Xbmc/Kodi: Oδηγίες Εγκατάστασης, Ρυθμίσεις, Προβλήματα, κτλ

Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

Εχω ενα soundgraph imon vfd αγορασμενο απο πλαισιο εδω και 2 περιπου χρονια και δεν εχω αντιμετωπισει κανενα προβλημα. Παιζει με τα παντα, XBMC, MCE, XBMC Live και αποψε δοκιμαστηκε και με XBMCBUNTU. Εχω δοκιμασει πολλα control mce με το imon οπως HP, Acer, Microsoft, Asrock και logitech harmony 525 οπου και με αυτο παιζω τωρα με activities και παιζουν ολα αψογα. Ειδικα με το harmony εχεις απειρες δυνατοτητες παραμετροποιησης. Επισης για να μην σε ενοχλει η οθονη του imon οταν βλεπεις ταινια του λες την ωρα που κανεις start τον MCE η τον XBMC να κλεινει. Ειδικα στα windows το imon ειναι αψογο, πολυ ευκολο στο σεταρισμα καθως και κανει autoupdate για τον driver και το software.

Off topic και συγχωρεστε με...

Σου εχει τυχει ποτέ να κολλησει το imon και να βγαλει κατι τετοιο ##------##-------- στην οθονη;
Το παθαινω αρκετα συχνα, οταν ειναι κλειστο! Εχω την εντυπωση οτι γινεται μετα απο πολλα πατηματα σε τηλεκοντρολ αλλης συσκευης που εχω στον χωρο.
Μετα αν ανοιξω το PC, η οθονη και ο IR receiver δεν δουλευουν και στο imon manager λεει "H/W is disconnected"
Για να στρωσει θελει κλεισιμο διακοπτη τροφοδοτικου.

Τελος off topic

Γενικα παντως, τα παιδια εχουν δικιο για την οθονη του imon.
Στην δικη μου που ειναι 3.5" δυο γραμμων, ειναι τοσο μικρα τα γραμματα που δεν μπορεις να δεις τι γραφει απο τα 3 μετρα.
Το receiver του ομως λειτουργει καλα, τοσο με το δικο του τηλεκοντρολ (που εχει και ελεγχο του mouse pointer με κερσορα) οσο και με το R/C της Microsoft.

Off topic και συγχωρεστε με...

Σου εχει τυχει ποτέ να κολλησει το imon και να βγαλει κατι τετοιο ##------##-------- στην οθονη;
Το παθαινω αρκετα συχνα, οταν ειναι κλειστο! Εχω την εντυπωση οτι γινεται μετα απο πολλα πατηματα σε τηλεκοντρολ αλλης συσκευης που εχω στον χωρο.
Μετα αν ανοιξω το PC, η οθονη και ο IR receiver δεν δουλευουν και στο imon manager λεει "H/W is disconnected"
Για να στρωσει θελει κλεισιμο διακοπτη τροφοδοτικου.

Τελος off topic

Γενικα παντως, τα παιδια εχουν δικιο για την οθονη του imon.
Στην δικη μου που ειναι 3.5" δυο γραμμων, ειναι τοσο μικρα τα γραμματα που δεν μπορεις να δεις τι γραφει απο τα 3 μετρα.
Το receiver του ομως λειτουργει καλα, τοσο με το δικο του τηλεκοντρολ (που εχει και ελεγχο του mouse pointer με κερσορα) οσο και με το R/C της Microsoft.

Και βεβαια μου εχει τυχει αλλα τι να κανουμε δυστυχώς σ' αυτη τη ζωη τιποτα δεν ειναι τελειο !!! Απλα κανω συμβιβασμούς.

Απάντηση: Οδηγός XBMC (Win 7)

Παιδιά για να αξιοποιήσουμε το group movies in sets στην νέα eden beta 3 (win7) πρέπει να χρησιμοποιούμε τον themoviedb scrapper? Δεν βρίσκω άλλο τρόπο με τον imdb scrapper...

