Wind Vision

Ε τότε σύμφωνα με όσα μου λες, δαγκωτό Wind και δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα.
Τα Router που δίνει η Wind (έχω δοκιμάσει αρκετά δικά τους) είναι της κακιάς ώρας. Για μέτρια-απλή οικιακή χρήση και τίποτα παραπάνω. Αν θες δυνατό WiFi και έχεις "βαρύ" δίκτυο καλύτερα να προμηθευτείς ένα εμπορίου.
Η 50άρα με την 100άρα νομίζω έχουν κάπου στα 10 ευρώ διαφορά. Με την 50άρα είσαι υπερκαλυμμένος αλλά αν δεν έχεις θέμα με το οικονομικό και θες να κατεβάζεις μια FHD ταινία σε 5' αντί για 10' τότε βάλε 100άρα, κατά τα άλλα για τη χρήση που θες 50 νομίζω είναι παραπάνω από καλά.
Όταν λες αν βλέπω κανάλια με Wind Vision, δε σε πιάνω... Το έχω όλη μέρα ανοιχτό και παίζει συνδρομητικά γιατί δε τα χωνεύω και πολύ τα εθνικής εμβέλειας. Απλά έχω και Cosmote TV (IPTV) στο σπίτι και Cosmote TV (SAT) στη δουλειά και συγκρίνοντάς τα δεν βλέπω καμία διαφορά στην ποιότητα.

Καλησπερα παιδες. Εχω στο σπιτι HOL vdsl 50 & Nova & Netflix. Για Nova δινω 27,7 & για Νετφλιξ 12 (εχω το 4Κ) .
Το θεμα μας ειναι αν θα μπορω μεσω Wind TV (χωρις φυσικα να αλλαξω παροχο ιντερνετ) να εχω και novasports σε 1080 αναλυση ή αν θα ειναι χαλια η αναλυση σε 65αρα τηλεοραση. Το νετφλιξ πχ λογω της γραμμης παιζει αψογα χωρις διακοπες μεχρι και σε 4Κ σε οποιες ταινιες ή σειρες το εχει. Με αυτην την γραμμη θα μπορω να εχω 1080 στα novasports?
Ειναι 15 το μηνα (μαζι με τα novasports) και δωρεαν για ενα χρονο το netflix 1080? Ή παιζει μονο μεσω Wind γραμμης?
Ευχαριστω

καλησπερα κ παλι. εβαλα wind vision. το λεγομενο replay tv μεχρι 7 μερες δεν παρεχεται στα γνωστα Ελληνικα καναλια? διοτι δεν μου βγαζει το αναλογο σηματακι κ δεν εχει τελος παντων προβολη προηγουμενου προγραμματος. ειναι ετσι η χρειαζεται κατι αλλο να κανω? ευχαριστω!

καλησπερα κ παλι. εβαλα wind vision. το λεγομενο replay tv μεχρι 7 μερες δεν παρεχεται στα γνωστα Ελληνικα καναλια? διοτι δεν μου βγαζει το αναλογο σηματακι κ δεν εχει τελος παντων προβολη προηγουμενου προγραμματος. ειναι ετσι η χρειαζεται κατι αλλο να κανω? ευχαριστω!

Επειδή τα κανάλια αυτά λαμβανονται απο κεραία, επίγεια, δεν υποστηρίζεται σε αυτά το replay tv.

Sent from my iPad using Tapatalk

Re: Ικανοποιημένοι με wind fiber και wind vision;

Σε ευχαριστώ πολύ για την ανταπόκριση.

Πόσες ημέρες έκανε να σου γίνει η αλλαγή; Από ρούτερ είσαι κομπλέ, με σήμα κλπ; Αν θυμάσαι, πες μου ποιο σου έδωσαν. Σου κάνει αποσυνδέσεις γενικά;

Θα ήταν υπερβολή να βάλω 100άρα; Κατεβάζω torrent, παίζω ps4 online και θα έχω επίσης και netflix δωρεάν για έναν χρόνο αν βάλω vision. Κάνω βαριά χρήση...

