Windows 7 media center!!!!

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Windows 7 media center!!!!

Κάνε ένα κόπο και εγκατέστησε την καινούρια version του Media Browser 2.2.2 που βγήκε προχθές.
Δεν μου ακούγεται λογικό να έχεις κολλήματα στην περιήγηση στο menu, απλά στην αρχή χρειάζονται κάποια ελάχιστα δευτερόλεπτα για loading.

Φίλε μου εγκατέστησα την έκδοση 2.2.2 και όλα τα plugins.
Έθεσα ως theme το Vanila για να το δοκιμάσω αλλά το media center μου
εμφάνισε μύνημα αδυναμίας εκτέλεσης. Το ίδιο συνέβη και με το Maelstrom theme.
Και στις 2 περιπτώσεις χρειάστηκε να επεγκαταστήσω τα themes αυτά για να κατορθώσω να ανοίξω το Media Browser.
Με το Diamond δεν έχω πρόβλημα, αλλά θα με ενδιέφεραν πολύ αυτά τα themes.
Έχεις καμιά ιδέα γιατί μου εμφάνισε το πρόβλημα αυτό ;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Windows 7 media center!!!!

Φίλε μου εγκατέστησα την έκδοση 2.2.2 και όλα τα plugins.
Έθεσα ως theme το Vanila για να το δοκιμάσω αλλά το media center μου
εμφάνισε μύνημα αδυναμίας εκτέλεσης. Το ίδιο συνέβη και με το Maelstrom theme.
Και στις 2 περιπτώσεις χρειάστηκε να επεγκαταστήσω τα themes αυτά για να κατορθώσω να ανοίξω το Media Browser.
Με το Diamond δεν έχω πρόβλημα, αλλά θα με ενδιέφεραν πολύ αυτά τα themes.
Έχεις καμιά ιδέα γιατί μου εμφάνισε το πρόβλημα αυτό ;

Καλημέρα.
Δεν έχω κάποια συγκεκριμένη λύση να σου δώσω, κι εμένα μου το έκανε αυτό στην προηγούμενη έκδοση κι αναγκάστηκα να ξαναεγκαταστήσω τα plugins για τα δύο αυτά Themes.
Μιά λύση είναι να απεγκαταστήσεις εντελώς το πρόγραμμα, να βάλεις την προηγούμενη έκδοση και μετά την 2.2.2 από πάνω. Δεν είμαι σίγουρος όμως αν θα δουλέψει, μερικές φορές σου κάθετε κι άλλες όχι, θέλει λίγο παίδεμα και δοκιμές.
Εμένα προσωπικά δεν με ενδιαφέρουν τα συγκεκριμένα Themas, χρησιμοποιώ το Diamond αλλά μου δουλεύουν.
Είπες οτι έβαλες όλα τα plugins. Γιατί το έκανες αυτό, τα χρειάζεσαι πράγματι; Εγώ, εκτός από τα 3 Themes, έχω βάλει το mediainfo επειδή θέλω να βλέπω τις πληροφορίες της ταινίας ( πχ 1080p, DTS, aspect κλπ) και το Favorites.
Θα πρότεινα να μην φορτώσεις το πρόγραμμα από την αρχή με ότο έχει και δεν έχει. Ξεκίνα σιγά-σιγά, δές οτι δουλεύει σωστά και μετά προσθέτεις ένα ένα ότι νομίζεις οτι θα σου χρειαστεί.

Απ´όλα τα plugins, ίσως το μεγαλύτερο ενδιαφέρον έχει το mediainfo.
Εμένα με βοηθάει πάρα πολύ να βλέπω όλες τις πληροφορίες του αρχείου μου όπως ανάλυση ήχος κάδρο κλπ....

Default-Theme-Thumb-Strip.JPG

Default-Theme-CoverFlow-Details.JPG

Default-Diamond-Movie-Details.JPG

Last edited:
βρε παιδια εγω οποιο theme και αν κατεβασω στο media broswer το περιβαλλον δεν αλλαζει...σαν να μην εχει εγκατασταθει ενω εχει γινει κανονικα μεσα απο το wizard....εχετε καμια γνωμη το τι μπορει να συμβαινει???

Καλημέρα!
Θα πας: Media Browser Configuration Tool - Advanced - Display - Theme Settings και θα επιλέξεις όποιο προτιμάς...
Καλές θεάσεις

Γιάννης

Εννοείς οτι πάς στo Configuration κι εκτός από το Default δεν υπάρχει άλλο Theme;
Είσαι σίγουρος οτι έχεις πάει στο Media Browser Setup στα Plugins κι έχεις κάνει Install τα Themes που ζητάς;

7MC-MB-Configuration-Themes.JPG

Re: Απάντηση: Windows 7 media center!!!!

