Windows 7 Media Center. Ποιό πακέτο codecs?

Με τους τελευταιους codecs του Shark007 σε καθαρη εγκατασταση Win7-32 (και λιγο ψαξιμο στα settings) εχω πλεον mkv με υποτιτλους σε ολα τα players, αλλα...

1. Δεν μπορω να επιλεξω το δευτερο stream στους ενσωματωμενους υποτιτλους, παρα μονο το πρωτο. Ουτε στον WMP ουτε στον MPC-HC.

2. Δεν μπορω να κανω Fast Forward & Rewind στον WMP, ενω μπορω στον MPC-HC

Καμμια ιδεα?

Με τους τελευταιους codecs του Shark007 σε καθαρη εγκατασταση Win7-32 (και λιγο ψαξιμο στα settings) εχω πλεον mkv με υποτιτλους σε ολα τα players, αλλα...

1. Δεν μπορω να επιλεξω το δευτερο stream στους ενσωματωμενους υποτιτλους, παρα μονο το πρωτο. Ουτε στον WMP ουτε στον MPC-HC.

2. Δεν μπορω να κανω Fast Forward & Rewind στον WMP, ενω μπορω στον MPC-HC

Καμμια ιδεα?

Τι χρησιμοποιείς για Fast Forward & Rewind? Τηλεκοντρόλ? Ποντίκι?

Τι χρησιμοποιείς για Fast Forward & Rewind? Τηλεκοντρόλ? Ποντίκι?

Το MCE τηλεκοντρολ της Microsoft, το οποιο κανει κανονικα FF & REW στα WMV αρχεια (με τρεις κλιμακες ταχυτητας) αλλα οχι στα MKV

ΟΚ, κατάλαβα (αυτό χρησιμοποιώ και εγώ σε windows media center).

Ο περιορισμός αυτός είναι λόγω των codecs που έχεις επιλέξει. Το coreAVC και το DivX H264 δεν υποστηρίζουν Fast Forward & Rewind, οπότε το μόνο που μπορείς να κάνεις σε τέτοια αρχεία με αυτούς τους αποκωδικοποιητές είναι skip forward/back. Αυτό ισχύει επίσης και για XviD ή DivX 4/5/6 (δηλαδή mpeg 4 ASP) αρχεία. Oύτε λόγος να γίνετε για τα Microsoft decoders, αυτά δεν υποστηρίζουν τίποτα.

Αν θες να έχεις Fast Forward & Rewind σε τέτοια αρχεία ή μόνη λύση είναι (1ον) να χρησιμοποιείς το ffdshow σαν decoder για όλα αυτά τα αρχεία και (2ον) να εγκαταστήσεις το πολύ χρήσιμο Media Control Plug-in για Windows Media Center (σε απλό Windows Media Player δεν γίνετε). Το Media Control Plug-in δίνει τη δυνατότητα να ελέγξεις τα πάντα από μέσα από το Media Center όπως να ενεργοποιήσεις/απενεργοποιήσεις διαφορετικές γλώσσες και υπότιτλους σε αρχεία (αρκετά συνηθισμένο σε MKV) καθώς και να ελέγξεις post-processing settings, brightness/contrast και πολλά άλλα.

Αν το δοκιμάσεις, έχε υπόψη σου ότι το ffdshow είναι αρκετά πιο βαρύ από άλλα αντίστοιχα codecs (αν και σε πολλά ανώτερο τους) οπότε για 720ρ/1080ρ θα πρέπει να έχεις δυνατό μηχάνημα.

Επίσης δεν ξέρω αλλά αμφιβάλω ότι το shark007 βοηθάει στο παραπάνω στήσιμο, εγώ χρησιμοποιώ το Windows 7 DirectShow Filter tool του K-Lite codec pack και ενεργοποίησα το ffdshow μέσα στο Media Center με το Media Center Decoder Utility (MCDU.exe).

Last edited:
Σε windows 7 64bit με cccp εγκατεστημένο δε μπορούσα να παίξω mkv μέσα από περιβάλλον media center (από windows media player πάντως έπαιζαν κανονικά). Ενώ τα αρχεία εμφανίζονταν στο κατάλογο όταν πήγαινα να τα τρέξω έβγαζε μήνυμα ότι δεν μπορούσε να τα βρει. (Media Player cannot find the specified file. Be sure the path is typed correctly. If it is, the file does not exist at the specified location, or the computer where the file is stored is offline).