Όταν έκανα την αίτηση μου είπαν 10 εργάσιμες όπου και την δέκατη εργάσιμη ενεργοποιήθηκε η γραμμή. Εκείνη την ημέρα ήρθε ο τεχνικός όπου συνδεσε τα πάντα μιας και το τηλέφωνο είναι Voip.
Router μου δώσανε το technicolor tg788v v3. Δεν είναι κάτι σπουδαίο μιας και έχει λίγα διαγνωστικά για την γραμμή αλλά από σήμα είμαι λίγο πιο ικανοποιημένος απο το ASUS DSL N14U που για μένα ήταν το κορυφαίο router οου είχα. Αποσυνδέσεις δεν βλέπω να μου έχει κάνει.
100 αρα λέω να μην βάλεις ακόμα. Το πιο εύκολο πραγμα είναι να κάνεις upgrade. Downgrade θα σου βγάλουν την ψυχή. Δοκιμάζεις 50αρα και αν είσαι ευχαριστημένος από όλα αλλά δεν σε καλυπτει η ταχυτητα πας και 100αρα. Γιατί αν πας σε 100αρα και έχεις θεματα μετά θα τρέχεις...

Έχει παρατηρήσει κανείς να του μαυρίζει η εικόνα για 1-2 δευτερόλεπτα και μετά να ξαναεπανέρχεται στο άκυρο? Μου το κάνει εμένα κάποιες φορές είτε όταν βλέπω Wind Vision είτε σε εφαρμογές όπως YouTube και Vimeo χωρίς να μπορώ να καταλάβω το γιατί. Ο ήχος παίζει κανονικά εκείνη τη στιγμή.

Re: Απάντηση: Wind Vision

Ε τότε σύμφωνα με όσα μου λες, δαγκωτό Wind και δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα.
Τα Router που δίνει η Wind (έχω δοκιμάσει αρκετά δικά τους) είναι της κακιάς ώρας. Για μέτρια-απλή οικιακή χρήση και τίποτα παραπάνω. Αν θες δυνατό WiFi και έχεις "βαρύ" δίκτυο καλύτερα να προμηθευτείς ένα εμπορίου.
Η 50άρα με την 100άρα νομίζω έχουν κάπου στα 10 ευρώ διαφορά. Με την 50άρα είσαι υπερκαλυμμένος αλλά αν δεν έχεις θέμα με το οικονομικό και θες να κατεβάζεις μια FHD ταινία σε 5' αντί για 10' τότε βάλε 100άρα, κατά τα άλλα για τη χρήση που θες 50 νομίζω είναι παραπάνω από καλά.
Όταν λες αν βλέπω κανάλια με Wind Vision, δε σε πιάνω... Το έχω όλη μέρα ανοιχτό και παίζει συνδρομητικά γιατί δε τα χωνεύω και πολύ τα εθνικής εμβέλειας. Απλά έχω και Cosmote TV (IPTV) στο σπίτι και Cosmote TV (SAT) στη δουλειά και συγκρίνοντάς τα δεν βλέπω καμία διαφορά στην ποιότητα.

Δηλαδή, ενα καλό σημα για τριάρι σπίτι δεν εχει το ρούτερ; κάνει κόλπα γενικα, αποσυνδέσεις κλπ;
Περίπου 7 ευρώ ειναι η διαφορά 50άρας με 100άρα και έχει διπλάσια ταχύτητα, γι' αυτο το σκέφτομαι. Και εγώ θα κάνω βαριά χρήση.
Εννοούσα αν βλέπει σταθερά κάποιο κανάλι τύπου novasports, ώστε να έχεις σαφή εικόνα για καμια δυσλειτουργία...
Σου κάνει δηλαδή κανένα τρεμόπαιγμα, όπως συμβαίνει με τις μεταδόσεις μέσω ιντερνετ.
Για παράδειγμα αν δεις κάποια μετάδοση με live streaming μέσω youtube, δεν είναι το ίδιο με το να δεις μέσω κανονικου καναλιού, που παίζει είτε με απλή κεραία, είτε με δορυφορική. Έτσι νομίζω τουλαχιστον

Re: Ικανοποιημένοι με wind fiber και wind vision;

Όταν έκανα την αίτηση μου είπαν 10 εργάσιμες όπου και την δέκατη εργάσιμη ενεργοποιήθηκε η γραμμή. Εκείνη την ημέρα ήρθε ο τεχνικός όπου συνδεσε τα πάντα μιας και το τηλέφωνο είναι Voip.
Router μου δώσανε το technicolor tg788v v3. Δεν είναι κάτι σπουδαίο μιας και έχει λίγα διαγνωστικά για την γραμμή αλλά από σήμα είμαι λίγο πιο ικανοποιημένος απο το ASUS DSL N14U που για μένα ήταν το κορυφαίο router οου είχα. Αποσυνδέσεις δεν βλέπω να μου έχει κάνει.
100 αρα λέω να μην βάλεις ακόμα. Το πιο εύκολο πραγμα είναι να κάνεις upgrade. Downgrade θα σου βγάλουν την ψυχή. Δοκιμάζεις 50αρα και αν είσαι ευχαριστημένος από όλα αλλά δεν σε καλυπτει η ταχυτητα πας και 100αρα. Γιατί αν πας σε 100αρα και έχεις θεματα μετά θα τρέχεις...

