Ξανάχουμε θέμα. Trends Audio TA-10.1 Ενισχυτής.

Re: ΞΑΝΑΧΟΥΜΕ ΘΕΜΑ.TRENDS AUDIO TA-10.1 ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ.

Όλα εν τάξει και όπως πριν κύριοι, μιά μικρή ακίνδυνη μπόρα ήταν.
Το "true Hi-End area" γαληνεύει και πάλι.

Όχι για πολύ...
Αλλά αυτά είναι ζητήματα που θα συζητηθούν αργότερα στην κατηγορία DIY... -bye-

Θάθελα να μάθω από τους επαίοντες πόσες συσκευές λαμπάτες και μη
στην κατηγορία των 1500 και πάνω μας έδωσαν παρόμοια "ψευδή «hiendίλα», πάντα σε κατάλληλα ηχεία.
Απομυθοποιόύμε για να καταξιωθούμε και να μην...ανησυχούμε.
Όλα εν τάξει και όπως πριν κύριοι, μιά μικρή ακίνδυνη μπόρα ήταν.
Το "true Hi-End area" γαληνεύει και πάλι.

μπα μαλλον δυναμώνει . Μη βλέπεις που κάποιοι δεν μπορούν η δεν θέλουν να το συνειδητοποιήσουν Το είπε και ο Δαρβίνος: όσοι δεν προσαρμόζονται στην εξέλιξη θα γίνουν ιστορία

Απάντηση: ΞΑΝΑΧΟΥΜΕ ΘΕΜΑ.TRENDS AUDIO TA-10.1 ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ.

Από hiendίλα άλλο τίποτε στα ακριβά μηχανήματα. Είπαμε μπας και τη γλυτώσουμε στα φθηνά, αλλά... Ο Trends, δυστυχώς, απομυθοποιείται από τους T-Amp - όχι από κάποιο κίνημα ανάκαμψης του ακριβού hiend -και γι'αυτό χάνει το Α στο value for money. Ο νέος Τ-Amp Gen2 κοστίζει 70 δολλάρια και, αν παίζει όπως ο παλιός, θα είναι το μηχάνημα που δικαιούται το Α στην κατηγορία.
Εκ μέρους του hifirace.

Re: Απάντηση: ΞΑΝΑΧΟΥΜΕ ΘΕΜΑ.TRENDS AUDIO TA-10.1 ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ.

Από hiendίλα άλλο τίποτε στα ακριβά μηχανήματα. Είπαμε μπας και τη γλυτώσουμε στα φθηνά, αλλά... Ο Trends, δυστυχώς, απομυθοποιείται από τους T-Amp - όχι από κάποιο κίνημα ανάκαμψης του ακριβού hiend -και γι'αυτό χάνει το Α στο value for money. Ο νέος Τ-Amp Gen2 κοστίζει 70 δολλάρια και, αν παίζει όπως ο παλιός, θα είναι το μηχάνημα που δικαιούται το Α στην κατηγορία.
Εκ μέρους του hifirace.
Εγώ Πάρη είχα αρχίσει και ένοιωθα σχεδόν ηλίθιος ... γιατί δεν έβλεπα τι ακριβώς συμβαίνει στο σύμπαν και ήμουνα αλλού εντέλει , ποτέ μα ποτέ δεν με έπεισε ο διαβολάκος ότι κάτι κάνει .... σχεδόν παρεξηγήθηκα

Και συγχαρητήρια για το hifirace ( μα αρέσει αυτό μου θυμίζει αυτό με τις Κατινες στα πρωινάδικα στην tv ... συγχαρητήρια για τη εκπομπή σας !!! ... πάντα ήθελα να το κάνω -bye- )
:grinning-smiley-043

Εγώ Πάρη είχα αρχίσει και ένοιωθα σχεδόν ηλίθιος ... γιατί δεν έβλεπα τι ακριβώς συμβαίνει στο σύμπαν και ήμουνα αλλού εντέλει , ποτέ μα ποτέ δεν με έπεισε ο διαβολάκος ότι κάτι κάνει .... σχεδόν παρεξηγήθηκα

Μα φυσικά.