Φυσικά και από ΜPC-HC έπαιζαν χωρίς πρόβλημα.

Απεγκατέστησα το cccp (καλού κακού έκανα και ένα reboot και έτρεξα και ένα ccleaner για τα υπολείμματα στη registry) και ακολούθησα τις οδηγίες που βρήκα εδώ:

http://www.hack7mc.com/2009/02/mkvs-for-minimalists-on-windows-7.html

Τα mkv τρέχουν τώρα άψογα μέσα από περιβάλλον media center (και με υπότιτλους εννοείται).

Παράλληλα επειδή ήθελα η αποκωδικοποίηση να γίνεται με ffdshow έτρεξα το MCDU utility προκειμένου να κάνει τις αλλαγές που χρειάζονταν.

Αυτά τα έκανα στο κυρίως υπολογιστή που έχω εγκαταστήσει τα windows 7 64bit, ως δοκιμή, για να δω αν υπάρχουν προβλήματα στην αναπαραγωγή καθώς σκέφτομαι να τα βάλω και στον htpc υπολογιστή. Εκεί έχω Vista και για να πω την μαύρη αλήθεια ούτε εγώ έχω πρόβλημα με την αναπαραγωγή αρχείων εκεί..

Ο μόνος λόγος που το σκέφτομαι είναι γιατί τα 7 μου αρέσουν πολύ, φορτώνουν και τρέχουν πολύ γρήγορα και μου αρέσει περισσότερο το περιβάλλον του ανανεωμένου media center (το οποίο χρησιμοποιώ πολύ στο htpc). To μόνο που σκέφτομαι είναι να κινηθώ πιο συντηρητικά και να εγκαταστήσω την 32bit έκδοση (αν και από ότι βλέπω μέχρι στιγμής στην 64bit δεν έχω συναντήσει κάποιο πρόβλημα με decoders και τα σχετικά).

Last edited:
Από τεστ που έχω κάνει τα 64-bit codecs είναι πιο αργά από τις 32-bit εκδόσεις τους.

Βέβαια το σύστημα συνολικά δουλεύει καλύτερα με Windows x64. Αρα το κρίτηριο είναι: Θα τρέχεις πολλά άλλα πράγματα στο σύστημα? Αν ναι τότε τα 64-bit είναι μονόδρομος.
Αν όχι, και το σύστημα είναι βελτιστοποιημένο για Audio/Video δηλαδή χωρίς όλα τα περιττά processes & services, και έχει το πολύ ένα ελαφρύ antivirus, τότε τα 32-bit θα σου δώσουν καλύτερη ταχύτητα, χαμηλότερο CPU utilization, και ευρύτερη συμβατότητα με περισσότερα formats και περισσότερα εργαλεία. Βέβαια σε αυτήν την περίπτωση τα Vista 32 είναι καλύτερα από τα 7 γιατί δεν θα έχεις την ανάγκη να παιδεύεσαι με χακιές για το windows media foundation, αν θέλεις να ρυθμίσεις το σύστημα όπως εσύ θες και όχι όπως θέλει η Θεά microsoft.

Όσον αφορά τα ΜΚV η πιο εύκολη λύση είναι να βάλεις το CoreAVC 2.0 που υποστήρίζει 64 & 32-bit κατευθείαν στο Media Center χωρίς καμία ρύθμιση.
Είναι η πιο εύκολη αν και όχι η απολύτως καλύτερη λύση.

@dkazaz

Τον υπολογιστή (htpc) τον έχω στήσει από εποχή windows xp media center edition, κάνοντας τις απαραίτητες αναβαθμίσεις σε hardware κατά διαστήματα. Τα τελευταία 2 χρόνια έχω vista 32 και έχω μείνει αρκετά ευχαριστημένος.

Ο συγκεκριμένος υπολογιστής χρησιμοποιείται αποκλειστικά και μόνο για αναπαραγωγή μουσικής και ταινιών/σειρών και κατά 90% σε περιβάλλον media center.