Δηλαδή, η wind δίνει γραμμή voip ή συνέβη σε εσένα λόγω συσκευής; μπορεί να σου ακούστηκε χαζή η ερώτηση, αλλά δεν ξέρω τι παίζει...
Το router κάνει για ένα απλό τριάρι, πιάνει καλό σήμα; εκτος από το σήμα έχει άλλα θέματα;
Ναι, απλά μην ζητήσουν περισσότερα για 100άρα, επειδή τώρα την τιμή που δίνουν την έχουν ως προσφορά και καλά...

Διαβάζω για ανησυχίες για εικόνα σε Nova sports κλπ... Παιδιά εγώ είμαι με 11 ταχύτητα και βλέπω Nova sports στο σαλόνι και μέσα η μικρή Netflix πένα και ρωτάτε αν θα παίξει οκ σε 100αρα γραμμή; Εννοείται μια χαρά
Μικροθεματάκια έχουν παρουσιαστεί κατά καιρούς αλλά γρήγορα μέσω update λύνονται και αυτό δείχνει σοβαρότητα εκ μέρους της wind. Μετά τα δύο τελευταία το wind vision σε εμένα με αυτή την ADSL που έχω δουλεύει 24/7 απροβλημάτιστα.
Εννοείται το έχω συνδέσει με ethernet για αποφυγή θεμάτων WiFi

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Έχω το box της wind. Εχω εγκαταστήσει απο το google Play το tv file commander. Μακραν καλυτερο απο το es.
Μεσω της επιλογης pc files transfer συνδέεται με το pc μεσω του δικτύου wifi και περνάς απ ευθειας στο box οποιο apk θες.
Εχω εγκαταστατησει το app της cosmote, το Pluto tv, το Mobdro και το Kodi, τα οποια παίζουν τέλεια σε 24αρα σύνδεση, η οποια κλειδώνει στα 14 με το ζορι.
Ειδικα για το CosmoteTvGo εγκατέστησα το app για ταμπλετ, το οποιο ηθελε λιγο zoom out για να κανει fit με την οθόνη της τηλεόρασης (32' LG). Κατα τη λειτουργια, οντως κολλάει λιγο στο scroll των καναλιων, αλλα επιλεγεις ενα και στα υπολοιπα πας με το program +/- του τηλεχειριστηρίου. Η εικονα του καναλιού για τα 5 πρωτα δευτερόλεπτα ειναι θολή, αλλα μετα καθαρίζει και ειναι sd ποιοτητας.

Το tv file commander δεν υπάρχει στο Play. Μήπως είναι αλλιώς το όνομα;

Ευχαριστώ

@apostolis89
Μένω σε 3άρι 75τμ. Στα πίσω δωμάτια το σήμα φτάνει μετά βίας. Ενδεικτικά θα σου πω ότι τρέχοντας το SpeedTest (OOKLA) από το σαλόνι που είναι το router πιάνω 47 MBps/5 MBps ενώ στα υπνοδωμάτια πιάνω 13 MBps/5 MBps.
Γι' αυτό είχα γράψει και λίγες μέρες νωρίτερα ότι μετέφερα το router στο σαλόνι για να συνδέσω ενσύρματα τον αποκωδικοποιητή της Wind.
Πέρα από αυτό δεν έχω αντιμετωπίσει το παραμικρό τρεμόπεγμα, ή αποσύνδεση, ή πτώση ποιότητας ή οτιδήποτε άλλο "κακό" με το internet και το Wind Vision. Η εικόνα είναι πάντα πεντακάθαρη, με ομαλή ροή και κίνηση ακόμα και όταν κατεβάζω torrents. Υπόψη ότι στο δίκτυο μου υπάρχουν ταυτόχρονα περίπου 12 συσκευές συνδεδεμένες ασύρματα ή ενσύρματα που λειτουργούν σχεδόν όλο το 24ωρο. Είμαι σίγουρος ότι με ένα πιο δυνατό router εμπορίου θα είχα πολύ πιο δυνατό σήμα Wi-Fi και πολύ καλύτερη ταχύτητα στο εσωτερικό μου δίκτυο απλά για τις τωρινές μου ανάγκες με καλύπτει ίσα ίσα το υπάρχον και δεν προχωρώ σε αναβάθμιση.