Η νούμερο ένα χαζομάρα στον κόσμο των χαϊφιντελάδων είναι που δεν καταλαβαίνουμε ότι δεν αρέσουν σε όλους μας τα ίδια πράγματα.
Ρε δε πα να ξελαρρυγιαζόμαστε, τίποτα.

Ο Α θέλει μονόδρομα και 300Β.
Ο Β θέλει πολύδρομα και τρανζίστορ.
Ο Γ θέλει πάνελ.

Περισσότερα συστήματα απ' όσα νομίζουμε παίζουν καλά.
Αλλά το καθένα παίζει καλά με το δικό του τρόπο.

Αν έρθω πχ σπίτι σου, Βασίλη, και περιμένω ν' ακούσω αυτό που ακούω από ένα τρίδρομο Η/Δ ηχείο με εκατοντάδες βατ οδήγηση, καλύτερα να μην έρθω καθόλου, γιατί έρχομαι προετοιμασμένος να θάψω.

Λυπάμαι που υπάρχουν σ' αυτό το χώρο άτομα που θαρρούν πως έχουν το αλάθητο του Πάπα.
Και μην τυχόν τους φέρει αντίρρηση κανείς, κάηκε!

Εκ μέρους του hifirace.

Καλώς τον Πάρι.Καιρό είχαμε να σε δούμε.-bye-

Το μηχανάκι δεν ξέρω άν είναι Α ή Β.ξέρω όμως ότι παίζει πολύ καλά-άν το προσέξεις-και πολύ πάνω απο το κόστος του.

αυτό το τιμή προς απόδοση Β, πρέπει να θέτει σοβαρή υποψηφιότητα γιά το βραβείο γιά ανέκδοτο της χρονιάς, ή να το έχει πάρει ήδη.

Από την άλλη μπάσο (?), ψευδεπίγραφη μεσσαία...

μάλλον είμαι κουφός...

Εσένα, Βασίλη, που πιάνει το χέρι σου, δεν δοκιμάζεις να μεγαλώσεις την Rf σε έναν Trends, να δεις τι θα αλλάξει στον ήχο π.χ στα 27ΚΩ;

Εσένα, Βασίλη, που πιάνει το χέρι σου, δεν δοκιμάζεις να μεγαλώσεις την Rf σε έναν Trends, να δεις τι θα αλλάξει στον ήχο π.χ στα 27ΚΩ;

Πάρι γειά σου
Ήταν πράγματι ωραία η ανάλυσή σου για τον TRENDS.
Απλά εγώ θέλω να καταλήξω λέγωντας ότι-μη έχοντας ακούσει άλλους τάξης Τ για να συγκρίνω-ο ήχος που δημιουργεί με σοβαρά ηχεία του χεριού του και ειδικά η μεσαία περιοχή είναι από τους πιο unprocessed που έχω ακούσει ever, και ας μην ξεχνάμε ότι και οι καλύτεροι λαμπάτοι μεταξύ τους διαφέρουν κατά πολύ και σε χροιές, οδήγηση και χαρακτήρα. Δεν μίλησε όμως κανείς για χαιεντίλα και μη. Ας είμαστε μόνο χαρούμενοι για το συμβάν "Τ".
Τα λοιπά είναι "η τέχνη για την τέχνη".
Θ.Ζ.

Δηλαδη μετα την αποθεωση ακολουθει η "πτωση"?
Κατι σαν το φαινομενο "Τσιπρας" δηλαδη?

Το εργαλειο ειναι εξαιρετικο για το κοστος του.Απλα τον ηχο που μπορεις να παρεις απο ενα ενισχυτη 155 ευρω που πρεπει να οδηγησει ηχειο της κατηγοριας 1000 ευρω μπορεις να τον παρεις και απο ενα συνδυασμο ενισχυτη 600 ευρω που θα οδηγει ενα ηχειο 400 ευρω.
(και θα εχεις και τηλεχειρισμο και αλλη μια εισοδο τουλαχιστον).
Πιστευω ειναι απο τα αντικειμενα της κατηγοριας "πρεπει να εχεις ενα" οπως συμβαινει και με ενα δευτερο κινητο τηλεφωνο.

