Wind Vision

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Wind Vision

θέλουν 24,90 για να ενεργοποιησουν την υπηρεσία τις τηλεόρασης ακόμα και αν είσαι συνδρομητής wind;

Ναι. Τα 24,90 είναι τέλη ενεργοποίησης της WIND VISION.

Η προσφορά του full pack Wind Vision δεν απευθύνεται μόνο σε υπάρχοντες συνδρομητές σταθερής, αλλά και σε νέες συνδέσεις. Εξαιρούνται οι υπάρχοντες συνδρομητές Wind Vision του family pack, οι οποίοι δεν μπορούν να αναβαθμίσουν το πρόγραμμα τους σε full με αυτή την τιμή. Η προσφορά είναι διαθέσιμη τόσο στα καταστήματα, όσο και on line.

Απάντηση: Re: Wind Vision

Ξέρει κανείς αν το box της WIND VISION υποστηρίζει ήχο 5.1;
Δηλαδή να το συνδέω στον surround ενισχυτή μου και να παίζει ταινίες
από τον σκληρό δίσκο, που θα έχω συνδέσει στο box, σε surround 5.1;
Ρώτησα στο κατάστημα, αλλά δεν γνώριζαν.

Ναι υποστηρίζει κανονικά 5.1, όπως το περιγράφεις το έχω συνδέσει και εγώ.

Ναι υποστηρίζει κανονικά 5.1, όπως το περιγράφεις το έχω συνδέσει και εγώ.

Μπορείς να μου πεις πως έκανες τη σύνδεση αυτή. Σε ευχαριστώ.

@vagelisfil: Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντησή σου.
Μπορείς να μου απαντήσεις σε παρακαλώ και στα εξής;
α) Παίζει αρχεία NTFS από τον σκληρό δίσκο ή παίζει μόνο FAT;
β) Πόσο είναι το μέγιστο μέγεθος του σκληρού δίσκου, που αντέχει ή δεν έχει όριο;
γ) Ο browser παίζει κανονικά ή έχει προβλήματα π.χ. με το flash;
δ} Το Kodi παίζει κανονικά;

Μπορείς να μου πεις πως έκανες τη σύνδεση αυτή.
Καταρχήν έχει να κάνει με τον εξοπλισμό του καθενός. Εγώ έχω συνδέσει στην TV μου σε μια HDMI το Home Cinema (σε θύρα που υποστηρίζει ARC-Audio Return Channel) και σε άλλη HDMI το Wind Vision. Το Home Cinema που έχω επίσης έχει αρκετές θήρες HDMI και θα μπορούσα να συνδέσω κατευθείαν εκεί το Wind Vision με το ίδιο αποτέλεσμα. Έτσι με την τωρινή συνδεσμολογία το Home Cinema παίζει ότι ήχο παίζει η TV. Όταν έχω "γυρίσει" την TV στο Wind Vision, το Home Cinema στην ουσία παίζει Wind Vision. Ο ήχος πάει κάπως έτσι [WIND VISION] ----HDMI----> [TV] ----HDMI----> [HOME CINEMA]. Και εφόσον είναι ψηφιακό το σήμα (HDMI) και το υποστηρίζει το Home Cinema σας παίζει κανονικά πολυκάναλο ήχο (5.1, 7.1 κλπ)
Επίσης χάρη στην λειτουργία Simple Link που υποστηρίζουν η TV μου το Home Cinema και το Wind Vision (υπάρχει αντίστοιχη ρύθμιση στο μενού) μπορώ να ελέγχω με ένα από τα 3 χειριστήρια όλα μαζί, και έτσι έχω κρατήσει μόνο το χειριστήριο της Wind Vision με το οποίο όταν πατάω πχ το Power ανοίγουν ταυτόχρονα και οι 3 συσκευές μαζί, όταν πατάω το Volume αυξομειώνει η ένταση του Home Cinema κλπ...

