Γεια σας
Συγνωμη που ανασυρω ένα τοσο παλιο θεμα, ειπα να μην ανοιγω καινουργιο.
Την τελευταια εβδομαδα κοντευω να πνιγω στην αβυσσο των πληροφοριων, απλα και μονο για να καταφερω το εξης επιτευγμα: να παιξω σωστα
στην τηλεοραση μου μια ταινια που βρισκεται στον υπολογιστη μου!
Προσπαθησα με το πανεμορφο XBMC. ΔΕΝ τα καταφερα: δεν ακουω ηχο από την τηλεοραση + εχει σπασιματα/κολληματα η εικονα αν θεσω το refresh rate στην καρτα γραφικων μου στα 24Hz (ομοιως και αν το συγχρονισει μονο του το XBMC).
Ετσι, στραφηκα στην μοναδικη λυση που με βολευει: Windows Media Player. Αυτή η «σαβουρα» όπως το ονομασαν καποιοι σε αυτό το θεμα, είναι ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ που:
- μου εδωσε ηχο από την τηλεοραση μου
- με αφηνει να χειριστω βασικες εντολες (pause, forward/fast forward-backward/fast backward,volume κ.α.) με το τηλεχειριστηριο της τηλεορασης μου!!
- δεν παρατηρησα ΚΑΝΕΝΑ κολλημα/σπασιμο/σκαλωμα της ροης της ταινιας με αυτό!
- ΔΕΝ χρειαζεται να μπαινω συνεχεια στο screen resolution menu από το desktop μου και να ενεργοποιω την τηλεοραση μεσω του PC! Πολύ απολουστατα και κυριλε, ανοιγω τον Windows Media Player, και από το library δεξι κλικ στην ταινια, “Play to”: Viera G30 Series και η τηλεοραση αρχιζει μονη της να παιζει! Με το θα πατησω exit από το τηλεχειριστηριο της, επιστρεφει στο καναλι που επαιζε και στα settings που ειχα ορισει για αυτό!
ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΥΚΟΛΙΑ ΚΑΙ ΑΠΛΟΤΗΤΑ!
Παμε τωρα στο στην ερωτηση μου: εγκατεστησα το τελευταιο
shark007 πακετο codecs, 32bit + 64bit upgrade. Τα .mkv μου όπως και τα υπολοιπα format παιζουν μια χαρα + Αγγλικοι υποτιτλοι (.srt αρχειο), ΕΚΤΟΣ από την ταινια που φαινεται στο screenshot η οποια ΝΑΙ μεν παιζει αψογα στο monitor του PC μου, αλλα το “Play to” μου δινει:
Read error και στην οθονη της τηλεορασης λεει
«Δεν υποστηριζεται αυτος ο τυπος αρχειου».
- Γιατι συμβαινει αυτό / τι μπορω να κανω?
- Η εικονα του WMP μου φαινεται μια χαρα! Άλλος player ή πακετο codecs παιζει καλυτερα λετε?
- ΑΝ οντως καποιος άλλος player ή/και πακετο codecs παιζει καλυτερα, θα μου προσφερει τις παραπανω ευκολιες που μου δινει ο WMP? Που ουσιαστικα μου αφηνει και τα 2 monitor ενεργα και δεν χρειαζεται να ξαναπλησιασω το PC μεχρι να τελειωσει η ταινια. Τα δινει αυτά άλλος?
- Ποσο είναι το refresh rate της καρτας γραφικων μου όταν αναλαμβανει την αναπαραγωγη ο Windows Media Player? Δεν μου το γραφει πανω αριστερα… Από πού μπορω να το δω?
*Η τηλεοραση είναι συνδεδεμενη μεσω HDMI με το PC.
*H καρτα γραφικων ειναι συδεδεμενη με την Motherboard με SPDIF καλωδιακι.
*Εχω οπτικη «εμπειρια» από VLC, TMT5, XBMC.
*Η τηλεοραση ανηκει σε home network (homegroup): δηλαδη αυτή και το PC είναι.
Δινω και screenshot του WEI,
στους σκληρους προσθεστε + 1 terabyte, Samsung Spinpoint, δεν τον εχω εγκαταστησει ακομη, θα μπει πανω τη Δευτερα!
Ευχαριστω για την υπομονη σας, παρακαλω βοηθειστε!