Ξανάχουμε θέμα. Trends Audio TA-10.1 Ενισχυτής.

Απάντηση: ΞΑΝΑΧΟΥΜΕ ΘΕΜΑ.TRENDS AUDIO TA-10.1 ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ.

To δικό σου Δημήτρη δεν κάνει διακοπές όταν ανεβάζεις το ποτενσιόμετυρο λίγο πιο πάνω από τη μέση ?
Βέβαια η θέση του ποτενσιόμετρου είναι σχετική και διαφέρει από σύστημα σε σύστημα, αναλόγως της ευαισθησίας του ηχείου και της στάθμης της πηγής.

Δοκίμασα να οδηγήσω κάτι B&W CDM1 που έχω στην τηλεόραση και κάτι εύαίσθητα τετράδρομα JMLAB που έχω στο computer, αλλά και πάλι είχα τα ίδια προβλήματα με τις διακοπές και τους ψαλιδισμούς που κάνουν την εμφάνισή τους σε μουσικά κομμάτια με μεγάλη δυναμική περιοχή.

Ευτυχώς δεν το κράτησα το trends, το πήγα πίσω.

Last edited:
Re: ΞΑΝΑΧΟΥΜΕ ΘΕΜΑ.TRENDS AUDIO TA-10.1 ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ.

δεν το κάνει πάντα εγω το ανακάλυψα οταν ήρθε o IK σπίτι και το ανέβασε λιγο παραπάνω και τα πάιζε και έκανε διακοπές, σήμερα το έβαλα λιγάκι και σε ορισμένα κομμάτια δεν μπορούσε , και σε αλλα δεν το έκανε ,,,, πισω στην γλυκιά μπαμπάτσικη ανθρωπινή λαμπίτσα ,,

Last edited:
Απάντηση: Re: ΞΑΝΑΧΟΥΜΕ ΘΕΜΑ.TRENDS AUDIO TA-10.1 ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ.

δεν το κάνει πάντα εγω το ανακάλυψα οταν ήρθε o IK σπίτι και το ανέβασε λιγο παραπάνω και τα πάιζε και έκανε διακοπές

Ti εννοείς δεν σου το κάνει πάντα ; το κάνει μόνο όταν είμαι εγώ στο σπίτι σου ;

Ζήτημα να ακούγαμε μουσική με κορυφές πάνω από 85 dB, και πολύ λέω
Τα ηχεία σου τι ευαισθησία έχουν ?

Ας το δοκιμάσει και κανένας άλλος και να μας πει αν το Trends κάνει διακοπές στο δικό του σύστημα.

:ernaehrung004:

Last edited:

Βασίλη θα έφερνα απ' έξω το μεγαλύτερο σε ισχύ Little Dot Τ-100 (Tripath chipset) αλλά δυστυχώς ο κατασκευαστής δεν φαίνεται να έχει πιστοποίηση CE για το συγκεκριμένο μηχάνημα. Ισως αποκτήσει αργότερα, οπότε βλέπουμε.

http://www.obadimports.com/catalog/item/4377302/4344398.htm

Last edited:
Re: Απάντηση: ΞΑΝΑΧΟΥΜΕ ΘΕΜΑ.TRENDS AUDIO TA-10.1 ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ.

Βασίλη θα έφερνα απ' έξω το μεγαλύτερο σε ισχύ Little Dot Τ-100 (Tripath chipset) αλλά δυστυχώς ο κατασκευαστής δεν φαίνεται να έχει πιστοποίηση CE για το συγκεκριμένο μηχάνημα. Ισως αποκτήσει αργότερα, οπότε βλέπουμε.

θα χε ενδιαφέρον να δούμε ψηφιακή υλοποίηση με ικανότητα ρεύματος :FSGSFGS4::guitarist:

Απάντηση: Re: Απάντηση: ΞΑΝΑΧΟΥΜΕ ΘΕΜΑ.TRENDS AUDIO TA-10.1 ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ.

θα χε ενδιαφέρον να δούμε ψηφιακή υλοποίηση με ικανότητα ρεύματος :FSGSFGS4::guitarist:

Μπορείς να δεις και κάτι σε ιδιοκατασκευή με Tripath αλλά με πολύ μεγαλύτερη ισχύ.

Πάντως μου κάνει εντύπωση που ακόμα ψάχνεσαι στο θέμα του ενισχυτή. Τώρα θα φωνάξω τον kokar ...