Εννοείς οτι πάς στo Configuration κι εκτός από το Default δεν υπάρχει άλλο Theme;
Είσαι σίγουρος οτι έχεις πάει στο Media Browser Setup στα Plugins κι έχεις κάνει Install τα Themes που ζητάς;

7MC-MB-Configuration-Themes.JPG

αγαπητε μπαμπη το προβλημα λυθηκε και σε ευχαριστω πολυ....δεν ειχα επιλεξει μεσα απο το themes το συγκεκριμενο theme που ηθελα ηταν μονιμα default... απλα να ρωτησω κατι ακομα μπορουμε με το που ανοιγουμε το media center να μας οδηγει αμεσα στο windows broswer???....oσον αφορα τους υποτιτλους εχω βαλει το κ-lite και δεν χρειαστηκε να κανω τιποτα απολυτος γιαν τους βλεπω.....το μοναδικο προβλημα οπου ειχα ηταν οτι οταν εβγαζα ηχο dts η dolby digital ειχα ενοχλητικα σπασιματα στον ηχο οπου λυθηκε με downclocking της 5770....αλλο και αυτο....

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Windows 7 media center!!!!

..απλα να ρωτησω κατι ακομα μπορουμε με το που ανοιγουμε το media center να μας οδηγει αμεσα στο windows broswer???....

Στον Media Browser σε οδηγεί. Απλά πατάς ΟΚ για να μπείς μέσα.

Μπορω να παιξω υποτιτλους σε MC εκτος απο το vobsub?Δεν ξερω γιατι αλλα οσο και να εχω προσπαθησει δεν μου τους παιζει σωστα.Καμια ιδεα?

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Windows 7 media center!!!!

Κάνε ένα κόπο και εγκατέστησε την καινούρια version του Media Browser 2.2.2 που βγήκε προχθές.
Δεν μου ακούγεται λογικό να έχεις κολλήματα στην περιήγηση στο menu, απλά στην αρχή χρειάζονται κάποια ελάχιστα δευτερόλεπτα για loading.

Τελικώς, δεν έχει αλλάξει κάτι με τα "κολλήματα" στο menu και το χειρότερο είναι ότι κάποιες φορές "σερνεται" και στην περήγηση μεταξύ ταινιών (για επιλογή ταινίας).

Επιπλέον, για κάποιες ταινίες, δεν μου εμφανίζει εικόνες και πληροφορίες,
σαν να μην αναγνωρίζει τον τίτλο, παρόλο που είναι σωστός τίτλος και με την χρονολογία σε παρένθεση.

Γενικώς, λόγω των παραπάνω προβλημάτων δεν μπορώ να πω ότι μπορώ να απολαμβάνω το mediabrowser, που όσοι το έχετε δοκιμάσει είστε κατενθουσιασμένοι !

Κάποια βοήθεια ;;;;

Υ.Γ. Δεν παρέχει πλέον HD traillers ;;;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Windows 7 media center!!!!

Τελικώς, δεν έχει αλλάξει κάτι με τα "κολλήματα" στο menu και το χειρότερο είναι ότι κάποιες φορές "σερνεται" και στην περήγηση μεταξύ ταινιών (για επιλογή ταινίας).

Επιπλέον, για κάποιες ταινίες, δεν μου εμφανίζει εικόνες και πληροφορίες,
σαν να μην αναγνωρίζει τον τίτλο, παρόλο που είναι σωστός τίτλος και με την χρονολογία σε παρένθεση.

Γενικώς, λόγω των παραπάνω προβλημάτων δεν μπορώ να πω ότι μπορώ να απολαμβάνω το mediabrowser, που όσοι το έχετε δοκιμάσει είστε κατενθουσιασμένοι !

Κάποια βοήθεια ;;;;

Υ.Γ. Δεν παρέχει πλέον HD traillers ;;;

Για το οτι σέρνεται δεν μπορώ να καταλάβω τι συμβαίνει, δεν το έχω αντιμετωπίσει και δυστυχώς δεν μπορώ να βοηθήσω.
Για τις ταινίες που δεν σου βρίσκει πληροφορίες μπορεί να συμβεί. Λύνεται όμως αν χρησιμοποιήσεις άλλο πρόγραμμα που κάνει την ίδια δουλειά. Εγώ σ´αυτές τις περιπτώσεις χρησιμοποιώ το Salamis Movie Organizer που είναι πάρα πολύ καλό και για τηλεοπτικές σειρές το MediaScout.

Καί κάτι για το DirectVobSub.
Για να παίξει σωστά ώστε να φορτώνει αυτόματα το .srt με τα Ελληνικά και να βλέπετε το πράσινο βελάκι κάτω στη μπάρα θα πρέπει να πάτε στο MPC και στα Options>Playback κάτω-κάτω στα Open Settings ξετικάρετε το "Auto-load Subtitles".

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Windows 7 media center!!!!

Για να παίξει σωστά ώστε να φορτώνει αυτόματα το .srt με τα Ελληνικά και να βλέπετε το πράσινο βελάκι κάτω στη μπάρα θα πρέπει να πάτε στο MPC και στα Options>Playback κάτω-κάτω στα Open Settings ξετικάρετε το "Auto-load Subtitles".