Απλα τον ηχο που μπορεις να παρεις απο ενα ενισχυτη 155 ευρω που πρεπει να οδηγησει ηχειο της κατηγοριας 1000 ευρω μπορεις να τον παρεις και απο ενα συνδυασμο ενισχυτη 600 ευρω που θα οδηγει ενα ηχειο 400 ευρω.
(και θα εχεις και τηλεχειρισμο και αλλη μια εισοδο τουλαχιστον).

το παραπάνω Τάσο, δεν στέκει με τίποτα.
το μηχανάκι είναι απλά εξαιρετικό, σχεδόν μαγικό με το μοναδικό μειονέκτημα ότι αν ματσάρει με τα ηχεία σου θα ζείς υπέροχα μέχρι μιά Α ένταση. Μετά απλώς δεν έχεις σύστημα. Αλλά μέχρι εκεί είναι μάνα.

Εκ μέρους του hifirace.

οπως λες και συ,αν...
οποτε μεχρι να ερθει αυτος ο ενισχυτης στα χερια σου και ν'αποδειξει αυτο που υποπτευεσαι,ο τρεντς θα πρεπει στην συγκεκριμενη κατηγορια να παιρνει τουλαχιστον Α,αν.. θελουμε να ημαστε σωστοι.
:2thumb22sup:

Πραγματικά, δεν αντιλαμβάνομαι γιατί θα πρέπει να εξηγήσω το προφανές. Δοκιμαστής είμαι, έχω και ακούω Τ-Αmp εδώ και 4-5 χρόνια και αυτή είναι η αναφορά μου. Περίεργο θα ήταν αν δεν έκανα τη σύγκριση, όπως έγινε με το τεστ του Trends στο 6moons. Εμείς, στο hifirace, εντοπίσαμε κάποιες σημαντικές διαφορές σε σχέση με τον Trends, που αποκαλύπτονται εύκολα με καλής ποιότητας wide range όπως τα PHY και έπρεπε να τις αναφέρουμε. Σκοπός μας άλλωστε είναι η κριτική και διάγνωση της ηχητικής ταυτότητας και όχι η εύρεση συστήματος που θα καλύπτει τα όποια λάθη ενός μηχανήματος.
Όσο για τον ερχόμενο T-Amp Gen 2, η ίδια η εταιρία αναφέρει ότι διατηρεί την αρχική σχεδίασή του και έτσι δεν αποτελεί "αν", απλά περιμένει επιβεβαίωση.
Όποιος τώρα πιστεύει ότι για τον πιτσιρικά τα 80 ευρώ της διαφοράς είναι αμελητέο πόσο, μάλλον ζει σε άλλη χώρα. Το θέμα όμως είναι αν αξίζει να τα δώσει και για εμάς η απάντηση είναι σαφώς αρνητική-γι'αυτό και το "ανέκδοτο" (ελπίζω τουλάχιστον να γελάσατε κ. Παναγιωτίδη) του Β.
Εκ μέρους του hifirace.

2 τεμάχια Τrends που είχα τα έδιωξα , αλλά παράγγειλα ένα ακόμα τεμάχιο κιτ με τον
2020 τριπαθο σε νορμάλ version και ουχί smd ( ΕΛΕΟΣ ΤΑ ΜΑΤΑΚΙΑ ΜΟΥ ) αυτή τη φορά για πειραματάκια και χάζι ,
.. ετοιμάζουμε με άλλο μέλος , το hiend του λαού με προ phono & line και 25 wattακια τελικό στάδιο ,,, κόστος κάτω από τα 150 ευρώ ! :firstprize:

:Banane0::Banane0:
θα του δείξω εγώ του Κινέζου :fahne90: :flipout:

ψιλό off topic to 2020 αλλά ξαδέλφια είναι ...