Last edited:

λοιπόν για να τελειώνουμε με τον διάολο ! μετά απο 2 μήνες συμβίωσης με ενα καλούτσικο φτηνό συγκριτικά set και το treads το μικρό διαβολάκι ενω σε εντυπωσιάζει με την μία , μετα απο διάφορες ακροάσεις σε δύσκολα προγράμματα αδυνατεί απλά να ακολουθήσει τον set
εαν ήμουν δάσκαλος και στο set έβαζα 9 στο treds θα κάρφωνα μετά συμπάθειας
ένα 5 :FSGSFGS4:

ΤΕΛΟΣ για μένα !! απαντήθηκε το σενάριο -bye-
όχι δεν ψάχνομε την βρήκα την άκρη έδωσα και βαθμολογία !!!
και ακούγοντας και απο τα δυο ξιδακη και τζανισ τζοπλιν , στην μεν 300β σου έρχεται να δακρυσης αποτην συγκίνηση , και στο treads σε πιάνουν τα νεύρα σου ,

Απάντηση: Re: ΞΑΝΑΧΟΥΜΕ ΘΕΜΑ.TRENDS AUDIO TA-10.1 ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ.

όχι δεν ψάχνομε την βρήκα την άκρη έδωσα και βαθμολογία !!!
και ακούγοντας και απο τα δυο ξιδακη και τζανισ τζοπλιν , στην μεν 300β σου έρχεται να δακρυσης αποτην συγκίνηση , και στο treads σε πιάνουν τα νεύρα σου ,

μα είπες ότι θα είχε ενδιαφέρον να δοκίμαζες έναν ψηφιακο με περισσότερα βατ, ή κάνω λάθος ; Φαντάζομαι ότι μάλλον το ανέφερες εντελώς ακαδημαϊκά

Re: Απάντηση: Re: ΞΑΝΑΧΟΥΜΕ ΘΕΜΑ.TRENDS AUDIO TA-10.1 ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ.

μα είπες ότι θα είχε ενδιαφέρον να δοκίμαζες έναν ψηφιακο με περισσότερα βατ, ή κάνω λάθος ; Φαντάζομαι ότι μάλλον το ανέφερες εντελώς ακαδημαϊκά
μα εντελώς !!!!:fahne90:
στην τελική ανοιχτοί είμαστε σε κάθε πρόταση δεν κολλάμε σε ιδεολογίες και ιδεοληψίες ,,, αλώστε εγώ πρότεινα την κόντρα και το είχα ποστάρει !!! πολυ καιρό πριν

Last edited:

και δόξα ο θεός του μικρού αλήτη ( trends ) τον τάισα με καλώδια ηχεία και φίλτρα που ξεπερνάνε δεκάδες φορές την αξία του ,,, αλλά δεν μου έκανε την χάρη να γλιτώσω τον set !!

Βρε να το βάλουμε πάνω στα ATC να δούμε αν θα τη κουνήσουν την αχλαδιά; :Banane0:
Περίεργες εξάρσεις σε ζήτηση ρεύματος δεν έχουν αλλά θα τους το κατεβάσουν το μποξεράκι...
Ούτως ή άλλος σκέφτομαι να δοκιμάσω ένα για δεύτερο σύστημα που θα βάλω πάνω του το Digital.

Please note: The Little Dot T100 is not the best choice for high sensitivity speakers. For highly sensitive speakers (greater than 90db), a lower powered amplifier like the Trends TA-10.1or Kingrex would be a better choice, and would be more than enough power for even high dynamic passages.

Τι εννοει μ αυτο?μπορεις να μου το εξηγησεις?γιατι δεν κανει για πολυ ευαισθητα ηχεια?

VaSiLiS-T & φίλτατοι, ευχαριστώ που γράψατε τις εμπειρίες σας με το Trends και fostex. Σίγουρα, σε κάποια στιγμή πρέπει να το ακούσω και εγώ, αλλά πάνε πολλές σελίδες από όταν είχα ρωτήσει αρχικά για εμπειρίες με fostex.
Να μαστε καλά να μοιραζόμαστε καμία εμπειρία, γιατί το να τα έχεις ακούσει όλα – απλά δεν γίνεται.

Τρεξατε πολυ και αργησα, ΑΛΛΑ, το προβλημα του ''μικρου'' νομιζω οτι εχει να κανει με τον φορτιο στην εισοδο.
Ειχα το ιδιο προβλημα οτα ειχα συνδεμενα πανω του τα ηχεια του Τσακιριδη.
Μολις μου το εκανε τα ξηλωσα ολα και δεν τον ξανασυδεσα.
Ολα αυτα ομως εγιναν στο σινεμα και οχι στο δικαναλο.
Ακουγόταν σαν "παραμορφωση", αλλα δεν θυμαμαι πως εγινε.
Απλα καποια στιγμη ειχα σαν πηγη, ενα discman και το dvd της Oppo.
Φυσιολογικα θα πρεπει να το εκανε με το ντισκμαν, αλλα πραγματικα δεν θυμαμαι καθολου.