Μπορείς να μου απαντήσεις σε παρακαλώ και στα εξής;
α) Ναι παίζει κανονικά NTFS, FAT, FAT32 exFAT
β) Έχω δοκιμάσει μέχρι 2TB χωρίς πρόβλημα.
γ) Ενσωματωμένο-προεγκατεστημένο Web-Browser δεν έχει η συσκευή. Επίσης στο Play Store δεν υπάρχουν τα δημοφιλή ονόματα (Chrome, Opera, Firefox κλπ) παρά 1-2 άγνωστα και αμφιβόλου ποιότητας εφαρμογές που δεν τις έχω δοκιμάσει. Πάντως πιστεύω ότι αν κατεβάσεις μόνο σου το apk από το browser της αρεσκείας σου και τον εγκαταστήσεις δε θα έχεις κανένα πρόβλημα.
δ) Ναι

Η τηλεόρασή μου (SONY KDL-46W4000) δεν έχει HDMI ARC, αλλά απλό HDMI, οπότε θα πάρω stereo ήχο και όχι 5.1 surround.
Το Player και ο ενισχυτής, που έχω τώρα, έχουν υποδοχές οπτικής ίνας και έτσι ακούω surround.
Κάποια άλλη λύση;

Έχει δοκιμάσει κανείς τη λειτουργία των φωνητικών εντολών (λογικά μέσω Google)?
Εκτός που δεν ξέρω που είναι το μικρόφωνο (αν είναι πάνω στο τηλεχειριστήριο που έχει κάτι τρυπούλες ή αν είναι πάνω στον αποκωδικοποιητή), γκαρίζω μέσα στο σπίτι αλλά δεν βλέπω καμία απόκριση από τη συσκευή.
Ο Wind πάντως αναγράφει ότι υπάρχει λειτουργία φωνητικών εντολών.[/QUOTE]

Νομίζω ότι πατάς πρώτα κάποιο ειδικό κουμπί στο τηλεχειριστήριο και μετά μιλάς.
Το μικρόφωνο λογικά θα είναι πάνω στο τηλεχειριστήριο.

Οι ταινίες από τον εξωτερικό σκληρό δίσκο υποστηρίζουν εξωτερικούς ελληνικούς υπότιτλους .srt;

Καλησπέρα στην παρέα. Έγινα κ γω μέλος του φόρουμ για να συζητήσω και να εκφράσω τα παράπονα μου για την υπηρεσία WIND vision. Την έβαλα πριν λίγες μέρες στην εξαιρετική πραγματικά τιμή των 9.90.Παρεμπιπτοντως εμένα μου έδωσαν δωρεάν ρουτερ το μέτριο προς κακό zyxel amg1302 t11c. (με ρώτησαν όταν έκανα τη σύνδεση αν έχω ρουτερ με σήμα της Wind). Σε γενικές γραμμές η υπηρεσία δουλεύει καλά ενώ και το tv box είναι αρκετά ικανοποιητικό. Τα μενού είναι εύχρηστα και όμορφα και η λειτουργία τους αρκετά smooth. Τα βασικότερα προβλήματα που έχω διαπιστώσει είναι η μέτρια ανάλυση της εικόνας και η καθυστέρηση στο λαιβ πρόγραμμα. Δυστυχώς στα novasports η εικόνα δεν έχει καμία σχέση με την αντίστοιχη από δορυφόρο. Είναι σαν να βλέπεις τα Hd σε Sd. Απορώ πως δε τους φτάνουν τα 7mbs που χρησιμοποιούν να αποδώσουν σωστό HD όταν πχ στο Netflix με 5mbs βλέπεις σούπερ εικόνα. Επίσης κάποιες φορές κάνει κάποια σπασίματα αλλά όταν δοκίμασα να συνδέσω με καλώδιο και όχι ασύρματα το ρουτερ με το μποξακι, το θέμα περιορίστηκε, οπότε ίσως είναι θέμα ασύρματης σύνδεσης. (που δυστυχώς όμως είναι και ο λόγος που ήθελα πως και πως να βάλω wind vision γιατί δεν μπορώ να ρίξω καλώδια). Το μεγαλύτερο όμως θα που διαπίστωσα σήμερα και με έχει εξόργισε, είναι αυτό της καθυστερησξς της εικόνας. Βλέποντας το Αελ Παναθηναϊκός, μιλούσα με τον κουμπάρο μου που έχει Νόβα από δορυφόρο και μου λέει πέναλτι ο Μαυροματης.Τι πέναλτι ρε λέω τα έπαιξες; Η μπα είναι στη σεντρα. Για να μην τα πολυλογώ, έκατσα και μέτρησα 40 ολοκληρα δευτερόλεπτα διαφορά λες και έβλεπα από ίντερνετικό λινκ μεσω Ρωσίας.!Απαραδεκτο από κάθε άποψη. Συγγνώμη κύριοι αυτό δεν είναι ζωντανή μετάδοση αλλά μαγνητοσκοπημενη. Όπως διάβασα σε παλαιότερο ποστ η διαφορά έλεγε πως θα είναι 1 δευτερόλεπτο. Όχι 40!Ελπιζω τώρα που κέρδισαν πελάτες να ασχοληθούν να φτιάξουν τα προβλήματα και όχι να επαναπαυθουν. Εύχομαι επίσης να υπάρξει μια δυνατή φωνή εδώ μέσα ώστε να πιέζουμε όσο μπορούμε καταστάσεις. Κάτι τελευταίο, έγραψε ένα παιδί νωρίτερα πως με την ενεργοποίηση της υπηρεσίας ανανεώνεται αυτόματα και το ήδη υπάρχον συμβόλαιο της τηλεφωνίας και μου πέσαν τα μαλλιά. Εμενα μου είπαν πως δεν έχει σχέση και όταν τελειώσει η συνδρομή σε 4μηνες θα λάβω κανονικά προσφορά για ανανέωση αλλιώς αν δεν, θα κοπεί και η τηλεόραση. Όποιος ξέρει ακριβώς τι παίζει ας γράψει εδώ για να πάρω και να πλακωθω σαν κυριος...