Συμφωνώ με όσα γράφεις και ήδη έχω παραγγείλει τα 32bit 7αρια. Γενικά στο μηχάνημα πέρα από τα απαραίτητα (codecs, players, βασικά εργαλεία κτλ) δεν υπάρχει τίποτε άλλο. Γενικά δεν είμαι φίλος των πακέτων codecs και η λύση που δίνουν στο hack7mc είναι αρκετά κομψή και δουλεύει. Έτσι και αλλιώς πάντα έκανα χρήση του ffdshow οπότε όλα μια χαρά.

Διάβασα και από αρκετούς ότι το πακέτο του shark007 δουλεύει καλά και σε 32bit και 64bit (κυρίως για τη δυνατότητα αναπαραγωγής mkv μέσα από περιβάλλον media center)

Συμφωνώ με την επιλογή. Τα 32-αρια θα σου δώσουν και πιο εύκολη αναπαραγωγή flac / ogg, δηλαδή και σε 64 παίζουν, αλλά δε μπορείς να κάνεις το WMP/MC να δει ID tags Κλπ.

Το htpc μου είναι και εμένα στημένο με ΧΡ MCE, Vista 32 & Win7 32. Πιο συχνά μένς στα Vista γιατί όταν το μηχάνημα είναι καλά στημένο είναι μια χαρά.

Όσον αφορα τα shark007 codecs, προσωπικά τα αντιπάθώ γιατί βρίσκω ότι είναι γεμάτα χακιές μέτριας αξιοπιστίας. Εξάλλου ο shark007 είναι άσχετος, μόνο packaging κάνει, ενώ το K-Lite Codec pack το φτιάχνει ένας από την ομάδα που φτιάχνει και το ffdshow, οπότε το καταλαβαίνει πολυ καλα.

Εξάλου το εργαλέιο του για να επιλέγεις το κάθε codec για καθε audio/video format σε Win7 είναι σωτήριο, χωρίς αυτό χάνεις πάρα πολύ χρόνο και συχνά δεν παίζουν όλα οπως θέλεις.

Μιάς και δουλεύεις με ffdshow, αν βάλεις τα Win7 ίσως είναι σκόπιμο να απενεργοποιήσεις το windows media foundation γιατί έχει σύγκρουση με το ffdshow που είναι directshow codec.

@dkazaz

Λοιπόν το htpc στήθηκε ξανά, του άλλαξα και το σκληρό του λειτουργικού και του έβαλα ένα ssd (τον Intel Postville 80GB SSD) και σε συνδυασμό με τα windows 7 32bit το μηχάνημα αναγεννήθηκε και πάει σφαίρα.

Ακολούθησα τη συμβουλή σου και εγκατέστησα K-Lite Codec pack (τη standard edition) και όλα δουλεύουν όπως πρέπει.

Είμαι ακόμα σε στάδιο δοκιμών αλλά είδα δύο ταινίες και έχω ακούσει πολύ μουσική από τότε που το έστησα και όλα δείχνουν καλά.

Μερικές επισημάνσεις από όσα αντιμετώπισα μέχρι να καταλήξω στο τελικό στήσιμο.

1. Με cccp codec pack εγκατεστημένο δε μπορούσα να παίξω mkv μέσα από περιβάλλον media center.

2. Οι οδηγίες από εδώ: http://www.hack7mc.com/2009/02/mkvs-...windows-7.html , σε συνδυασμό με τη χρήση MCDU για να γίνεται η αποκωδικοποίηση με ffdshow σε περιβάλλον media center δούλεψε αλλά χάλασε το live tv και δεν επανερχόταν με τίποτα.

Προφανώς αν δεν είχα κάνει χρήση του MCDU (το οποίο μετονομάζει τους default decoders της ms προκειμένου να χρησιμοποιήσουμε αυτούς που θέλουμε) δεν θα υπήρχε πρόβλημα.

3. Το πακέτο του shark007 το είδα, διάβασα και μερικά πράγματα στο forum του, αλλά το όλο στήσιμο και λογική μου άφησε κακή εντύπωση. Ο φίλος dkazaz πρέπει να έχει δίκιο σε όσα επισημάνει για το πακέτο του shark007, άλλωστε και ο ίδιος ο shark γράφει ότι δε γνώριζε μέχρι πρόσφατα από codec και έφτιαξε το πακέτο για διευκόλυνση εγκατάστασης τους από αρχάριους...