τα harman kardon ηχειάκια του πισιου μου φοράνε class t , δεν ξέρω ποιο ακριβώς αλλά μια φορά έκανα το πείραμα και έβαλα στην θέση των δορυφόρων τα sonus faber signum ,, το effect ήτανε καλύτερο από το tread

Οποτε συνιστώ τα harman kardon και εάν δεν σας κάνει σαν άκουσμα ( sic )
έχετε 2 πανέμορφα ηχειακια for the πισι :a0210:

Last edited:

Η σύγκριση στο 6moons έγινε, τουλάχιστον με τον trends και τον kingrex.

Αν και αδυνατώ να κατανοήσω τα περί 80 ευρώ και περι πιτσιρικάδων (εδώ και στο 6moons μιλάμε γιά ματσάρισμα του trends με εξαιρετικά ηχεία-πως αλλιώς θα ήταν δυνατόν- που κοστίζουν πολύ πάνω από τα 80) θα πω ότι όντως γέλασα.

Κατά τα άλλα δοκιμή κάνατε, όπως δοκιμή έκαναν και στο 6moons και δοκιμή κάνανε διάφορα μέλη και εγώ προσωπικά. Και ουδείς το αμφισβητεί

Μα φυσικά.

Η νούμερο ένα χαζομάρα στον κόσμο των χαϊφιντελάδων είναι που δεν καταλαβαίνουμε ότι δεν αρέσουν σε όλους μας τα ίδια πράγματα.
Ρε δε πα να ξελαρρυγιαζόμαστε, τίποτα.

Ο Α θέλει μονόδρομα και 300Β.
Ο Β θέλει πολύδρομα και τρανζίστορ.
Ο Γ θέλει πάνελ.

Περισσότερα συστήματα απ' όσα νομίζουμε παίζουν καλά.
Αλλά το καθένα παίζει καλά με το δικό του τρόπο.

Αν έρθω πχ σπίτι σου, Βασίλη, και περιμένω ν' ακούσω αυτό που ακούω από ένα τρίδρομο Η/Δ ηχείο με εκατοντάδες βατ οδήγηση, καλύτερα να μην έρθω καθόλου, γιατί έρχομαι προετοιμασμένος να θάψω.

Λυπάμαι που υπάρχουν σ' αυτό το χώρο άτομα που θαρρούν πως έχουν το αλάθητο του Πάπα.
Και μην τυχόν τους φέρει αντίρρηση κανείς, κάηκε!
:ears::ears:
θα αλλάξεις θεό όμορφε μου θεσσαλονικιέ
θα σε γεμίσω 50 κύκλους στα 100db και 105 db στην βρόμικη ηλεκτρική κιθάρα ( υπερβολές ... αλλά της κουκουβάγιας το παιδί είναι το ομορφότερο )´ -bye--bye-

Η σύγκριση στο 6moons έγινε, τουλάχιστον με τον trends και τον kingrex.

Αν και αδυνατώ να κατανοήσω τα περί 80 ευρώ και περι πιτσιρικάδων (εδώ και στο 6moons μιλάμε γιά ματσάρισμα του trends με εξαιρετικά ηχεία-πως αλλιώς θα ήταν δυνατόν- που κοστίζουν πολύ πάνω από τα 80) θα πω ότι όντως γέλασα.

Κατά τα άλλα δοκιμή κάνατε, όπως δοκιμή έκαναν και στο 6moons και δοκιμή κάνανε διάφορα μέλη και εγώ προσωπικά. Και ουδείς το αμφισβητεί
Ο kokar μόλις τον άκουσε στα ηχεία μου Δημήτρη , ΑΠΟΡΟΥΣΕ !!! , γιατί δεν έχω πετάξω το set άλλος κολλητός μέ κορόιδευε γιατί δεν πήγαμε να φάμε τα λεφτά σε σουβλάκια :grinning-smiley-043
ΔΕΝ ΞΕΡΩ αλλά νομίζω ότι υπερτιμήθηκε

Θα ηθελα να γραψω τοσα πολλα για την ανακαλυψη της Αμερικης (λεγε με ταξη Τ) αλλα …
μην γραφετε τοσα θετικα (τα οποια ισχυουν υπο τρελες προυποθεσεις) για αυτους τους μικρους ενισχυτες γιατι ορισμενα παλικαρια τους προτεινουν σε υποψηφίους αγοραστες ενισχυτικων νομιζοντας ότι είναι η σουπερ ευκαιρια .
εαν θελετε να μιλησουμε για την ταξη Τ θα πρεπει να μιλησουμε για 150 W και πάνω.

