλεοραση.

Αφού το υλικό που έχεις είναι στα 24 Hz γιατί με το ζόρι να το γυρίσεις στα 50? Απλά το WD αναβαθμίζει την ανάλυση από 720p σε 1080p και μετά η τηλεόραση σου το υποβαθμίζει στα 1024x768 , αν έδινες 720p θα το μετέτρεπε και πάλι από τα 1280x720 στα 1024x768.

Last edited:

Χτες παρατήρησα ότι πήγα να παίξω μια ταινία που στον ίδιο φάκελο το αρχείο των υποτίτλων δεν είχε το ίδιο όνομα με αυτό του αρχείου της ταινίας.αλλά τους έδειχνε κανονικά.Δεν το καταλαβαίνω πως έγινε αυτό

Καλή χρονιά.
Έχω την αίσθηση ότι άμα τσεκάρεις με το MediaInfo την ταινία σου θα δείς ότι έχει ενσωματωμένους υπότιτλους.

καλησπέρα και χρόνια πολλά σε όλους

σκέφτομαι να αγοράσω το εργαλείο σαν ευχαριστημένος πελάτης από ενα WD live gen2 που ακόμα δουλεύει χωρις θεματα στην δεύτερη τηλεόραση.
Το θέλω για να το συνδιάσω με ενισχυτη Harman Kardon 158 και μια Samsung UE55D6530.
συνήθως βάζω αρχεία με ήχο DTS και αν βρώ DTS MA ή HD και αναρωτιόμουν(καταφερα να διαβάσω μεχρι την 160 σελ, μετά τα επαιξα.....) αν βάζοντας passthrough στις ρυθμίσεις θα χαρω ΜΑ ή HD ήχο!
Μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο? γιατί δεν έβγαλα ακριβές συμπέρασμα από όσα διάβασα μεχρι τώρα. αν θέλω MA ή γενικά οτιδήποτε αλλο εκτός απο απλο DTS μπορεί να γίνει ή πρεπει να πάω σε αλλη επιλογή που όμως ανεβαίνει πολύ σε χρήματα όπως MED.

Χθες μου έκαναν κι εμένα ένα τέτοιο δώρο. Έβαλα μια ματρόσκα με DTS-HD MA και στην οθόνη του AVR έγραψε DTS-HD MSTR. Οπότε μην ανησυχείς. Αρκεί να έχεις ενισχυτή που να παίζει DTS HD MA.

Χθες μου έκαναν κι εμένα ένα τέτοιο δώρο. Έβαλα μια ματρόσκα με DTS-HD MA και στην οθόνη του AVR έγραψε DTS-HD MSTR. Οπότε μην ανησυχείς. Αρκεί να έχεις ενισχυτή που να παίζει DTS HD MA.

ευχαριστώ για την γρήγορη απάντηση. στις ρυθμίσεις τι έχεις βάλει αν επιτρέπεται?

Το τελευταίο firmware έχει αυτό που θέλεις, απλά κάνε την αναβάθμιση.
New firmware Release 2.01.86 (12/10/2013)
Supports DTS-HD Master Audio pass-through.