Windows 7 Media Center. Ποιό πακέτο codecs?

ultraxmode

Senior Member
27 August 2008
587
Athens
Ο τίτλος και η ερώτηση...

Ποιό πακέτο codecs προτιμάτε ? CCCP?? Shark007? ... τί άλλο?..

Καιρός να τα ξεκαθαρίσουμε λίγο στο μυαλό μας... (δεν ξέρω για εσάς..αλλα εγώ την έχασα λίγο τη μπάλα...) !!!

ffdshow....εμενα παζει μια χαρα....τα παντα..σε συνδιασμο με το MCDU.exe με το οππιο διαλεγεις ποιο πακετο θα χρησιμοποιεις οποτε θελεις
εχω εγκαταστησει και το mediabroswer και εχει γινει υπεροχο....tryit

Last edited:
εγώ προσπαθώ να βάλω σε 7αρια 64μπιτα το shark (γιατι ηταν το μόνο πακέτο που μου επαιζε σωστα τα .mkv) αλλά δεν μου κάθεται.. συμφωνα με τις οδηγίες θελει πρώτα εγκατασταση το 32bit πακετο win7codecs και κατοπιν win7x64 components. Αλλά όταν παω να ριξω το win7codecs μου λεει οτι το setup δεν ειναι συμβατό με το λειτουργικό μου..

δεν μπηκα καν στην διαδικασία να δοκιμασω, με τον media player χωρίς επι πλεον codecs παντως δεν παιζει με τιποτα

Ναι, όπως ειπώθηκε και από τον JohnJohn.... με το shark007 πακέτο σίγουρα.

Αν βάλετε "shark007" στο google, θα σας απαντήσει τα πάντα... -bye-

Re: Απάντηση: Windows 7 Media Center. Ποιό πακέτο codecs?

από τότε που το έβαλα, ζωντανέψανε τα mkv μου... :BDGBGDB55:

μολις το δοκιμασα και παιζει κανονικα,αλλα μονο με open with...πανω στο αρχειο γιατι η βιβλιοθηκη του wmc δεν τα βλεπει.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Windows 7 Media Center. Ποιό πακέτο codecs?

μολις το δοκιμασα και παιζει κανονικα,αλλα μονο με open with...πανω στο αρχειο γιατι η βιβλιοθηκη του wmc δεν τα βλεπει.

τα βλέπει σίγουρα, και τώρα εκεί χάζευα... (δεν μου αρέσει και ιδιαίτερα οπτικά ο τρόπος που τα απεικονίζει). Δεν θυμάμαι όμως αν έκανα κάτι επιπλέον εκτός της εγκατάστασης... καμιά επανεκκίνηση έκανες? Στις ρυθμίσεις του μπήκες?

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Windows 7 Media Center. Ποιό πακέτο codecs?

τα βλέπει σίγουρα, και τώρα εκεί χάζευα... (δεν μου αρέσει και ιδιαίτερα οπτικά ο τρόπος που τα απεικονίζει). Δεν θυμάμαι όμως αν έκανα κάτι επιπλέον εκτός της εγκατάστασης... καμιά επανεκκίνηση έκανες? Στις ρυθμίσεις του μπήκες?

δεν το παλεψα και πολυ...
θα το κοιταξω καλυτερα αυριο με πιο ανοιχτα ματια.
ευχαριστω...-bye-

Με Shark007 σε 32bit Win7 παιζουν αψογα τα mkv στον Windows Media Player οπως επισης και εμφανιζονται/παιζουν μεσα απο το Media Center περιβαλλον - για το δευτερο χρειαζεται ενα αρχειακι .reg που νομιζω υπαρχει και στο www.hack7mc.com

Αυτο που δεν εχω καταφερει με τιποτα ειναι να δω υποτιτλους, τοσο στον WMP οσο και στο MCE. Ακολουθησα καποιους οδηγους που υποτιθεται οτι τους ενεργοποιουν, αλλα μηδεν εις το πηλικο (φυσικα σε MPC-HC κλπ εχω μια χαρα υποτιτλους)

Παίζει φοβερά σε Win 7 το Shark007 με Media Player ακόμα και στο παλιό PC που έβαλα 7 και δεν ειναι καν Code Duo ! Υπότιτλοι ελληνικοί μια χαρά με srt.