Re: Απάντηση: Wind Vision

Τα βασικότερα προβλήματα που έχω διαπιστώσει είναι η μέτρια ανάλυση της εικόνας και η καθυστέρηση στο λαιβ πρόγραμμα. Δυστυχώς στα novasports η εικόνα δεν έχει καμία σχέση με την αντίστοιχη από δορυφόρο. Είναι σαν να βλέπεις τα Hd σε Sd. Απορώ πως δε τους φτάνουν τα 7mbs που χρησιμοποιούν να αποδώσουν σωστό HD όταν πχ στο Netflix με 5mbs βλέπεις σούπερ εικόνα.

Καλορίζικος στο forum.
Το κάθε επεισόδιο που βλέπεις στο Netflix, το on demand περιεχόμενο δηλαδή, έχει γινει encoding με πολλά περάσματα και με όλα τα encoding settings στο full. Δεν μπορεί να γίνει το ίδιο σε live streaming, ούτε καν στο replay, στο ίδιο bitrate θα έχει χειρότερη εικόνα. Γίνεται encoding μόνο με ένα πέρασμα και χωρίς όλα τα quality settings, δεν υπάρχει "χρόνος" για κάτι τέτοιο.
Η καθυστέρηση σε σύγκριση με το δορυφορικό δε μπορεί να βελτιωθεί λόγω της φύσης της iptv.

Αρχικώς, καλώς ήλθες στο AVclub :smile:
Για τα προβλήματα του WiFi, δοκίμασε να ρυθμίσεις το router να εκπέμπει WPA2 only και 802.11n only. Επιπλέον, σίγουρα ρύθμισε το κανάλι του σε όποιο είναι ελεύθερο ή πιο άδειο. Εφαρμογές όπως το WiFiAnalyzer, μπορούνε να σε βοηθήσουν στην επιλογή του καταλληλότερου.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Wind Vision

Ευχαριστώ για την απάντηση. Σε μεγαλύτερες ταχύτητες υπάρχει περίπτωση να υπάρχει καλύτερη ανάλυση η thats all?

