Wind Vision

Διαβάζω για ανησυχίες για εικόνα σε Nova sports κλπ... Παιδιά εγώ είμαι με 11 ταχύτητα και βλέπω Nova sports στο σαλόνι και μέσα η μικρή Netflix πένα και ρωτάτε αν θα παίξει οκ σε 100αρα γραμμή; Εννοείται μια χαρά
Μικροθεματάκια έχουν παρουσιαστεί κατά καιρούς αλλά γρήγορα μέσω update λύνονται και αυτό δείχνει σοβαρότητα εκ μέρους της wind. Μετά τα δύο τελευταία το wind vision σε εμένα με αυτή την ADSL που έχω δουλεύει 24/7 απροβλημάτιστα.
Εννοείται το έχω συνδέσει με ethernet για αποφυγή θεμάτων WiFi

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

OK. Είναι FHD τα Novasports, σωστα;

Στο μέτωπο των προσφορών:

Πήρα προσφορά για το WIND Double Play 50 Plus & WIND VISION στα 45 ευρώ. Μου είπαν ότι δεν θα έχω τέλος ενεργοποίησης και επίσης δωράκι 2 ώρες κάρτα κάθε μήνα στο κινητό μου.
Έχω 1-2 ερωτήσεις:

1) Το novasports είναι απαραίτητο κομμάτι του πακέτου για μένα. Διασφαλίζεσαι από το συμβόλαιο ότι θα έχεις σίγουρα novasports καθόλη την διάρκεια ή μπορεί π.χ. σε 3 μήνες να τα σπάσουνε με τη Νόβα και να μείνω μπουκάλα;
2) Αν εξαιρέσουμε το netflix που είναι δώρο για 13 μήνες από ότι μου είπαν, δεν υπάρχει κάτι άλλο στο πακέτο σε ταινίες, σωστά;

Είμαι σε μεγάλο δίλημμα αν πρέπει να προτιμήσω αυτό το πακέτο ή 50άρι ΝΟΒΑ με φουλ πακ σε παραπλήσια τιμή...

Αυτό είναι ένα θέμα, το αν διασφαλίζεται οτι θα έχει σε όλο σου το συμβόλαιο τα novasports και το τι θα γίνει σε αντίθετη περίπτωση. Μου ανέφεραν απο τη Nova ότι μπορεί να διακοπεί η αναπαραγωγή των καναλιών ανά πάσα στιγμή, προσπαθώντας να με πείσουν να ανανεώσω. Η Wind λέει οτι αν συμβεί κάτι τέτοιο δεν θα αφήσουν έτσι τον πελάτη και πως θα γινει αναπροσαρμογη στο πάγιο. Αλλά αν δεν έχει γραπτώς αυτήν τη δέσμευση...

@DaFy
Εγκατέστησε προσωρινά ένα file explorer όπως το ES Explorer που να υπάρχει στο Play Store. Κάνε εγκατάσταση από εκεί με φλασάκι ή με αποστολή Bluetooth, WiFi Direct από το κινητό σου κλπ ότι άλλη εφαρμογή θες όπως το TV File Commander και μετά απλά σβήσ' το.
Για διευκόλυνση σου μπορείς να χρησιμοποιήσεις και ένα ενσύρματο ή ασύρματο ποντίκι για ακρίβεια κινήσεων και επιλογών.

@group131
Δεν έχω διαβάσει τους όρους και τα ψιλά γράμματα αλλά αν αποχωρήσουν τα αθλητικά κανάλια από τη Wind αυτό μάλλον θα σημαίνει και την αποτυχία του προγράμματος επομένως το θεωρώ λίγο απίθανο να συμβεί.
Για ταινίες, ναι μόνο NetFlix, όλα τα συνδρομητικά κανάλια του πακέτου περιέχουν μόνο σειρές. Επίσης δεν υπάρχει επιλογή On Demand.