Απάντηση: Οδηγός XBMC (Win 7)

Thanks.
1 απορία και 1 συμβουλή.
Το youtube addon δεν μπορώ να το χρησιμοποιήσω σαν program addon στο aeon nox? Όπως στο confluence δηλ. με search και όλα κανονικά. Kάπου είχα δει να έχει προταθεί προσθήκη στα αγαπημένα και ενεργοποίηση του favorites menu στο nox, έλα όμως που στο context του youtube ΔΕΝ μου βγάζει επιλογή για favorite...
Για τα remotes τώρα που λέγατε. Έχω αυτό (ακριβώς ίδιο με αυτό) και το έχω κάνει να εκτελεί αυτά που θέλω με τα 8 πάνω πλήκτρα (όποιος το έχει του στέλνω αν θέλει το keyboard.xml μου μέσα απ´το οποίο μπορεί να ορίσει ότι θέλει φυσικά), αλλά έχει 1 σοβαρό μείων: το πλήκτρο i δεν γίνεται με τίποτα να χρησιμοποιηθεί γιατί στέλνει σήμα... δεξιού κλικ!
Επίσης δεν το έχω καταφέρει να μου ανοίγει το xbmc...

Last edited:

Στο Videos>Addons δεν σου βγάζει επιλογή για προσθήκη του Youtube στα Favourites;

Για το τηλεκοντρόλ, αν δουλεύεις σε windows, ριξε μια ματιά σε αυτό τον οδηγό. Το δικό μου RC6 ανοίγει κανονικά το XBMC.

Βλέπω ότι με το XBMC σε πολλές mkv ταινίες που παίζω, όταν φτάνει στην τελευταία σκηνή και είναι να ξεκινήσουν οι τίτλοι τέλους, κολλάει η εικόνα και μένει εκεί ενώ συνεχίζει ο ήχος κανονικά. Γιατί συμβαίνει αυτό;

Δεν το έχω ξανακούσει αυτό το πρόβλημα. Κάτι παρόμοιο συμβαίνει στις καινούριες Eden beta με skin Aeon NOX αλλα όχι στο τέλος της ταινίας.

Επίσης τα mkv έχουν chapters. Όταν πάω σε αρκετά στο τελευταίο που είναι και οι τίτλοι τέλους, με πετάει στο menu. Γενικά όσο παίζει η ταινία είναι όλα καλά και στο τέλος μου παγώνει την εικόνα ενώ ο ήχος κυλάει ομαλά.

Απάντηση: Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

Στο Videos>Addons δεν σου βγάζει επιλογή για προσθήκη του Youtube στα Favourites;

Όχι... όπως και σε μερικά άλλα addons.

Για το τηλεκοντρόλ, αν δουλεύεις σε windows, ριξε μια ματιά σε αυτό τον οδηγό. Το δικό μου RC6 ανοίγει κανονικά το XBMC.

Δυστυχώς το συγκεκριμένο RC είναι ΜCE clone και θέλει παίδεμα, αλλά στον οδηγό αυτόν λέει πως κάτι κατάφεραν, απ'την σελ.25 και μετα, θα το δοκιμάσω, thanks.

παντως , σε γενικες γραμμες το AEON NOX ειναι το πιο ελαφρυ και οχι φλυαρο και με πολυ καλο library.Ολα τα αλλα , ή βαρια θα ειναι ή ειναι λιγο απελπισια στις γραμματοσειρες ή δυσδειλειτουργικα.Επισης , στο themoviedb ορισα χτες την γλωσσα στο el και μου κατεβασε μερικα εργα (σε μια αννανεωση που εκανα) περιληψη στα ελληνικα.Το αφησα εκει μονιμα , μια που αν δεν εχει ελληνικα η επομενη γλωσσα που διαλεγει αυτοματα ειναι τα αγγλικα.
Τελειωνοντας να πω , οτι λογο πολλων συσκευων εχω εδω και 1 1/2 χρονο ενα πολυχειρηστηριο της philips (καπου στα 60-70 το ειχα παρει).Αυτο εχει ετοιμες συσκευες να περασεις αλλα και εκμαθηση αν το θελησει κανεις.Ειχα παρει λοιπον και το receiver της imon , και στο Imon manager των windows , επιλεγω οτι εχω microsoft χειριστηριο.Περναω στο philips : microsoft και ειμαι ετοιμος.Ακουγεται πολυπλοκο , και βαβουριαρικο αλλα ειναι πανευκολο και εχω 2 σε ενα :p