Τους υπότιτλους πώς τους έκανες να παίξουν με matroska? .. Εγώ παίζω κανονικά ματρόσκες σε WMP Και Media Center.. αλλα δεν έχω καταφέρει να παίξουν οι υπότιτλοι...

Όλα αυτά, σε Windows 7 64bit Ultimate... Πετάει το μηχάνημα λέμεεεε...

windows 7,ffdshow,ac3filter,ati 3850 δινουν πολυ καλο αποτελεσμα χωρις παρατραγουδα.
ενα θεματακι εχω μονο,το οποιο υπηρχε και στα xp και με τον coreavc.
στο τελειωμα των 2 μαυρων μπαρων της ταινιας,υπαρχει μια αχνη λευκη διαφανη γραμμη απο ακρη σε ακρη.(κατι σαν ξεθωριασμα)
στο screenshot που επισυναπτω,εχω μαρκαρει με κοκκινο την περιοχη που βγαζει την διαφανη λευκη γραμμη.
επισης να αναφερω οτι δεν το κανει σε ολες τις τανιες.
εχει κανεις παρομοια περιπτωση?

Attachments

• Untitled.jpg
    Untitled.jpg
    40.7 KB · Views: 92
με την ενεργοποιηση τις σχετικης επιλογης για τους υποτιτλουσ στο ffdshow θα εχεις υποτιτλους

Συγνώμη σε όλους σας αλλά θεωρώ ότι το πακέτο του shark007 είναι (α) μετριότατο σε λειτουργικότητα και αξιοπιστία και (β) τα εργαλεία διαχείρισης codecs του είναι πρωτόγονα και το μισό καιρό δε δουλεύουν επαρκώς.

Μου έβγαλε την πίστη ανάποδα σε Windows Vista / 7 x64 καθώς και σε Vista 32.

Αντίθετα το K-Lite Codec Pack (32-bit & 64-bit) που βγάζει ο clsid (ειναι ένας από τους βασικούς builders του ffdshow-tryouts, δηλαδή του νεότερου πιο προχωρημένου ffdshow) δουλεύει άψογα και έχει ενιαίο σύστημα διαχείρισης codecs, απο όπου μπορούμε να ενεργοποιήσουμε/απ-ενεργοποιήσουμε audio & video decoders, codec & filter registration/de-registration, προτιμώμενο splitter ανά format και ότι μπορεί να χρειαστεί να κάνει κανείς. Το καλύτερο είναι πως η ρουτίνα εγκατάστασης στήνει τα φίλτρα άψογα έτσι ώστε να παίζουν κατευθείαν (πρέπει όμως να το αφήσεις να απεγκαταστήσει ότι άλλα codec packs υπάρχουν).

Ενημερωτικά λέω ότι το έχω βάλει σε 8 HTPC και 4-5 desktop και εδώ και 2 χρόνια έχει δουλέψει πάντα τέλεια και έχει λύσει ότι προβλήματα υπήρχαν.

εγώ προσπαθώ να βάλω σε 7αρια 64μπιτα το shark (γιατι ηταν το μόνο πακέτο που μου επαιζε σωστα τα .mkv) αλλά δεν μου κάθεται.. συμφωνα με τις οδηγίες θελει πρώτα εγκατασταση το 32bit πακετο win7codecs και κατοπιν win7x64 components. Αλλά όταν παω να ριξω το win7codecs μου λεει οτι το setup δεν ειναι συμβατό με το λειτουργικό μου..