@ioanna1978
Η εικόνα της Wind Vision δεν είναι 4K ούτε καν FHD σε πολλά προγράμματα. Να έχεις υπόψη ότι ακόμα και αν βγάζει 4Κ ή FHD έξοδο ο αποκωδικοποιητής, αν το πρόγραμμα που streamαρει ο server τους είναι πχ QVGA τότε και συ QVGA θα βλέπεις. Επίσης λόγω του δυναμικού bitrate αν κάποιες φορές είναι "φορτωμένο" το δίκτυο, ίσως χαμηλώσει λίγο η ποιότητα για να έχεις ομαλή κίνηση χωρίς buffering. Σίγουρα όσο ανεβαίνεις σε ίντσες υπάρχει μια μικρή αλλοίωση, μπορείς να παίξεις λίγο με τις ρυθμίσεις εικόνας της τηλεόρασης σου μήπως μπορέσεις να βελτιώσεις λίγο το αποτέλεσμα. Συνήθως επιλογές όπως "Έντονα Χρώματα", "Δυναμική Αντίθεση", "Motion Boost" κλπ, αλλοιώνουν την ποιότητα των χαμηλής ανάλυσης προβολών. Δοκίμασε τις προεπιλεγμένες επιλογές, με όλες τις ρυθμίσεις στο normal.

Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια.

Διάβασα σε αρκετά sites ότι η Wind θα δώσει τη δυνατότητα πληρωμής της συνδρομή Netflix μέσω λογαριασμού Wind. Πολύ βολικό για όσους δεν είναι συνηθισμένοι στην χρήση κάρτας, αλλά και στους υπόλοιπους, καθώς θα πληρώνουν μία αντί δύο συνδρομές.

Από τον δέκτη της Wind Vision, γίνεται να "φύγει" άλλο καλώδιο (πέραν του HDMI που θα πηγαίνει στην πρώτη) για να υπάρχει εικόνα (του ίδιου καναλιού προφανώς) σε δεύτερη τηλεόραση; Ξέρουμε τις υποδοχές έχει πίσω ο δέκτης;

Ευχαριστώ!

Αν παιζει οπως λενε παραπανω τα παιδια σε φορητη συσκευη (και τα Novasports εννοω) τοτε δε θα χρειαζεται να φυγει κατι extra απο το wind vision μιας και θα μπορεις να το βαλεις σε καποιο αλλο (unrooted λογικα) android media player και με την εγκατασταση της αντιστοιχης εφαρμογης να παιξει σε συνδεση με οποιαδηποτε αλλη tv εχεις.
Ή τουλαχιστον αυτο φανταζομαι οτι θα συμβαινει.

Re: Ικανοποιημένοι με wind fiber και wind vision;

Δηλαδή, η wind δίνει γραμμή voip ή συνέβη σε εσένα λόγω συσκευής; μπορεί να σου ακούστηκε χαζή η ερώτηση, αλλά δεν ξέρω τι παίζει...
Το router κάνει για ένα απλό τριάρι, πιάνει καλό σήμα; εκτος από το σήμα έχει άλλα θέματα;
Ναι, απλά μην ζητήσουν περισσότερα για 100άρα, επειδή τώρα την τιμή που δίνουν την έχουν ως προσφορά και καλά...

Η Wind δίνει Voip αλλά να ξέρεις ότι σιγά σιγά όλοι γυρνάνε σε Voip. Το ρούτερ όπως είπα δεν είναι κάτι αξιόλογο αλλά στο θέμα Wifi με έχει καλύψει περισσότερο από τα προηγούμενα. Τριάρι έχω και εγώ και καλύπτει το σπίτι μια χαρά. Αλλά μπορεί να παίζει ρόλο που το έχεις κτλ.

Όσα τεστ έκανα με το OOKLA δεν είδα κάτω απο 35Μb Πουθενά. Πίσω δωμάτιο μπαλκόνι κτλ. Επίσης είναι το μόνο ρουτερ που πιάνει σε μένα και στην είσοδο της πολυκατοικίας (μένω στον 2ο). Μπορεί σε άλλους όντως να μην είναι τόσο καλό. Τι να πω δεν ξέρω. Αλλά επειδή είμαι απο τα άτομα που ΠΟΤΕ δεν χρησιμοποιούσα το ρουτερ παρόχου αλλά είχα πάντα εμπορίου αυτό για αρχή με έχει καλύψει.