Να συμπληρώσω και εγώ ότι για να παίξουν τα παραπάνω (DirectVobSub) δεν πρέπει να έχετε επιλέξει για video αναπαραγωγή τον MPC codec DXVA (VC1, AVC). Εάν το έχετε κάνει τότε το MPC θα κρασάρει κάθε φορά που θα ανοίγετε video.

Για το οτι σέρνεται δεν μπορώ να καταλάβω τι συμβαίνει, δεν το έχω αντιμετωπίσει και δυστυχώς δεν μπορώ να βοηθήσω.
Για τις ταινίες που δεν σου βρίσκει πληροφορίες μπορεί να συμβεί. Λύνεται όμως αν χρησιμοποιήσεις άλλο πρόγραμμα που κάνει την ίδια δουλειά. Εγώ σ´αυτές τις περιπτώσεις χρησιμοποιώ το Salamis Movie Organizer που είναι πάρα πολύ καλό και για τηλεοπτικές σειρές το MediaScout.

Με το salamis κατόρθωσα να έχω εξώφυλλα σε λίγες ταινίες, αλλά όχι σε όλες.
Επιπλέον, δεν εμφανίζει εικόνες backround όταν επιλέγω κάποια ταινία, παρόλο που εμφανίζει το εξώφυλλο.
Help !!

Με το salamis κατόρθωσα να έχω εξώφυλλα σε λίγες ταινίες, αλλά όχι σε όλες.
Επιπλέον, δεν εμφανίζει εικόνες backround όταν επιλέγω κάποια ταινία, παρόλο που εμφανίζει το εξώφυλλο.
Help !!

Τσέκαρε να δείς μέσα στα ντοσιέ των ταινιών σου αν έχουν αποθηκευτεί εξώφυλλα και backgrouds.

Εγώ χρησιμοποιώ τον Metabrowser γιαυτή τη δουλειά.

Φρόντισε η συλλογή των ταινιών σου να είναι οργανωμένη σωστά. Το καλύτερο είναι να έχεις ένα ντοσιέ για κάθε ταινία με το ίδιο όνομα με το αρχείο της ταινίας. Εκέι μέσα θα αποθηκευτεόυν εικόνες και Background. Εγώ έχω καμμιά 200aria ταινίες και πετάει ο mediabrowser γιατί δεν χρειάζεται να ψαξει εκείνη την στιγμή για αυτά στο internet.

Τσέκαρε να δείς μέσα στα ντοσιέ των ταινιών σου αν έχουν αποθηκευτεί εξώφυλλα και backgrouds.

Εγώ χρησιμοποιώ τον Metabrowser γιαυτή τη δουλειά.

Φρόντισε η συλλογή των ταινιών σου να είναι οργανωμένη σωστά. Το καλύτερο είναι να έχεις ένα ντοσιέ για κάθε ταινία με το ίδιο όνομα με το αρχείο της ταινίας. Εκέι μέσα θα αποθηκευτεόυν εικόνες και Background. Εγώ έχω καμμιά 200aria ταινίες και πετάει ο mediabrowser γιατί δεν χρειάζεται να ψαξει εκείνη την στιγμή για αυτά στο internet.

Υπάρχουν φάκελοι που πέρα από την ταινία και τους υπότιτλους, έχουν αρχεία με ονομασία "metadata", "posters" και mymovies.xml".
Οι φάκελοι αυτοί, είτε εμγανίζουν μόνο το εξώφυλλο, χωρίς backround, είτε δεν εμφανίζουν τίποτα.
Το περίεργο είναι ότι όσοι εμφανίζουν και εξώφυλλο και φωτογραφίες backround, εντός του φακέλου υπάρχουν μόνο το αρχείο της ταινίας και των υπότιτλων.
Η ταύτιση τίτλου φακέλου με τίτλο ταινίας δεν είχε αποτέλεσμα ...
Τι δεν κάνω σωστά ; Υπάρχει κάποια διαδικασία που δεν ακολουθώ ;

Υπάρχουν φάκελοι που πέρα από την ταινία και τους υπότιτλους, έχουν αρχεία με ονομασία "metadata", "posters" και mymovies.xml".
Οι φάκελοι αυτοί, είτε εμγανίζουν μόνο το εξώφυλλο, χωρίς backround, είτε δεν εμφανίζουν τίποτα.
Το περίεργο είναι ότι όσοι εμφανίζουν και εξώφυλλο και φωτογραφίες backround, εντός του φακέλου υπάρχουν μόνο το αρχείο της ταινίας και των υπότιτλων.
Η ταύτιση τίτλου φακέλου με τίτλο ταινίας δεν είχε αποτέλεσμα ...
Τι δεν κάνω σωστά ; Υπάρχει κάποια διαδικασία που δεν ακολουθώ ;

Σε μένα κάθε ντοσιέ ταινίας έχει πχ
ντοσιέ "ονοματαινίας"
ονοματαινίας.mkv (movie file)
ονοματαινίας.srt (subtitles)
backdrop.jpg (εικόνα background ταινίας)
folder.jpg (εικόνα ταινιας)
mymovies.xml

Αυτά και μόνο