Ο kokar μόλις τον άκουσε στα ηχεία μου Δημήτρη , ΑΠΟΡΟΥΣΕ !!! , γιατί δεν έχω πετάξω το set άλλος κολλητός μέ κορόιδευε γιατί δεν πήγαμε να φάμε τα λεφτά σε σουβλάκια :grinning-smiley-043
ΔΕΝ ΞΕΡΩ αλλά νομίζω ότι υπερτιμήθηκε

δεν ξέρω, ίσως να ακούγεται κάπως, αλλά εγώ δεν είχα κανένα πρόβλημα.

Πρώτα πρώτα, δεν θέλω να παρεξηγηθώ, αλλά αυτό γιά τα 80 ευρώ δεν κατάλαβα που κολλάει, το είπα ήδη.
Δεύτερον, δεν ξέρω ποιό είναι το ηχείο σου Βασίλη, ούτε καταλαβαίνω τι εννοείς ότι ο kokar απορούσε: θετικά ή αρνητικά. Επίσης τι σημαίνει γιατί δεν έχω πετάξει το set...
ή εγώ δεν καταλαβαίνω τι γράφετε ή εσείς δεν τα γράφετε ξεκάθαρα.

Εγώ θα ξανα-ανακεφαλαιώσω ότι
α. το ακούω με ηχείο 8 Ω
β. το ηχείο τουλάχιστον στην προδιαγραφή του είναι 8 Ω σε όλο το φάσμα. άλλα ηχεία μπορεί να προδιαγράφονται γιά 8 Ω αλλά να έχουν και 10άρια και 12άρια ή και 15άρια σε διάφορες περιοχές. ΔΕΝ ΣΧΕΔΙΑΣΤΗΚΑΝ αυτά τα ηχεία γιά tripath. Σχεδιάστηκαν συνήθως γιά ΑΒ. Συνεπώς ίσως να ήμουν τυχερός. Φυσικά στον "αγγελικά" πλασμένο κόσμο του hi-κάτι όλοι τα ξέρουμε όλα και όλοι θέλουμε να αμφισβητούμε τον συνομιλητή μας και να απορρίπτουμε προκαταβολικά τα ευρήματά του ή τον τρόπο που ακούει ή θέλει να ακούει.
γ. Εγώ προσωπικά από όσα έχω διαβάσει γιά το trends (6moons, avmentor, hifirace και δυό τρεις ακόμα, α και του Τσαντουλή) θα έλεγα ότι βρήκα να ταυτίζομαι με τις δυό πρώτες κριτικές και την τελευταία, όπως τις αναφέρω).
δ. Τον kingrex δεν τον άκουσα, δεν ξέρω κάν πόσο κοστίζει, αλλά σίγουρα κοστίζει πολλαπλάσια και επειδή ξέρω να διαβάζω ανάμεσα στις γραμμές θεωρώ ότι στους 6moons, που τους θεωρώ πολύ αναλυτικούς και πετυχημένους στο στόχο τους, η σύγκριση παίχτηκε στα σημεία.
ε. Επανερχόμενος στο setup μου, ακούω πολύ άνετα με το 85άρι ηχείο μου, πολύ άνετα κάπου 93-95 db από τα δυό ηχεία σε 10 τμ και είμαι μιά χαρά γιά ένα διάστημα μέχρι ποιός ξέρει τι...

Τώρα, αν κάποιοι γουστάρουν να έρχονται και να γκρεμίζουν ό,τι καλό και τίμιο έχει να προσφέρει η σύγχρονη τεχνολογία, καλώς να το κάνουν, αλλά δεν θα το αφήσω ασχολίαστο.