4. Έχω εγκαταστήσει όπως έγραψα το k-lite standard codec pack και μέχρι στιγμής όλα παίζουν τέλεια και όπως πρέπει. Το live tv λειτουργεί.

Για τα flac (η αναπαραγωγή τους υποστηρίζεται από το πακέτο) εγκατέστησα επιπλέον το plugin: M4a/Flac/Ogg/Ape/Mpc Tag Support Plugin for Windows Media Player & Media Center v 1.1 ( http://www.softpointer.com/WMPTagSupport.htm ) και τώρα εμφανίζονται στο media player (πριν εμφανίζονταν ως unknown όλα μαζί) και κατ' επέκταση στο media center ( η διάρκεια των κομματιών δεν εμφανίζεται αλλά μικρό το κακό).

Όλα τα παραπάνω αναφέρονται στην εμπειρία μου από τη δική μου εκγατάσταση και φυσικά δεν έχουν καθολική ισχύ, απλώς επισημάνω τι δούλεψε σε μένα. Αν έχω χρόνο θα προσπαθήσω να κάνω κάποιο post στα project με το συνολικό στήσιμο προγραμμάτων, plugins κτλ.

Πολύτιμη βοήθεια αποτέλεσαν και αποτελούν οι καταχωρήσεις όλων των φίλων που με βοήθησαν στις τελικές επιλογές τους οποίους και ευχαριστώ.

Χθές (αν και καθυστερημένα) είδα πως βγήκε ο CoreAVC 2.00 για Windows 7 !!!

Αυτά είναι... τον πέρασα κ πλέον έχω τέλεια εικόνα σε mkv με υπότιτλους και όλα τα καλούδια..!!

Επίσης έχω περασμένους τους codecs του Shark007 32bit και το πακετάκι για 64bit...

Mπορώ να πώ πως είμαι κομπλέ ως ένα σημείο... λεπτομέριες μένουν..!

Δυστυχώς έχει ακόμα κάποια προβλήματα, π.χ. σε πολλά συστήματα (π.χ. στο δικο μου) δεν δουλεύει με εξωτερικούς υπότιτλους, μόνο με εσωτερικούς, δηλαδή εμποδίζει το DirectVobSub/VSfilter να φορτώσουν εξωτερικους υπότιτλους τύπου .srt.

Παντως ή τιμή του είναι εξαιρετικά συμφέρουσα ($5 για παλιούς χρήστες και $10 για καινούργιους) αν και νομίζω ότι σήμερα είναι πια πολύ μικρή η ανάγκη να το αγοράσει κανείς, όταν οι περισσότεροι επεξεργαστες μπορούν να σηκώσουν ffdshow/ffmpeg-mt και για όσους δεν μπορούν υπάρχει το DivX h264 δωρεάν (για την ώρα τουλάχιστόν) που έχει το ίδιο περίπου CPU utilization με το CoreAVC 2.0.

Με KMPlayer και MPC/coreAVC195 είχα μια χαρά παίξιμο mkv στα 7 (cuda ON), τώρα που βγήκε και το 2 το πέρασα, και απεγκατέστησα εντελώς το shark007 [ειδικά με τόσα αρνητικά που διαβάζω, παρότι δεν είχα πρόβλημα με αυτό]... και ας μην έχω πια στο WMC παίξιμο mkv... δεν πειράζει. Προτιμώ να μην έχω καθόλου σαβουροpacks για φορμάτ που ούτε καν τα ξέρω, για αρχεία που ποτέ δεν θα δω. Αντί αυτού να έχω συγκεκριμένα codec / player, για συγκεκριμένα αρχεία. -bye-

ρε παιδιά εμένα το windows media center ενώ στην αρχή έπαιζε μια χαρά ...απο μια φάση και μετά πάω να παίξω κάποια avi (720p) και ο ήχος είναι απλά ένας συνεχής άσχημος θόρυβος...

είχα περάσει στην αρχή τα shark007 codecs και ήταν μια χαρά ώσπου σε κάπια φάση παίζει κάποια avi με αλλοιωμένο ήχο..