Οσο για τον ηχο του, ειχα γραψει παλαιοτερα, οτι δεν παιζει ουτε σαν λαμπα ουτε σαν τρανσιστορ.
Αν ομως πρεπει σε καποιον να μοιαζει, τοτε θα ελεγα στην λαμπα και οχι στο τρανζιστορ.
Οσο για την 300Β, και ´γω δεν την αλλαζω αλλα επειδη ειναι κλασικη σχεδιαση λαμπας, εχει μειωμενα ακρα.
Τουτεστην δεν ειναι +30b στα πριμα ο Τ-αμπ αλλα με λιγοτερα πριμα ο 300Β.
Σε ορισμενες εγγραφες εδω, μια μ´αρεσει ο ενας, και μια ο αλλος.
Οσο για τα μπασα, εκει κερδιζει ο Τ-αμπ.
Εκει που χανει ο μικρος ειναι στα μεσαια. Αν και λει-μπακ, δεν εχει αυτη τη μαγεια της 300Β, την υγρασια και κυριως το συναισθημα.
Αλλωστε αυτα ειναι τσεκαρισμενα και με τον Avantgarde Model 5+, ο οποιος ειναι σχεδον μονιτορ ενισχυτης, και φτιαγμενος για τα ομοσταυλα του ηχεια.

Οχι οτι δεν θα προτιμουσα, για παραδειγμα τον Lamm αντι για ολους τους αλλους.

Re: Απάντηση: ΞΑΝΑΧΟΥΜΕ ΘΕΜΑ.TRENDS AUDIO TA-10.1 ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ.

To δικό σου Δημήτρη δεν κάνει διακοπές όταν ανεβάζεις το ποτενσιόμετυρο λίγο πιο πάνω από τη μέση ?
Βέβαια η θέση του ποτενσιόμετρου είναι σχετική και διαφέρει από σύστημα σε σύστημα, αναλόγως της ευαισθησίας του ηχείου και της στάθμης της πηγής.

Δοκίμασα να οδηγήσω κάτι B&W CDM1 που έχω στην τηλεόραση και κάτι εύαίσθητα τετράδρομα JMLAB που έχω στο computer, αλλά και πάλι είχα τα ίδια προβλήματα με τις διακοπές και τους ψαλιδισμούς που κάνουν την εμφάνισή τους σε μουσικά κομμάτια με μεγάλη δυναμική περιοχή.

Ευτυχώς δεν το κράτησα το trends, το πήγα πίσω.

Διακοπές έκανε όταν προσπάθησα να ανεβάσω ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΕΣ εντάσεις.
σημειωτέον ότι τον χρησιμοποιώ ως τελικό με προ τον mBl 4004. Ως ολοκληρωμένο τον χρησιμοποίησα μόνο γιά λίγες ώρες. Η διαφορά με έναν καλό προ είναι τεράστια.
Συνήθως ακούω με το ποτ του mbl στο παρα τέταρτο και μεγάλα γκάζια παίρνω στις 12 έως και 5. Από εκεί και μετά δεν εγγυώμαι, αλλά ήδη το spl είναι πολύ μεγάλο.

Πιστεύω ότι γιά την περίπτωσή σας είναι θέμα ηχείου ή ελαττωματικού (ίσως ?)

πραγματικά δεν έχω εμπάθεια με τίποτα που παρουσιάζεται έως τεχνολογικό τεχνούργημα , αλώστε είναι το χόμπυ μου ! το δικό μου τεμάχιο στο δικο μου σεταπ με εντυπωσίασε μεν , αλλά δεν με κέρδισε πουθενά , ίσως είναι τα καταραμένα μου ηχεία που είναι 96db το μεγάφωνο που ανεβαίνει αρκετά πιο πολύ πάνω στην καμπίνα του , με αποτέλεσμα να μου δείχνει κάποια θετικά που έχει το ενισχυτάκι ,,, αλλά απο την άλλη μου βγάζει και οτι σπαστικό έχει με πρώτο απόλα την συριστική πάνω περιοχή , την ψευδεπιγραφη μεσαία και την παρουσία του μπάσου ΠΑΝΤΟΥ !!! που καταντάει ενοχλητική !
αυτά !! από έμενα συνιστάται σαν αγορά μονο για το κόστος κτήσης του και για να γνωρίσετε την digital τεχνολογία που υποσχετε αρκετά , αλλά είναι ακόμα νωρίς να βάλει πόδι σε κλασικές υλοποιήσεις ,

Η είσοδος του Tripath κλιπάρει σχετικά εύκολα, οπότε μπορεί να υποερφορτωθεί με έναν προενισχυτή με υψηλό κέρδος. Τουλάχιστον αυτό ισχυρίζεται ο Madris που έχει site για Tripath mods.