Συγνώμη σε όλους σας αλλά θεωρώ ότι το πακέτο του shark007 είναι (α) μετριότατο σε λειτουργικότητα και αξιοπιστία και (β) τα εργαλεία διαχείρισης codecs του είναι πρωτόγονα και το μισό καιρό δε δουλεύουν επαρκώς.
Μου έβγαλε την πίστη ανάποδα σε Windows Vista / 7 x64 καθώς και σε Vista 32.
Αντίθετα το K-Lite Codec Pack (32-bit & 64-bit) που βγάζει ο clsid (ειναι ένας από τους βασικούς builders του ffdshow-tryouts, δηλαδή του νεότερου πιο προχωρημένου ffdshow) δουλεύει άψογα και έχει ενιαίο σύστημα διαχείρισης codecs, απο όπου μπορούμε να ενεργοποιήσουμε/απ-ενεργοποιήσουμε audio & video decoders, codec & filter registration/de-registration, προτιμώμενο splitter ανά format και ότι μπορεί να χρειαστεί να κάνει κανείς. Το καλύτερο είναι πως η ρουτίνα εγκατάστασης στήνει τα φίλτρα άψογα έτσι ώστε να παίζουν κατευθείαν (πρέπει όμως να το αφήσεις να απεγκαταστήσει ότι άλλα codec packs υπάρχουν).
Ενημερωτικά λέω ότι το έχω βάλει σε 8 HTPC και 4-5 desktop και εδώ και 2 χρόνια έχει δουλέψει πάντα τέλεια και έχει λύσει ότι προβλήματα υπήρχαν.
Συγκριμένα σε Win 7 x64 το KLCP64 δουλεύει τέλεια - το ενσωματομένο εργαλείο "Windows preferred Directshow decoders" είναι απολύτως απαραίτητο για windows 7 - σε συνδυασμό με το προαναφερθέν MCDU.exe δουλεύει πολύ καλά και το Media Center αν και η αδυναμία να χρησημοποιήσω audio decoders άλλα από αυτό της microsoft με εμποδίζουν για την ώρα από το να το κάνω κυρίως λειτουργικό στο HTPC. Αυτό δυστυχώς είναι πρόβλημα του Windows Media Player / Windows Media Center των Windows 7, αν και πιστεύω ότι ίσως να ξεπεραστεί κάποια μέρα.
Μέχρι τοτε προτιμώ Vista Media Center.
Για όποιον επιχειρήσει να στήσει K-Lite codec Pack x64 / x86 και θέλει βοήθεια, πείτε μου και θε χαρώ να βοηθήσω όσο μπορώ.