Μόλις σήμερα μου ενεργοποιήθηκε το Vision. Δεν έχω προλάβει να το δοκιμάσω. Οπότε όταν το δω θα λύσω κάποιες απορρίες.

Για αρχή πίσω έχει 4 υποδοχές. Είσοδος τροφοδοσίας, HDMI, Ethernet και Κεραίας τηλεόρασης.

pic3.jpg.059266e08e097b34cab6a89db0c9cc0b.jpg

Τώρα για την ποιότητα των καναλιών Novasport περίμενα πολύ χειρότερα με αυτά που είχα διαβάσει. Μιας και έχω στο πατρικό Nova είναι χειρότερο απο δορυφορικό αλλά όχι και σαν να βλέπεις streaming από "πειρατικό" site που κάπου διάβασα. Η τηλεόραση που έχω είναι 55αρα.

Όπως φαίνεται και στο φώτο που ανέβασε ο φίλος tryfon η συσκευή έχει μόνο μια έξοδο HDMI και δεν υπάρχει άλλος τρόπος να βγάλεις δεύτερη έξοδο.
Στο πατρικό που έχω ένα Android TV Box στο οποίο έχω εγκαταστήσει την εφαρμογή και βλέπω και εκεί Wind Vision, αλλά το περιβάλλον της εφαρμογής είναι ίδιο με αυτό στα κινητά μας. Βλέπω μόνο τα συνδρομητικά (διαδικτυακά) κανάλια, τα μενού είναι τελείως διαφορετικά και πολύ πιο δύσχρηστα από τα αντίστοιχα του γνήσιου αποκωδικοποιητή.
Σε επικοινωνία μου με τη Wind αν υπάρχει δυνατότητα για προβολή σε δεύτερη τηλεόραση στο ίδιο σπίτι είτε με την προμήθεια επιπλέον αποκωδικοποιητή ή με οπουδήποτε άλλο επίσημο τρόπο μου είπαν ότι δε γίνεται. Επομένως αν θες να δεις National Geographic στην κρεβατοκάμαρα, κουβαλάς και τον αποκωδικοποιητή μαζί.

Για το VOIP που αναφέρθηκε, παρότι μένω Κυψέλη, έχω full ταχύτητα και αναβάθμισα πρόσφατα τη γραμμή μου από VDSL 50 σε VDSL 50 Plus Fiber δεν μου βάλανε VOIP. Δεν με απασχολεί ιδιαίτερα αλλά μου έκανε εντύπωση και δε ξέρω και με ποια κριτήρια βάζουν ή δε βάζουν.

καλημερα! μια ερωτηση θα ηθελα να κανω μιας κ μονο απο δορυφορους ειχα σχεση τοσα χρονια κ πιατα. κατα την διαρκεια παρακολουθησης wind tv ποσα mbps τραβαει? εξαρταται το προγραμμα? καποιος με 50αρι πω το βλεπετε θα εχει θεμα στην ταυτοχρονη λειτουργια της υπηρεσιας σε συνδυασμο με υπολογιστη που παιζει onnline video games? επισης σε ολο αυτο που ρωταω παιζει ρολο αν η συνδεση γινει με ethernet η με wifi η αυτο ειναι μονο για το σημα? ευχαριστω!

Έχω το πακέτο σχεδόν 10 μήνες με 50ρα της wind. Τραβάει ελάχιστα. Εγώ το έιχα να παίζει την ώρα που σε άλλο υπολογιστή κατεβαζα με πάνω απο 3.5 MB/s και η αδερφή μου έβλεπε βιντεάκια στο You
tube χωρίς πρόβλημα

Από τον δέκτη της Wind Vision, γίνεται να "φύγει" άλλο καλώδιο (πέραν του HDMI που θα πηγαίνει στην πρώτη) για να υπάρχει εικόνα (του ίδιου καναλιού προφανώς) σε δεύτερη τηλεόραση; Ξέρουμε τις υποδοχές έχει πίσω ο δέκτης;

Ευχαριστώ!