Συγκριμένα σε Win 7 x64 το KLCP64 δουλεύει τέλεια - το ενσωματομένο εργαλείο "Windows preferred Directshow decoders" είναι απολύτως απαραίτητο για windows 7 - σε συνδυασμό με το προαναφερθέν MCDU.exe δουλεύει πολύ καλά και το Media Center αν και η αδυναμία να χρησημοποιήσω audio decoders άλλα από αυτό της microsoft με εμποδίζουν για την ώρα από το να το κάνω κυρίως λειτουργικό στο HTPC. Αυτό δυστυχώς είναι πρόβλημα του Windows Media Player / Windows Media Center των Windows 7, αν και πιστεύω ότι ίσως να ξεπεραστεί κάποια μέρα.
Μέχρι τοτε προτιμώ Vista Media Center.

Για όποιον επιχειρήσει να στήσει K-Lite codec Pack x64 / x86 και θέλει βοήθεια, πείτε μου και θε χαρώ να βοηθήσω όσο μπορώ.

Συγνώμη σε όλους σας αλλά θεωρώ ότι το πακέτο του shark007 είναι (α) μετριότατο σε λειτουργικότητα και αξιοπιστία και (β) τα εργαλεία διαχείρισης codecs του είναι πρωτόγονα και το μισό καιρό δε δουλεύουν επαρκώς.

Μου έβγαλε την πίστη ανάποδα σε Windows Vista / 7 x64 καθώς και σε Vista 32.

Αντίθετα το K-Lite Codec Pack (32-bit & 64-bit) που βγάζει ο clsid (ειναι ένας από τους βασικούς builders του ffdshow-tryouts, δηλαδή του νεότερου πιο προχωρημένου ffdshow) δουλεύει άψογα και έχει ενιαίο σύστημα διαχείρισης codecs, απο όπου μπορούμε να ενεργοποιήσουμε/απ-ενεργοποιήσουμε audio & video decoders, codec & filter registration/de-registration, προτιμώμενο splitter ανά format και ότι μπορεί να χρειαστεί να κάνει κανείς. Το καλύτερο είναι πως η ρουτίνα εγκατάστασης στήνει τα φίλτρα άψογα έτσι ώστε να παίζουν κατευθείαν (πρέπει όμως να το αφήσεις να απεγκαταστήσει ότι άλλα codec packs υπάρχουν).

Ενημερωτικά λέω ότι το έχω βάλει σε 8 HTPC και 4-5 desktop και εδώ και 2 χρόνια έχει δουλέψει πάντα τέλεια και έχει λύσει ότι προβλήματα υπήρχαν.

Συγκριμένα σε Win 7 x64 το KLCP64 δουλεύει τέλεια - το ενσωματομένο εργαλείο "Windows preferred Directshow decoders" είναι απολύτως απαραίτητο για windows 7 - σε συνδυασμό με το προαναφερθέν MCDU.exe δουλεύει πολύ καλά και το Media Center αν και η αδυναμία να χρησημοποιήσω audio decoders άλλα από αυτό της microsoft με εμποδίζουν για την ώρα από το να το κάνω κυρίως λειτουργικό στο HTPC. Αυτό δυστυχώς είναι πρόβλημα του Windows Media Player / Windows Media Center των Windows 7, αν και πιστεύω ότι ίσως να ξεπεραστεί κάποια μέρα.
Μέχρι τοτε προτιμώ Vista Media Center.

Για όποιον επιχειρήσει να στήσει K-Lite codec Pack x64 / x86 και θέλει βοήθεια, πείτε μου και θε χαρώ να βοηθήσω όσο μπορώ.

Επειδή είχα διάφορα προβλήματα με την αναπαραγωγή των mkv:
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=51479
και μόλις κατάφερα να κάνω να δουλέψει ο media center, βρήκα mkv που δεν το έπαιζε καθόλου, έβαλα και εγώ το K-Lite 32-bit. Τα προβλήματα λύθηκαν για την ώρα,αλλά αν έχεις κάποιες συμβουλές για το πως να κάνω τις όσο το δυνατόν καλύτερες ρυθμίσεις, θα το εκτιμούσα πολύ αν έβρισκες χρόνο να δώσεις καμία συμβουλή....