τι λέτε να φταίει..?

Γεια σας

Συγνωμη που ανασυρω ένα τοσο παλιο θεμα, ειπα να μην ανοιγω καινουργιο.

Την τελευταια εβδομαδα κοντευω να πνιγω στην αβυσσο των πληροφοριων, απλα και μονο για να καταφερω το εξης επιτευγμα: να παιξω σωστα στην τηλεοραση μου μια ταινια που βρισκεται στον υπολογιστη μου!

Προσπαθησα με το πανεμορφο XBMC. ΔΕΝ τα καταφερα: δεν ακουω ηχο από την τηλεοραση + εχει σπασιματα/κολληματα η εικονα αν θεσω το refresh rate στην καρτα γραφικων μου στα 24Hz (ομοιως και αν το συγχρονισει μονο του το XBMC).

Ετσι, στραφηκα στην μοναδικη λυση που με βολευει: Windows Media Player. Αυτή η «σαβουρα» όπως το ονομασαν καποιοι σε αυτό το θεμα, είναι ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ που:

- μου εδωσε ηχο από την τηλεοραση μου
- με αφηνει να χειριστω βασικες εντολες (pause, forward/fast forward-backward/fast backward,volume κ.α.) με το τηλεχειριστηριο της τηλεορασης μου!!
- δεν παρατηρησα ΚΑΝΕΝΑ κολλημα/σπασιμο/σκαλωμα της ροης της ταινιας με αυτό!
- ΔΕΝ χρειαζεται να μπαινω συνεχεια στο screen resolution menu από το desktop μου και να ενεργοποιω την τηλεοραση μεσω του PC! Πολύ απολουστατα και κυριλε, ανοιγω τον Windows Media Player, και από το library δεξι κλικ στην ταινια, “Play to”: Viera G30 Series και η τηλεοραση αρχιζει μονη της να παιζει! Με το θα πατησω exit από το τηλεχειριστηριο της, επιστρεφει στο καναλι που επαιζε και στα settings που ειχα ορισει για αυτό!

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΥΚΟΛΙΑ ΚΑΙ ΑΠΛΟΤΗΤΑ!

Παμε τωρα στο στην ερωτηση μου: εγκατεστησα το τελευταιο shark007 πακετο codecs, 32bit + 64bit upgrade. Τα .mkv μου όπως και τα υπολοιπα format παιζουν μια χαρα + Αγγλικοι υποτιτλοι (.srt αρχειο), ΕΚΤΟΣ από την ταινια που φαινεται στο screenshot η οποια ΝΑΙ μεν παιζει αψογα στο monitor του PC μου, αλλα το “Play to” μου δινει: Read error και στην οθονη της τηλεορασης λεει «Δεν υποστηριζεται αυτος ο τυπος αρχειου».

- Γιατι συμβαινει αυτό / τι μπορω να κανω?
- Η εικονα του WMP μου φαινεται μια χαρα! Άλλος player ή πακετο codecs παιζει καλυτερα λετε?
- ΑΝ οντως καποιος άλλος player ή/και πακετο codecs παιζει καλυτερα, θα μου προσφερει τις παραπανω ευκολιες που μου δινει ο WMP? Που ουσιαστικα μου αφηνει και τα 2 monitor ενεργα και δεν χρειαζεται να ξαναπλησιασω το PC μεχρι να τελειωσει η ταινια. Τα δινει αυτά άλλος?
- Ποσο είναι το refresh rate της καρτας γραφικων μου όταν αναλαμβανει την αναπαραγωγη ο Windows Media Player? Δεν μου το γραφει πανω αριστερα… Από πού μπορω να το δω?

*Η τηλεοραση είναι συνδεδεμενη μεσω HDMI με το PC.
*H καρτα γραφικων ειναι συδεδεμενη με την Motherboard με SPDIF καλωδιακι.
*Εχω οπτικη «εμπειρια» από VLC, TMT5, XBMC.
*Η τηλεοραση ανηκει σε home network (homegroup): δηλαδη αυτή και το PC είναι.