Οχι έχει μόνο μια έξοδο HDMI. Αν θες παραπάνω απο μια οθόνη χρειάζεσαι HDMI splitter

Re: Απάντηση: Wind Vision

Εξαρτάται τι εννοείς κομπλέ και τι router θα σου δώσει η wind. Προσωπικά δεν νομίζω να υπάρχει εταιρεία που θα σου δώσει καλό router και ότι είναι μια καλή κίνηση να επενδύσεις σε κάποιο μη εταιρικό καλύτερης ποιότητας (και φυσικά ανάλογης τιμής). Εγώ κράτησα το εταιρικό να δουλεύει μόνο σαν modem (σε bridge mode) και έστησα ένα pfsense σε ένα παλιό μηχάνημα που είχα να κάθεται. Έχω επίσης την windvision (family pack) και είμαι αρκετά ευχαριστημένος (μόνη ένσταση δεν έχει το discovery channel). Επίσης έχετε υπόψιν σας ότι τα κανάλια της Digea δεν τα παίρνει από το internet αλλά έχει δέκτη DVB - T το android box και τα πα´ιρνει απο κεραία. Με λίγα λόγια αν στην περιοχή σας δεν πιάνετε καλά τα ελληνικά κανάλια δεν θα δείτε καμιά διαφορά ή ίσως μια μικρή βελτίωση.

Re: Απάντηση: Wind Vision

Όπως φαίνεται και στο φώτο που ανέβασε ο φίλος tryfon η συσκευή έχει μόνο μια έξοδο HDMI και δεν υπάρχει άλλος τρόπος να βγάλεις δεύτερη έξοδο.
Στο πατρικό που έχω ένα Android TV Box στο οποίο έχω εγκαταστήσει την εφαρμογή και βλέπω και εκεί Wind Vision, αλλά το περιβάλλον της εφαρμογής είναι ίδιο με αυτό στα κινητά μας. Βλέπω μόνο τα συνδρομητικά (διαδικτυακά) κανάλια, τα μενού είναι τελείως διαφορετικά και πολύ πιο δύσχρηστα από τα αντίστοιχα του γνήσιου αποκωδικοποιητή.
Σε επικοινωνία μου με τη Wind αν υπάρχει δυνατότητα για προβολή σε δεύτερη τηλεόραση στο ίδιο σπίτι είτε με την προμήθεια επιπλέον αποκωδικοποιητή ή με οπουδήποτε άλλο επίσημο τρόπο μου είπαν ότι δε γίνεται. Επομένως αν θες να δεις National Geographic στην κρεβατοκάμαρα, κουβαλάς και τον αποκωδικοποιητή μαζί.

Για το VOIP που αναφέρθηκε, παρότι μένω Κυψέλη, έχω full ταχύτητα και αναβάθμισα πρόσφατα τη γραμμή μου από VDSL 50 σε VDSL 50 Plus Fiber δεν μου βάλανε VOIP. Δεν με απασχολεί ιδιαίτερα αλλά μου έκανε εντύπωση και δε ξέρω και με ποια κριτήρια βάζουν ή δε βάζουν.

Παίρνεις ένα δεύτερο tv box, εγκαθιστάς την εφαρμογή και βλέπεις πάνω τα συνδρομητικά κανάλια του πακέτου χωρίς πρόβλημα. Τουλάχιστον εμένα μου έπαιξε άσχετα με την απάντηση της Wind

Νέα προσφορά Double Play Plus & WIND VISION Full Pack στα 26.50! Ξεπουλάνε...

Μπορείς να μας πεις σε παρακαλώ από που πήρες την προσφορά? Κατάστημα, από το site ή σε πήραν τηλέφωνο?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Wind Vision

Παίρνεις ένα δεύτερο tv box, εγκαθιστάς την εφαρμογή και βλέπεις πάνω τα συνδρομητικά κανάλια του πακέτου χωρίς πρόβλημα. Τουλάχιστον εμένα μου έπαιξε άσχετα με την απάντηση της Wind

Αν πρόσεξες αυτό έγραψα ότι έκανα και εγώ. Απλά σαν αίσθηση χρήσης και ευκολίας η εφαρμογή στο Android TV BOX δεν έχει καμία σχέση με την εφαρμογή στον κανονικό αποκωδικοποιητή.