@DaFy
Το Play Store του Wind Vision είναι πολύ περιορισμένο και περιέχει μόνο εφαρμογές τροποποιημένες για χρήση σε Android TV. Δε ξέρω για το TV File Commander που ψάχνεις και δεν είμαι σπίτι να το δοκιμάσω αλλά αν όντως δε το βρίσκεις δοκίμασε να κατεβάσεις το αρχείο apk της εφαρμογής από άλλα τρίτα sites (ψάξτο μέσω Google - "download TV File Commander apk"), αντέγραψε το με ένα φλασάκι στη συσκευή και εγκατέστησε το χειροκίνητα.

Στο μέτωπο των προσφορών:

Πήρα προσφορά για το WIND Double Play 50 Plus & WIND VISION στα 45 ευρώ. Μου είπαν ότι δεν θα έχω τέλος ενεργοποίησης και επίσης δωράκι 2 ώρες κάρτα κάθε μήνα στο κινητό μου.
Έχω 1-2 ερωτήσεις:

1) Το novasports είναι απαραίτητο κομμάτι του πακέτου για μένα. Διασφαλίζεσαι από το συμβόλαιο ότι θα έχεις σίγουρα novasports καθόλη την διάρκεια ή μπορεί π.χ. σε 3 μήνες να τα σπάσουνε με τη Νόβα και να μείνω μπουκάλα;
2) Αν εξαιρέσουμε το netflix που είναι δώρο για 13 μήνες από ότι μου είπαν, δεν υπάρχει κάτι άλλο στο πακέτο σε ταινίες, σωστά;

Είμαι σε μεγάλο δίλημμα αν πρέπει να προτιμήσω αυτό το πακέτο ή 50άρι ΝΟΒΑ με φουλ πακ σε παραπλήσια τιμή...

@apostolis89
Μένω σε 3άρι 75τμ. Στα πίσω δωμάτια το σήμα φτάνει μετά βίας. Ενδεικτικά θα σου πω ότι τρέχοντας το SpeedTest (OOKLA) από το σαλόνι που είναι το router πιάνω 47 MBps/5 MBps ενώ στα υπνοδωμάτια πιάνω 13 MBps/5 MBps.
Γι' αυτό είχα γράψει και λίγες μέρες νωρίτερα ότι μετέφερα το router στο σαλόνι για να συνδέσω ενσύρματα τον αποκωδικοποιητή της Wind.
Πέρα από αυτό δεν έχω αντιμετωπίσει το παραμικρό τρεμόπεγμα, ή αποσύνδεση, ή πτώση ποιότητας ή οτιδήποτε άλλο "κακό" με το internet και το Wind Vision. Η εικόνα είναι πάντα πεντακάθαρη, με ομαλή ροή και κίνηση ακόμα και όταν κατεβάζω torrents. Υπόψη ότι στο δίκτυο μου υπάρχουν ταυτόχρονα περίπου 12 συσκευές συνδεδεμένες ασύρματα ή ενσύρματα που λειτουργούν σχεδόν όλο το 24ωρο. Είμαι σίγουρος ότι με ένα πιο δυνατό router εμπορίου θα είχα πολύ πιο δυνατό σήμα Wi-Fi και πολύ καλύτερη ταχύτητα στο εσωτερικό μου δίκτυο απλά για τις τωρινές μου ανάγκες με καλύπτει ίσα ίσα το υπάρχον και δεν προχωρώ σε αναβάθμιση.

@DaFy
Το Play Store του Wind Vision είναι πολύ περιορισμένο και περιέχει μόνο εφαρμογές τροποποιημένες για χρήση σε Android TV. Δε ξέρω για το TV File Commander που ψάχνεις και δεν είμαι σπίτι να το δοκιμάσω αλλά αν όντως δε το βρίσκεις δοκίμασε να κατεβάσεις το αρχείο apk της εφαρμογής από άλλα τρίτα sites (ψάξτο μέσω Google - "download TV File Commander apk"), αντέγραψε το με ένα φλασάκι στη συσκευή και εγκατέστησε το χειροκίνητα.