Δινω και screenshot του WEI, στους σκληρους προσθεστε + 1 terabyte, Samsung Spinpoint, δεν τον εχω εγκαταστησει ακομη, θα μπει πανω τη Δευτερα!

Ευχαριστω για την υπομονη σας, παρακαλω βοηθειστε!

Attachments

• wei.jpg
    wei.jpg
    57.5 KB · Views: 13
  • b.jpg
    b.jpg
    48.1 KB · Views: 14
Last edited:
ποιος ειπε οτι το wmp ειναι το καλυτερο και το ελαφρυτερο? γιατι δεν δοκιμαζεις το mpc-hc που ειναι οτι πιο ελαφρυ και με καλυτερη εικονα?

ποιος ειπε οτι το wmp ειναι το καλυτερο και το ελαφρυτερο? γιατι δεν δοκιμαζεις το mpc-hc που ειναι οτι πιο ελαφρυ και με καλυτερη εικονα?

Παντως οχι εγω.
Προσωπικα δεν ειπα οτι Windows Media Player + shark007 πακετο codecs ειναι οτι καλυτερο και ελαφρυτερο!

Ισα-ισα που κανω και ερωτηση πανω σε αυτο.

Εμενα, περα βεβαια απο την ποιοτητα εικονας, αυτο που με ενδιαφερει ειναι να μην χασω το "Play to"
Το Media Player Classic Home Cinema προσφερει "Play to"...?

Επισης να πω οτι δεν με ενδιαφερει σχεδον καθολου ο ηχος! Απο ακουστικα Hi-Fi ακουω, πολυ καλα μεν, αλλα ηχεια Home Theater κλπ, ουδεποτε δεν θα αγορασω (εκτος απο οταν μετακομοισω απ' το σπιτι μου, ισως).

Ευχαριστω.

Υγ---> ΑΑΑχχχχ ρε να μη δουλευει το XBMC :( :( :( ..............

για το XBMC σου απαντησα στο αναλογο νημα πριν
Το play to εννοεις οταν εχεις ενα mkv που πατας δεξι κλικ πανω του και του λες να παιξει με media player ή οτι αλλο θες? γιατι αν εννοεις αυτο γινεται φυσικα και δεν χρειαζεται ουτε καν το play to.Με διπλο κλικ ανοιγει με οτι προγραμμα θες

--- snip! ---

Παμε τωρα στο στην ερωτηση μου: εγκατεστησα το τελευταιο shark007 πακετο codecs, 32bit + 64bit upgrade. Τα .mkv μου όπως και τα υπολοιπα format παιζουν μια χαρα + Αγγλικοι υποτιτλοι (.srt αρχειο), ΕΚΤΟΣ από την ταινια που φαινεται στο screenshot η οποια ΝΑΙ μεν παιζει αψογα στο monitor του PC μου, αλλα το “Play to” μου δινει: Read error και στην οθονη της τηλεορασης λεει «Δεν υποστηριζεται αυτος ο τυπος αρχειου».

- Γιατι συμβαινει αυτό / τι μπορω να κανω?

Με τα στοιχεία του screenshot δεν μπορώ να πω τι πρόβλημα υπάρχει. Το Mediainfo τι λέει?

- Η εικονα του WMP μου φαινεται μια χαρα! Άλλος player ή πακετο codecs παιζει καλυτερα λετε?
- ΑΝ οντως καποιος άλλος player ή/και πακετο codecs παιζει καλυτερα, θα μου προσφερει τις παραπανω ευκολιες που μου δινει ο WMP? Που ουσιαστικα μου αφηνει και τα 2 monitor ενεργα και δεν χρειαζεται να ξαναπλησιασω το PC μεχρι να τελειωσει η ταινια. Τα δινει αυτά άλλος?

Θα συμφωνήσω με τον zilmer παρόλο που δεν ξέρω πόσο εύκολη είναι η παραμετροποίηση για πολλές οθόνες

- Ποσο είναι το refresh rate της καρτας γραφικων μου όταν αναλαμβανει την αναπαραγωγη ο Windows Media Player? Δεν μου το γραφει πανω αριστερα… Από πού μπορω να το δω?

Λογικάείναι το refresh rate του desktop. Απ' οτι θυμάμαι, ο WMP δεν μπορεί να το αλλάξει