Δοκίμασα και εγώ τα ελληνικά σήμερα αλλά εκτός από την υπόθεση βάζει και τον τίτλο στα ελληνικά ή αγγλοελληνικα σε μερικές ταινίες και δεν το θέλω αυτό...

Πως μπορω να προσθεσω γραμματοσειρα υποτιτλων στο Confluence;
Εχει επιλογες μονο Arial και Teletext και δεν μου αρεσει καμμια απο τις δυο.

Κατα τα αλλα, η 11b3 παει νερο!

Πως μπορω να προσθεσω γραμματοσειρα υποτιτλων στο Confluence;
Εχει επιλογες μονο Arial και Teletext και δεν μου αρεσει καμμια απο τις δυο.

Αντέγραψε τις γραμματοσειρές που θέλεις στο \Program Files\XBMC\media\Fonts\

Καλησπερα σε ολους σας

Μπορει καποιος να μου λυσει το προβλημα που εχω εδω και 6 μηνες?
Ενω σε ολες τις DHARMA εφ'οσον εχω προκαθορισει Greek Subtitles κατα την διαρκεια ολων των εργων μου τους δειχνει κανονικα , οταν τρεχω DsPlayer η EDEN τοτε σε παρα πολλα εργα ξεχναει τους Ελληνικους υποτιτλους και μου δειχνει Αγγλικους,οποτε πρεπει με το ποντικι η με το τηλεκοντρολ να παω στα Αudio Settings και να ενεργοποιησω τους SRT υποτιτλους.

Εσεις πως το αντιμετωπιζετε το προβλημα?
Ευχαριστω.................

Καλησπερα σε ολους σας

Μπορει καποιος να μου λυσει το προβλημα που εχω εδω και 6 μηνες?
Ενω σε ολες τις DHARMA εφ'οσον εχω προκαθορισει Greek Subtitles κατα την διαρκεια ολων των εργων μου τους δειχνει κανονικα , οταν τρεχω DsPlayer η EDEN τοτε σε παρα πολλα εργα ξεχναει τους Ελληνικους υποτιτλους και μου δειχνει Αγγλικους,οποτε πρεπει με το ποντικι η με το τηλεκοντρολ να παω στα Αudio Settings και να ενεργοποιησω τους SRT υποτιτλους.

Εσεις πως το αντιμετωπιζετε το προβλημα?
Ευχαριστω.................

το πρόβλημα είναι στην eden και δεν μπορείς να κάνεις κάτι παρά μόνο να επιλέγεις χειροκίνητα τους υπότιτλους

Re: Απάντηση: Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

το πρόβλημα είναι στην eden και δεν μπορείς να κάνεις κάτι παρά μόνο να επιλέγεις χειροκίνητα τους υπότιτλους
Συνεπως οταν θα γινει η Stable Eden Release , θα εχουμε μονιμα το προβλημα?
Εαν ειναι ετσι θα κατσω στα αυγα μου (DHARMA 10.1)

νομιζω αυτο γινεται μονο οταν υπαρχουν εσωτερικοι το κανει.....εβαλα σημερα xbmcbuntu θα δω αν το κανει και αυτο

νομιζω αυτο γινεται μονο οταν υπαρχουν εσωτερικοι το κανει.....εβαλα σημερα xbmcbuntu θα δω αν το κανει και αυτο

όντως έτσι είναι. σε σειρές που δεν έχουν παίρνει τους εξωτερικούς κατευθείαν. το κάνει και η beta 3 win και η beta 2 openelec.

και εσωτερικοί να είναι οι ελληνικοί αν υπάρχουν αγγλικοί αυτούς δείχνει