Αρχικώς, καλώς ήλθες στο AVclub :smile:
Για τα προβλήματα του WiFi, δοκίμασε να ρυθμίσεις το router να εκπέμπει WPA2 only και 802.11n only. Επιπλέον, σίγουρα ρύθμισε το κανάλι του σε όποιο είναι ελεύθερο ή πιο άδειο. Εφαρμογές όπως το WiFiAnalyzer, μπορούνε να σε βοηθήσουν στην επιλογή του καταλληλότερου.

Ευχαριστώ για τη βοήθεια, θα το δοκιμάσω. Εσύ τα έχεις κάνει κ έχεις βελτίωση; Εμένα πάντως το ρουτερ είναι στα δύο μέτρα απο το δεκτή αν αυτό παίζει κάποιο ρόλο.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Wind Vision

Ευχαριστώ για την απάντηση. Σε μεγαλύτερες ταχύτητες υπάρχει περίπτωση να υπάρχει καλύτερη ανάλυση η thats all?

Δεν ξέρω, μελλοντικά ίσως, αλλά τώρα με 10000 συνδρομητές που οι περισσότεροι είναι σε ADSL, δύσκολο.

@Orion2
--- Για τους υπότιτλους που ρωτάς έχει να κάνει καθαρά με την εφαρμογή που θα χρησιμοποιήσεις για να δεις ταινίες (πχ MX Player, VLC Player κλπ). 99% των εφαρμογών υποστηρίζουν Ελληνικά χωρίς κανένα πρόβλημα. Να έχεις στο μυαλό σου ότι γενικά ο αποκωδικοποιητής της Wind είναι σαν ένα σύγχρονο κινητό android συνδεδεμένο πάνω στην TV σου. Άρα ότι κάνεις και ότι εφαρμογές χρησιμοποιείς στο κινητό σου (θεωρητικά) μπορείς με τον ίδιο τρόπο να τις χρησιμοποιήσεις και στο Wind Vision αλλά χωρίς οθόνη αφής.

--- Όσο αφορά τη συνδεσμολογία με το ηχοσύστημα σου, δεν έχει καμιά διαφορά με τη δική μου κι ας μην έχεις ARC. Συνέδεσε στην TV σου με HDMI το Wind Vision και με άλλο HDMI ή optical τον ενισχυτή σου. Στον ενισχυτή θα επιλέξεις σαν είσοδο αναπαραγωγής την HDMI ή την οπτική, ανάλογα τι έχεις διαλέξει, και στην TV σου θα ορίσεις σαν Source την θύρα HDMI που έχεις βάλει το Wind Vision και σαν έξοδο ήχου την θήρα του ενισχυτή. Ψάξε μέσα στα settings της TV και του ενισχυτή τι άλλες σχετικές ρυθμίσεις μπορεί να βελτιώσουν την εμπειρία σου (πχ ανάλυση εικόνας, αναλογίες, έξοδοι ήχου, ποιότητα ήχου, κανάλια ήχου κλπ...)
--- Το HDMI όπως και η οπτική ίνα μεταφέρουν ψηφιακό σήμα και επομένως πολυκάναλο ήχο. Είτε με τον ένα είτε με τον άλλο τρόπο θα ακούς κανονικά πολυκάναλο 5.1 ήχο αρκεί να επιλέξεις τις αντίστοιχες επιλογές μέσα από τις ρυθμίσεις όλων των συσκευών και να το υποστηρίζει και το πρόγραμμα που βλέπεις.

Για τις φωνητικές εντολές δεν υπάρχει κάποιο κουμπί στο τηλεκοντρόλ. Όταν πατάω από το μενού πάνω στο μικροφωνάκι και κοκκινίζει περιμένοντας να ακούσει τι θα του πω, μιλάω στο πάνω μέρος του τηλεκοντρόλ που έχει τις τρυπούλες αλλά τίποτα, πλησιάζω στον αποκωδικοποιητή και μιλάω και εκεί, πάλι τίποτα. Αν μπορεί κάποιος να δοκιμάσει και στο δικό του ώστε να ξέρω αν έχει πρόβλημα η συσκευή μου αλλιώς μάλλον δε θα το υποστηρίζει.