Αυτό το χειροκίνητα δεν μπορώ να κάνω. Πως να δω το φλασάκι;

τελικα ισχυει οτι τα καναλια της digea τα πιανει μονο με συνδεση καλωδιου κεραιας?
ναι ισχιει κ τα αναλογικα που λεγαμε κ τα hd. γιαυτο κ τα συγκεκριμενα δεν υποστηριζουν το replay tv 7 ημερων οπως τα υπολοιπα οπως μου εξηγηση ενας φιλος πιο πριν.

ερωτηση σχετικα με τη εικονα. σε tv 47' 4κ βλεπω την ποιοτητα της εικονας οχι τοσο καθαρη. στις ρυθμισεις του wind vision μου βγαζει οτι ειναι μεχρι 2160 κ λογικο κ το εχω στο αυτοματο δηλαδη να προσαρμοζεται. το συνδεω μετα με μια 32' η οποια δεν ειναι καν full hd(νομιζω hd ready-ειναι απο τις τελευταιες που κυκλοφορησαν με hdmi μεν αλλα θες αποκοδικοποιητη digea για να δεις τα καναλι) κ βλεπω οτι εκει μου βγαζει οτι παρακολουθω με 1080i κ να μην τα πολυλογω βλεπω καλυτερη θεωρω εικονα. εχει σχεση το μεγεθος της tv η πρεπει να αλλαξω κατι στις ρυθμισεις τις μεγαλης? ΥΓ. και στις δυο περιπτωσεις ασυρματα και στην ιδια αποσταση απο modem.

Όσο μεγαλώνει η διάσταση της οθόνης άλλο τόσο εμφανής γίνεται η λεπτομέρεια στην εικόνα οπότε ναι δε φταίει τίποτε άλλο....

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

@DaFy
Εγκατέστησε προσωρινά ένα file explorer όπως το ES Explorer που να υπάρχει στο Play Store. Κάνε εγκατάσταση από εκεί με φλασάκι ή με αποστολή Bluetooth, WiFi Direct από το κινητό σου κλπ ότι άλλη εφαρμογή θες όπως το TV File Commander και μετά απλά σβήσ' το.
Για διευκόλυνση σου μπορείς να χρησιμοποιήσεις και ένα ενσύρματο ή ασύρματο ποντίκι για ακρίβεια κινήσεων και επιλογών.

@group131
Δεν έχω διαβάσει τους όρους και τα ψιλά γράμματα αλλά αν αποχωρήσουν τα αθλητικά κανάλια από τη Wind αυτό μάλλον θα σημαίνει και την αποτυχία του προγράμματος επομένως το θεωρώ λίγο απίθανο να συμβεί.
Για ταινίες, ναι μόνο NetFlix, όλα τα συνδρομητικά κανάλια του πακέτου περιέχουν μόνο σειρές. Επίσης δεν υπάρχει επιλογή On Demand.

@ioanna1978
Η εικόνα της Wind Vision δεν είναι 4K ούτε καν FHD σε πολλά προγράμματα. Να έχεις υπόψη ότι ακόμα και αν βγάζει 4Κ ή FHD έξοδο ο αποκωδικοποιητής, αν το πρόγραμμα που streamαρει ο server τους είναι πχ QVGA τότε και συ QVGA θα βλέπεις. Επίσης λόγω του δυναμικού bitrate αν κάποιες φορές είναι "φορτωμένο" το δίκτυο, ίσως χαμηλώσει λίγο η ποιότητα για να έχεις ομαλή κίνηση χωρίς buffering. Σίγουρα όσο ανεβαίνεις σε ίντσες υπάρχει μια μικρή αλλοίωση, μπορείς να παίξεις λίγο με τις ρυθμίσεις εικόνας της τηλεόρασης σου μήπως μπορέσεις να βελτιώσεις λίγο το αποτέλεσμα. Συνήθως επιλογές όπως "Έντονα Χρώματα", "Δυναμική Αντίθεση", "Motion Boost" κλπ, αλλοιώνουν την ποιότητα των χαμηλής ανάλυσης προβολών. Δοκίμασε τις προεπιλεγμένες επιλογές, με όλες τις ρυθμίσεις στο normal.